TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• 00 Reagovat !

foto

21.10.04  20:07

« Někteří "mrštnější"

se jenom snaží zachránit si kůži a také neinformované klienty, kteří je budou dál živit pod h¨lavičkou jakési "autorizace"...
    Od 1. listopadu údajně dochází k závažným změnám v poskytování i záručního servisu na auta. Zcela v tichosti se někteří zástupci značek scházejí a přemýšlí, jak dále zachovat svoji "exkluzivitu".
    Se svým vozidlem snad budete moci jezdit na garanční servis i k jiným značkám, dokonce i mimo tzv. "autorizované". Pokud servis dodrží použití dílů schválených dovozcem (a nemusí to být údajně ani originální díly), značku filtrů, olejů atd. může vám dělat i garanční prohlídky bez vlivu na záruku.
    Vyberete si prostě partnera, kde k vám budou slušní a vstřícní a budete s jejich službami spokojeni.
    To by mohl být úplný převrat v organizaci autoopravárenství-proto dělají taková "harakiri" viz. Vestec... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

21.10.04  17:57

« dneska

mam jen 2x avensis - kvalitni ojete vozy jinak znacka toyota je samozrejme k mani v poctu 30 automobilu
  • 00 Reagovat !

foto

21.10.04  12:40

« označení invalida

Jo s tímhle označením to je vůbec sranda. Naprosto nezávidím žádnému invalidovi jeho postižení, nicméně realita s označením aut je hodně zajímavá. Já například pocházím z Karvinska, kde má nějakou tu invaliditu asi celkem nadprůměrně hodně lidí (poškození z dolu). A věřím, že většina z nich na něj má nepochybné právo a jisté výhody s tím spojené nechť jim patří. Spousta lidí mne asi bude kamenovat, jenže...

Jenže tak jak se zhoršuje na sídlištích situace s parkováním, tak kdekdo má najednou vyhrazené parkoviště pro svůj vůz! Kdekdo, kdo je schopen běžně dojít pár set metrů do hospody (a nechodí nijak špatně), nakoupit i jinam, ten musí mít najednou rezervačku pár desítek metrů od domu. Nejenom že je to naprosto nespravedlivé, že vyhrazené místo má někdo, kdo může v pohodě chodit. (Ten kdo má pohybové problémy - ten samozřejmě má na vyhrazené místo 100% právo). Tihle lidi jsou často takoví ti dědouši (řekněme kolem šedesáti), co mají ty TP papíry, jsou předčasně v důchodu a užívají si to. Pořídí si vcelku pěkné auto, se kterým moc nejezdí, takže v létě na vyhrazeném parkoviští akorát stojí, zato v zimě je jim ho líto, tak ho uklidí do garáže. No a našinec tam zaparkovat nesmí, neb dostane botu, i kdyby tam toho invalida nikdo už tři měsíce neviděl (dostal jsem....). Prostě prima :-!

Kolikrát už jsem si říkal, že právo na vyhrazené parkoviště bych mohl mít třeba i já - otec dvou malých dětí. Když takhle odněkud k večeru přijedu a mám zaparkovat půl kilometru od baráku a pak táhnout na rukách spící děti, kočárek a další rodinné krámy - to je taky pěkná fuška. Tak proč bych nemohl mít nárok na místečko, co? Navíc dětičky nás budou všechny jednou živit, takže rodiny je třeba podporovat, ne ?? :-))))) ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.04  10:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Landcruiser

