TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
modus ponens 24.09.04 13:12
« ABS
Ake mate skusenosti s ABS? Mne sa minule stalo, ze mi pri prudkom (ale kratkom) brzdeni z kopca zapistali pneumatiky. Bolo sucho a isiel som po Prazskej. Niekde dole predo mnou nastala kriticka situacia a ludia zacali prudko brzdit. Kedze bolo rano, reagoval som trochu neskorsie a musel som na brzdu takmer skocit. Nemalo sa zapnut ABS namiesto (hoci len kratkeho) zapistania gum? -
« Bez nadpisu
Z 14. 4. 2004 11:01:
Koupil jsem (na liftback) originalni nosic. Uz nevim cenu ale bylo to hodne (9tis.kc?). Pocit je dost rozpacity - nosic je sice hezky, ale instalace na strechu neni uplne prijemna - drzaky na stranach maji kryci vika, ktera je nutno nasazovat a snimat pomoci podivneho klicku a navic vicka a ani samotne hrazdicky nejsou navzajem zamenne, takze je nutno porad myslet, kam co patri (na vsem jsou napisy RL,RR,FR,FL). Pritom plastova vicka, byt jsou na zmineny klicek, lze s mensi silou urcite strhnout, takze nosic neni ani prilis chranen pred ukradenim. Hrazdicky z hlinikoveho profilu maji na horni strane gumovou listu, ktera se pri instalaci snadno samovolne posune a pak tvori na krajich diry, ktere samozrejme pri rychle jizde piskaji. Hlavni problem u me ale byl, ze hrazdicky jsou nezvykle siroke (odhadem z pameti tak 7cm), a tak jsem musel predelavat drzaky u rakve, a to mne uz totalne zkazilo radost...
Rozhodne uz jsem mel daleko vychytanejsi a levnejsi zahradky. Tuhle bych Ti asi nedoporucil, alespon ne za ty prachy... -
« Re: Re: Re: Re: Re: VIN-MARK ?
bezpečnostní značení skel CEBIA - OCIS se presne kradou 21x mene, nevim jak to spocitali, zajimal by me vsak vas nazor, co je podle vas v soucasne dobe dobre namontovat proti kradezi, nebo spise jakou kombinaci zvolit do noveho auta, kdyz nepocitam satelitni vyhledavani, uz jsem cetl, ze nekterym auto zmizlo, i kdyz meli costrukt, kdyz zase to neotevrou, rovnou to odtahnou,
ja bych dal kombinaci treba Defend lock, alarm s cidly prostoru,narazu a naklonu ,asi znaceni skel a snad jeste tajny vypinac, ktery bych ale nechal primo v ovladacich prvcich,treba chces nastartovat, tak musis zapnout vyhrivani zadniho skla + proslapnout brzdu, jinak se to nenakopne, mozna vam to pripada to posledni zbytecne, ale memu bratrovi pred 14 dny ukradli v Praze auto a to tak,ze nemel najednou klice,vysel pred obchod a auto tam jeste stalo a asi po dvou minutach hledani v obchode zjistil, ze auto uz je fuc, potom muzete mit co chcete, ale uz vam to nepomuze, krome samozrejme sat. vyhledavani :roll: -
Lubos.1 21.09.04 21:28
« Re: stresny nosic
Neviem ako na Toyote, ale kolega ma stary Megane a kupil neoriginalny nosic, uchytava sa to priamo na kov nad dverami. Nadava na to, ma cele doskriabane auto.
Kupil som na M6 original nosic, je uzamykatelny a montovatelny do predpripravenych dier.
Urcite su aj na Avensise nejake diery na uchytenie originalneho nosica.
Doporucujem ho kupit ale urcite v Rakusku alebo v Nemecku. Mna vysiel na 110 €, u nas je to drahsie. -
modus ponens 21.09.04 15:30
« stresny nosic
Mate niekto Avensis v prevedeni liftback? Chcel by som si kupit stresny nosic na bicykle, no liftback (podobne ako sedan) nema spravenu pripravu ako kombik... :-(
No a moja otazka znie, ci je lepsi drahy original alebo sa da zohnat neotoyotacky relativne lacny a dobry nosic.
Vopred dik. -
"-- skrytý --" 21.09.04 12:30
« Re: Re: Re: Re: VIN-MARK ?
CEBIA tvrdí, že podle statistiky se auta s vyleptaným VIN kradou o 80% míň. No, nevím, zda je to správná statistika, ale i tak si myslím, že význam to má. Ovšem, pokud bude chtít zloděj právě to tvoje auto, je to k ničemu. Vhodné spíš na auta, kterých je v každé ulici 5, a tak si zloděj spíš vybere to bez VIN. -
-
"-- skrytý --" 14.09.04 18:26
« Re: Re: VIN-MARK ?
a nebylo by to levnejsi si to objednat z ty cesky stranky? jaxem psal dole...? i kdyz se omlouvam, pokud uz je 2000Sk = cca 500Kc ;-)
treba to posilaj i na SK, nemuzu bejt postovny tak drahy...
nemate nekdo nekde na webu fotku jak to vypada vyleptany na aute? zajimalo by me jak ostry a reliefni je ten napis, jak je to dobre rozeznatelne atd.....
diky
Sedmispac >:-[] -
"-- skrytý --" 14.09.04 18:23
« Super Servis
tak se vam panove musim pochlubit, zavolal jsem po delsi dobe jednomu znamemu co mi kdysi opravoval Citroeny/Peugeoty a on uz zvlada i "japonce"! >:D ......takze provedene prace:
- rozebrani cca pulky motoru D4D, "vyoperovani starteru" ven, jeho kompletni rozebrani, vycisteni, namazani a namontovani zpet (jsem vubec netusil, ze ma starter i vlastni mini planetovou prevodovku a krasna jehlova ulozeni osicek - lahudka ;-)
- stelovani razeni a bowdenu (nejakejch dalsich "hejblatek pod autem")
(sundane kolo, odmontovane plasty z podbehu...)
= startuje to ted naprosto perfektne, vibrace jsou uz naprosto minimalni
prace provedena na pockani, zaplaceno celkem 500,-Kc (Praha)! :P
Sedmispac >:-[]
BTW funguje vam ABS pri jazde vzad? Ja bez problemov pri cuvani zaflekujem, ABS sa neaktivuje vobec.