TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto

15.07.04  07:56

« Re: vosk

To SirAnton: Nevoskuju, hrozně mě to nebaví :D
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.04  07:54

« Re: PP

To SirAnton: Stávalo se mi to dost málo (cca 1x za 2 měsíce), ale jednou jsem natankoval a až do dalšího tankování se mi resetoval PP 4x. Jel jsem do Toyoty TSUSHO a tam nic údajně nenašli, ale krátce na to jsem tankoval a od té doby jsem se s RESETEM už zase nesetkal. Je to asi měsíc dozadu, takže je možné že se to za tu dobu jen nestačilo projevit. Nechápu co se při tom jednom tankování mohlo stát, že se mi to pak furt resetovalo. Moc by mě zajímala nějaká hloubková dokumentace, jak je to tam vlasně udělané.
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 14.07.04  23:33

« PP

Tak sa mi zase raz pocas behu motora resetol palubak. Mate aj vy tieto problemy? Stava sa mi to pri naklonenom aute (schadzanie z vyvyseneho miesta - napr. mimo cesty, pri prudkom klesani, stupani). V servise sa tvarili, akoby o tom nikdy nepoculi. :'-(
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 14.07.04  22:35

« vosk

Pani, voskujete niekto svojho Avensisa tvrdym voskom? Od akeho veku laku sa to odporuca? Mate dobre skusenosti s nejakymi tvrdymi voskami?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.04  20:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tlmice

Já měl těch 140tis.km nalítáno na Carině téměř jen po Praze a i tak byly tlumiče naprosto O.K. Pochybuji že jsou v Bratislavě o tolik horší silnice. To už by nebyly silnice, ale tankodrom. V BA jsem už nebyl několik let, takže nemohu posuzovat kvalitu tamních silnic.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 13.07.04  14:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: tlmice

Je pravda, ze Cesi su na tom tiez dost biedne. Staci pozriet na dialnicu do Prahy. Tak ale ono ide o inu vec. Ked mas v ponuke dve papierovo porovnatelne opotrebovane auta a jedno bolo jazdene v BA, pricom druhe inde na SK, tak to BA auto bude na tom s tlmicmi statisticky horsie.
    Povodny problem bol v tom, ci je 119tis. km na tlmice dost alebo nie. Podla mna na normalnych cestach zdaleka nie. Inak by mala Toyota v pravidelnych prehliadkach predpisanu vymenu tlmicov...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 13.07.04  14:52

« Re: Re: Re: Re: Re: tlmice

chod sa odviezt do brna. budes stastny co mame...
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 13.07.04  14:48

« Re: Re: Re: Re: tlmice

to matuS:
    Ktore? Ak myslis Pristavny most, tak mozno. Ale ak vezmes cesty okolo Noveho mostu, pri PKO, Racianske, pri kine Hviezda, NBS - proste stare cesty, ktore sa stale iba opravuju, tak je to bieda. Zakazdym, ked som sa vracal z Auslandu a vosiel som do BA, tak som zazival riadny sok. Slalom medzi jamami a opravenymi hrbolmi, sem-tam neuspesny :'-( , prechody zvlnenymi krizovatkami... Esteze pomizli macacie kocky.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 13.07.04  14:33

« Re: Re: Re: tlmice

podla mna BA cesty su vysoko nad stredoeuropskym priemerom.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 13.07.04  14:11

« Re: Re: tlmice

to Keso:
    tak to je ina vec. Daj to aj do Toyota servisu, no vsade Ti mozu pri prehliadke najst nejake "opotrebovane" diely. Ak mas nejakeho znameho v servise, chod cez neho. Inak je dobre byt osobne pri prehliadke auta a porozpravat sa priamo s mechanikom. Spravidla lahko odhadnes, ci je to spekulant alebo do veci zazraty manik. ;-)
    Este ma napadlo, ze pokial auto jazdilo najma v BA, tak by som sa ani moc necudoval, ze tlmice maju dost. BA cesty su doslova na podurovni... :x
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.07.04  07:57

« Re: tlmice

To: Brazdic, SirAnton
    Auto poznam od novoty, jazdil som s nim vo firme a potom som si ho odkupil, takze ziadny pretoceny tachometer. ale podla reakcii mi to skor pride na snahu predat akciove tlmice. Uvidime na prehliadke v toyote co mi na to povedia oni :-)
    Kazdopadne Vam dakujem za nazory
  • « 00 Reagovat !

