TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
« Pískání z motoru
Pokud jde o pískání z motoru, o kterém jsem tady nedavno psal, tak už je to vyřešeno. Stačilo prostříknout klínový řemen nějakou srágorou od fi. Würth a už je to O.K. I tak mi pro jistotu na garanci vymění celý klínový řemen, až půjdu v září na 30tis. prohlídku >:D Jsem rád že to byla taková banalita. -
« Zajímavý poznatek ohledně klimatizace
Tak jsem si pomalu začínal říkat, že je klimatizace mého rok starého Avensisu Combi pěkně poddimenzovaná a zřejmě v těchto velkých vedrech neuchladí tak velké auto. Opak je ale pravdou. Jediný problém byl v tom, že jsem měl po roce provozu zanešený filtr klimatizace. Čistě náhodou jsem listoval ve schránce u spolujezdce a otevřela se na mě stránka návodu s nadpisem "Údržba prováděná uživatelem". Stačilo jen dle návodu povolit jeden šroubek, vyndat schránku spolujezdce a velmi pohodlně jsem se tak dostal k filtru klimatizace. Ten byl pěkně zanešený a tak jsem ho vyluxoval. Nyní auto klimatizuje jedna báseň. Řekl bych že rozdíl je minimálně 100%. Jen ta rána do obličeje, když pak člověk vyleze z příjemného klimatu auta do 31°C :? -
"-- skrytý --" 11.08.04 16:51
« Re: ...a jaky CD pro navigaci? -moc drahé ;o(
hmm, možná máš pravdu, zatím jsem napsal na Toyotu (evropa a taky CZ), odpovědi ještě nedošly, tak pak uvidíme. šlo mi hlavně o to, že když tam ta navigace je, tak bych jí chtěl vyzkoušet :roll: nicméně, nemám tolik "zbytečnejch" peněz na řešení s palmem, ani bych asi nekupoval jen tak CD, spíš jsem koukal, že se válí na webu "zálohy" takovejch CDček, tak jsem chtěl něco stáhnout a smahnout a vypálit.
osobně navigaci celkem na nic nepotřebuji, stačí kvalitní atlas nebo mapa, šlo mi o to využít to jako "bonus", když to v autě je :idea:
kdyžtak dám věddět, co napsali z Toyoty...
zatím čus
Sedmispáč >:-[] -
« Re: ...a jaky CD pro navigaci?
Pokud vim tak navigacni system Toyoty neni kompatibilni s CD pro Ceskou Republiku - to CD vydava Teleatlas, vic info na www.teleatlas.com.
Na druhe strane ja pouzivam Palm + GPS a jsem spokojen. Stalo me to 30.000, za to mam plnohodnotny Palm + mapy cele zapadni Evropy na urovni ulic + 6 mest CR na urovni ulic a hlavni silnice. A naviguje to krizovatku po krizovatce. Samozrejme pokryti od Teleatlasu pro CR je vyssi (asi 52 %), ale pokryti pro Palmy se taky bude zvysovat.
Dobra stranka o navigaci je www.gpsweb.cz, najdes tam popsane vsechny moznosti a jejich vyhody - nevyhody. -
"-- skrytý --" 09.08.04 19:07
« ...a jaky CD pro navigaci?
dekuji za odpovedi, asi zkusim ten Jablotron :-! jeste bych mel otazecku: nemate nekdo nahodou zkusenosti s navigaci u Toyoty? mam Avensise (r.v.2000), ale nevim jaky typ navigace tam je, jaka je kompatibilita? chtel bych CR a Evropu (klidne i zvlast), ale nevim jaky CD mam shanet, jak je to kompatibilni se soucasnymy systemy (napr. Blaupunkt TravelPilot DX)? mate nekdo povedomost? :?:
diky
Sedmispac >:-[] -
« Re: Re: jaký alarm na Avensise?
Priamo od vyrobcu mojho auta, ked som sa cudoval, ze moj alarm ho nema. Vyrobca alarmu je Cobra. BTW su to Taliani, nie americania >:D www.cobra.it Shock sensor este stale ponukaju, ale uz iba ako option a nie je sucastou ani ich najvyssieho modelu. Nieco asi na tom pravdy bude, nijako som to neskumal. -
Saab 04.08.04 16:15
« Re: Re: jaký alarm na Avensise?
Citlivost čidel je nastavitelná, možná to v servise jen blbě nastavili. Já to mám nastavený perfektně, kolem auta mi projede kamion a alarm mlčí, ale když do auta několikrát trochu víc bouchnu, tak to otřesové čidlo zaregistruje. Brácha koupil ojetou Corollu s nějakým americkým alarmem (možná to byla Cobra, ale je to jen dohad) a ten spustil poplach při každém průjezdu většího auta a nenašel nikoho kdo by mu to seřídil a jako vrchol všeho se mu tam dostal asi nějaký puberťák, který mu naštěstí nic neukradl, jen si vykouřil cigaretu a přeházel mu v autě věci a alarm mlčel.
Takže až nějaký vybereš, tak si najdi někoho kdo s daným typem alarmu má bohaté zkušenosti, aby ti to dobře nastavil. Mě ten Jablotron dělali v Brně (předtím mi ho montovali i do Saaba a taky perfektní práce, jen se ten maník u toho zapojování v Saabu pěkně zapotil, s Toyotkou byl hotový o pár hodin dřív >:D ).
to luf: odkud máš informaci, že je v EU otřesové čidlo zakázané ? Moc by mě zajímalo, čím to zdůvodnili. -
« Re: Re: jaký alarm na Avensise?
