TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• 00 Reagovat !

foto

18.08.04  16:07

« Pískání z motoru

Pokud jde o pískání z motoru, o kterém jsem tady nedavno psal, tak už je to vyřešeno. Stačilo prostříknout klínový řemen nějakou srágorou od fi. Würth a už je to O.K. I tak mi pro jistotu na garanci vymění celý klínový řemen, až půjdu v září na 30tis. prohlídku >:D Jsem rád že to byla taková banalita.
  • 00 Reagovat !

foto

18.08.04  16:02

« Zajímavý poznatek ohledně klimatizace

Tak jsem si pomalu začínal říkat, že je klimatizace mého rok starého Avensisu Combi pěkně poddimenzovaná a zřejmě v těchto velkých vedrech neuchladí tak velké auto. Opak je ale pravdou. Jediný problém byl v tom, že jsem měl po roce provozu zanešený filtr klimatizace. Čistě náhodou jsem listoval ve schránce u spolujezdce a otevřela se na mě stránka návodu s nadpisem "Údržba prováděná uživatelem". Stačilo jen dle návodu povolit jeden šroubek, vyndat schránku spolujezdce a velmi pohodlně jsem se tak dostal k filtru klimatizace. Ten byl pěkně zanešený a tak jsem ho vyluxoval. Nyní auto klimatizuje jedna báseň. Řekl bych že rozdíl je minimálně 100%. Jen ta rána do obličeje, když pak člověk vyleze z příjemného klimatu auta do 31°C :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.04  16:51

« Re: ...a jaky CD pro navigaci? -moc drahé ;o(

hmm, možná máš pravdu, zatím jsem napsal na Toyotu (evropa a taky CZ), odpovědi ještě nedošly, tak pak uvidíme. šlo mi hlavně o to, že když tam ta navigace je, tak bych jí chtěl vyzkoušet :roll: nicméně, nemám tolik "zbytečnejch" peněz na řešení s palmem, ani bych asi nekupoval jen tak CD, spíš jsem koukal, že se válí na webu "zálohy" takovejch CDček, tak jsem chtěl něco stáhnout a smahnout a vypálit.
    osobně navigaci celkem na nic nepotřebuji, stačí kvalitní atlas nebo mapa, šlo mi o to využít to jako "bonus", když to v autě je :idea:
    kdyžtak dám věddět, co napsali z Toyoty...
    zatím čus
    Sedmispáč >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.04  20:49

« Re: ...a jaky CD pro navigaci?

Pokud vim tak navigacni system Toyoty neni kompatibilni s CD pro Ceskou Republiku - to CD vydava Teleatlas, vic info na www.teleatlas.com.
    Na druhe strane ja pouzivam Palm + GPS a jsem spokojen. Stalo me to 30.000, za to mam plnohodnotny Palm + mapy cele zapadni Evropy na urovni ulic + 6 mest CR na urovni ulic a hlavni silnice. A naviguje to krizovatku po krizovatce. Samozrejme pokryti od Teleatlasu pro CR je vyssi (asi 52 %), ale pokryti pro Palmy se taky bude zvysovat.
    Dobra stranka o navigaci je www.gpsweb.cz, najdes tam popsane vsechny moznosti a jejich vyhody - nevyhody.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.08.04  19:07

« ...a jaky CD pro navigaci?

dekuji za odpovedi, asi zkusim ten Jablotron :-! jeste bych mel otazecku: nemate nekdo nahodou zkusenosti s navigaci u Toyoty? mam Avensise (r.v.2000), ale nevim jaky typ navigace tam je, jaka je kompatibilita? chtel bych CR a Evropu (klidne i zvlast), ale nevim jaky CD mam shanet, jak je to kompatibilni se soucasnymy systemy (napr. Blaupunkt TravelPilot DX)? mate nekdo povedomost? :?:
    diky
    Sedmispac >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

04.08.04  21:36

« Re: Re: jaký alarm na Avensise?

