TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.09.04  17:32

« Natural 95 vs 98/V-Power

Poznali jste subjektivně rozdíl (ve výkonu, spotřebě) mezi Natural 95 a 98 či V-Power na 1.8? Zajímá mě, jestli je to jen marketingový blábol nebo i něco víc...
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 14.09.04  13:30

« Re: Re: Re: Re: Re: VIN-MARK ?

to Lubos1:
    ta stranka mi nejde zobrazit, resp. sa mi zobrazuje obsah stranky Slovanetu. :'-( Kedy si si to objednaval?
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 14.09.04  13:05

« Re: Re: Re: Re: VIN-MARK ?

SirAnton :
    www.vin-kod.sk - ide o vyleptanie skla, pochybujem, ze to ma nejaky vplyv na jeho pevnost.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 14.09.04  12:38

« Re: Re: Re: VIN-MARK ?

to Lubos1:
    A kde si si to objednal? Nema to vplyv na pevnost skla? Kedysi mi pri pieskovani skiel predchadzajuceho auta tvrdili, ze napr. na Opel to nerobia, pretoze im potom praskaju skla... :?
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 14.09.04  08:49

« Re: Re: VIN-MARK ?

No Golf sa oplati ukradnut, aj keby sa mali vsetky okna vymenit. To ale o japoncoch neplati. Osobne som si tu leptaciu sadu objednal tiez, nie je to drahe a jednoducho sa to nanasa.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.04  08:21

« Re: VIN-MARK ?

To Sedmispáč: Tak to si piš že o někom vím. Strejdovi cca před půl rokem ukradli Golfa i s tímhle kódem na oknech >:D Já jsem ho u Cariny měl taky a nikdy to nikoho nezajímalo a to ani na hranicích, které jsem protnul minimálně 20x. Jak to má fungovat, když to nikoho nezajímá. Možná by byl problém na STK, ale všichni dobře víme, že není problém udělat STK bez auta. V každém případě ta sada fakt funguje a je to za chvíli hotové.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.09.04  00:19

« VIN-MARK ?

nesetkal jste se někdo již s tímto:
    [odkaz]
    - jde o leptání skel na autě kyselinou, sada na všechny skla stojí cca 500,-Kč a může si to udělat každej za 20min před barákem... :idea: přišlo mi to jako celkem dobrej nápad, jak si levně a poměrně účinně zabezpečit auto, ale nevím ze svého okolí o nikom, kdo by to měl...co vy? :?:
    už to někdy někdo viděl? jak to vypadá? spokojenost?
    Sedmispáč >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.09.04  17:21

« Re: "neznačkový servis" na Avensise?

2 našrot:
    to zni dobřehmmm, hele a jaky tam maj ceny? když je to tak z ruky, jsou tam aspoň příznivější ceny? btw: jinak se chystám zítra na ůcvičnou" návštěvu jednoho známýho servisáka v praze (dělá skoro všechno mimo škodovek), tak uvidíme, třeba to taky zvládne...jezdil bych tam event. aspoň na výměny oleje (dá se někde koupit kvalitní filtr za rozumný peníze?) :idea: (olej bych si uz asi sehnal sam)
    2 SirAnton:
    docela dobrej nápad, databáze srvisních úkonů, zkusím se ale spíš zeptat na Toyotě CZ )centrála) tam by to mohli vědět, po servisech neznám nikoho, koho bych se mohl zeptat...a za těmi * z Tchucho nepůjdu :x
    díky všem
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.09.04  15:08

Sedmispáč: zásadní je, že tam nedělá nikdo, kdo by chtěl něco odfláknout a protože je to relativně malý servis, tak tam nikdo takový ani dělat nemůže. Navíc to zas tak daleko není, dá se tam z Prahy dojet za 25 minut úplně v pohodě ;o) Což je pro mě třeba rychlejší, než jezdit k Dubovi nebo do Protechu apod....
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 13.09.04  13:48

« Re: Re: "neznačkový servis" na Avensise?

to Sedmispáč:
    k tomu skutocnemu stavu km by som skusil este jednu vec. Pocas zaruky jazdi drviva vacsina vodicov do znackovych servisov. Zbehni teda do nejakeho (najblizsieho) Toyota servisu a spytaj sa, ci nema Toyota centralnu databazu servisnych ukonov, najma pocas zaruky. Ak ano, tak lahko zistis (podla vyrobneho cisla?), kedy a s akym stavom km bola naposledy na prehliadke, prip. aj nejaky vypis prehliadok. Ziskas aky-taky obraz. Za pokus to podla mna stoji.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.09.04  23:31

2 Brázdič:
    taxem si ještě (pro jistotu) vynašel telefonní čísla a adresu toho Toyoťáckýho servisu v Příbrami a taky tam zkusím zítra zavolat ;o) no a uvidíme.... :shock:
    2 Našrot:
    kolega co je "našrot" by mi taky mohl pošeptat, cože je v tom servisu tak úžasného nebo koho mám chtít (nějakej super-opravář)? :idea:
    tak zatím...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.09.04  22:37

2 Brázdič:
    do Příbrami???? :-O předem se omlouvám za svou naivitu, ale netušil jsem, že za normálním servisem musím jezdit přes půl republiky? 8-s
    a to se vyplatí jezdit tak daleko? já nebožák, co jsem si to přivodil koupí tak "složitého" auta ;o(
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.04  22:29