nemusis sa ospravedlnovat. Zneuziva sa to, to je pravda. Ja to aj tak nemam na aute stale, iba ked niekde zastanem, ked uz fakt nemozem zastat vdaka inym spoluobcanom. Alebo ked som v "lese". Predsa len u nas jazdit nemozes pomaly ani po polnej ceste, tak hadam my invalidi mozeme robit turistiku aspon takto :):):):)
    K tej cedulke sa viaze kopec sekundarnych vyhod ako napr. palivo za nejaku sice malu ale predsa sumu, ktore ti stat preplaca. A kopec inych vyhod (napr. aj rezervacka parkovacie miesto v mieste bydliska co inak cvakas ako sprosty, napr. ked byvas v centre)). Ale ja to nepotrebujem tak to nepouzivam.
    A este k novemu zakonu, ludia co si to vybavili predtym si to vybavia znova. Kopec holychhlav co to ma su naozaj invalidi, pretoze vdaka sportu ci zraneniam maju na to aspon maly narok a supnu reviznemu do vrecka a ten ich uzna. Zato obycajny cloviecik/starsi pan co neuplaca a ma napr. problemy s chrbticou a ma auto (staci oktavia, co je dnes obycajne auto), ktore pouziva sporadicky to nedostane, pretoze sa verejna mienka je taka.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 21.10.04  10:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Landcruiser

to skdd
    tak sa ospravedlnujem a beriem spät. Ale je pravda, ze je urcite viac ludi, ktori to zneuzivaju ako tych, co na to maju narok.
    Este raz sorry.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.04  10:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Landcruiser

2lubos1:
    to je velmi jednoduche, pretoze aj ked clovek vyzera zdravo nemusi to tak byt. Nebudem unavovat chorobopisom ale nie je to falzifikat ani som si to nekupil.
    A k novemu zakonu. Mal som tu cest navstivit revizneho doktora a poviem ti, ze vdaka ludom, ktory to zneuzivaju bude mat teraz kopec inych ludi problemy. Nech je ako chce, ja na to mam narok a uplatnim si to.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 21.10.04  08:02

« Re: Konec Toyoty Protech Vestec

to Brázdič: Myslim, ze taky dopis do Toyoty by nebol odveci. A ked ich bude viac, tak sa mozno niekto zamysli skor nez zacnu klesat predaje...
    Vidi sa mi, ze len co Toyote stupli predaje v Europe, zopar ludi zacina byt velice "inovativnych" :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.04  22:32

« Konec Toyoty Protech Vestec

To shi: Taky jsem dnes sondoval a máš zcela pravdu. Toyota Protech přišla o autorizaci, protože se plně nepdřídila Toyotě Tsusho, která je v jejím regionu a prodává více aut. Stejně tak to je prý nakloněné s Autocentrem Duba, což je dle mého názoru nejvyhlášenější dealer Toyoty a to jen proto, že je kousek od Freye a ten zas prodá víc než Duba (možná proto že má 2 autosalony). Osobně byl dal zavřít Emila Freye a nijak výrazně jsem nebyl spokojen ani s Toyotou Tsusho. Naopak v Protechu a u Duby vždy spokojenost. Jestli skončí Duba, pak mé další auto není Toyota, poněvadž zasranej Frey ode mne neuvidí už nikdy ani korunu a Tsusho je daleko.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 20.10.04  18:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Landcruiser

skdd off topic:
    len tak mimochodom, preco pouzivas ocnacenie pre osoby zdravotne postihnute? Na fotkach vyzeras pomerne zdravo. Nastastie je novy zakon, ktory taketo spravanie bude pomerne vazne postihovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.04  17:40

« Re: Konec Toyoty Protech Vestec

Jeden dealer Toyoty se mi pokoušel vysvětlit, že v ČR došlo k reorganizaci a rozdělení sfér mezi některé významné dealery.
    Slabší dealeři se buď podřídí některému z triumvirátu silných, nebo zaniknou. S kvalitou služeb nebo spokojeností zákazníků to nemá lautr nic společného. Je to pěkné svinstvo a jako zákazníci to všichni odneseme.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.10.04  22:04

