TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.05.04  11:35

« "originalne" autodiely

caute
    stale mi vrta v hlave ako je to s originalnimy autodielami. Pod original si predstavujem to co objednam v znackovom servise s nalepkou genuine toyota. Co potom ponukaju firmy ako Elit ?
    Oplati sa uvazovat o neznackovych dieloch a ak ano tak ako postupovat pri vybere. Teraz mi zacala divne vrzgat vzpera na zadne dvere na kombiku tak predpokladam ze ju bude treba casom vymenit. Daju sa aj taketo diely zohnat od ineho vyrobcu ako od toyoty ? predpokladam ze toyota si vsetky diely nerobi sama ale kopec ich OEMuje ako kazdy vyrobca.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.05.04  09:44

« starostlivost o karoseriu/lak

Caute
    Starate sa nejak specialne o lak karoserie ? Ake vosky/pripravky pouzivate ?
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 01.05.04  20:10

« 0W-xx vs. benzinove VVT-i motory

Prehliadku po 15 000 km mam za sebou. Len okrajom: popri vlastnom oleji (Castrol Formula RS 0W-40) som platil necelych 1500,- Skk. S tym olejom ale suvisi moja otazka.
    V servise mi spominali, ze s 0W-xx olejmi mali par problemov s benzinovymi VVT-i motormi. Jednalo sa o starsie Avensisy a iba 1.6 (co moze byt ale zase tym, ze starsie Avensisy sa u nas nepredavali v objeme 1.8 ).
    Mate niekto skusenosti (ci uz vlastne alebo z pocutia) s pouzitim 0W-xx olejov? Ja som nakoniec pouzil 0W-40, lebo percentualne tie problemy neboli az tak vyznamne, no a okrem toho islo o starsie motory, ktore sa udajne neskor upravovali. Ale aj tak by som rad vedel, ci je tento problem znamy aj inde. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

01.05.04  10:52

« Autoradio

mam taku otazocku.je mozne vymenit orig autoradio v avensise 2002.
    Chcel by som si tam dat radio z mp3 ,alen nevidel som nikde ze by sa dal kupit orig suflik namiesto toho radia s cd a kazetakom. :?
  • 00 Reagovat !

foto

28.04.04  23:11

« META alarm do Avensisu

Ahoj,
    Tak se pridavam ke skupine majitelu noveho Avensisu, rad bych se Vas z casu na cas na neco zeptal.
    Ted by mne zajimali dve zalezitosti:
    1. Alarm META. Cetl jsem uz tady ze nekdo s tim uz mel problemy kdyz napriklad dvakrat odemknul dalkovym ovladacem. Mne se uz taky stalo ze na benzinove pumpe to zacalo houkat (nic prijemneho) , samozrejme jsem oterival a zaviral vzdy jesnom s pouzitim dalkoveho ovladace tak si to nedokazu vysvetlit proc. Navyse dealer ani nedodava manual k alarmu META. Mate nekdo nejaky manual ?
    2. Detske sedacky ? Mate nekdo namontovane originalni sedacky G0, G1 od Toyoty ? Lisi se v necem od sedacek Britax Romer Babysafe, Duo nebo je to to same ?
    Dekuji vsem za odpoved.
    erno
  • 00 Reagovat !

foto

24.04.04  10:36

« Bez nadpisu

Neprodava nekdo lite kola na avensise obute na letnich gumach.Mam tam 14ky a chtel bych tam dat 15ky.Jde to? tady je mail spiningjoe@yahoo.com.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.04  10:25

« Re: Re: Re: Spolehlivost

ok díky, ale i tak jsem našel Toyotu na předních místech (Avensis 2003 první), takže z mého pohledu ty statistiky tak odlišné nejsou... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.04  12:09

« Re: Re:

Mitsi: Dakujem ;)
    Este doplnim: STK v Nemecku nevykonava len TUV, ale aj DEKRA, ktora taktiez zverejnuje svoje (oproti TUV mierne odlisne) statistiky. Takze TUV nepokryva VSETKY auta, co v Nemecku presli STK (ako to tvrdi IDNES)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.04  11:54

« Re:

To ďábel: Pod Tvůj poslední příspěvek se podepisuji!
  • 00 Reagovat !

foto

22.04.04  11:44

« Bez nadpisu

centor: Ten clanok na idnes dokazuje, ze to pisal nejaky mumak, ktory si pletie pojmy "spolahlivost" a "prechod STK". Uz som to pisal velakrat, ze statistika TÜV NEMA so SPOLAHLIVOSTOU do cinenia VOBEC, ale naozaj VOBEC nic. Ked Ti ide o spolahlivost z nemeckeho zdroja, potrebujes sa dostat k statistike ADAC - ta eviduje pocet vyjazdov "zltych anjelov" k pokazenym autam a prepocitava to na pocet prihlasenych aut daneho typu a veku (napr. na [odkaz] Na druhej strane... na vysledkoch sa nic nezmeni. Japonci ako vzdy vpredu ;)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.04  10:47

