TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
Karel_Povalec 17.10.07 23:34
« Novej Avensis
Tak jsem po 3 letech a bezmala 190 tisicich v Avensisu (2L D4D)nafasoval novej 2.2 150 konovej dizl (kombik ve vybave Exclusive). Prisel jsem k autu, ktery z venku vypada skoro stejne, sednul do interieru, kterej je prakticky stejnej a pak jsem nastartoval a spadla mi celist. Uplne jinej zvuk, uplne jinej podvozek, uplne jinej pocit ze rizeni. Bych u toho sestikvaltu cekal kratsi odstupnovani, ale pouzitelny otacky mi pripadaj sirsi nez u starsiho 2L D4D s petikvaltem. Jel jsem po dalnici, trochu nekoncentrovanej, asi 140km/h na tempomat a koukam, ze to toci vic jak 4000 otacek, rikam si "to je dost", no a pak jsem si vsim, ze jedu na ctyrku... Zadnej rev motoru, v aute klid. Zatim mam najeto asi 800km a absolutni spokojenost. Co mi trochu vadilo na starym Avensisu je na novym uspokojive vyreseny. Jestli nekdo bude chtit, tak se muzu trochu rozepsat. -
Asterix 27.09.07 12:39
« Re: nezavisle topeni
Ohladom cien skus sa mrknut este aj na ceny Toyoty v SRN www. toyota.de, urcite by si dostal lepsie ceny a dokonca dohodol aj zlavy a nie je problem kupit aj predvadzacie auto s velmi zaujimavou zlavou. A ak si podnikatel tak DPH si mozes aj tak odpocitat. Za uvahu a porovnanie cien to stoji. -
"-- skrytý --" 27.09.07 00:07
« Re: nezavisle topeni
U prodejce byly prospekty nezávislého topení Webasto. Tam uváděli možnost předělat přihřívač naftových motorů na nezávislé topení. Když jsem s nimi přes Net komunikoval cenu, chtěli VIN auta a potom mi sdělili, že můj Avensis /koupě 08 2007/ má přihřívač Eberspaecher.Od nich stojí "upgrade" 14 tisíc plus ovladač. Viz [odkaz]
Teď si rozmýšlím zda do toho jít, když moje výbava SOL už má i elektrické vyhřívání předních sedadel -
matuS 20.09.07 23:07
« Re: nezavisle topeni
"Jak je to v naftovem Avensisu s nezavislym topenim resp. nez se motor zahreje, protoze mu to preci jen nejakou dobu trva ?"
ja mam lexa s 2,2 d4d motorom a ako prihrievac je tam eberspecher, ako niekto spomenul. Kedze u C5 som uz nezavisle kurenie mal a je to vysoko navykove :-) tak som to dal aj sem. Prerabka na plnohodnotne nezavisle kurenie stoji asi 10tis Sk plus ovladacka - asi 5tis, ja som jednu mal, takze nemusel som kupovat. Kuri to super. -
"-- skrytý --" 23.08.07 10:31
« Zkusenosti po dvou mesicich
Tak už mám Avensise 2 měsíce a zatím ani náznak nějakého pokusu o odcizení :)
Najeto 9tis a začínají se objevovat první nevítané zvukové projevy. Občas mi lehce drnčí zámek schránky spolujezdce a někdy něco klepe u sluneční clony řidiče. Držák pásu spolujezdce festovně vrže, když se někdo připoutá. Zámek a držák asi půjdou jednoduše umravnit, ale co klepe u té clony, to opravdu netuším. Stačí se jí lehce dotýkat na pravé straně a klepání je pryč. Že by tam vedl nejaký drát od mikrofonu (originál BT handsfree, ale mikrofon mám přilepený nahoře právě kousek od clony), který se uvolnil? Neřešili jste to někdo?
Díky za náměty. -
"-- skrytý --" 22.08.07 23:58
« Re: nezavisle topeni
Mam novy Avensis 2.0 naftu a zatim si ho uzivam jen v teple.-:) Trochu jsem patral a podle cisla VIN by v aute melo byt prihrivani od firmy Eberspächer. Da se k tomu dokoupit sada, ktera z toho udela nezavisle topeni, ovladane na dalku. Pri zimnim parkovani venku se pak useda do tepleho auta. Mate s tim nekdo zkusenost? Vyplati se to? Jak topi v Avensis v zime ? -
"-- skrytý --" 20.07.07 14:39
« Re: Ach ta spotřeba
2fleggy - uvidis, az budes mit nalitano 20k+, tak to jeste mozna sleze niz. Me 6,5 prijde ok tak to neresim. Mel jsem Ochcavku benzin 1.6 a ta zrala 8-12, takze tohle je pro me super :-) Spotreba je to posledni, proc jsem si koupil Avensise :-! -
"-- skrytý --" 19.07.07 22:55
« Re: Ach ta spotřeba
@exctenar - diky za uklidnění a zajímavý odkaz.
@mohinder - ale jo, tyhle zásady znám a celkem dodržuju. Po dálníci s tempomatem na šestku točím 2.5tis při reálných 130km/h a aktuální spotřeba lítá spíš někde kolem 7 a víc. Míň jen výjimečně. Stačí trošku živější protivítr a už je to spíš kolem 8 litrů. Na okreskách a ve městě, kde držím otáčky kolem 2tis., je spotřeba 4-6. Je celkem rozdíl, když jedu BA-OL po dálnici nebo přes dědiny. Uvidím, jak se to vyvine. Přece jenom to mám teprve tři týdny. -
"-- skrytý --" 19.07.07 21:35
« Re: Ach ta spotřeba
2fleggy - spotreba 6.5 podle PP je uplne v pohode, ja mam podle PP dlouhodby prumer (tj od zacatku, co auto jezdi) spotrebu 6.6 a to jezdim hlavne mesto a okresky (tak pul na pul). Takze bud v pohode, hlavne ze to jezdi pekne ne ... Najezdit na plnou nadrz skoro 1000 km mi prijde uplne cajk. Jinak nechapu, jak ti dalnice kazi prumer, me ho teda zlepsuje - normalni prumer mam tech 6.5 a pokud jezdim dalnici, tak mi to slezlo na tech 5.8. Kdyz se mrknu na aktualni spotrebu, tak se to pohybuje mezi 4.0 - 8, podle rychlosti a stoupani. Kdyz na to slapnu hodne nad 130, tak si vezme vic - klidne 10-12 ...
Chce to jezdit s lehkou nohou, pri rozjizdeni neslapat az na podlahu, spravne radit a na dalnici pouzivat tempomat ! A hlavne pri rizeni myslet hlavou :-) -
"-- skrytý --" 19.07.07 16:52
« Re: Ach ta spotřeba
možná tě uklidní údaje z odkazu,mám jiná auta a odpovídá to průměrům,které tam lidé píší,prostě zázračné spotřeby se nekonají a u common railu už vůbec ne a pokud jo,pak je třeba si myslet své,pakliže se s tím trochu jezdí,jako že jo,tak to prostě i bere,jinak kecy,ale mám teprve 33 let praxe řízení,takže začínající amatér s šestimístným číslem na kontě..
"-- skrytý --" 19.07.07 15:50
« Ach ta spotřeba
Himbajs, jak to všichni děláte, že máte s D-4D tak nízkou spotřebu? Já jsem rád, když se dostanu na 6.5 podle PP. Je fakt, že ze dvou třetin jezdím po dálnici, která mi dost kazí průměr, i když jezdím podle předpisů jen 130km/h (podle GPS - na tachometru mám 140). Snad se to časem usadí...