To Sedmispáč: To určitě dej, jsem zvědav. Někdo tady psal že jezdí výhradně do Příbrami k Dolákovi. Tuším že to byl Našrot. Možná bych tam na tvém místě zkusil zavolat a ověřil si ceny.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.09.04  22:15

2 Brázdič:
    to s tím šedivým otcem tvýho kamaráda je docela dobrý! >:D hmmm, možná ten "muj" jezdil za nějakýma babama po celý evropě? >:D
    kdo ví? zejtra volám do Protechu a zkusém asi i Dubu na Praze 5, kdo mi opraví ten stratér, to je teď hlavní ;o)
    tak zatím, dám vědět jaxem zase dopadl :'-(
    Sedispáč >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.04  21:18

« Re: Re: Re: "neznačkový servis" na Avensise?

To Sedmispáč: Ještě bych dodal, že u Cariny E jsem nikdy žádný takový problém neměl. Vlastně jsem tam neměl vůbec žádné problémy, jen s LPG. Na Avensisu mám zatím přes 30tis. takže nemohu hodnotit.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.04  21:16

To Sedmispáč: Já mám kamaráda, ketrý si všechny auta nechává psát na svého 65 letého tátu, aby o ně nepřišel při případném rozvodu. O jeho prošedivělosti už nemůže být ani řeč. Skoro nemá vlasy a ty co má, tak má bílé :-) Ten kamarád se zabývá dovozem ojetin ze zahraničí a jeho Land Cruser 100 má najeto cca 340tis.km. Z toho většinu km najel s podvalníkem a autem, protože k ničemu jinému než k přepravě aut Land Cruisera nepoužívá. Na ostatní popojížďky má své další miláčky. I tak mu auto šlape jako hodinky. Nemůžeš tedy nikdy spoléhat na to, že šedivý pán neujede víc jak 60tis. ročně, ale je jasné, že to není tak běžná věc.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.09.04  22:09

2 našrot:
    tak ty vibrace 5 asi budou tim, jaxi popisoval u Cariny, zkusim se zeptat nejakyho manika jestli by to nejak neposteloval ;o)
    k ty spojce: chodi presne tak, jaxi mi popisoval, coz je pro me dost nezvykle, protoze treba u Citroena/Peugeota, tak kdyz jsi ji trochu pustil a pridaval plyn, tak nic neprokluzovalo a hned se chytla. Pri rychlejsim razeni, jsi nemusel uplne poustet spojku, ale jen proslapnout (trochu) a povolit, dlao se rychle radit a nenamahl jsem tolik nohu. No tady u Toyoty si na to uz pomalu zvykam, spis me sere, ze kdyz popojizdim treba pri parkovani, tak se obcas ozve dost hroznej zvuk, v souvislosti s tim, ze asi malo poustim tu spojku 8-s
    jinak vsechno ostatni motor i ve vnitr celkem v pohode (hlavne ten pastorek a ta 5. me stvou) :-(
    dik za odpoved
    Sedmispac >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.09.04  20:42

Sedmispáč: taky je ještě důležité, jestli ten děda třeba nechtěl šetřit a auto jezdilo na prohlídky jednou za 50tis. km... Ale jinak: hýbací pětka byl problém i u CarinE (začne se projevovat tak po 160tis. km...) a mám pocit, že se někde uvolní táhlo, ale kde to nevím (btw: starý Avensis byl hlavně víceméně jen výraznějším faceliftem Cariny se spoustou shodných konstrukčních prvků a akorát novými motory). Ne každý značkový servis chce 600 na hodinu (rozhodně ne kvalitní ;o) ). S tím pastorkem je to zajímavý, spíš to vypadá, že někdo už měnil spojku (tedy další ukázka toho, že to auto bude mít najeto rozhodně podstatně víc a nebo spíš z něj někdo bral náhradní díly) a pak to blbě smontoval - to by taky ukazovalo na tu "chybu" ve spojce, i když nevím, čemu přesně říkáš příkrá spojka - každá Toyoťácká spojka když je v pohodě, tak zabírá způsobem, že nejdřív tak 1/3 zdvihu nic, pak je kousíček, kde je vysloveně na pedálu cítit jak zabírá (to je tak 1/4) a auto se v tom místě rozjede nebo do kopce udrží a zbytek zdvihu postupně spojku nechá dosednout, přičemž pokud hodně přidáš plyn, tak spojka bude pořád až do puštění prokluzovat.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.09.04  17:03

>A víš vůbec kolik má auto najeto? Nemyslím co je na tachu, ale co má >skutečně najeto !!!
    no na tachu ma 79.000km a vzhledem ke stari vozu (to nelze sfalsovat)
    si myslim, ze nemuze mit vic nez 179.000km (a i pak chci videt toho dedka co to mel prede mnou - vsude bily vlasy) jak najizdi rocne 60.000!
    ale mozny je vsechno ;-)
    i tak, prodaval jsem Citroen, najeto 200.000 a tyhle chyby nemel! (zase mel jiny, jako starej typ motoru a vyssi spotrebu >:D )
    btw: kolik muze stat starter na Toyotu? (nekdo me strasil, ze i 15.000Kc)?
    ale tomu moc neverim, na evropsky uata tak do 5.tisic
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.04  12:00

A víš vůbec kolik má auto najeto? Nemyslím co je na tachu, ale co má skutečně najeto !!!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…