« Spolehlivost

Včera vyšlo v MF DNES zajímavé srovnání spolehlivosti aut z dlouhodobých testů uznávaných nezávislých firem (TÜV Report, JD Pover, EURO NCAP). Doporučuji přečíst - online verze je zde:
    [odkaz]
    Celkem mě překvapila Oktávka někde na 51.místě a Passat na 58.místě. Yaris je 4., Corolla 8., Avensis 11.
    Dobře to je rozdělené i podle stáří vozů, kdy např. v kategorii stáří 4-5 let je 1. Toyota Picnic, 2. Toyota Avensis, 3. Toyota Starlet...
    Myslím, že to bude hodnověrné, zvlášť když např. Němci ta čísla čerpají ze státních technických zkoušek.
    No, Toyota je prostě spolehlivá, ať si říká, kdo chce co chce!
  • « 00 Reagovat !

foto

21.04.04  21:39

« Re: Re: Avensis NG WG D-4D

To luf: Sorry, ale fakt se mi ta olivová vůbec nelíbí. Připadá mi jako tříbrné auto umyté vodou z nějakého brčálového rybníka >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

21.04.04  21:38

« Re: Re: To našrot:

No třeba máš pravdu. Uvidíme za pár let, až ho budu prodávat. Já bych řekl že se v autobazaru spíš vykrucovali, aby co nejvíce stáhli výkupní cenu. Kdysi (někdy v roce 2004-5) jsem prodával Peugeot 405 za 150tis. Kč a zavolali mi z AAA auto že by ho vykoupili za 140tis. tak jsem tam jel a vadil jim stav laku, interiéru a vůbec všechno. Nabídli mi že mi nedají víc než 70tis.Kč, čemuž jsem se zasmál a hned druhý den si auto odvážel nadšený kupce na inzerát za 150tis.Kč a moc si pochvaloval, kolik aut už viděl a že takhle pěknou 405 ještě ne. Dneska už si Áčka tolik nevyskakujou a vykupujou auta za slušnější ceny než dříve, ale i tak bych jim už nikdy nedal vidělat ani korunu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.04.04  17:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avensis NG WG D-4D

Kadel: záleží na tom, jak je udělané - když je to tak, že nejdřív snižuje moment motoru a když to nestačí, tak zapojí brzdy a zvyšuje moment motoru, tak to úplná blbost není a ze zapadnutí to pomůže. Jinak je to špatenka. Ale vadí mi to tak i tak :o) BTW: viděl jsem to jen na jedné 1,8mičce v Sol výbavě, že tam to tlačítko neměla, takže to nemůžu paušalizovat na všechny typy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.04.04  17:18

« Re: To našrot:

Brázdič: no asi před půl rokem jsem objížděl bazary s kámošovou oktávkou, které se chtěl dobře zbavit a všude říkali: "jo pane, rok 2000 a starej model se prodává stejně špatně, jako stříbrná oktávka, protože je jich všude hafo a člověk si může vybrat líp než z nových"... tak nevim.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.04.04  12:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avensis NG WG D-4D

už přestali montovat dokonce i vypínání TRC...
    Divny, kdyz zapadnes, tak se asi s TRC bude blbe vyjizdet.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.04.04  10:22

« Re: Avensis NG WG D-4D

Olivova je najkrajsia farba, co na Avensis davaju, na tu mi nesiahaj! A potom ta modra, tiez je super, ale tmavomodru metlu som uz mal a bolo to treba stale umyvat, inak to auto vyzeralo hrozne :-(
  • 00 Reagovat !

foto

20.04.04  22:21

« To našrot:

Fakt se auta ve stříbrné barvě špatně prodávají ??? Až do teď jsem stříbrné auto neměl a tudíž neprodával, ale myslím že když je ta barva tak rozšířená, tak je to právě proto, že se lidem líbí, nebo ne !?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.04  22:18

« Re: Re: Re: Re: Avensis NG WG D-4D

To našrot: Já jsem zvolil stříbrnou, protože na ní není tolik vidět prach a jiný bordel, kterého je v Praze spousta. Není pravda že se nabízejí 2 stříbrné. Nabízí se stříbrná, která ma sluníčku nádech do zlatova a pak Olivová, ale ta se strříbrnou nemá moc společného. Spíš bych řekl že je ta olivová dost hrozná. Nedavno jsem ji viděl na jednom kombíku a byl jsem šťastnej, že jsem ji nezvolil. Původně jsem o ní totiž uvažoval, ale znal jsem ji jen z prospektu, kde je ploška o rozměru cca 1x2cm. Kdo jí nezná, tak je pravidelně k vidění u benzínky, mezi Jižní spojkou a nákupním centrem Hostivař, kde je jedno auto v téhle barvě trvale vystavené. Pravda je že se mi moc nelíbí běžná stříbrná, kterou používá třeba Škodovka, Mazda a pod., ale s tím nádechem do zlatova je ta barva daleko zářivější. Někde jsem četl že tam prý dali větší množství hliníku, než je běžné, aby barva více zářila. V každém případě to auto má na sluníčku zcela jiný odstín.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.04  22:06

« To luf:

Pokud ti Renautl nepošle po měsíci dopis že mění intervaly výměny oleje na 15tis.km, tak jako známému, tak tě to vyjde skutečně levněji.....pokud ovšem nemáš výměnu oleje včetně filtru za 2000tis.Kč jako já >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…