TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
Lubos.1 04.06.04 13:34
« Re: Re: Re: Re: Mazda 6 vs Avensis
Je v pravda, ze pristup v Toyote a Mazde (aspon v BA and ZA) je neporovnatelna.
Bol som v Auto palace v BA a pytal som sa, ci nemaju dieselovu predvadzacku. Odpoved znela, ze maju, ale este ju nemaju na znackach, pretoze im importer nedovoli mat 2 predvadzacky toho isteho modelu, takze najskor musia predat benzinovu a az potom bude dieselova :)
Este davnejsie predtym som sa bol previezt na benzinovej 6 a zenska co isla so mnou sa ma spytala, ci chcem soferovat !!!!!!!
Ja ze samozrejme, inak nemusime ist nikde, potom soferovala ona a na polceste sme sa vymenili :)
Boli to asi 2 km. Stacilo mi.
Vo Viedni som sa chcel ist previezt na 6 diesel, otazky boli typu: slabsi alebo silnesi diesel, kombi alebo sedan?Vybral som si, predajca mi odovzdal kluce, odfotil si moj vodicak a slusne sa spytal, ako dlho chcem auto testovat.
Povedal som, ze hodina staci, on na to, ze pride az o jednej, takze som sa vratil az o 3 hodiny. Samozrejme nikto nesiel so mnou.
Pochopim rozdiel medzi AT a SR ale az taky priepastny nie.
Potom som dostal 13% na netto cenu, na metalizu aj na park senzory a bolo rozhodnute.
V Toyote ponukali max. 9%, co tiez nebolo zle, ale ...
Zvazoval som aj servisne intervaly medzi Toyotou - 15 000 km a Mazdou - 20 000 km (rocne najazim > 30 000 km)
na druhe strane spotreba Avensisu diesel je nizsia, tak sa to vyrovna -
matuS 04.06.04 13:20
siranton, dohodni sa s predajcom, aby kupil auto vo vybave aku chces, a nech si ho necha 3 mesiace ako predvadzacie a potom ho s nejakou zlavou (15% je asi realne) odkup. Najazdene bude mat 2-3tisic...
Moj otec takto kupil este davno xedos9 a s autom nebol nikdy ziaden problem.
Len treba prekusnut ze si v tom uz niekto * vozil a ze ten zabeh tam nebude optimalny, ale pokial kupujes auto na 3-4roky tak to nieje problem. -
"-- skrytý --" 04.06.04 13:13
« Re: Re: Re: Mazda 6 vs Avensis
To "Lubos1" : Asi máš pravdu, že v zásadě mají auta této třídy při běžném ježdění dobré jízd. vlastnosti a ZÁSADNÍ rozdíl není, pokud se člověk nechce zrovna zabít... I ten můj "amatérský" test je taky na hranici zdravého rozumu...a jezdím běžně tak, abych to nerozbil.Mně se na světě docela líbí!
Naftový motor v M6 dobře jel, ale také velmi hlučný. Nafťák v Avensisu se mi zdál naopak velmi tichý-na volnoběh nebylo slyšet téměř nic. Rádio bylo vypnuté, motor studený.Kultivovanost byla dobrá.To je můj názor, ale nechci se přít.Snad někde nad 3 tis. ot byl hlučnější.Ale,který není?Avensis byl rozhodně tišší než ta má Laguna. Asi je to hloupé, že jako majitel nové Laguny chválím Avensise, ale on je to fakt podařenývůz. -
modus ponens 04.06.04 13:07
Mne sa na diesli v Avensise pacila spotreba. Podla skusenosti znameho realna. Zial, v strednej vybave stoji ten diesel o dost viac, a tak sa asi moc neoplati.
Ono dost zalezi na podmienkach, za akych auto kupujes. Ked Ta ma odradit pristup predavaca, zle famy o kvalite servisnej siete a pod., tak sa rozhodnes pre iny model.
Na to, aby si vedel subjektivne porovnat dve auta, potrebujes s nimi nejaky cas jazdit, a to Ti nikto neumozni. :-(
Napr. moja skusenosti s predajcom Mazdy v Novych Zamkoch:
otazka: "Mate nejaku predvadzaciu M6?"
odpoved: "Nemame, potom by sa nam tazko predavala"
otazka: "Ake vybavy mate na sklade, prip. aka je cakacia doba?"
odpoved: "Na auta sa caka dost dlho, ale mame tu vystavenu M6 2.3i a este tento sedan" (sedan som nechcel)
otazka: "Da sa nieco robit s cenou?" (nieco vyse melona)
odpoved: "Toto auto je uz tak lacne, ze davat nan zlavu je nemozne"
otazka: "Mozte mi povedat predpokladane ceny jednotlivych servisnych prehliadok?"
odpoved veduceho servisu: "Tak ako aj na ine konkurencne auta ST, to mate vsade skoro rovnake, na diesloch je o cosi drahsi, ale nie o vela."