« Re: Re: Re: Re: Landcruiser

ved prave preto som sa chcel trosku pobavit s importerom. Ale cele to do seba zapada (aspon pre mna). Toyota je bezporuchovy voz (podla mna nie menej poruchovy ako ostatne znacky) a tym padom, servis ich (asi) nezaujima. Nejdem riesit obchodnu strategiu toyoty. Ale co sa tyka zavad typu volant, plasty a podobne nemam vadny kus. Kamos ma novu tlc (full option) kupeny v .at a tie ieste zavady (o pol roka starsia).
    Co sa tyka snorchlu, zaujimavy pristup je vyjadrenie rakuskej toyoty: snorchel od safari (jediny vyrobca v tom case) je sice kompatibilny s j120 ale pri jeho montazi stracam zaruku na bla bla bla. :-) O tom, ze kazdy servis v ba mi povedal, ze ho este nemontoval a ze si to mam dat namontovat niekde kde to vedia (ano dobre citas :)) nehovoriac.
    Nejdem si uz dalej spominat ake prekvapenia mi toyota pripravila. :-) Zase by som sa rozculil. V kazdom pripade, tlc nemozno upriet, ze v terene sa nenecha zahanbit
    Ozaj, nejake fotky najdete na [odkaz] V poslednych vyletoch by jej malo byt viac. Kamosove stranky, dizajn nehodnotit, aj na mna je to moc hejbrlatkove :))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.10.04  21:38

« Re: Re: Re: Landcruiser

skdd: tak to mě mrzí, že máš takovou smůlu na dealery - já třeba můžu na fakturu platit kdykoliv, díly jsou do druhého dne, prohlídku mi udělají za pár hodin a pokud jde o nějakou výraznou opravu (jako třeba výměna ložisek v převodovce) tak to trvalo jen den (čisté práce 5,5 hodiny...). Navíc v ČR, ale asi i jinde musí servis každý měsíc podávat zprávy na vedení do Bruselu o tom, co kde opravoval a jestli to náhodou není výrobní závada atp. (jenže ne každý to dělá spolehlivě - prostě bohužel není dealer jako dealer), takže pokud někdo napsal o tom sání, tak by nové LC už měly mít tuto chybu opravenou (každé 3 měsíce dělá Toyota "upgrade" svých modelů, pokud je závada vážnější nebo nutně opravitelná). Jenže vzhledem k tomu, že, jak tu psal Viados, 95% lidí do terénu s offroadem nejezdí, tak se takovou hloupost asi těžko v Japonsku dozvědí (protože ti, co do těžšího terénu jezdí pravidelně, tak si automaticky koupí šnorchl...)
  • 00 Reagovat !

foto

19.10.04  20:56

« Konec Toyoty Protech Vestec

Tak mi dnes přišel dopis od ČR zastoupení Toyoty, že rozvázali spolupráci s Toyotou Protech, kde jsem kupoval svého Avensise. Je mi to celkem fuk, poněvadž tam stejně na servis nejezdím, ale divím se že skončili právě oni. Narozdíl od Emila Freye, kde mě před pár lety těžce podvedli a jako nového zákazníka si mě nikdo nevšímal, tak ukončí spolupráci s dealerem, se kterým jsem byl vždy spokojen. Prý již nesmí dále vystupovat jako autorizovaný dealer a servis Toyoty.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.04  14:11

