TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
"-- skrytý --" 20.04.04 19:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Avensis NG WG D-4D
STAVROS: žádný odstín stříbrné nesmí do domu :o)) Jo nový "stryko Fester" je pěkný, ten starý byla takový nijaký. Akorát má pořád dost velké převisy, malá kola a dlouhý rozvor, což mi na něm vadí. RAVka by se u nás doma líbila všem (už jsme měli kdysi jednu služební - hned jak vyjely ty nové modely, ale to už jsem tu asi taky psal víckrát). Problém je trošku v tom, že nemůžeme splácet víc než cca 8500 měsíčně a na RAVku by bylo třeba aspoň 11500 (v dieslu - s benzínovým motorem to není ono). Takže ještě stejně uvidíme, jestli nebude nějaký extra facelift Corolly (má přijít v červnu), tedy jestli nezmění zadní nápravu, což asi ne. A když nebude, tak to holt bude Avensis 1,8 Sol Technical sedan. A z barev zatím vede asi nakonec ta červená (tak 55% ku 45% vzhledem k té modré), protože jsem jí dneska viděl na kombíku a to auto vypadá fakt dobře - tak zajímavě "nenápadně nápadně" ;o) BTW: už přestali montovat dokonce i vypínání TRC... :o( -
« Re: Re: Re: Re: Avensis NG WG D-4D
to nasrot: tak potom tu zlato-stribrnou, jak jsem mel na Mazde, jinak uz jsem si dovezl Subaru Forester a jsem z toho uplne nadsenej. Jizda po mokrejch loukach uplne bez problemu, auto ji svizny a skvely. Je to podobny jako ta RAV-ka, jenom navic ma redukci, ktera se ale opravdu hodi. Jinak proc radeji nekoupite RAV-ku? Myslim, ze by se hodila vice jak do Prahy, tak i jinak. -
"-- skrytý --" 19.04.04 20:42
« Re: Re: Re: Avensis NG WG D-4D
Ta hnědá metalíza je sice vcelku pěkná, ale mě se nijak výrazně nelíbí, podobně jako černá. Oni tomu Avensisu sluší snad všechny barvy, ve kterých je vyrábějí, ovšem nechápu, že jsou ještě pořád schopni dávat do nabídky např. 2 stříbrné - těch stříbrných aut je na silnici tolik, že už všechny vypadají stejně a navíc jsou pak i neprodejné... Ještě se uvidí. Každopádně to ale bude buď ta tm. modrá metalíza nebo normální červená. Ta "kakaová" není zrovna dvakrát vidět téměř v jakémkoliv počasí a do Prahy by to bylo jako voda mlejn pro ty, co neumějí parkovat a brzdit (na to máme hodně štěstí, proto radši nějakou viditelnější barvu.. i když ta modrá se zdá k nim taky možná moc nepatří ;o) ) -
« Re: Re: Avensis NG WG D-4D
To STAVROS: Kámoš měl ještě takovýho toho hnusnýho hranatýho Lanďáka, neměl v něm už poslední dobou zadní sedačky a vozil v něm cement >:D Ukradli mu ho když měl najeto kolem 650tis.km, ale mylím že tam zapoměl klíčky v zapalování. >:D Jinak by to už snad nikdo nekradl. Jednou jsem byl svědkem, když mu zazvonili policaji na zvonek a předali mu klíčky, které nechal zasunuté ve dveřích u řidiče a už asi 6 hodin jsme pařili. Jinak nový Lanďák je moc dobrý :!: -
« Re: To Luf:
No ale to by bolo divne, v SR nezmenili intervaly a v CR menili? Nebola to nahodou iniciativa servisov (pri tej strasnej cene, co za servis renaultov v CR chcu by som sa ani nedivil) :-) Fakt som sa na to pytal, ked som sa este rozhodoval Laguna/Avensis.