Tak uznaj, ze po takejto navsteve by priemerne nerozhodnuteho cloveka presla chut. Ja som si vsak obehol viacerych predajcov a toto bol negativny extrem. Nikde mi vsak zlavu dat nechceli. Vzhladom na cenu M6 nepovazuem za zlavu "metaliza zadarmo". :-(
Ale ked som prisiel do servisu Toyota, tak aj poradili, aj pomohli (dokonca zadarmo), cize spokojnost. Dokonca po mojom dotaze (netvrdim vsak, ze kvoli nemu ;-) ) zverejnila Toyota na web stranke aj cennik prehliadok. -
Lubos.1 04.06.04 12:47
« Re: Re: Mazda 6 vs Avensis
Je pravda, ze M6 ma pomerne kratky razvor a preto ma Avensis viac miesta vzadu.
Sedaky su mozno trochu kratsie, ale pravdupovediac, nevsimol som si. Ale vadilo mi nedostatocne bocne vedenie na sedaku.
Ak by mal Avensis nastavitelnu bedernu opierku, dovolim si tvrdit, ze by mal idealne sedadla.
Rad by som videl porovnanie (ale naozaj profesionalne, nie ako ...na okruhu v Moste...) tychto dvoch aut za rovnakych podmienok a s rovnakymi jazdcami. Vo vacsine testov totiz pisu o 'sportovom' podvozku Mazdy 6 a o skor komfortnom podvozku Avensisu.
V podstate ide o *, ak aj nejake rozdiely su, ja ich osobne tazko otestujem. Stava sa zo mna pomerne usadly jazdec :)
Preto som chcel diesel, benz. motory od Mazdy ma nejako nenadchli, to skor Toyota/Honda.
Na druhej strane Toyota ten svoj diesel v Avensise - nic moc, ci uz vykonom, toc. momentom ani kultivovanostou. Ale zlepsi sa to coskoro, pokial viem. -
modus ponens 04.06.04 11:57
« Re: Mazda 6 vs Avensis
to IT:
na Lagunu mam tazke srdce. Povodne bola totiz kandidat c.1, pretoze cenovo dost podlieza ostatnych konkurentov ST a celkom sa mi aj paci(la). Ale ako vravim, ked som si chcel sadnut "za seba", mal som rozpacite pocity. Nielen ja, ale NIKTO (vratane deti od 4 do 8 rokov) by si tam nesadol. Nebolo kam dat chodidla... Predajca mal vtedy akurat nacatu vetu o tom, ako Renault spravil auto v ST pre 5 dospelych ludi, v prostriedku sa zasekol a dokoncil ju v zmysle, ze moje naroky su ale asi o cosi vyssie. ;-( Aby som to upresnil, vpredu som sa snazil spravit si taky priestor, aky som mal tesne predtym v salone Mazdy v M6. Ak by som vzadu nechal miesto pre priemernych dospelych ludi, vpredu by som sa "tlacil" asi ako vo Fabii. A to mi pride na auto ST trochu malo.
Na druhej strane, ak ma niekto 1.80cm, tak to v Lagune ide.
Opacny extrem: ked som sedel v Mondeu, pripadal som si ako na letisku. Vpredu vela miesta, vzadu vela miesta, kufor hodny prespatia... :-) -
"-- skrytý --" 04.06.04 11:19
« Mazda 6 vs Avensis
To "našrot" : Taky jsem nikde neslyšel, že by se dělalo nějaké ofic. srovnání aut střední třídy-losí test atd. Kde o tom informace?Já to holt zkoušel fakt dost amatérsky. Je úsek, kde jsou vyjeté koleje a teď tam načmárali žluté lajny, které vedou hezky napříč, tak pod úhlem 15-20 stupňů. Takže to s auty docela dobře háže.Je tam sice 70 ka, chce to tak 130 km/h a do toho razantně brzdit. Za deště je to na zabití, za sucha se to dá. Nejhůř se choval Avensis-neměl ESP(zadek plaval,bylo cítit, jak si náprava intenzívně sama řídí,ale šlo to). Mazda 6+Accord v pohodě, totéž mi dělá Laguna.Má sice vzadu jenom příčku-asi nejhorší závěs ze všech,ESP neblikne a drží stopu(gumy 225/45 - 17´´)Taky cítím každý kamínek.No co už teď?Vydržet.Vím že to není losí test, ale alespoň nějaké srovnání(soukromé).Avensis je stejně nejlepší.Na M6 krátké sedáky-někdo psal,ale krásné auto.S místem vzadu v Lag. nesouhlas.Spíš malý kufr.Tam Avensis+M6 č.1.Chlapi,pište dál.Bezva názory!!! -
modus ponens 04.06.04 10:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Mazda 6 vs Avensis
Lubos1: uz neviem, kde som to cital (o tom teste), ale naozaj presli len Mondeo a Avensis. Superb tiez nepresiel, ktoreho tam zaradili asi zo zaujimavosti.
