TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
"-- skrytý --" 17.10.04 11:55
« Re: Re: Re: Re: Re: navsteva servisu
teda chalani, ja neviem ako vy, ale ja toyotu povazujem za najhorsie auto (kombinacia pocet poruch/kvalita servisu), ktore som kedy mal (a to som mal vselico). Kazdy mesiac stravim v servise skoro 3 dni aby som mohol dalsi mesiac jazdit. A pre mna je tym padom servis primarna vec.
Nemat vo firme dalsie auta tak som naozaj imobilny (pozriem si ten assistance, ci naozaj mam na to narok). Aj ked vzdy to uhraju tak, ze to urobia za 1 den. A na dalsiu opravu ma zavolaju o den ci dva.
K tym peniazom, mi povedali ze to bolo v lakovni a ta nie je "ich" takze stat sa to mohlo tam. Nejde o tych par sto korun. V inych servisoch (ine znacky) necham v aute cokolvek a pokial s tym nemusia hybat tak je to na tom mieste kde to bolo.
Jednoducho auto az na par konstrukcnych nedokonalosti je solidne. Ak sa vyskytne chyba zacinaju utrapy so servisom. -
modus ponens 17.10.04 11:31
« Re: Re: Re: Re: navsteva servisu
ad BA servisy:
No pjekne... Myslim, ze na prehliadky budem chodit mimo BA. Ked som tam nechaval auto, pytal som sa, ci si mam vziat osobne veci so sebou (CDecka + ine drobnosti, nie vsak peniaze). Vraj je to zbytocne, nic mi nezmizne. Pokial som si vsimol, ani nezmizlo.
Mam pocit, ze naozaj plati: cim mensi servis, tym lepsi pristup (nielen k zakaznikovi, ale aj k autu). Nevyhodou je ale slabsia solventnost servisu. Pre mna konkretne je to ale lepsie nez velky servis s moznostou platenia kartou, avsak s laxnym pristupom typu "ved je to len jedno auto z 50, co dnes spravime".
K tomu nahradnemu autu: chcel som si pozriet podmienky Toyota assistance, kedy mam narok na nahradne auto. Nechce sa mi verit, za ak tam doveziem auto na dlhsi zarucny servis (nie prehliadku), tak nedostanem druhe auto... -
"-- skrytý --" 16.10.04 12:04
« Re: Re: Re: navsteva servisu
pocit ako pocit ale je to najrozumnejsi servis v BA. Bohuzial stale vsak mizerny. Ked objednam nejake diely tak chcu zalohu (aby ma vraj motivovali k odberu) hoci vzdy opravujem auto tam. Nemaju "vlastne" dielne takze ak tam mas auto dlhsie a v nom nejaku hotovost (bezne mam 300skk v 10korunackach v aute v popolniku) tak sa s nimi rozluc. Nahradne auto nedostanes iba ak by si chcel platit cca 800 az 1000skk za yaris per day.
Vraj budu stavat novy showroom a aj servis. Najvacsi problem tohoto dealera je, ze ma "malo penazi". Faktury iba so 7 dnovou splatnostou, zalohy, okrem jednej ci dvoch poistovni krycie listy neberu. Stale vsak lepsie ako ppc team kde cakas na servis aj mesiac. Neda sa tam platit kartou (to sa neda ani v autogrande) a na fakturu ked chces tak si myslia, ze si zlodej. No a vrchol je awf, kde nemaju zdvihak na landcruiser takze nevedia robit vacsinu veci :) -
modus ponens 08.10.04 11:59
« Re: Re: navsteva servisu
Ano, servis maju tusim v ramci Auto BOAT. Tiez by som sa rad pozeral, ale kedze sa jednalo o dlhsie prace (prakticky cely den) a ja som nemal tolko casu, nechal som im tam auto. Musim sa ale priznat, ze som mal rano z toho dost blby pocit... -
modus ponens 08.10.04 10:00
« navsteva servisu
to all: Tu je moj komentar z navstevy Toyota servisu (Autogrand BA).