Priamo od vyrobcu mojho auta, ked som sa cudoval, ze moj alarm ho nema. Vyrobca alarmu je Cobra. BTW su to Taliani, nie americania >:D www.cobra.it Shock sensor este stale ponukaju, ale uz iba ako option a nie je sucastou ani ich najvyssieho modelu. Nieco asi na tom pravdy bude, nijako som to neskumal.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 04.08.04  16:15

Citlivost čidel je nastavitelná, možná to v servise jen blbě nastavili. Já to mám nastavený perfektně, kolem auta mi projede kamion a alarm mlčí, ale když do auta několikrát trochu víc bouchnu, tak to otřesové čidlo zaregistruje. Brácha koupil ojetou Corollu s nějakým americkým alarmem (možná to byla Cobra, ale je to jen dohad) a ten spustil poplach při každém průjezdu většího auta a nenašel nikoho kdo by mu to seřídil a jako vrchol všeho se mu tam dostal asi nějaký puberťák, který mu naštěstí nic neukradl, jen si vykouřil cigaretu a přeházel mu v autě věci a alarm mlčel.
    Takže až nějaký vybereš, tak si najdi někoho kdo s daným typem alarmu má bohaté zkušenosti, aby ti to dobře nastavil. Mě ten Jablotron dělali v Brně (předtím mi ho montovali i do Saaba a taky perfektní práce, jen se ten maník u toho zapojování v Saabu pěkně zapotil, s Toyotkou byl hotový o pár hodin dřív >:D ).
    to luf: odkud máš informaci, že je v EU otřesové čidlo zakázané ? Moc by mě zajímalo, čím to zdůvodnili.
  • 00 Reagovat !

foto

04.08.04  12:30

Otrasove cisdlo je v EU zakazane a dost sa cudujem, ze ho Jablotron este stale ponuka. Co vy na to? Ak chces alarm, ktory bude spolupracovat s tvojim autom, tak sa imformuj na alarm od Cobry, podla ich propagacnych materialov maju s Toyotou spolupracu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.08.04  18:35

« Re: jaký alarm na Avensise?

hmmm, měl jsem kdysi tak v nějakém autě alarm od Jablotronu, ale byla to veliká bída (plané poplachy nebo mlčel jako ryba), to už se tolik zlepšily? :?:
    jinak by se mi líbilo něco napojeného na centrál, co už Toyota má, abych nemusel nosit zase další přívěšky. Aby měl alarm otřesové a náklonové čidlo, pager nevím jestli je na něco dobrý, možná doma za barákem, ale v práci přes ulici a náměstí to asi nedosáhne (stejně při dosahu pageru několik km, se přiznám, že v běhu na takovou vzdálenost nedosahuju až tak dobrých časů) >:D
    díky za tip! kouknu na tu stránku, náhodou dobrý montážníky v okolí Prahy nemůže někdo doporučit? nejlépe na počkání...děkuji :P
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 03.08.04  06:44

« Re: jaký alarm na Avensise ?

Já mám výborné zkušenosti s Jablotronem (cca 3 roky), konkrétně s typem Akcent CA-320 (4.200,- kč s DPH, záruka 5 let). Je to alarm s imobilizerem, otřesovým a pohybovým čidlem. Pokud je ti to málo, tak to můžeš rozšířit buď o pager nebo rovnou o GSM pager (nutná SIM karta) díky kterému nejen že budeš okamžitě vědět, že ti auto někdo krade, ale dokonce ho přes GSM můžeš poslouchat a taky na něj mluvit a poslat ho někam >:D Tento GSM pager vyjde už na cca 11.200,- kč s DPH. Zabezpečení přes obyč pager vyjde na cca 3.000,- kč. Komplet info jsou na www.jablotron.cz
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.08.04  21:34

« jaký alarm na Avensise ?

tak jsem si koupil Avensise D-4D, r.v.2000, celkem jsem spokojeny, je tam namontován kromě firemního imobilizeru ještě i nějaký další od Toyoty (našel jsem v servisce fakturu na montáž dalšího imobilizeru, nemůžu si vzpomenout na jméno, ale je to orig.od Toyoty a na všech oknech jsou takové malé trojúhelníčky s bleskem), ale na co se ptám: můžete mi doporučit nějaký dobrý alarm? rozumný poměr výkon/cena, nejsem Rotchild, chtěl bych aby to lehce houklo když někdo třeba vezme za kliku nebo tak a začalo to houkat až když bude hodně vehementný ;o) tak aby to hodně stížilo ukradení, ale nehoukalo při každém počůrání kola psem... ;o)
    nebo nějaké pěkné stránky s tématikou autalarmů? díky všem
    Sedmispáč ;o) >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

