TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• 00 Reagovat !

foto

02.09.04  06:20

« Bez nadpisu

Asi pred pul rokem jsem psal, ze jdu ted po novem roce do avensise,ale ted uz to vypada, ze akcni sleva na mou starou lasku me lame, pristi tyden uz davam asi zalohu na subaru forester s original plynem misto rezervy s plnou zarukou a po sleve 120700 kc se dostava pod cenu avensisu kombi v nafte, od baraku mam stoupak k hlavni ceste , v zime je to celkem zabava a navic jsem dost casto na horach, je uz asi rozhodnuto. >:D >:D >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.09.04  21:18

« RE: moje perlicka z USA

hmmm, tak to jsem ještě dopadl celkem dobře! :P
    - já jsem vlastně happy a spokojenej... :shock:
    Sedmispáč >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

01.09.04  07:41

« moje perlicka z USA

dal jsem auto do servisu ,zacalo mi svitit cidlo brzd, uz jsem citil jak to obcas skrabe ,bylo treba vymenit desticky,komplet servis celych brzd stoji asi 200 usd, po kontrole auta volali a stihli moji manzelku,na kterou vybafli cenu 960 usd,hned se jich ptala jestli je to opravdu nutne a oni ze jo,ze meni nejake veci na predni naprave,coz jsem do zatacky taky trochu citil a tech. anglictina zase neni nase hoby a navic mel tak divny prizvuk-proste pristehovalec,rekl jsem si no co tvrdy kapitalismus ,hodina zde stoji 75 usd za praci , zacaloval jsem to, prijedu domu a druhy den se divam a - a - ja mam nove gumy,nove cepy, vymeneny olej v motoru,servu, rychle jsem otevrel fakturu a nestacil jsem se divit na to,ze tu budu uz jen 10 mesicu mi udelali snad generalku pulky auta, bohuzel ted uz vim,ze tady vam projedou cele auto , chybama se clovek uci a nehlede na to, ze mi spatne utahli ventil od serva a vse vyteklo a ja musel na reklamaci, byl jsem uz tak bledy ,ze jsem se uz ani nezmohl na odpor a jeste jim podekoval za gut job, na coz oni s americkych usmevem odpovedeli ,ze jsem zde vitan 8)
  • 00 Reagovat !

foto

31.08.04  19:19

« Destičky

Stále čekám na vyjádření z Toyoty a zatím nic. Asi nevědí co napsat :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.08.04  13:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Avensis D-4D návštěva servisu ;o(

Do Tsusha nejezdím už asi 5 let, protože jet k nim do servisu je stejné jako vyhodit peníze komínem a jezdit neservisovaným autem. Jak už jsem určitě i tady mnohokrát psal, tak jezdím k Dolákovi do Příbrami a jsem tam se vším naprosto 100% spokojený. Ale povím vám takovou perličku, co se mi stala v autoservisu v Torontu v Kanadě cca před měsícem: jel jsem tam na doporučení, že je to nejlepší mechanik a kdoví co ještě, s 15 let starým Fordem Taurusem, na kterém bylo za posledních 8 let najeto asi 8tis. km a měl vůli v řízení a tekl posilovač, přičemž za těch 8 let se s ním na žádné prohlídce nebylo (prostě auto v "super stavu" ;o) ). Mechanik se s tím projel, a že to je vůle mezi hřebenem a pastorkem a že to je na Taurusech běžné a že to tedy vymění, jestli chci. Souhlasil jsem a ještě dodal, že asi netěsní něco u posilovače (to bylo taky občas cítit i na řízení). Na to opáčil, že to zase tak moc neteče. Tedy jsem ho požádal, aby celé auto prohlédl (dotáhl, povolil, vyčistil .. prostě klasická prohlídka) a vyměnil všechny kapaliny, protože nebyly měněné kdoví jak dlouho. Na to mechanik odvětil: "A proč? Vždyť to auto jezdí."... takže pokud toto bylo setkání s nejlepším torontským automechanikem, tak bych nechtěl potkat toho nejhoršího...
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 31.08.04  09:11

