TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
modus ponens 31.05.04 15:41
« Re: Re: Re: Re: olej
to paloM:
Tazko mi je to "dokazovat", pretoze rovnake podmienky na ceste jednoducho nenasimulujem, no a na ten olej Race (alebo je to RS?) jazdim len mesiac.
Ale jedna skusenost: isiel som do Norimbergu na otocku a na nemeckej dialnici som sa rozhodol preverit maximalku. Isli sme len dvaja v aute., takze nebolo nejako zatazene. Skusal som to asi 2-3 krat maximalku (dosiahol som ju), no aj potom som isiel takych 150-160 km/h. Cloveku to uz po 200-vke pripada take pohodove tempo... ;-) Naspat som sice maximalku neskusal, ale isiel som aj tak svizne (130-150 km/h na castiach bez obmedzeni). Celkova spotreba na tej trase bola 7,16 l/100km.
Ine smerodajne porovnanie zatial nemam, v meste sa situacia meni tak prudko, ze na zaklade 1 tankovania sa neda nic exaktne vycislit. Ale podla PP sa pohybujem asi o pol litra nizsie, no je to len subjektivny udaj. -
modus ponens 30.05.04 19:06
« Re: Re: olej
to našrot: No, ja som dal Castrol 0W-40 Race.
Inak, celkom jedno to nie je; mal som tam original 5W-30 a momentalne mi ide motor o cosi tichsie, lepsie taha a spotreba mi klesla. Specialne na tu spotrebu som bol zvedavy a naozaj klesla. Len som chcel vediet, ci tam nedavam nieco, co vyrobca oficialne nedoporucuje.
Ono totizto zo servisov mi predtym pisali, ze musim dat 5W-30. Zaujimalo ma, ci to bolo preto, ze chceli zarobit na "svojich" olejoch... -
"-- skrytý --" 29.05.04 23:19
« Re: olej
5W-30 je nižší třída než 0W-30 atp. - tedy čím nižší číslo u W a vyšší u "nic", tím lepší olej. Tedy 0W-30 (0W-40 apod.) tam dát můžeš, ale 10W-30 už ne. Jinak stejně je to v našich teplotních podmínkách fuk, jestli jezdíš na 0W nebo na 5W (W jako winter), stejně jako jestli jezdíš na 40 nebo 50 "niců". -
modus ponens 28.05.04 23:49
« Re: Re: Re: Re: Dlhodoba spotreba Avensis 1.8
To Lubos1:
Posledny stav: 16 400 km, spotreba 7.39, PP 7.2. Styl jazdy neviem popisat, jazdim (kilometrovo) najma mimo mesto, asi 60:40 medzi dialnicou a okreskou. Snazim sa to ale trosku vytacat (rozbiehanie do 4-5tis. otacok), nech nie je motor lenivy. ;-) Ak mam kludnu naladu a nikam sa neponahlam, nie je problem udrzat spotrebu okolo 6.5. -
modus ponens 10.05.04 17:20
« Re: Re: Dlhodoba spotreba Avensis 1.8
Moja spotreba je po cca 14,5 tis. km 7,26 l/100km. Podla PP je 7,1, cize odchylka podla mojho nazoru v norme. Vo vacsine pripadov je PP optimista, vynimku tvoria dlhsie jazdy (bez kolon, bez casteho startovania), napr. po dialnici a pod.
To Lubos1: zistujes, ci ta 1.8-ka nie je pazrava? ;-) Mne sa zatial naplna papierova priemerna spotreba, z coho som povodne aj vychadzal.
Este k oleju. Dal som tam Castrol RS Formula 0W-40 Race a mozem povedat, ze na motore je to citit. Hoci mi je to tazko uverit, motor je tichsi a ma lepsi zatah. Dufam, ze tie klebety o problemoch s 0W-xx olejmi su ojedinele a uz davno vyriesene. Este preverim, ci mi klesne spotreba, ako uvadza vyrobca na baleni... ;-) -
"-- skrytý --" 09.05.04 15:47
« Re: Dlhodoba spotreba Avensis 1.8
1,8 kombi. Najazdenych 8,2kkm. 13 tankovani, z toho 3x nie plnu nadrz. Za celu dobu priemer podla PP 7,18, priemer skutocny 7,43. Najvacsi absolutny rozdiel priemeru skutocneho a pp bol 0,67, najmensi 0,06. Okrem jedneho cerpania, kedy bola skutocna spotreba mensia o 0,26 l/100km, bol vzdy pp optimisticky. -
"-- skrytý --" 07.05.04 23:32
« Re: Autoradio
primus1701: vyměnit originální rádio by nemělo jít (ani v příslušenství neexistuje žádný rámeček na klasické rádio). Jde přidat CD changer a když ten bude umět MP3, tak ti je to bude i hrát. A nebo si můžeš nechat namontovat DVD ;o) A nebo si ty písničky vypaluj na RWéčka - místa je v Avensisu celkem dost ;o) -
Saab 06.05.04 14:27
« Re: "originalne" autodiely
Firmy jako Elit nabízí díly od levnějších výrobců, kteří se pokouší originály "napodobit". Toyota si dodavatele dílů hlídá a vyžaduje od nich perfektní kvalitu a většinou jsou to japonští výrobci jako např. Denso a ty většinou u firem jako Elit nenajdeš.
Ale i u Toyoty najdeš díly s nižší cenou, prodávají je pod označením Optifit a jsou to repasované díly, např. když si dáš namontovat spojku Optifit, tak je to repas a tu tvou si nechají, zrepasují a pak ji dají někomu jinému.
Dále jsou rozdíly v cenách i u prodejců Toyota ! Např. já jsem sháněl bezpečnostní pásy a v jedné Toyotě chtěli cca 4.500,- za kus a v druhé cca 2.800,- kč za kus. Rozdíl je jen v tom, že ta dražší je bere přes Toyotu Praha (tedy našeho dovozce), zatímco ty levnější si vozí Toyota servis z Rakouska (ty pásy byli originál Toyota Made in Japan).