« Re: Re: Landcruiser

2sirAnton:
    ano myslim to tak, ze to nastriekali na uplne iny odtien farby. Akurat som sa dozvedel, ze oni nemaju vlastnu lakovnu takze to striekali podla cisla farby. Ale aj to si asi zle odpisali :))
    2nasrot:
    ano importer sa sa mnou nebavi ale nebavi sa so mnou ani servis (teda nebavil, vymenil som ich za autogrand, kde sa aspon snazia). Ale uznaj, ze ked chcem vediet ake rozmery pneu mozem dat na auto bez toho aby ma servis poslal do * s tym, ze tato chyba je sposobena pouzivanim pneumatik neschvaleneho rozmeru, tak by importer vo svojej blahosklonnosti pozriet dolu medzi lud a zaslat mi pozadovany udaj. O tej ochrane koroziou mi dnes dali info v autogrande, s tym ze pokial by bolo treba nieco osetrit tak mi povedia. Co sa tyka sania, je to vada by-default, neda sa odstranit rozumnejsie ako nakupom snorchla.
    Auto je upravene tak ako som pisal, na fotky zaslem link.
    K vymene ziarovky: beriem, ze dnes vsetko chcu menit v servise. Nepoviem, pri cestnych autach. Ale "v lese" ked sa mi vypalia dve ziarovky (stalo sa mi) ziaden assistance mi ich tam nepride vymenit. Lepsie je nosit 2 kusy zo sebou a vymenit si ich sam.
    A k servisu dodam iba skusenosti s uz spominanym servisom "nemeckych pekacov", kde ked som mal hoc iba jedno auto od nich mi dali nahradne vozidlo zdarma s plnou, ktoru som pri odovzdani dotankoval. Na servis som necakal nikdy viac ako 3 dni (od objednavky dielov). Ak som mal nieco mensie (napr. problemy s xenonmi) okamzite sa toho chytili a odstranili alebo aspon priznali, ze nevedia co s tym (a do dvoch dni mi poslali navrh riesenia). Ked dosiel novy model, chceli mi ho pozicat aby som skusil, ci to nahodou nechcem. Platba na fa bola (a stale je) samozrejmost. A najma, na servis tam chodia moje auta na 15t alebo 30t, nic ine im netreba robit (pokial nie je buracka). Tak na taketo "rozmaznavanie" som ja zvyknuty. A akosi toto v toyote nie je. :(
    Aby som to zhrnul, auto ma nemilo prekvapilo. Servis a celkovo pristup toyoty ma totalne odradil od nakupu tejto znacky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.04  13:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: navsteva servisu

skdd: tak to je teda fakt smůla, ale hlavně mám dojem, že jsi natrefil na špatného prodejce a servis (btw. importér se s tebou bavit nebude, protože to není náplň jeho práce - máš se bavit s dealerem :o( ). Ještě by mě zajímalo, jestli na tom máš nějaké doplňky (jako třeba přední rám apod., i originální). Vím, že třeba standardně Toyota, pokud jde o nějaké závažnější vady (jako že třeba teče do sání, neupevněné tahací oka - mimochodem, ty by měly být konstruované na táhnutí po silnici, ne na vytahování ze zapdanutí... apod.), tak je nechává v rámci záručních prohlídek opravit, ovšem špatný servis je mnohdy neprovede, ale nabídne ti tu úpravu za peníze... Pokud jde o rám a rez, tak to může být špatným ochranným lakem, ale té rzi se neboj, protože takovéhle díly se dělají z koroziodolné oceli (která se před korozí ochrání sama tak, že z vnějšku orezne...). A pokud jde o ochranu spodku, tak mi přijde, že tam někdo něco vymontoval nebo nenamontoval, protože i na mojí Corolle je toho zespodu víc, než popisuješ ty (plasty pod chladičema, funkční ochranný plech pod vanou atp.). A pokud jde o výměnu žárovky - dnešní trend je, aby člověk jezdil se vším do servisu a nevrtal se v autě sám. Bohužel nepočítají s tím, že nebudou mít dokonalý servis...
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 18.10.04  12:44

« Re: Landcruiser

to skdd: Landcruiser sa Toyote bud moc nepodaril, alebo je BA (PPC Team) naozaj servis z kategorie tych, ktore je (pre auto) lepsie nenavstivit. Ked som sa raz bol v PPC Team opytat na problem s resetom spotreby PP, prave tam riesili problem s nejakym Landcruiserom - konkretne islo o nadmieru vysoku spotrebu oproti udavanym hodnotam. Nevedeli to vyriesit a este k tomu sa tam majitel auta rozculoval, ze s tym cely cas nic nerobili. Nepoznam podrobnosti, ale nadobudol som pocit, ze tamojsi mechanici vedia vymenit diely, ale akosi tazsie sa im prichadza na chybu... :'-(
    S tym naraznikom inej farby si to myslel ako? Ze Ti to v PPC Team nastriekali a netrafili odtien?
    Uz som napevno rozhodnuty, ze na prehliadky budem chodit do Nitry. Raz som tam bol (po 15 000) a vsetko OK. Este aj kavu mi doniesli - akoze pozornost servisu, kym cakam na auto. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.04  11:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: navsteva servisu

