TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 19.11.04  11:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Natural 98

to centor:
    neviem, co rozumies pod "horsimi motormi". Zda sa mi, ze na 2.0 VVT-i od Toyoty (priamy vstrek) nie je predpisana 98-ka. Motor je to novy.
    Dalej, 1.8T od VW:
    1. nie je priamy vstrek
    2. je dobry najma kvoli turbu. Povodna 1.8-ka, z ktorej vychadza (netvrdim, ze jedina zmena je len turbo) je rel. slaba a zrava 92 kW 1.8-ka...
    Do Golfa IV sa davala "nova" 1.6-ka 16V, kde bola tiez v papieroch uvedena 98-ka. A to nebol FSI motor.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.04  10:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Natural 98

Někde jsem četl, že N98 se pozná jen na výkonných motorech s přímým vstřikováním (VW 1.8T) ve vyšších otáčkách. Neuškodí i horším motorům, ale také nepomůže. Někdo zase říká, že N98 "čistí" motor, ale musí se najet aspoň 4000km. Tak nevím...
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 19.11.04  10:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Natural 98

neviem, ako je to s 98-kou vs. nastavenim RJ, ale faktom ostava, ze mnohi ludia, co skusali 98-ku (vratane mna na predoslom aute), mali podobne skusenosti ako centor, t.j. vyssi vykon nikde a spotreba stupla. Pritom niektore motory (1.8T 132 kW od VW, prip. aj 1.6 FSI) maju v papieroch predpisany 98-kovy benzin. :?:
    to centor: s tou nadrzou po natankovani prehanas, nie? ;-) Ale aj ja ked mam plne auto, tak to tak neslape ako pri prazdnom. Je to normalne, si totiz zvyknuty na vykonovu rezervu v nizkych otackach (VVT-i robi svoje), ktora ale nie je tak velka ako pri diesli, ktory ma v nizkych otackach (a treba povedat, ze iba tam) svoje najvacsie vyhody.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.04  09:10

« Re: Re: Re: Re: Natural 98

Po těch 4 tis. by ti to mělo klesnout zhruba na těch 8,5-9l po městě. Taky jsem tak začínal...
    Jinak mě trochu mrzí, že je Avensis v benzínu citlivější na hmotnost. Myslím, když vezu další 2 dospělé, případně doliju plnou nádrž, jde to už poznat na dynamice. Když jsem jezdil s oktávkou tdi, tak to jelo furt stejně...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.04  22:28

« Re: Re: Re: Natural 98

SirAnton: kdyby bylo třeba přeprogamovat řídící jednotku, tak by bylo řízení motorů pořád mechanické ;o) To byla jedna z prvních věcí, která se začala na motorech řídit - tedy namontovalo se čidlo klepání a z benzínu se "mačkalo" co se dalo... Já osobně mám s 98mičkou pozitivní zkušenosti, ale jen na Corolle a Carině. BTW: po Praze žere Avensis stále 10 litrů, najeto 1360km...
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 18.11.04  16:05

« Re: Re: Natural 98

to centor:
    kedysi som kdesi cital, ze na viacoktanovy benzin (aby bolo citit narast vykonu, prip. znizenie spotreby) treba prenastavit RJ. Nechcel som Ti to pisat pred ukoncenim Tvojho "testu", aby si nebol ovplyvneny. Zda sa teda, ze nieco na tom bude...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.04  15:56

« Re: Natural 98

Dojezdil jsem nádrž s Naturalem 98, změnu ve výkonu jsem nepozoroval, dokonce spotřeba byla o něco vyšší (8,6l oproti 7,8l). Takže zůstávám u Naturalu 95...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.04  16:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: prehliadka po 30tis. km

Lubos: na Slovensku riesim vsetko cez MazTecha (ked sa stretneme, dam Ti nanho mobil, treba sa odvolat na mna a spomenut, ze si clen Mazda klubu). Ten chlapik sa v Mazdach vyzna tak, ze beha mraz po chrbte ;) Ked to ide cez neho, nie je problem dat auto do Auto Palace, on na to dohliadne (doteraz len tie najlepsie skusenosti). Problem je akorat ho zohnat, lebo je hrozne rozlietany - podrobnosti osobne.
    Inak servisne intervaly nechavam robit v jednom malom "rodinnom" servise nedaleko Mnichova, takze s tym Ti neporadim.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.11.04  13:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: prehliadka po 30tis. km

to Lubos1:
    Spytaj sa dabla. Ten ma v tomto smere dobre info... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 12.11.04  12:59

« Re: Re: Re: Re: Re: prehliadka po 30tis. km

hm, super, neviete o nejakom podobnom Mazda servise?
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.11.04  12:09

« Re: Re: Re: Re: prehliadka po 30tis. km

Hej, v Nitre som bol vsak asi 4-krat a spravili na mna opat dobry dojem. V servise, kde mechanika ani nestretnes (auto Ti preberie prijimaci technik a dovidenia) by som sa aj ja obaval. A mozes verit tomu, ze ked chce mechanik svoju pracu odflaknut, tak to spravi a ani si to nevsimnes, aj ked budes nad nim stat. To by si musel presne vediet, co a ako sa ma robit a stat rovno nad nim ako ucitel nad skusanym ziakom.
    Hovorim, posobia tam dobrym dojmom, a tak som nemal dovod nedoverovat. Inak by som tam kvoli prehliadke predsa vobec nemusel jazdit. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.04  11:51