To je ale vedlajsie, ja nikdy nechcem vyskusat hranice svojho auta. Nebudem predsa jazdit ako blazon do zakrut s tym, ze mi to podvozok utiahne a nasledne pneu zoderiem po 20tis. km. Len mi pri citani tych testov prislo cudne, ze Mazda predstavila M6 pomaly ako sportove auto, pricom si nespravili potrebne testy. Potvrdzuje to ale moje skusenosti o marketingu ako takom. :-( -
modus ponens 04.06.04 10:53
To Lubos1:
Nic proti M6, mne sa velmi pacila a aj paci, i ked postupne zaujala miesto az za Avensisom (dizajnom). :-)
Na kazdom aute mas doplnkove nedostatky. Mne sa napr. tiez dvakrat nepacilo, ze tam nie je bedrova opierka. Na druhej strane, ani pri 700km trasach ma chrbat nebolel a to je asi podstatne. Na Octavii bedrova opierka je a napriek tomu som sa na 500km ceste (presnejsie ku jej koncu) na sedadle hmyril... ;-)
Dalsia vec, ktora ma dost neprijemne prekvapila, je absencia tempomatu, hoci to sa da u zahranicnych predajcov vyriesit domontovanim (ale asi len pri kupe noveho ;-) ).
M6 ma oproti Avensisu objemovo sice mensi kufor, ale praktickejsie tvarovany - bez bocnych vystupkov.
Vnutorny priestor ma vsak Avensis spomedzi spomenutych aut najvacsi. Len Mondeo ho ma este vacsi, no to nebolo v uzsom vybere...
K Accordu: ten diesel vyzera dobre, ale vsetko je otazkou pomeru cena/vykon. Ak sa mi to oproti benzinu nema vratit, naco taka investicia? Okrem toho mal Accord popri Avensise a M6 najmenej vnutorneho priestoru.
Lubos1: Ked uz budes mat svoju M6, tak daj vediet svoje dojmy. Skoda, ze je to diesel. Chcel som porovnat M6 1.8i s 1.8 VVT-i od Toyoty, len neviem, kto M6 1.8 ma.. ;-( -
Lubos.1 04.06.04 10:42
Zaujimave, ale tazko verit, ze tymto testom presli iba 2 auta.
Este som o tom nikdy nepocul, bol to vobec nejaky oficialny test?
Boli tam rovnake podmienky a rovnaki jazdci pre kazde auta?
Pisal si nieco o rozdielnych pneumatikach, uz to sa mi nezda, aby bol takyto test smerodatny.
V kazdom pripade verim, ze ma Avensis vynikajuci podvozok, ale som si isty, ze nie je ovela lepsi ako ma Mazda 6. Moje pocity som boli dost podobne. Mozno v extremnych situaciach by sa podvozky spravali inak, tazko povedat. -
"-- skrytý --" 04.06.04 00:03
Lubos1: ještě nedávno byla pouze 2 vyráběná auta stejné "neluxusní" třídy jako Avensis (bez Accordu - v době testů ještě nebyl nový), které zvládly losí test a to Avensis a Mondeo. Žádné jiné auto ho nezvládne(lo - v době testu). Nejhůř dopadla ve všech standardních testech Laguna. Testy se prováděly mezi všemi auty stejné třídy jako Avensis v době cca 14 dní poté, co byl Avensis uveden na trh na okruhu v Mostě. Bohužel opět mělo každé auto pneumatiky jiného výrobce, tak to možná mohlo projet ještě nějaké auto.
Jinak co se týče "nezvládnutí losího testu", tak to neznamená, že se auto nutně musí převrátit (to by se nemělo do své konstrukční rychlosti, pokud nezakopne), ale stačí, že jde do smyku. Oficiální losí test probíhá na mokru při 80km/h při vyřazené rychlosti a korekci pouze volantem, přičemž na "vystřídání pruhů" je, pokud si to dobře pamatuju, prostor asi 9 m dlouhý, pak je asi 18 m rovinka a pak zase 9m úsek na vjetí zpátky, přičemž se jede do strany asi 3,5 m. Ale ty rozměry si nepamatuju přesně, musel bych se podívat a to se mi teď nechce :o)) -
Lubos.1 03.06.04 22:43
« Re: Re: Mazda 6 vs Avensis
to SirAnton:
tazko povedat, tie testy su iba subjektivne hodnotenie toho - ktoreho redaktora (ak sa to da tak nazvat), napr.
www.autoprofil.cz/ap-ic/test/toyavs/tavs… /> Keby som sa mal riadit iba takymito testami, tak si Avensis ani nepojdem vyskusat :)
Este by ma zaujimalo, kde si videl, ze M6 nezvladla losi test?Okrem toho, co znamena, ze ho nezvladla? Hod nejaku tu linku :)
Prevratilo sa naposledy iba 'Acko' od MB, pokial viem.