« Re: Re: Re: Re: Avensis D-4D návštěva servisu ;o(

Uff, tu sa to vcera akosi rozbehlo... :)
    to Brázdič: to je dost odveci, ze Ti menili zadne dosticky a predne nie. Tipujem to tiez na bud zle namontovanie od novoti alebo technicky problem. Prave z tychto dovodov som zvykol osobne "dohliadat" na auto pri prehliadke. Niekto na to mozno nema peniaze (stratou casu prerobi viac ako stoji prehliadka), ale mne zalezi, za co a kolko platim. A najma v akom stave mam auto. Ono totiz odflaknuta prehliadka moze znamenat vacsi servisny zasah neskor, co uz nemusi stat par tisic korun. :(
    Som ale zvedavy na tu moju 30tis. prehliadku. Tiez si olej donesiem sam a pekne sa porozpravam s mechanikom, co a ako. Zatial sa spravali velice slusne a boli ochotni pokecat aj o tom, co nemali robit. Btw, ide o servis toyoty v Nitre.
    to Sedmispáč: Tomu teda ver, ze ked nie si pri prehliadke pritomny, tak Ti budu tlacit kaleraby do hlavy. Na to su vyskoleni vsetci. Ale na dobru robotu... :x A to sa este najdu ludia, co zastavaju nazor, ze olej treba kupovat v servise, pretoze z niecoho tie servisy musia zit, prip. ze to patri k prehliadke. >:-[]
    to Miro: Tak vidis. Nakoniec aj sam prides na to, ze na udrzbu auta je najlepsie osobne dohliadat. ;-) Inak, menici dielov su pocas garancie lepsi ako opravari, pretoze mat nove diely je vzdy lepsie ako pouzite (ak su oba funkcne). Ale po zaruke je to zbytocne drahe.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.04  08:29

« Re: Re: Re: Avensis D-4D návštěva servisu ;o(

No ja za chvilu tiez budem asi menit servis. Auto v zaruke a chystam sa na tretiu navstevu servisu. Nastastie v zaruke, ale jednu chybu opravuju na 2x. Tento krat tam uz ostanem a budem musiet doslapnut niekomu na krk. Uz aby som nemusel chodit do tych znackovych stajni a nechat si tam kazit auto. Uz len ich jazdny styl pri testovani. No co Vam budem hovorit. Takze v BA asi lepsie nefunguju ako v Cechach, sem nechodte.Proste su tu len menici dielov a nie servisaci, co vedia uvazovat o nahlasenych problemoch a vyriesit ich. Mam pocit, ze mu musim nie povedat co to auto robi, ale co ma vymenit a nastavit. U mna bol problem s riadenim. Na na druhy pokus nastave el. riadenie >:-[] .Ked niekto nevie, ide o Renault. Inac je to zaujimave, lebo viem, ze ich Frantici pekne drbu, ale :?: :?: :?: Inac u mna se menia predne kotuce a platnicky po 9150km , keby Vam vadilo, ze u toyoty po 30tkm :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.08.04  07:29

« Re: Re: Avensis D-4D návštěva servisu ;o(

Tak se mi zdá, že ve značkových servisech na malých městech se k člověku chovají lépe, než ve městech velkých.
    Platí to jak pro Toyotu, tak pro Škodovku.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.08.04  21:50

« Re: Avensis D-4D návštěva servisu ;o(

2 Brázdič/ALL: To jsou teda vyhlídky, zaplatit a držet hubu a ještě se tvářit spokojeně >:-[]
    BTW: přemejšlel tu někdo (kdo to nemá tak daleko) jezdit na servis do EU (Německo, Rakousko)? možná by to bylo cenově zajímavější... :-!
    P.S. údaje z fa. od Toyota Tchucho, Průhonice
    .......... pylový filtr (orig.Toyota) ..... = 1034,-
    ........... mechanická práce 0,15 x 600,- = 90,-

foto

30.08.04  21:29

« Buďme rádi

Před chvilkou jsem byl tátovi přeparkovat Peugeot 307 1,6 a po nastartování to div nechcíplo, jak se klepal motor a blafal jak strá stodváca, když konečně naskočí v mrazu. Asi po minutě se to zklidnilo. Vzhledem k tomu že má najeto necelých 20tis. je to docela síla. Peugeoty se mi hrozně líběj, ale nejsem tak bohatej, abych si je mohl dovolit udržovat při životě.....a taky bych na to neměl nervy :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.04  21:24