Otrasove cisdlo je v EU zakazane a dost sa cudujem, ze ho Jablotron este stale ponuka. Co vy na to? Ak chces alarm, ktory bude spolupracovat s tvojim autom, tak sa imformuj na alarm od Cobry, podla ich propagacnych materialov maju s Toyotou spolupracu. -
"-- skrytý --" 03.08.04 18:35
« Re: jaký alarm na Avensise?
hmmm, měl jsem kdysi tak v nějakém autě alarm od Jablotronu, ale byla to veliká bída (plané poplachy nebo mlčel jako ryba), to už se tolik zlepšily? :?:
jinak by se mi líbilo něco napojeného na centrál, co už Toyota má, abych nemusel nosit zase další přívěšky. Aby měl alarm otřesové a náklonové čidlo, pager nevím jestli je na něco dobrý, možná doma za barákem, ale v práci přes ulici a náměstí to asi nedosáhne (stejně při dosahu pageru několik km, se přiznám, že v běhu na takovou vzdálenost nedosahuju až tak dobrých časů) >:D
díky za tip! kouknu na tu stránku, náhodou dobrý montážníky v okolí Prahy nemůže někdo doporučit? nejlépe na počkání...děkuji :P
Saab 03.08.04 06:44
« Re: jaký alarm na Avensise ?
Já mám výborné zkušenosti s Jablotronem (cca 3 roky), konkrétně s typem Akcent CA-320 (4.200,- kč s DPH, záruka 5 let). Je to alarm s imobilizerem, otřesovým a pohybovým čidlem. Pokud je ti to málo, tak to můžeš rozšířit buď o pager nebo rovnou o GSM pager (nutná SIM karta) díky kterému nejen že budeš okamžitě vědět, že ti auto někdo krade, ale dokonce ho přes GSM můžeš poslouchat a taky na něj mluvit a poslat ho někam >:D Tento GSM pager vyjde už na cca 11.200,- kč s DPH. Zabezpečení přes obyč pager vyjde na cca 3.000,- kč. Komplet info jsou na www.jablotron.cz -
"-- skrytý --" 02.08.04 21:34
« jaký alarm na Avensise ?
tak jsem si koupil Avensise D-4D, r.v.2000, celkem jsem spokojeny, je tam namontován kromě firemního imobilizeru ještě i nějaký další od Toyoty (našel jsem v servisce fakturu na montáž dalšího imobilizeru, nemůžu si vzpomenout na jméno, ale je to orig.od Toyoty a na všech oknech jsou takové malé trojúhelníčky s bleskem), ale na co se ptám: můžete mi doporučit nějaký dobrý alarm? rozumný poměr výkon/cena, nejsem Rotchild, chtěl bych aby to lehce houklo když někdo třeba vezme za kliku nebo tak a začalo to houkat až když bude hodně vehementný ;o) tak aby to hodně stížilo ukradení, ale nehoukalo při každém počůrání kola psem... ;o)
nebo nějaké pěkné stránky s tématikou autalarmů? díky všem
Sedmispáč ;o) >:-[] -
« Re: Re: Pískání z motoru
To pískání bylo slyšet jen nepatrně, takže bych s tím v klidu dovolenou obstál, ale spíš jde o to, aby se to nezačalo vyskytovat po skončení záruky a třeba v daleko větší míře. Já jsem na takový věci smolař. Zatím je ale klid. Možná to byl jen nějaký bordel, který se někam připletl, když jsem projížděl rozbahněnou cestou na chatu. -
DNES JSEM SE NAHODOU DIVAL NA ROZMER PNEU NA JEDNOM AUTE A PRI PREDSTAVE ,ZE NA AVENSISU MUZE BYT 225/40/18 , MYSLIM ZE PRO NASE CESTY JE TO OPRAVDU MALA SEBEVRAZDA A TO AUTO TO MUSI BOLET,ONO UZ TECH 215/45/17 MI PRIPADA MALO,MYSLIM TIM HLAVNE VYSKU PNEU,VZDYT TEN RAFEK JE SKORO NA ZEMI - NA TAK TEZKE AUTO BYCH BRAL RADEJI 235/45/17 -
"-- skrytý --" 17.07.04 00:41
« ojety Avensis diesel D4-D ?
dobry den vsem,
zvazuji koupi ojeteho Avensise v nafte, tak kolem roku 2000, motor D4-D, chtel jsem se zeptat, zda-li je tu nekdo kdo neco takoveho ma a jak je s tim spokojeny? bohuzel na novy nemam (cena je vysoka) a u strsiho auta nevim, zda si nenabehnu ;o) :?:
event.pokud by mel nekdo nejaky vyzkouseny tip kde nakoupit ojetinu?
dekuji predem vsem ;-)
modus ponens 15.07.04 13:24
« Re: Re: PP
No, ono to nie celkovy reset PP, ale iba priemernej spotreby. Ostatne udaje (prejdena vzdialenost, rychlostny priemer, dojazd a pod.) ostavaju nezmenene. Preto si myslim, ze chyba nebude v baterke, ale v nejakom cidle. Ono totiz ta priemerna spotreba sa meria od tankovania po tankovanie - vtedy sa automaticky vynuluje. Pripada mi to, akoby tam bolo nejake cidlo na rozpoznanie zvysenia hladiny benzinu v nadrzi, no a pri naklonenom aute sa nestastne zaktivuje. Ale opakujem, v servise o tomto probleme nevedeli.