TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
modus ponens 20.08.04 11:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: reset PP
to brázdič:
to by bol ten lepsi pripad, keby to opravili a nepovedali. Skor si ale myslim, ze naozaj nic nerobili. V BA je to o to horsie, ze na mna pozerali, akoby som im povedal, ze volant kruti kolesami naopak. Proste nevedeli, vo co go. Musel som im popisat spravanie. Ale nechal som to tak, lebo som sa tam zastavil len na skok. Nabuduce tam pojdem pre istotu na dlhsie. -
« Re: Re: Re: Re: Re: reset PP
Já vím že to mělo souvislost s náklonem a množstvím paliva, ale i když tankuji vždy zcela plnou nádrž, tak se mi to nestalo.
Takže ještě jednou to upřesním, že jsem již schválně zkoušel prudkou akceleraci s plnou nádrží a to v tak prudkém kopci, že je v zimě zcela nesjízdný. Také jsem skoušel zaflokovat při jízdě z toho kopce dolu. Někteří lidé se z toho kopce bojí jezdit i v letních obdobích....viz. moje manželka :-) Chtěl jsem si ověřit, zda-li s tím opravdu v TSUSHU něco udělali, nebo je to jen náhoda. Jen nevím proč tvrdili, že nic nenašli. -
modus ponens 19.08.04 15:05
« Re: Re: Re: Re: reset PP
to brázdič: zalezi na tom, ako casto u koho nastanu podmienky, kedy sa PP resetuje. Ako som uz pisal, mam podozrenie na sklon auta a mozno aktualny objem nadrze... neviem. Dost dlho mi to nerobilo a teraz viackrat po sebe. Najma vsak rano, ked som vychadzal z domu na cestu, prip. ked som schadzal pri navrate domov z cesty do dvora. Preto aj to podozrenie. Asi je tam nejake cidlo a to sa neziadane aktivuje. :( -
« Re: Re: Re: reset PP
Vzhledem k těm původním RESETUM, teď sleduji PP velmi bedlivě a jsem si jistý, že se mi to od té doby neresetovalo. Navíc tím že jezdím převážně po Praze, kde je spotřeba velice kolísavá, tak je RESET velice znát i po ujetí 50km.
Pokud jde o pazvuky, tak já si teď chrochtám blahem. Jednu chvíli mě trochu trápil vrzající sedák řidiče (podotýkám že jen nepatrně) a slabé pískání z motorového prostoru (patrně blbě natažený klínový řemen). Ačkoli jsem pedant na pazvuky, tak teď je vše tak jak má být.
Kamrád má Oktávku a dle jeho názoru je také bez pazvuků, ale to je opravdu jen jeho názor. Osobně bych v tom autě nevydržel jezdit, jak by mě rozčilovalo klepání pátých dvěří a skrípaní palubky. Pravda, má najeto 100tis. a já 30tis. ale u Cariny jsem při 100tis. měl oproti němu klid. Navíc on jezdí převážně Praha - Brno. Záleží tedy na tom, co je pro koho vrzání a klepání co ne. Každý má jiné nároky a jiný sluch. -
modus ponens 19.08.04 14:25
« Re: Re:
to Miro: tak vidis. Jemne klepanie vo dverach sa da po 20 tis. km ako-tak vysvetlit a pokial sa to vyriesi nastriekanim nejakej gebuziny, tak mi to bude jedno. Ale aby mi tahalo nove auto do strany, prip. nieco v zmysle problemov P307, to by som uz o kvalite nehovoril. Nic v zlom, ale ked dam do auta co i "len" 400 litrov, cakam perfektne odvedenu pracu.
Horsie bude, ked mi nic nespravia s tym PP. Asi budem velmi zly... >:-[] -
« Re:
no ja mam zvuky od strechy spod calunenia. Odhadujem, ze uvolneny, klopkajuci kablik. Vytaca ma to. Manzelka to tiez nepocula, az ked som jej to predviedol a upozornil na to.Len sa mi to este nechce nechat rozoberat. Cakam na nieco dalsie, nech to tam necham naraz opravit. Ja osobne mam dalej pocit ze to taha do lava. Uz raz robili geometriu a vraj je to o.k , ale ..... . Udajne ak to vyvazi 50g protivaha je to v norme :-) . Takze ja zatial este cakam, kym sa toho nakopi. Ono neni naskodu, ked sa nieco v zaruke pokazi , vymeni za poriadny kus a potom je uz pokoj :-) mozno -
"-- skrytý --" 19.08.04 13:23
« Bez nadpisu
MIRO: Rok 2000 byla u Renaulta tragedie. Rok 2003 dost zlepšení. O tom to bylo.