Keby som si mohol vybrat a nebol financne limitovany, tak jenoznacne zvitazi Honda Accord diesel. Ale to je zaklad za melon :(
O Lagune som ani nerozmyslal, nepaci sa mi ani zvonku ani zvnutra a povedal som si, ze to bude japonec zas.
Este som pokukoval po Nissane Primera, vysla by ma v plnej vybave (ale bez ESP) za 820t Sk, ale jazdou ma nepresvedcila. Nejako mi to auto nesedelo.
Tazko porovnavat, v kazdom pripade sedacky v Avensise su lepsie ako v 6, az na nastavitelnu bedrovu opierku, ktoru Toyota nema.
Co sa tyka podvozku, Toyota je maksia, naklana sa urcite viac ako 6. O drzani stopy by sa dalo pisat donekonecna, mne sa to zdalo rovnake.
V 6 sa sedi trochu sportovejsie, v Avensise vyssie. Ja som sa citil v obidvoch autach dobre, aj ked trochu inak.
Tazko povedat, ci sa M6 na nieco hra, da sa potom polemizovat o tom, ze sa Avensis hra na 'seriozne' auto. Proste kazde auto ma svoj look a nema zmysel polemizovat o tom rovnako ako nema zmysel diskusia o designe, ktory je absolutne subjektivnou zalezitostou.
Zaujima ma hlavne nieco o tom losom teste. -
modus ponens 03.06.04 21:24
« Re: Mazda 6 vs Avensis
To IT, Lubos1:
Ja som pred vyse rokom riesil dilemu M6, Laguna, Accord a neskor pribudol Avensis. Testoval som najviac M6, ktora bola najvacsi kandidat. Az na zaver vyberania prisiel na trh Avensis.
- Lagunu som vyradil po kratkotrvajuciom (a neuspesnom) pokuse sadnut si na sedadlo "za mnou". :-(
- Accord bol vyrazne najdrahsi a ochota predajcov jednat sa bola na bode mrazu.
- M6 bola v pohode, no stale mi na nej (v interieri) cosi nesedelo (doteraz neviem co, asi kratsie sedacky) a SK predajcovia sa tvarili ako za sociku predajcovia zigulakov. Dostat M6 bolo akoze za odmenu alebo co... ;-(
- Avensis ma uputal najma spracovanim, celkovym dojmom, komfortom a tym, ze sa na nic nehra (napr. M6 na sportove auto, ktore nezvladne sobi test - nic v zlom). No a ked sa pridruzila vyhodna zlava, bolo rozhodnute. -
"-- skrytý --" 03.06.04 17:12
« Mazda 6 vs Avensis
To "Lubos1" : Tak já volil mezi Avensis-M6-Laguna-vše v naftě.Avensis tichý ale drahý. Mazda 6 na ropu byla neskutečně hlučná(náhoda?, nevím..) Tak nakonec Laguna v akční výbavě. Má to vše, ale otázka, jestli se to nerozpadne dřív, než skončí leas.Dali věci grátis+zajímavou slevu-pro zdravotnictví.Nicméně, asi je Avensis stejně nejlepší!Někdy příště...Honda na ropu v lednu(objednávka) nebyla.Tak založ fórum o Mazdě6, ať si navzájem postěžujeme, pánové,ne? Ideální a dokonalé auto asi není. -
Lubos.1 03.06.04 16:03
« Mazda 6 vs Avensis
to SirAnton:
no, v prvom rade to nekupujem na Slovensku a este som dostal aj slusnu zlavu :)
- diesel:88kW/310 Nm, 5 dv.
- vybava okrem standartu: DSC(ESP), tempomat, PP, automat. klima, 16" elektrony, audio BOSE + subwoofer, CD menic, xenony, parkovacie senzory atd.
takato konfiguracia ma vyjde o cca 60 000 Sk lacnejsie ako dieselovy Avensis v SR :)
Co sa tyka vyberu predvadzaciek - nikto sa nemoze vyhovarat na slaby trh a pod, v BA sa predavaju auta slusne...