Ad poruchovost - to mas tak: mame v rodine 5 renaultov a vsetky jazdia bez problemov, kazi sa iba 17 rokov stary R21 a este boli problemy s Espacom predchadzajucej generacie, ktoremu dlho nikto nevedel dat do kopy elektroniku po buracke. Toyoty v mojom okoli poznam iba 4, z toho jedna Corola ma za sebou vymenu prevodovky po 200tis km a jeden Yaris generalku motora po ~100tis (ale postavili sa k tomu fer, aj ked bolo auto po zaruke, platila sa iba praca). Tak si vyber ;-) Mne osobne bol Avensis v kombiku velmi, velmi sympaticky. Ale tempomat ku benzinaku neexistuje :-( Na prehliadkach za 2 roky prevadzky by som zaplatil cenovy rozdiel k vybavenejsej Lagune atd. Nakoniec som ale koli finaciam musel ist do auta o triedu nizsie a musim byt spokojny 8) -
« To Luf:
Možná u Vás na Slovensu Renault nic neměnil, ale jedná se o mého dobrého známého a když mu přišel tenhle dopis od Renaultu, tak se s nima tak dlouho handrkoval, až mu přislíbili, že mu budou dělat výměnu po 15tis.km vždy zdarma po dobu 2 let, co je na auto záruka. Ani se mu nedivím, protože inzerovat něco a pak to jednoduše změnit dopisem, to je trochu divné. Možná to teď už u nových Rendlů neplatí, ale jemu se tohle stalo u Scenica, kterého koupil v roce 2001 nebo 2002 a není na tom nic vymyšleného. Pokud jde a Avensise, tak jsem ho koupil právě proto, že nespadá narozdíl od Renaultu k těm nejporuchovějším vozům, nýbrž naopak a nemá tak laciný interiér, jako Laguna. >:D Tempomat by se sice někdy šiknul, ale rozhodně to není nic, bez čeho bych nemohl být. -
« Re: Avensis NG WG D-4D
Brazdic - hororove pribehy na ktorych nemusi byt zrnko pravdy :-) Ziaden Renault nemenil intervaly servisnych prehliadok, na to som sa specialne pytal, ked som si ho kupoval. Tuto bachorku som tu totiz od teba uz cital :-)
Ad vymena oleja - ludi netrapi, ci je to uplna prehliadka, alebo iba vymena oleja. 1, auto tam musi ist, co ich stoji cas a 2, cena za tuto vymenu je vyssia, ako prehliadka po 30tis napr. u Laguny. Toto bol pre mna jeden z hlavnych dovodov, preco nemam Avensis (okrem absencie tempomatu) -
« Re: Re: Avensis NG WG D-4D
To: Každých 15tis. se jen mění olej. Osobně si myslím že by nebyl problém ho měnit po 30tis. jako u jiných aut, ale v tom je dle mého názoru spolehlivost Toyoty. Známý si koupil Megan Scenic v naftě, kde byla uvedena výměna oleje po 30tis.km a asi po půl roce mu přišel dopis, že se mění servisní interval výměny oleje na 15tis. >:D Zřejmě Reanult zjistil že těch 15 tis.km je na jeho motory trochu málo >:D
Ještě jen tak pro zajímavost....asi před půl rokem mu najednou motor začal točit plné otáčky a nepomohlo nic jiného než vynutí klíčku v zapalování. Přijela asistenční služba od Reanultu, nastartovala, motor vletěl opět okamžitě do červených otáček, ozvala se rána a hotovo. Téměř měsíc jim trvalo najít závadu a když si pro to pak přišel, tak se mu po ujetí cca 5tis.km stalo to samé. Auto tam stálo další měsíc a dnes má nový motor a jinou převodovku. Ještě že se mu to slao těsně před uplynutím záruky. Jinak by to mohl pustit ze skály. -
krakatit 17.04.04 20:24
« jaky muze byt problem???
toyota camry 3.0i, aut. 7/97, koup. cr, 2. maj. modra m., max. vyb., vse v el. kuze, vyhr. el. sed., d. klima, temp., alu, cd, hifi, nehavar. stk7/05, serv. k., 169.000,-
------
jaky muze byt problem pri koupi tohoto auta?
Prohlidka v servisu Toyota pred koupi je mi umoznena... -
"-- skrytý --" 16.04.04 17:58
« Re: RE: cervena
bambione: tak rozhodně tu fotku někam hoď nebo pošli mi na mail nasrot@post.cz - totiž váháme mezi tou červenou (vínová auta už jsme měli a stále máme 2 a auto v té barvě strašně rychle stárne a na tom avensisu se mi taky hlavně vůbec nelíbí) a tmavě modrou (tu jsem viděl i jsem s ním jel, takže jsem měl možnost si jí pořádně prohlídnout). -
« RE: cervena
Cervena u Avensise (Sun Red) je moc hezka a krasne tepla - opravdu podobna te Ferrari cervene. V katalogu je prilis vinova, ve vzorniku Toyoty je celkem verna, ale v male plose o poznani tmavsi nez ve skutecnosti. Jak vypada auto v teto barve je veci vkusu - mne prijde dost dobry - mas-li rad cervenou, nemuzes nebyt spokojen. Nemas-li rad metalizu, neni jina volba (vyjma trapne bile).