foto

12.07.04  20:46

« Re: Re: Re: Re: Tlmice

to Keso:
    Taky bych to viděl spíš na stočený tacháč. Nepochází to tvé auto náhodou z AAA ? To by vše vysvětlovalo >:D
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.07.04  20:00

« Re: Re: Re: Tlmice

to Keso:
    Tipujem, ze si toho Avensisa nekupoval noveho. Kolko mal najazdenych km? Si si isty, ze nebolo pretocene tacho? Lebo to je dost skoro na tlmice ako take...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.07.04  13:41

« Re: Re: Tlmice

Mam najazdenych 119tis. Test mi robili len v jednom servise, takze urcite si pojdem dat spravit druhy v inom. Povedali ze predne su tak na 70% opotrebovania a zadne ze su o.k
    Menit ich zatial nechcem, len ma to zaujalo ako moznost. Teraz pojde na preventivnu prehliadku do toyoty tak poviem nech sa pozriu aj na tlmice co mi na to povedia
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 12.07.04  08:36

« Re: Tlmice

Zkus Sachs/Boge, pokud se delaji pro Avensise...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.04  20:50

« Re: Tlmice

To Keso: Kolik máš na tom Avensisu proboha nalítáno? Na Carině jsem si nechával dělat test tlumičů ve 140tis.km a tlumiče byly jako nové. Pro jistotu jsem si ho pak nechal ještě udělat jinde a výsledek stejný. Naopak na Oplu Astře Cabrio, jsem měl v75tis.km špatné tlumiče, nechal jsem je vyměnit za Monroe a výsledek vyšel skoro stejně špatný. I co do jízdních vlastností mi tlumiče Monroe přišly dost divné. S jinými neoriginál tlumiči nemám zkušenosti.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.07.04  08:32

« Tlmice

Ahoj,
    chcel by som sa spytat ake mate skusenosti s neoriginal tlmicmi. Mam Avensis z roku 2000 a predne tlmice uz pomaly dozivaju. Chcem sa spytat napr. na tlmice Monroe a ci treba menit vsetky 4 tlmice naraz alebo sa mozu aj menit len napr. predne dve.
    dakujem
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.04  08:15

« Re:

Bohužel teď mám honičku a do servisu se hned tak nedostanu, tak to možná nechám na 30 tis. kontrolu, do které mi zbývají ještě asi 4tis. km. Není to nic s čím by se nedalo jezdit, ale u auta za 900tis. to nasere. Rozhodně budu trvat na tom, aby se to odstarnilo. Nejlepší by bylo, kdyby se to stupňovalo a bylo to slyšet ještě víc. Sám vím jak je blbé hledat závady, které se projevují jen minimálně a ještě k tomu ne vždy.
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.04  05:26

« Bez nadpisu

TO:BRAZDIC
    NELZE POSOUDIT CO TO JE,SAMOZREJME S TIM OKAMZITE DO SERVISU,PORAD JE TO V ZARUCE, JEN SI TAK RIKAM OPRAVDU TO NENI REMENEM ?, PROTOZE PRI ZATAHU TURBA SE SAMOZREJME VICE NAMAHA HNACI USTROJI A TIM PADEM I REMEN, NEMUSI TO VUBEC SOUVISET S TURBEM , NAPIS POTOM CO TO BYLO ZA ZAHADU,SAZIM NA TO ,ZE TO TURBEM NENI , POKUD ALE Z NEHO NEMAS PRETLAKOVOU PISTALKU JAKO PAPINAK NEBOLI POJISTKU ABY SE NEPRETLAKOVAL
  • « 00 Reagovat !

foto

07.07.04  21:19

« Re: Re: Dálkové ovládání

To SirAnton: Jednou jsem zkoušel jsem mačkat LOCK i ve chvíli, kdy jsem byl klíčema téměř v zámku dveří řidiče a skončilo to tak, že jsem musel zamknout klíčem. Když jsem cca po 2 hodinách přišel k autu, tak jsem ho dálkou ani neodemknul a musel jsem odemknout opět klíčem. Pak už ale zase vše makalo. Možná to bylo nějak rozhozené již od zamknutí a tím že jsem auto znovu odemkl, tak se cosi srovnalo. Jindy mě to zlobilo jen tak, že jsem musel přijít blíže k autu. Nijak extra mi to nevadí, ale raději už si hlídám, jestli se mi auto vážně zamklo a poslouchám tedy klapnutí zámků.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…