Povodne som tam chcel ist vyriesit problem resetu priemernej spotreby PP, jemneho klepania niekde vzadu (myslel som, ze zadne dvere) a vrzgania sedadla vodica (pri zapreti sa do operadla). Este pred navstevou som vsak zistil, ze zadne dvere nevrzgaju, ale s najvacsou pravdepodobnostou to robi SPZ-ka, a tak som nahlasil len PP a sedadlo.
PP: o probleme nepoculi (skoda, ze si ludia nechavaju taketo veci pre seba a pri servisnych prehliadkach nic nespomenu), tak som ich naviedol na cidlo v nadrzi. Udajne rozobrali palivovy system, ale nic zle nenasli. Doslova mi technik povedal, ze to mam pozorovat, lebo nie su si vedomi, ze by nieco opravili. Zial, dnes sa reset zase zopakoval... :'-(
sedadlo: premazali a ... nevrzga. Zatial maximalna spokojnost.
Servis: priam osobny pristup, nahliadnutie do vnutornych smernic a pripisov o fungovani PP v snahe zistit popis problemu, kratka prakticka ukazka "zavad", s ktorymi som tam prisiel (reset spotreby zial nereprodukovatelny), pri odovzdavani opat osobny pristup (technik pockal pri aute, kym si neoverim, ze sedadlo nevrzga) s upozornenim, ze aj ked prezreli palivovy system, nic "zle" nenasli. Celkom ma zaujalo, ze ked mi isiel odovzdat auto, mal nejaky surny telefonat, ale nechal to tak s poznamkou, ze tu ma zakaznika a isiel so mnou von. Niekto si povie, ze takto to ma predsa fungovat vsade. Kto uz ale nejake tie servisne navstevy preskakal, vie, ze taketo nieco je skor vynimka a aj to len v pripade, ze v servise mate znameho. >:-[] -
« :-)
Těžší motor přitlačí víc kola...a líp to brzdí >:D
Ojojoj, a co teprve "přitížení" přední nápravy při brzdění vlivem momentu sil-tzv.klopný moment (ánžto těžiště auta neleží v rovině vozovky? )
Při nejjednodušším výpočtovém modelu (přímá jízda po rovině, jedno kolo- škoda že tu nejde malovat) je silová rovnováha: brzdná síla na kole F=mí (koef. adheze) x m(hmotnost x g (tíhové zrychlení)
a síla setrvačná Fs= m (hmotnost) x a (zrychlení- v tomto případě zpomalení)
Hmotnosti se pokrátí na obou stranách tudíž vztah pro teoreticky dosažitelné maximální zpomalení je mí x g - nezávisí vůbec na hmotnosti >:D
V praxi je to trochu komplikovanější,uvedený vztah platí jen pro zablokované kolo (kola) ale chtěl jsem demonstrovat jen základní princip...
Fyzika - střední škola...
Brzy se sejdeme na novém webu www.nehody.net - ale to je hudba budoucnosti... -
"-- skrytý --" 06.10.04 21:59
« Re: Toyta z Turecka
V montážní hale Toyoty v Turecku prý pracují 4 lidé na 1km2... Navíc po počátečních zkušenostech z Anglie Toyota kompletně předělala způsob výroby v Evropě a zavedla mimo jiné trojnásobné výstupní kontroly, oproti Japonsku je to třikrát tolik :o) A tak paradoxně vyjíždějí prý nejlepší Toyoty z Turecka, nejhorší z Japonska. Ovšem to prý nebude dlouho, protože v Japonsku taky modernizují. Problém EU modelů je však v subdodavatelích (právě Bosch a podobní), kteří dodávají šmejdy, kterých se dá jen těžko vyvarovat - kontrolovat cizí práci je poněkud dražší, než daný kus vyměnit, a tak pokud nejde o životně důležité díly, jsou stále používány Evropské (např. alternátor ale už je zase Denso).. A mimochodem - Avensis se z UK dováží i do Japonska, tak snad na něj dali větší pozor... a nebo mají speciální linku pro exportní modely do japonska ;o) -
"-- skrytý --" 06.10.04 19:15
« Re: Toyta z Turecka
To Brázdič: ...a je jen otázkou času, kdy přejdou na turecké (díly). Možná ekvivalent dávného případu rumunské Dacie v počátcích její výroby v 70. letech, kdy se ještě montovala z francouzských dílů: to dřív úplně shnila karoserie, než se něco mechanického pokazilo. Pak už tomu bylo naopak... -
"-- skrytý --" 06.10.04 18:47
« Re: Re: brzdové destičky
A to je jeden z důvodů, proč bych nad Toyotou z UK (i odjinud, kromě Japonska) hodně váhal. Na destičky sice kašlu, ale když si představím, že min. polovinu dílů vyrobili u evropských dovatelů dílů, tak mne jímá hrůza!