29.07.04  18:13

« Cena prohídky po 15.000 km

Já jsem za první prohlídku u Nového Avensise D-4D po 15 tis.km zaplatil 1555,-Kč včetně DPH 22%, ale měl jsem vlastní olej. V ceně byla i jakási ekologická likvidace starého oleje :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.07.04  15:37

« servisní prohlídky

Pánové nevíte kolik stojí servisní prohlídky na Avensise a po kolika km se dělají. Manželka teď platila na YARISE roční za 1800 vč. DPH - to jsem zůstal čučet neboť já platím cca 5kkč po 15000km.....(Jó SKODA..) :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.04  22:43

« Re: Re: Pískání z motoru

To pískání bylo slyšet jen nepatrně, takže bych s tím v klidu dovolenou obstál, ale spíš jde o to, aby se to nezačalo vyskytovat po skončení záruky a třeba v daleko větší míře. Já jsem na takový věci smolař. Zatím je ale klid. Možná to byl jen nějaký bordel, který se někam připletl, když jsem projížděl rozbahněnou cestou na chatu.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.04  02:01

« Re: Pískání z motoru

TO BRAZDIC: NEJLEPSI JE KDYZ TO ZACNE PISKAT ZA HRANICEMA ,KDYZ CLOVEK FICI NA DOVOLENOU, ALE TO TI SAMOZREJME NEPREJU,ALE UZ JSEM RIKAL TURBO TO ASI NEBYLO
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.04  01:55

« Bez nadpisu

DNES JSEM SE NAHODOU DIVAL NA ROZMER PNEU NA JEDNOM AUTE A PRI PREDSTAVE ,ZE NA AVENSISU MUZE BYT 225/40/18 , MYSLIM ZE PRO NASE CESTY JE TO OPRAVDU MALA SEBEVRAZDA A TO AUTO TO MUSI BOLET,ONO UZ TECH 215/45/17 MI PRIPADA MALO,MYSLIM TIM HLAVNE VYSKU PNEU,VZDYT TEN RAFEK JE SKORO NA ZEMI - NA TAK TEZKE AUTO BYCH BRAL RADEJI 235/45/17
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.07.04  00:41

« ojety Avensis diesel D4-D ?

dobry den vsem,
    zvazuji koupi ojeteho Avensise v nafte, tak kolem roku 2000, motor D4-D, chtel jsem se zeptat, zda-li je tu nekdo kdo neco takoveho ma a jak je s tim spokojeny? bohuzel na novy nemam (cena je vysoka) a u strsiho auta nevim, zda si nenabehnu ;o) :?:
    event.pokud by mel nekdo nejaky vyzkouseny tip kde nakoupit ojetinu?
    dekuji predem vsem ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 15.07.04  13:24

« Re: Re: PP

No, ono to nie celkovy reset PP, ale iba priemernej spotreby. Ostatne udaje (prejdena vzdialenost, rychlostny priemer, dojazd a pod.) ostavaju nezmenene. Preto si myslim, ze chyba nebude v baterke, ale v nejakom cidle. Ono totiz ta priemerna spotreba sa meria od tankovania po tankovanie - vtedy sa automaticky vynuluje. Pripada mi to, akoby tam bolo nejake cidlo na rozpoznanie zvysenia hladiny benzinu v nadrzi, no a pri naklonenom aute sa nestastne zaktivuje. Ale opakujem, v servise o tomto probleme nevedeli.
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 15.07.04  09:46

« Re: PP

Me se vyresetoval PP a po 500 km PP i radio, tak jsem se koukl na baterku a ejhle zem byla uplne povolena, jinak auto jelo, jako by se nic nedelo... Tak jsem ji poradne dotahl a od te doby vse Ok (ale nemam Toyotu ;-) )
  • 00 Reagovat !

foto

15.07.04  07:57

« Pískání z motoru

Jak jsem tady psal o tom pískání z motoru, tak už to nepíská. Přestalo to zcela samo. Sere mě že nevím co to bylo a kdy se to zase samo objeví.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…