SirAnton:Mně pazvuky vadí též.Žena je ignoruje, neb tvrdí, že jsou jiné problémy světa, než je nějaké povrznutí v autě(léčí, má lidi s nádory aj. chororobami=jiný pohled na svet, což plně chápu). Na našich silnicích musí časem vrzat vše.
Nic to nemění na faktu, že všichni výrobci usilují o max. kvalitu. Kdesi byl test Avensise Verso, výroba Turecko: těžce zámky dveří, uvnitř vrzalo, nelícovalo čalounění dveří. Otázka je: jaký podíl šlenriánu turků či dětské nemoci s náběhem výroby.
Honda nedávno(loni) zveřejnila podíl poruch: 60%elektronika, 40% mech. díly. Je to loterie a kus od kusu a modelu. Náhoda. Bohuže, za dost peněz. -
modus ponens 19.08.04 12:43
« Re: Re: Re: Re: reset spotreby PP
to Miro: ono by si mohol s Avensisom porovnavat snad tak Lagunu, Megana II vsak nie. Rozdiel tried len tazko nejako skvantifikujes. Ale ak mas nejaky algoritmus, rad sa nan pozriem. ;-)
K tym chybam: len na zaklade ich vyskytu sa da nieco zlepsit. Rozdiel medzi jednotlivymi znackami je vsak ten, ze poniektore znacky sa v procese vychytavania chyb cyklia, kdezto u poniektorych inych ide o konecny proces. To nie je nic proti Renaultu a ani chvala Toyoty. Len som chcel poznamenat, ze chyba ako taka nie je na skodu. Len s nou treba nieco spravit - najlepsie systemovo. -
modus ponens 19.08.04 12:35
« Re:
to IT: k tomu drncaniu len tolko, ze som dost narocny na tieto veci a ak nieco zapocujem, uz to pocujem aj pri slabom naznaku. :-( Ako som vravel, v poslednej dobe jazdim s vypnutym radiom a pri vyradenej rychlosti (prip. pri nizkych otackach) a nerovnostiach na ceste to pocujem. Je to mozno aj tym, ze interier je vynikajuco odhlucneny, a tak zvuky zvnutra nie su prehlusene zvukmi zvonka (aerodynamicky hluk, motor, pneu). Aby som to upresnil, bavim sa o mestskej a primestskej jazde do 90-100 km/h. Pri jazde na dialnici je to samozrejme inak ;-)
ad reset spotreby: podla mna sa to deje na kazdom Avensise, len nie kazdy si to sleduje. Ono totiz ak si to hned nevsimnem, tak najma pri nezmenenom style jazdy neskor na to nemam sancu prist. Ostatne merane parametre PP totiz ostavaju nezmenene. -
"-- skrytý --" 19.08.04 11:00
« Bez nadpisu
[odkaz]
Zde je statistika poruchovosti aut dle ADAC: počet poruch na 1000 vozů podle roku výroby.
Pro mne z toho plyne, že
1. Toyota je kvalitnější
2. Renault r.výr. 2003 má 4,0 poruch vozů, Toyota 2002 má 4,6 poruch
seč rok výr. 2004 již jen 1,6. Uvidíme jak bude Renault za 2004..?
Závěr: dramaticky za ty prachy zase Toyta není o tolik kvalt. než Ren. Leda že tuto statistiku zpochybníme,jako se dá zpochybnit vše. Nicméně počet zásahů "žlutých andělů" je dost stejný(ale až počínaje rokem 2003 a nejenom u Ren,. ale u evropanů obecně).
