TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
modus ponens 01.05.04 20:10
« 0W-xx vs. benzinove VVT-i motory
Prehliadku po 15 000 km mam za sebou. Len okrajom: popri vlastnom oleji (Castrol Formula RS 0W-40) som platil necelych 1500,- Skk. S tym olejom ale suvisi moja otazka.
V servise mi spominali, ze s 0W-xx olejmi mali par problemov s benzinovymi VVT-i motormi. Jednalo sa o starsie Avensisy a iba 1.6 (co moze byt ale zase tym, ze starsie Avensisy sa u nas nepredavali v objeme 1.8 ).
Mate niekto skusenosti (ci uz vlastne alebo z pocutia) s pouzitim 0W-xx olejov? Ja som nakoniec pouzil 0W-40, lebo percentualne tie problemy neboli az tak vyznamne, no a okrem toho islo o starsie motory, ktore sa udajne neskor upravovali. Ale aj tak by som rad vedel, ci je tento problem znamy aj inde. ;-) -
« META alarm do Avensisu
Ahoj,
Tak se pridavam ke skupine majitelu noveho Avensisu, rad bych se Vas z casu na cas na neco zeptal.
Ted by mne zajimali dve zalezitosti:
1. Alarm META. Cetl jsem uz tady ze nekdo s tim uz mel problemy kdyz napriklad dvakrat odemknul dalkovym ovladacem. Mne se uz taky stalo ze na benzinove pumpe to zacalo houkat (nic prijemneho) , samozrejme jsem oterival a zaviral vzdy jesnom s pouzitim dalkoveho ovladace tak si to nedokazu vysvetlit proc. Navyse dealer ani nedodava manual k alarmu META. Mate nekdo nejaky manual ?
2. Detske sedacky ? Mate nekdo namontovane originalni sedacky G0, G1 od Toyoty ? Lisi se v necem od sedacek Britax Romer Babysafe, Duo nebo je to to same ?
Dekuji vsem za odpoved.
erno -
« Bez nadpisu
centor: Ten clanok na idnes dokazuje, ze to pisal nejaky mumak, ktory si pletie pojmy "spolahlivost" a "prechod STK". Uz som to pisal velakrat, ze statistika TÜV NEMA so SPOLAHLIVOSTOU do cinenia VOBEC, ale naozaj VOBEC nic. Ked Ti ide o spolahlivost z nemeckeho zdroja, potrebujes sa dostat k statistike ADAC - ta eviduje pocet vyjazdov "zltych anjelov" k pokazenym autam a prepocitava to na pocet prihlasenych aut daneho typu a veku (napr. na [odkaz] Na druhej strane... na vysledkoch sa nic nezmeni. Japonci ako vzdy vpredu ;) -
"-- skrytý --" 22.04.04 10:47
« Spolehlivost
Včera vyšlo v MF DNES zajímavé srovnání spolehlivosti aut z dlouhodobých testů uznávaných nezávislých firem (TÜV Report, JD Pover, EURO NCAP). Doporučuji přečíst - online verze je zde:
[odkaz]
Celkem mě překvapila Oktávka někde na 51.místě a Passat na 58.místě. Yaris je 4., Corolla 8., Avensis 11.
Dobře to je rozdělené i podle stáří vozů, kdy např. v kategorii stáří 4-5 let je 1. Toyota Picnic, 2. Toyota Avensis, 3. Toyota Starlet...
Myslím, že to bude hodnověrné, zvlášť když např. Němci ta čísla čerpají ze státních technických zkoušek.
No, Toyota je prostě spolehlivá, ať si říká, kdo chce co chce! -
« Re: Re: To našrot:
No třeba máš pravdu. Uvidíme za pár let, až ho budu prodávat. Já bych řekl že se v autobazaru spíš vykrucovali, aby co nejvíce stáhli výkupní cenu. Kdysi (někdy v roce 2004-5) jsem prodával Peugeot 405 za 150tis. Kč a zavolali mi z AAA auto že by ho vykoupili za 140tis. tak jsem tam jel a vadil jim stav laku, interiéru a vůbec všechno. Nabídli mi že mi nedají víc než 70tis.Kč, čemuž jsem se zasmál a hned druhý den si auto odvážel nadšený kupce na inzerát za 150tis.Kč a moc si pochvaloval, kolik aut už viděl a že takhle pěknou 405 ještě ne. Dneska už si Áčka tolik nevyskakujou a vykupujou auta za slušnější ceny než dříve, ale i tak bych jim už nikdy nedal vidělat ani korunu. -
"-- skrytý --" 21.04.04 17:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avensis NG WG D-4D
Kadel: záleží na tom, jak je udělané - když je to tak, že nejdřív snižuje moment motoru a když to nestačí, tak zapojí brzdy a zvyšuje moment motoru, tak to úplná blbost není a ze zapadnutí to pomůže. Jinak je to špatenka. Ale vadí mi to tak i tak :o) BTW: viděl jsem to jen na jedné 1,8mičce v Sol výbavě, že tam to tlačítko neměla, takže to nemůžu paušalizovat na všechny typy. -
"-- skrytý --" 21.04.04 17:18
« Re: To našrot:
Brázdič: no asi před půl rokem jsem objížděl bazary s kámošovou oktávkou, které se chtěl dobře zbavit a všude říkali: "jo pane, rok 2000 a starej model se prodává stejně špatně, jako stříbrná oktávka, protože je jich všude hafo a člověk si může vybrat líp než z nových"... tak nevim. -
« Re: Re: Re: Re: Avensis NG WG D-4D
To našrot: Já jsem zvolil stříbrnou, protože na ní není tolik vidět prach a jiný bordel, kterého je v Praze spousta. Není pravda že se nabízejí 2 stříbrné. Nabízí se stříbrná, která ma sluníčku nádech do zlatova a pak Olivová, ale ta se strříbrnou nemá moc společného. Spíš bych řekl že je ta olivová dost hrozná. Nedavno jsem ji viděl na jednom kombíku a byl jsem šťastnej, že jsem ji nezvolil. Původně jsem o ní totiž uvažoval, ale znal jsem ji jen z prospektu, kde je ploška o rozměru cca 1x2cm. Kdo jí nezná, tak je pravidelně k vidění u benzínky, mezi Jižní spojkou a nákupním centrem Hostivař, kde je jedno auto v téhle barvě trvale vystavené. Pravda je že se mi moc nelíbí běžná stříbrná, kterou používá třeba Škodovka, Mazda a pod., ale s tím nádechem do zlatova je ta barva daleko zářivější. Někde jsem četl že tam prý dali větší množství hliníku, než je běžné, aby barva více zářila. V každém případě to auto má na sluníčku zcela jiný odstín.
stale mi vrta v hlave ako je to s originalnimy autodielami. Pod original si predstavujem to co objednam v znackovom servise s nalepkou genuine toyota. Co potom ponukaju firmy ako Elit ?
Oplati sa uvazovat o neznackovych dieloch a ak ano tak ako postupovat pri vybere. Teraz mi zacala divne vrzgat vzpera na zadne dvere na kombiku tak predpokladam ze ju bude treba casom vymenit. Daju sa aj taketo diely zohnat od ineho vyrobcu ako od toyoty ? predpokladam ze toyota si vsetky diely nerobi sama ale kopec ich OEMuje ako kazdy vyrobca.