no a ja som asi 5% :))
    Ale vazne, ked som to kupoval pytal som sa na skusenosti s tymto autom v terene predajcu. Samozrejme porozpraval mi ako to je neznicitelne (myslel som si svoje), predsa len "ram" nieco musi vydrzat, napravy sice nie su tuhe ale vyzeraju "bytelne". A pocas par dnoveho jazdenia so zapozicanym vozidlom (mimochodom nezajazdene auto, ktore som vyslovene setril a nesiel som snim do terenu, pretoze urcite ho niekomu po mne predali a nechcel som ho znicit) nezistis vela.
    Paradoxne uz mesiac po kupe mi povedal, ten isty predajca, ze co chcem od auta vsak nie je urcene do terenu (ako velmi sa mylil :).
    A myslim, ze supanie volantu alebo odliepajuce sa plasty nemaju moc spolocne s terenom.
    Napriklad uvedenu hodnotu brodivosti (700mm) a riesenie nasavania vzduchu povazujem za konstrukterovu nahravku vyrobcom doplnkov alebo toyote, pretoze voda v dieselovom motore je zarucena vymena, bohuzial komplet motora a nie filtra.
    To nespominam take pikosky ako montaz sireny alarmu na miesto kde je okamzite zahazdana cimkolvek ak ides po vlhkom povrchu (nemyslim cestu). Nasledkom coho poplasne miesto hukania vydavalo den ci dva po jazdeni iba slabe pipave zvuky. Potom uz spina zo sireny vypadala. Alebo "krasny" naraznik inej farby, ktory dodavali 2 mesiace (nejaky dobrak mi pristal v zadnom narazniku), samozrejme tato kreacia panov umelcov z ppc teamu prisla poistovnu na 9.900skk bez dane. Myslim tym striekanie, nie komplet naraznik. Alebo zadne koberceky za 4000skk, ktore akosi stoja iba 1500skk ale mladenci sa (asi) pomylili a mysleli si, ze tam idu z tlc 100. Dodnes peniaze nevratili. Kvalitu predajcu som ocenil hned po prebrati vozidla kedy po 800m som prisiel na pumpu, kde som natankoval plnu a pekne rucne som si natlacil naftu, pretoze v aute bolo nafty asi presne na tych 800m.
    Jednoducho radost az na kost. Importer tiez patri k mojim oblubenym, pretoze monolog som s nim zacal 16 alebo 18 januara 2004, dodnes sa neracil ozvat, odpovedat na maily alebo listy.
    Dnes uz auto so seriovou tlc 120 nema nic spolocne, skoro vsetko vymenene (ram, podvozok, filtre, brzdy) alebo doinstalovane (snorchel, odpojovace bateriek, svetla) a konecne sa s tym da jazdit. Este vymena chladicov a krytov motora a bez obav mozem jazdit v terene dalej.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.04  11:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: navsteva servisu

No ale vždyť ty s ním chceš jezdit do terénu! ;-) Někde jsem četl že prý až 95% majitelů off-roadů do terénu nikdy nevyjede, takže se asi výrobci přizpůsobili. Možná LandRover by pro tebe byl lepší volbou ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.04  22:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: navsteva servisu