« Re: Re: Re: Avensis D-4D návštěva servisu ;o(

To Sedmispáč: Tu samou otázku si kladu již několik let. Nemůžu říct že bych byl se servisem Toyoty 100% spokojený, ale v porovnání se servisy jiných značek, jsem u Toyoty bezkonkurenčně nejspokojenější. Ve Škodovce jsem vždy zaplatil opravu i když problém neodstranili a záruky neuznávali, v Peugeotu jsem platil jak mourovatý za spoustu dílů, které jsem ani nechtěl měnit. Například manžetu poloosy mi měnili každou návštěvu servisu a přitom ani pomalu nevím co to je a u jiných aut jsem to nikdy neplatil. Jednou levá, jednou pravá a destičky mi taky měnili každých 25tis. km. Ať už teda nadávám jakkoliv, tak bohu dík za Toyotu. Bylo by dobré, kdyby tady každý zveřejnil své zkušenosti ze svého servisu a podrobné položky faktury jako jsem to udělal já a hned by se vidělo, který servis je jak drahý a dobrý.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.08.04  21:13

« Re: Re: Avensis D-4D návštěva servisu ;o(

no jo, ale kam teda jít? kde mají nejlepší ceny a udělají to co mají a neokradou nás? Brázdič (nebo kdo) tady popisoval manýry s okrádáním zákazníků, tady mě zase fascinovalo, že oba věděli, že na ně koukám a přesto se na to vysrali! se vsadím, že kdybych jen tak seděl a čekal, tak mi určitě "nafukoval" hlavu jak na tom makali a vyčistili úplně všechno (a třeba i doplnili klimatizaci) ;o(
    mám sice známého, kam můžu jezdit na opravy (makal asi 8 let u Toyoty), ale je ode mne skoro 100km a spolehlivej je o trochu víc než jarní tání >:D
    to je opravdu děsné! ale obdobné věci jsem zažil už i u Renaulta a Peugota v servisech v Praze :x
    situace je asi všude rámcově stejná....?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.04  20:17

« Re: Avensis D-4D návštěva servisu ;o(

To Sedmispáč: Já jsem byl z Toyoty Tsusho taky děsně otrávený, ale jsem teď hrozně rád že mi nějakým zázrakem vyřešili samovolné RESETY palubního počítače. Jinak potvrzuji co si psal ty. Dobu než se mě někdo ujal, pak desetkrát odběhnul a několikrát telefonoval a zakázku psal asi hodinu. Výdej trval skoro 2 hodiny a nakonec ho za něj někdo musel dodělat, poněvadž musel naléhavě odjet a nemohl mi už ani předat vozidlo. Osobně jsem si myslel, že to byla jen náhoda a zrovna jim díky chřipkám omarodilo hodně lidí, ale jak tak koukám, tak je to tam si běžné. Jsem celkem spokojený se servisem u Duby, až na ty dnešní destičky.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.08.04  20:06

« Avensis D-4D návštěva servisu ;o(

Zdar všem kolegům >:D ,
    rozdělím se o své dojmy z návštěvy servisu Toyoty Tchucho v Průhonicích : nejdřív musím předeslat, že jsem se pokoušel svépomocně vyčistit a vyluxovat pylový filtr, ale nepovedlo se mi ho tam nandat zpátky (Avensis r.v.2000 ho má totiž zcela inteligentně umístěný uplně dole u řidiče pod pedály vpravo >:-[] nakonec jsem se rozhodl, že to nechám vyměnit za nový filtr a jelikož tam bylo desně bordelu, tak i vyluxovat tu "štěrbinu" v servisu. ;-)
    dostavil jsem se po předchozí telef.domluvě s tím, že mají všechno skladem (filtr cena 1200,-). nejdřív jsem čekal asi 50minut, až si přejímací technik vyřídí všechny hovory a vrátí se na své místo (zřejmě jediný člověk co tam umí psát, co budou dělat až onemocní?), pak jsem mu vše vysvětlil s tím, že je potřeba a chci vyluxovat zaneřáděné trubky (sám jsem tam nahmatal spoustu kamínků, bordelu, větviček, chomáče chlupů...ale nešlo to vyndat prstama :x s tím, že bych se chtěl koukat a to prej nejni problém. do opravenky jsem nechal přímo napsat VYLUXOVAT!
    jaké bylo moje překvapení a vytočení, když jsem viděl přes sklo, jak technik přivezl auto na dílnu, neochotně se přiloudal opravář, mrknul na sklo za kterým jsem stál, pak mávnul ledabyle rukou, narval tam ty filtry a zase odešel... >:-[]
    okamžitě jsem se ptal technika proč to nevyčistili, než tam daly nový filtr? prý to ten opravář vyhodnotil jako dostatečně čisté a že není potřeba luxovat! říkám mu, že jsem tam ale sám sahal a byla tam spousta bordelu! na to on nic a tvářil se děsně tráveně jako že ať neotravuju a zaplatím a vypadnu! tak jsme se chvíli dohadovali, nakonec jsem to nevydržel a protože jsem potřeboval to auto, tak jsem zaplatil, poslal ho do * a odjel! :x
    ale už tam nikdy nepáchnu, myslíl, že se nevyplatí jezdit do servisu pokud není auto v garančce nebo nejste podnikatel a nemáte auto na firmu :'-(
    jsem strašně zklamanej ze servisu Toyoty Tchucho :'-(
    co vy na to? jaké máte zkušenosti vy?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.04  19:51