PS: Měl jsem příležitost řešit u jednoho Volva problém se snímačem polohy klikovky (nahoře u jedné z vaček) - výrobek zn. Denso made in Spain. Od japonského ho sice na první pohled nerozeznáte, ale ten japonský funguje ve 100% případů, zatímco španělský nikoli. Příčinu neznám. Obdobně alternátor na Nissanu Primera z UK - ale tady to byl výrobek od Boshe, takže je to jasné... -
modus ponens 06.10.04 10:23
« Re: brzdové destičky
to IT:
Myslim, ze prave feedback od zakaznika je velmi dolezity vo vztahu ku (aj globalizacnym) inovaciam kazdej firmy, ktora inovovat chce. Lagunu II som mal aj ja v zornom poli, ale po doslova neuspesnom pokuse posadit sa za sedadlo vodica nastavene na moju osobu som musel dat za pravdu hlasom, ze Laguna II je asi naozaj mensia ako (teraz uz stary) Megan.
Co sa vyroby aut v "lacnych" krajinach tyka, pocul som, ze vyrobna hala v Turecku je plne automatizovana a splna tak o dost vyssie standardy ako vyrobne haly v zapadnej casti EU. Tak neviem. Napr. VW hala v Bratislave patri k najmodernejsim a najvyspelejsim vyrobnym halam celeho VW koncernu a viem si predstavit recicky neznalych Nemcov, ze VW "aus der Slowakei" musi byt dobry *... ;-)
Ku vcerajsej navsteve servisu napisem par riadkov neskor - teraz som busy... :'-( -
"-- skrytý --" 06.10.04 10:11
« brzdové destičky
To Brázdič: To naštve, ale destičky patří mezi spotřební materiál jako pneu, žárovky atd. a na to se záruka nevztahuje.Je fakt, že 30 tis je málo. Holt globalizace. Když člověk uváží a trochu tuší, kde se auta vyrábějí, vyjde to nastejno. Já chtěl Avensise také moc, ale když jsem viděl prodejce, jeho přístup, dál to, že servisuji 2 auta, tak jsem vzal raději Lagunu. Blíží se jí 20 tis a je v pohodě, kámoš za rok 50 tis a také nic. Musíme se všichni smířit s tím, že v podastatě budeme mít +- stejně kvalitní auta a je fuk, o jakou značku se jedná. Občas se něco stane, záleží na štěsí či smůle.Když uvážím, kolik Toyot se dělá v Turecku, Yaris ve FR a jenom Avensis v GB, tak dělat si přehnané iluze o kavlitě je zbytečné. Ale přeji nám všem co máme nová auta, aby jezdila co nejvíce OK. -
« Re: Re: Re: este raz PP
Já už jsem se s resetem PP nesetkal cca 15tis. km. Teď mám najeto 24tis.km a pohoda. Jen mě štve, že marně čekám na odpověď od importéra, proč mi zadní destičky vyměnily už po 30tis. a musel jsem to platit. Tak jsem trochu sondoval sám a problém je asi na světě. Nový Avensis totiž již nepoužívá Japonské brzdové destičky, ale Německé BOSCH. Ty zasraný Němci se s těma svejma shitama roztahujou úplně všude. Jen jsem zvědav, kdy to Toyotě dojde a začne zase používat kvalitní Japonské díly.