TLC 3.0D4D, AT, model 2004
    nepodstatne chyby:
    Osupany volant po 6 mesiacoch, cierna farba sa otlacala na ruku
    problemy so smerovkami, smerovka vlavo vydava cudne zvuky, rusi radio, nie vsak cd alebo kazetu (nedokazu vyriesit)
    Centralne zamykanie zamyka kedy sa mu chce (neodstranene dodnes)
    Plastove diely na blatnikoch a dverach sa odlepuju/odtrhaju po cca 3 mesiacoch, riesili vymenou (samozrejme diely chodia uz z fabriky nastriekane, auto vyzera ako harlekyn, kazdy diel ma iny odtien)
    zavaznejsie chyby alebo nedostatky:
    Sanie vzduchu vyvedene moc nizko a nevhodne, pri jazde lahsim blatovym terenom vnika spina a blato do "filterbudky", rovnako pri brodeni ovela mensom ako 700mm je vzduchovy filter mokry, t.j. pokial nemam druhy a ma pred sebou viac brodov tak riziko vniknutia vody (jednoducho voda lezie az do motora, vyriesene nakupom snorchlu)
    Tahacie oka vpredu nedostatocne upevnene, pri tahani sa akosi "odtrhnu" (nejedna sa o ziadne brutalne tahanie)
    Nedostatocna ochrana chladicov zospodu, staci prejst po vacsej vetve a chladice su na vymenu (nie je to az take horuce, pokial clovek dava pozor ale u terenneho auta by clovek cakal lepsiu ochranu)
    Absolutne zle dimenzovany prechod medzi redukovanou 1 a 2 u automatu, prejavuje sa sklbanim
    Vibracie prenasane do riadenia pri 100kmh (momentalne som nasiel nejake riesenie u australcanov, objednane diely, toyota nedokaze vyriesit)
    Totalna smerova nestabilita pri prudkom brzdeni (vyriesene komplet zmenou podvozku)
    "nedomyslene" veci:
    zapinanie zadnej hmlovky, pri pravidelnom nastupovani a vystupovani v terene nechtiac zapnem kolenom
    ovladanie vyhrievania sedadiel, pouzivane iba obcas ale mohlo by to byt na dostupnejsom mieste
    upevnenie zadnych hmloviek, totalne nedostatocne, pri sebemensom kontakte zadneho narazniku s lubovolnym predmetom sa uchyty zadnych hmloviek odlomia a hmlovka nedrzi, nutna vymena. Bohuzial v lese niekedy treba nacuvat do krikov a aby som vzdy kvoli tomu menil hmlovku?
    spodne kryty motoroveho priestoru nedostatocne, 1 az 2mm plech absolutne nestaci na ine jazdenie ako po nespevnenej ceste
    tesnenie na zadnych dverach v priestore stupacky, zadny podbeh je vyriesene tak stastne, ze pri sa tam drzi blato a spina (medzi dverami a karoseriou), samozrejme postupne spina rada vnika do vozidla :)
    montazov vacsich brdicov docielila toyota nutnost 17" kolies, co je sice pekne na cestu ale absolutne nevhodne do terenu. Importer zapisal dva rozmery v 17" do technicaku, bohuzial nikto nevyraba v tychto rozmeroch mudterrain pneu
    Vymenit ziarovku vo svetlach (ktore mimochodom svietia mizerne) je uloha pre zrucneho iluzionistu.
    Odhliadnuc o vyssie uvedeneho, vymena vzduchoveho filtru po 30t km je cista utopia, pokial nejazdite iba po ceste. Pelovy filter rovnako potrebuje menit castejsie ako 30t. Dan za konstrukciu naprav je pravidelna geometria. Ak je auto v terene v zatazi oplati sa motorovy olej menit castejsie ako 15t. Olej v zadnom dife nema problemy s 30t. Ram budem musite po roku osetrit, pretoze hrdzavie (ano je to hrdza).
    Aby som len nehanil, v terene absolutne vyrovnane jazdne vlastnosti. Kombinacia zavrety stred a zadok riesi vsetko okrem lahnutia na brucho :)) Automat vydrzi aj dost nesetrne zaobchadzanie pri "rozhupavani" vozidla. Rezim 2nd start je dar z nebies pri velmi smyklavom podklade. Na ceste dobre jazdne vlastnosti (po vymene podvozku za arb tvrdsie a lepsie).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.04  21:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: navsteva servisu

btw. mě ještě napadlo, že vlastně kámoš jezdí s autem taky každý měsíc do servisu..ale najezdí 15tis. měsíčně, takže jsou to převážně prohlídky. Ale není to Toyota, je to Prassat. A už mu 40tis. km opravují brzdy (moc nebrzdí a v případech prudšího brzdění zahlásí kritická porucha brzd ;o| ), kontrolku otevřených dveří a resetující se rádio...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…