« Re: Re: Prohlídka po ujetí 30tis. km - Avensis Wagon D-4D

To našrot: To bych taky rád věděl. Navíc jsem se pak podíval do faktury a zjistil jsem že na mém autě makal můj spolužák ze základky, který mi dříve dělal prohlídky levněji, ale bez dokladu a to se mi bohužel nevyplatí. O tolik levnější to zas nebylo a 19% DPH + snížení daňového základu je milejší.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.08.04  19:22

« Re: Prohlídka po ujetí 30tis. km - Avensis Wagon D-4D

ještě Brázdič: a pak by mě ještě zajímalo, co tam za těch 490Kč měnili, když je to otázka 10ti minut... leda, že jim ten čas vyšel do polední pauzy a tu zapomněli odškrtnout ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.08.04  19:19

« Re: Prohlídka po ujetí 30tis. km - Avensis Wagon D-4D

Brázdič: já bych tipoval třeba na zaseklý třmen v jedné poloze nebo třeba šikmo namontovanou původní destičku (nerovnoběžně s povrchem kotouče), protože není zrovna obvyklé, aby byl takový rozdíl mezi jednou a druhou destičkou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.08.04  19:14

« Re: Re: Carina konečně na prodej

ccc: čekám, co kdo nabídne, pokud nabídne... jak jsem koukal, tak tu zase přibyli po prázdninách noví, tak jsem zvědav... Taky jsem vlastně možná zapomněl napsat, že je to GLi výbava + klimatizace + rádio s CD ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

30.08.04  19:02

« Prohlídka po ujetí 30tis. km - Avensis Wagon D-4D

Tak jsem dnes absolvoval prohlídku po ujetí 30 tis. km. v Autocentru Duba v Praze 5-Motole. Zde jsou ceny:
    Položky:
    Brzdová kapalina DOT 5.1.....310,-Kč
    Filitr prachový.......................985,-Kč Filtr olejový..........................464,-Kč… /> Destilovaná voda......................4,-Kč
    Náplň ostřikovače.....................8,-Kč
    Těsnění zátky oleje.................24,-Kč
    Drobný dílčí materiál...............50,-Kč
    Zadní brzdové destičky........1200,-Kč
    Prohlídka po ujetí 30tis..........980,-Kč
    Výměna zad. brzd. destiček...490,-Kč
    Celková cena bez DPH.........4514,70Kč
    Celkem včetně DPH...........5373,-Kč
    Jak jste si jistě všimli, tak mi měnili po 30tis.km zadní brzdové destičky, což mě docela naštvalo. Nejde o peníze, ale o princip. Na bývalé Carině jsem v pohodě najezdil 100tis.km na jedny desky a tady jen 30 a ještě k tomu zadní, které běžně vydrží ještě víc než přední. 3 mají cca 50% a jedna má asi 5%, což není mou vinou a viděl bych to na bezplatnou výměnu v rámci garance. Údajně je to u Avensisu T25 běžné, hodně lidí se už prý kvůli tomu rozčilovalo, ale prý to na garanci nejde. Tak jsem dnes psal dopis do Toyoty CZ a jsem zvědav, jak se k tomu postaví oni.
    Jaké jsou Vaše zkušenosti? Už jste někdo měnil ve 30tis.km brzdové destičky?
    PS: Olej jsem měl svůj vlastní :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.08.04  16:18

« Spotreba 1.8 CZ-HR-CZ

Vratil jsem se z Chorvatska a spotreba Praha-Korcula a zpet 6.8l/100km. Ve 2 lidech s poloprazdnym kufrem, okrsky 90-100km/h, dalnice 130-140. Se zacpama u Vidne a trhany prujezd Slovinskem.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…