« Re: Re: Re: prehliadka po 30tis. km

tak autorizovanym servisom bez kontroly moc nedoverujem. Osobne skusenosti. Ulahcuju si co sa da a setria olej pre ...... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.11.04  11:45

« Re: Re: prehliadka po 30tis. km

to paloM:
    pisal som Ti SZ.
    Ako dlho sa ma nechat olej vytekat? Myslim, ze v autorizovanom servise by to neodflakli - predsalen kym olej vyteka, mechanik si moze zapalit. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.04  08:50

« Re: prehliadka po 30tis. km

Kedze sa ma to iste bude coskoro tykat (24kkm na tachu), mam zopar otazok ku Autocentru Nitra.
    Bol si pri tom, ked robili? Ak ano, nemali s tym ziadny problem?
    Ako dlho dopredu je nutne sa objednat?
    Ako dlho nechali vytekat olej?
    Aky je tvoj celkovy dojem z tej firmy? Mam zopar pretrvavajucich drobnych problemov s avensisom a dufam, ze by ich mohli vyriesit.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.04  08:28

« Re: spotreba

PP Ti neukazuje skoro presne ? Teda +/- 0.1 l. Spotreba je super. Co dodat :-)
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.11.04  08:22

« spotreba

Pri prilezitosti vcerajsej prehliadky som si zmeral spotrebu na zimnych gumach. Cesta BA-NR po starej ceste so spotrebou 6.6 (PP) (rychlostny priemer cca 72 km/h), naspat po dialnici (130-140 tacho, pri vjazde do BA rychlostny priemer 110km/h) - celkova spotreba na BA-NR-BA podla PP 7.0.
    Zial, uz som nemal cas ist dotankovat - kvoli realnej spotrebe. :'-(
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.11.04  08:16

« prehliadka po 30tis. km

Vcera som ju absolvoval. Dost rychly proces, cele to trvalo cca 2 hod.
    Olej som si doniesol vlastny (Castrol GTX-7 5W-40) + vodu do ostrekovacov som si nezelal doplnit ;-) , inak normalna prehliadka. Zaujimalo ma brzdove oblozenie, no bolo v pohode. O.i. mi dotiahli rucnu brzdu, teraz sa mi jej draha vidi akasi kratka. :-)
    - olej ..... vlastny
    - brzdova kvapalina Castrol (1L) ..... 315,-
    - pelovy filter ..... 1048,-
    - olejovy filter ..... 296,-
    - zarucna prehliadka po 30tis. km ..... 1409,-
    - kontrola-cistenie brzd ..... 352,-
    - likvidacia naplni a filtrov ..... 141,-
    - cistiace prace - interier ..... zdarma
    -------------
    Spolu: 3562,- Skk
    Neviem, co dodat. Snad len servis: Autocentrum Nitra. Pristup fajn, nezbadal som naznak flakania sa (myslim take to tvarenie sa, ze robim), pristup technikov/mechanikov velmi dobry. Chcel som, aby mi kolesa dotiahli rucne, na co mi mechanik povedal, ze on to inak ani nerobi. Proste osobny pristup so vsetkym, co k tomu patri.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.04  22:12

« Re: Re: Už je doma

Máme 1,8ičku, taková rozumná volba (ten rozdíl 0,6s na 100vku od dvoulitru mě už nevytrhne ;o) ). Zatím druhá nádrž ježděná po Praze s průměrem něco kolem 10 litrů dle PP (průměrná rychlost 17km/h :o( ). Převodovka už je rozhýbaná, takže žádné namožené svaly nemám ;o). Zajímavé je chování brzdy - jsem zvyklý brzdit do zastavení tak, že sešlápnu brzdu, úplně povolím, aby zhasly brzdovky a pak jí zase sešlápnu, aby bylo tomu za mnou jasné, že zastavuju. A brzda po tom prvním sešlápnutí ztuhne a zabírá mnohem dřív. Stejně jako plyn - když se povolí po přidání a pak se znovu sešlápne, tak auto zabírá víc.
  • 00 Reagovat !

foto Jirka185

Jirka185 11.11.04  22:01

« tady poprvé :-)

Zdravím !
    Jsem tady poprvé a velmi potěšen co všechno jsem zde našel - spoustu odpovědí na věci ve kterých jsem u mého nového Avensise tápal.
    Co se týče mých zkušeností (najeto cca 5000) - převodovka fakt bída, ale snad se to zlepší, restarty spotřeby na PP se vyskytují pouze pokud nenatankuji uplně plnou nádrž (tohle vážně nechápu) - v servisu u Duby řekli že se s tím ještě nesetkali - vzhledem k tomu jak často se tady o tom píše, zní mi to dost neuvěřitelně. Jinak celková spokojenost :-)
    Příliš nerozumím funkci přídavného vytápění (tuším že to má jen D4D) - když ho zapnu, nepociťuji žádný rozdíl.
    Když používám klimatizaci, je po zastavení vždy slyšet z motoru syčení - klimatizace ale funguje naprosto OK, tak nevím zda je to vlastnost, nebo vada.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.04  18:59

« Re: Už je doma

Jakej máš motor ?
    David
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…