TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto

14.04.04  21:46

« To našrot

Už jste někdo viděl avensise v červené barvě? Myslím tím tu klasickou "ferrari" červenou?
    Já jsem viděl červenou metalízu a bída. Tahle barva tomuto autu vůbec nesedí. Stává často v Jinonicích na Praze 5 u tamního rybníka. Když jsem tuhle barvu viděl na fotkách, tak vypadala slušně, ale realita mě fakt zklamala.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.04  17:02

« Bez nadpisu

Už jste někdo viděl avensise v červené barvě? Myslím tím tu klasickou "ferrari" červenou?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.04  14:01

« Re:

Diky za radu, asi to vidim na Thule Rapid system, komplet za 5 tisic (www.thule.cz), vypada celkem flexibilne...
  • 00 Reagovat !

foto

14.04.04  12:01

« Bez nadpisu

Koupil jsem (na liftback) originalni nosic. Uz nevim cenu ale bylo to hodne (9tis.kc?). Pocit je dost rozpacity - nosic je sice hezky, ale instalace na strechu neni uplne prijemna - drzaky na stranach maji kryci vika, ktera je nutno nasazovat a snimat pomoci podivneho klicku a navic vicka a ani samotne hrazdicky nejsou navzajem zamenne, takze je nutno porad myslet, kam co patri (na vsem jsou napisy LL,LR,FR,FL). Pritom plastova vicka, byt jsou na zmineny klicek, lze s mensi silou urcite strhnout, takze nosic neni ani prilis chranen pred ukradenim. Hrazdicky z hlinikoveho profilu maji na horni strane gumovou listu, ktera se pri instalaci snadno samovolne posune a pak tvori na krajich diry, ktere samozrejme pri rychle jizde piskaji. Hlavni problem u me ale byl, ze hrazdicky jsou nezvykle siroke (odhadem z pameti tak 7cm), a tak jsem musel predelavat drzaky u rakve, a to mne uz totalne zkazilo radost...
    Rozhodne uz jsem mel daleko vychytanejsi a levnejsi zahradky. Tuhle bych Ti asi nedoporucil, alespon ne za ty prachy...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.04  09:29

« Stresni nosic

Doporucite nekdo vhodny stresni nosic na sedana?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.04  07:53

« Re: Re: Loketni operka za 2.400,- (Spotreba 1,8)

Vcera som bol zase docerpat. Poslednu plnu nadrz som prejazdil 1/2 okresky, 1/4 dediny, 1/4 Bratislava. Palubny hlasil 6,5, mne vyslo 6,88. Musim podotknut, ze auto som vobec nesetril a iba malokto ma kedy predbehol :-) (aj ked bola cely tyzden policajna akcia som ani jedneho nevidel).
    1,8 kombi, najazdenych 6,9kkm, tankujem zasadne na shell. Ak to mam zhrnut, tak cim viac a cim rychlesie tak tym lacnejsie. Predpokladam, ze trend klesania spotreby sa zastavi, dufam ze nie tak skoro.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.04.04  15:55

« Re: Re: Loketni operka za 2.400,-

Po Praze jezdim za 8.0-8.5, jinak Praha-Ostrava po D1 za 6.9 pri 130-150 km/h. Najeto 4350 km. Jezdi mi vyrazne svizneji od 4 tis. otacek, asi je to normalni, nebo jsem to spatne zajel..?
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 13.04.04  12:13

« Re: Loketni operka za 2.400,-

to centor
    Aku mas priemernu spotrebu na tej 1.8 ?
    Dik.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.04.04  11:41

« Loketni operka za 2.400,-

Mam Avensise 1,8 sedan terra a dost mi vadila absence loketni operky. Situace se ale da pomerne levne vyresit! Zatimco original od Toyoty stoji okolo 11 tis., Emil Frey na Praze 9 vam ji objedna a nainstaluje za 2,4 tisice!
    Ted jeste nejak vyresit operku pro cestujici vzadu a stresni nosic pro objemnejsi naklad... (auto je sluzebni a vybavu jsem si nemohl volit :-(((
    Jinak musim rict, ze me auto mile prekvapilo, jezdil jsem 2 roky s Octavii 1,9 TDI SLX 66kW a byl jsem dost kriticky - ale jizdni vlastnosti, odhlucneni, prostor vzadu a kvalita audia me dostaly...
    Pokud byste nekdo vedel o ruznych vychytavkach, co by nestaly moc penez, ozvete se.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.04.04  01:06

« Re: To našrot

Brázdič: jen tak bokem - podobné měřící zařízení vyrábí Bosch a chtějí za něj 35tis. EURO. Jinak na tom výzkumu není nic geniálního, běžná výpočtářská práce, v rámci postgraduálního studia se zkoumají i složitější a finančně náročnější věci - např. kolega má speciální měřící soustavu pro měření proudění ve válcích motoru a ta stojí 20 milionů... Takže 350tis. nejsou v podstatě žádné peníze, bohužel do grantu se to dá možná zamontovat až na příští rok (a to jen možná - vozidláři tu moc podporovaní nejsou...).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.04.04  08:20

« Re: To paloM:

Mail mas v sukromnej poste. Inak ta fotka by sa urcite celkom hodila aj na tvojej www stranke o aute.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.04  20:59

« To paloM:

Kódy skutečně nevím, ale když si zítra vzpomenu, tak ti to vyfotím a pošlu mailem. Jaký máš mail ? Jinak to funguje fakt skvěle. Od té doby je hrobové ticho >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.04  20:57

« To STAVROS:

Z toho si nic nedělej, já taky většinou neslyším ani to děkuji. Minule mě ale docela našláplo, když jsem četl v místním plátku poděkování MŠ za projezačku pro děti, kterou jim darovala firma XY jako sponzorský dar. O mě nikdy neuveřejnili ani řádek. Když jsem se ptal, proč to tak je, tak mi řekli, že to byla jejich podmínka a že já jsem nikdy o nic podobného nežádal. Myslel jsem že poděkování je projevem slušnosti a né reklamy.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.04  20:53

« To našrot

Buď jsi tak geniální, nebo jen to jen utopie, kdo ví. To tomu fakt tak věříš, že jsi ochoten do toho vrazit tolik peněz. Vlastně bych je do toho možná vrazil taky, kdyby mi je někdo dal zadara jako sponzorský dar. Jinak vím ale o více způsobech, jak je efektivněji investovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.04  20:03

Dělám výzkum, týkající se podvozků jednostopých vozidel (více kdyžtak mimo net, protože to co chci udělat ještě nikdo výrazně nedělá - nějaké obecné teorie sice existují, ale do praxe to ještě nikdo neuvedl, možná pomalu zavádí Honda, ale to jsou jen zprávy typu JPP). Pro začátek k tomu potřebuju udělat kompaktní jednotku pro sběr dat z různých měřidel (v mém případě se jedná o akcelerometry, čítače otáček, gyroskopy apod.), přičemž bude schopná přijímat a ukládat data z jakéhokoliv čidla, které se pro ní vyrobí, navíc počet na ní pověšených čidel je "neomezený". Takže pak se třeba dá použít pro měření teploty a tlaku v ponorce nebo rychlosti proudění kolem modelu letadla za letu a vůbec prostě pro cokoliv (rozměr by měl být do cca 10x7x5cm). A tyto jednotky potřebuju pro začátek 3 (na dvou se musí jejich funkce odladit, třetí se udělá přesně a pak se podle ní upraví ty dvě první) a ty přijdou na cca 350tis. A ta další částka do těch 700tis. je cena motorky, která by se koupila a upravila podle výsledků práce a byl by z ní pak prototyp. A další část těch peněz (1500 euro ročně) by připadlo na zaplacení roční univerzitní licence SW, který je potřeba pro simulaci praktického řešení výsledků toho výzkumu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.04  11:10

« To Brazdic: Re: Klapající roleta zavazadlového prostoru

V blizkej dobe sa chystam znova skusit stastie v servise, nevies nahodou nejaku blizsiu specifikaciu tych podlepov pod roletu (katalogove, objadnavacie alebo ine cislo)? myslim, ze by sa to mohlo hodit viacerym , ked servisy nie su schopne zistit a zabezpecit si to sami...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.04  09:37

ja jsem parkrat taky pekne naletel a jelikoz nikdo neni schopen rict ani dekuju, tak vsechny posilam jako za sefem a ten tady jako vetsinou neni. Jinak k mericum mam kladnej vztah, potrebuju vymerit pozemek.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.04  08:28

« To našrot

A co by to mělo být za měřící zařízení ??? Jinak sponzorství je krásná věc, ale už jsem ho hodně omezil. Každý týden tady mám někoho, kdo brečí a škemrá o sponzorský dar. Nedavno mě pěkně nasral jeden místní sochař, co tady má jakýsi umělecký kroužek. Stále škemral jak je na tom špatně a že potřebuje digitální fotoaparát, aby mohl sochy a práce dětí dokumentovat. Vyškemral si OLYMPUS C-50 (v tu dobu za cca 15.000,-Kč) a hned na to jsem zjistil že si postavil dost luxusní barák. Aby si nekazil image, tak si k tomu domku ještě koupil AUDI A6. Nevidím do jeho příjmů, ale asi jsem pěkně naletěl. Tenhle člověk má možná větší příjem, než já sám. Docela jsem od té doby váhavější a sponzoruji už jen místní MŠ a různé dětské akce.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.04  23:15

« Re: To STAVROS:

Heleďte se, když se tu tak bavíte o tom, že nevíte, za co utratit peníze, abyste mohli odepisovat - potřeboval bych zaplatit cca 350tis. za měřící zařízení, které potřebuji vyrobit pro jeden výzkum, ale škola na to samozřejmě nemá peníze... Takže kdybyste někdo měl zbytečných 350tis. či více peněz (optimálně asi dvojnásobek), které byste mohl věnovat jako sponzorský dar, tak to beru všema deseti. BTW: to měřící zařízení, které potřebuji nechat vyrobit bude pak i velice univerzální, kompaktní pro měření čehokoliv kdekoliv.. to jen kdybyste ho někdo taky chtěl.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.04  10:03

« To STAVROS:

No mě to zas takovou křeč nědělá. Když si umíš všechny odpisy vhodně rozpočítat a rozprostřít, tak se dostaneš do stavu, ve kterém jsem já. Každým rokem platím zhruba o 10% vyšší daně, než v předchozím roce. Když bych to nacpal do 3 let, tak jsem 4 rok bez jednoho odpisu a dokope mě to koupit zase něco jiného k odepisování, čím si stejně zase snížím svůj příjem. Rok o roka mám větší obraty a víc aktivit. Jak jsem již psal, tak když si vydělám, tak klidně zaplatím daně, ale štve mě na co ty peníze poslední dobou jdou. Kdyby každý podnikatel hospodařil s penězi tak jako stát, tak už by v téhle zemi už dávno všichni zkrachovali. Jestli to takhle bude dál pokračovat, tak se snad vydám stejným směrem, jak to dělá většina. Budu strát drbat, seč to půjde.
    Nejhorší je že platím tolik a pak přidu na úřdad, kde je na mě úředník nasraný, že musí odložit noviny a kafe a věnovat mi 5 minut, svého dobře placeného času, který mu z části vlastně platím já.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…