Jinak se mi Avensis mimořádně líbí, jenže mne odradila cena-výbava+to, že prodejce měl chaos v cenách, předváděčka vyplý tacháč+ABS&, letní gumy na sněhu, takže se nedalo poznat nic, když jsem to nechtěl rozsekat a že za rok prodali v okrese jen 1 ks. V Renautu po 12 tis. zatím nic nedrnčí, kámoš 35 tis a také ticho.Je to smutné, ale svět se začíná snažit.Konečně, Renault z Francie nebo Toyota z Turecka?(viz. A-Verso-také dilema,ne?)
Jenom, prosím, NENÍ TO NIC PROTI TOYOTĚ,je to jen laická úvaha, co kvalita a globalizace. Avensis je nádherné fáro a líbí se mi víc než Ren. I to logo... -
« Re: reset spotreby PP
Je to asi 3 měsíce, co jsem natankoval naftu a od tohoto tankování se mi začala neobvykle často resetovat průměrná spotřeba. Než jsem tuto nádrž vyjel a natankoval znovu, tak to bylo snad 5x. Fak je že jsem v tuto dobu navštívil Toyotu TSUSHO Průhonice, poněvadž jsem měl problém se senzorem deště. Nakonec se ukázalo že to byla jen blbá gumička stěračů. Nahlásil jsem ale i tento problém s resetováním spotřeby a údajně nic nenašli. Od té doby ale jezdím bez jediného resetu a už jsem zkoušel i prudkou akceleraci do prudkého kopce a nic. Myslím že tam něco upravili a teď to prostě šlape plně k mé spokojenosti. Mám teď najeto přes 29tis.km. Pokud se ještě někdy reset objeví, tak to napíšu, ale mám pocit, že je tento problém navždy zažehnán. Zkus s tím zajet do Toyoty, třeba na to mají nějaký přípis a vědí o co jde a jen se s tím třeba nechtějí chlubit, tak tvrdí, že nic nenašli. -
modus ponens 19.08.04 08:56
« reset spotreby PP
Caute, uz sa budem opakovat, ale casovy interval resetov spotreby podla PP sa mi drasticky skratil. Podla vsetkeho to suvisi s naklonenim auta ako takeho. Ked schadzam rano z dvora na cestu, je tam male prevysenie a aj ked nie vzdy, predsalen podla mna casto dojde k resetu priemernej spotreby.
Uz ma to prestava bavit, a tak pri najblizsej ceste okolo servisu sa tam zastavim, ze co s tym.
Druha vec, co ma v poslednej dobe trapi, je vrzganie/jemne klepanie niekde v prednych dverach vodica. Vyzera to bud na zamok alebo na stredny stlpik. Jednak to mierne klepe, ked prejdem cez nerovnost a okrem toho pri zakrute dolava tam cosi vrzga. Pocujem to ale len vtedy, ked mam vypnute radio - rad pocuvam zvuk motora ;-)
Nemate podobne skusenosti? -
"-- skrytý --" 18.08.04 21:13
« manual k Toyote Avensis? (navigace)
zdravím všechny Toyoťáky >:D
tak pokud by to někoho zajímalo, tak v Avensisu r.v.2000 je navigace s typovým označením TNS 200. Mapa ČR nebyla na tento typ navigace nikdy vydána, k navigaci byl poskytován nosič s mapou státu dle zákazníkova výběru. Vzhledem k omezené kapacitě média (CD) nebyla vydána mapa Evropy. Ta je k dispozici na novou navigaci TNS 300, využívající DVD nosič (v nejbližší době vyjde nejnovější verze, která bude obsahovat i ČR).
K TNS 200 jsou k dispozici následující CD (lze objednat přes autorizované servisy Toyota):
- Německo
- Velká Británie
- Belgie / Nizozemsko / Lucembursko
- Rakousko / Švýcarsko / Itálie
- Itálie
- Francie
- Dánsko / Švédsko
........................................… /> potud oficiální informace od Toyoty.CZ (jsem zklamán!) :-(
........................................… /> - chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte manuál k Avensisu (super by bylo k r.v. 2000 - starsi model - ale i k tomu novému modelu by byl prima) ke stažení nebo k poslání v pdf? může být i v angličtině, to nevadí, nemůžu to na webu nikde najít a k autu jsem dostal jenom holandský (to nezvládám ani se slovníkem >:D )
díky všem (stačí funkční link nebo poslat na sedmispac@seznam.cz)
Sedmispáč >:-[]
[odkaz]