TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.11.04  09:17

« Re: Re: Re: Počítadlo

Já teda do myčky vjedu vždycky s otevřenými zrcátky a v pohodě se mi umyjí...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.04  20:45

« Re: Re: Počítadlo

SirAnton: kolik litrů mi zbývalo v nádrži? Odečetl jsem od 60 těch 55, co jsem natankoval ;o) Tedy předpokládám, že ta nádrž, když to uvádí výrobce, má 60 litrů ;o) Zkusím se ale někam podívat do specifikace výrobce té nádrže a uvidíme, jaká je skutečnost. Co se týče toho, kdy mi začla svítit kontrolka na rezervu, tak to bylo při zobrazovaném dojezdu asi 30 km. Jinak zatím se mi, ťuk ťuk na dřevo, ještě PP mimo specifikaci v manuálu nevynuloval.
    Co mě ale zatím zarazilo, bylo odemykání - kámoš se chtěl na auto podívat a vzal za kliku zadních dveří ve chvíli, kdy jsem zmáčkl DO, takže se samozřejmě dané dveře neodemkly. Tak jsem zmáčk otevření znova a zase nic. Tak jsem vlezl dovnitř a zkusil tlačítko centrálu u řidiče a koukám na ty dveře a vidím, že mají ten zamykací čudl otevřený, tak jsem vzal za kličku zevnitř a nešlo to a zvenku taky ne. Ale pak se mi nějakou kombinací otevírání a zavírání a držení kliky (nevím ale, jaká kombinace to byla :o( ) ty dveře zase podařily otevřít. A nevím, jestli je to nějaká bonusová funkce či omyl... No a mimo to dneska přijdu k autu, odemknu pomocí DO, otevřu zadní dveře, načež mi zablikaly blinkry nejdřív jako zamknuto, pak odemknuto a pak už nic. Přitom dveře se nezamykaly... Tak nevím.
    Jinak zatím mi vadí to, že:
    - PP má tak zbytečně velký display, na který nejde pustit nic jiného (třeba hodiny nebo by tam mohl být i dig. tachometr a různý další věci, když už tam nemáme navigaci..)
    - tatíkovi chybí kastlík na sluneční brýle (jako byl v Carině nebo starém Avensisu)
    - do myčky je třeba sklopit zrcátka (takže se neumyjí - auto je už moc široké...)
    - čelní okno by se mohlo jednou setřít pohybem páčky k sobě a ne nahoru (a tak by byl ostřikovač standardně na čudlík) - někdy totiž člověk vjede do jemných kapek od náklaďáku nebo prostě chvíli trvá, než si dešťový senzor zvykne na jiné kapky a to přehazování páčky nahoru ho vypne a není to prostě ono ;o)
    - do kufru se nevejdou 4 pneu na Avensise...
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 24.11.04  19:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Počítadlo

jasne, pochopil som... :)
    ale u M6 sa mi to zda logickejsie. Celkovo mam 64 litrovu nadrz, kontrolka zacina svietit, ked mi v nadrzi ostava 12-13 l (volajme to rezerva) PP pocita dojazd nie uplne do 0 km, ale (ako som cital) do 50 km. Aj tak je to nepresne a odchylka moze byt +/- 50 km, takze to pochopim.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 24.11.04  17:04

« Re: Re: Re: Re: Počítadlo

to Lubos1:
    este dodam, ze dojazd podla PP od momentu, ked zacne svietit kontrolka nadrze (to asi myslis pod rezervou) je vcelku velmi presny, ibaze pri 50-litrovej nadrzi. A mna zaujima ten zvysok. Ak tam ma byt este dalsich 10 litrov, da sa to obcas vyuzit.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 24.11.04  17:00

« Re: Re: Re: H7 ziarovky

Ak by to tak ale bolo, tak by vsetci castejsie menili H7 ako tankovali. A to sa mi zase nezda. Asi pojde o alibizmus vyrobcu - aby nemuseli riesit pripadne reklamacie. :x
    Tie "cool blue" som nedaval kvoli dlhsej zivotnosti, ale kvoli lepsej svietivosti. Je to o dost lepsie. Ale tych 76,- Kc je dobra cena - na SK su najlacnejsie tusim za 150,-.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 24.11.04  16:53

« Re: Re: Re: Počítadlo

to Lubos1:
    na Avensise to funguje nasledovne: PP predpoklada 50-litrovu nadrz, potom ukazuje nulovy dojazd. Od tohto momentu aktualny objem nadrze nazyvam rezerva. Pri jazde na rezervu PP ukazuje nulovy dojazd, no priemernu spotrebu dalej pocita/aktualizuje (tak sa mi zda). Otazka je, kolko benzinu mi este v nadrzi ostava. Vyrobca uvadza, ze nadrz ma 60 l (jazdit vzdy len na tych 50 l sa mi ale vidi malo), z coho by vyplyvala rezerva 10 l. Brazdic vsak kedysi pisal, ze po spaleni 5 l nafty z tej rezervy mu to "chciplo" :roll: , tak neviem. V tomto kontexte uz vobec nerozumiem tomu papieru v servise, podla ktoreho je rezerva 10-13 litrov. Ze by naozaj robili nadrze s takymi odchylkami?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.04  16:45

« Re: Re: H7 ziarovky

taky jsem teď měnil H7 v Avensisu = byly tam ještě ty původní (Phillips) :!: volal jsem do Osramu (zastoupení) a tam mi vysvětlila nějaká holka, že de facto je zbytečné je kupovat, protože standart (vč. "cool blue") má životnost 300 hodin!!!! :shock: což jsem jí říkal, že je ale teď když se pořád svítí tak asi 14 dní! ona, že je to tak, ale můžu si připlatit (asi 450 - 500,-Kč) za tz. "long life" od Osramu (má vydržet asi 1.000 hodin).
    nakonec jsem to vyhodnotil jako totálně vyhozené peníze a dal tam nějaké obyčejné žárovky (made in germany) z Hypernovy (cena 76,-Kč) a svítěji jako víno (maj tam i za 96,-Kč NARVA - v Praze sena 180 - 250,-Kč) >:D
    tak tam budu asi dávat ty "obyčejné" za 76,-Kč (známej servisák mi říkal, že prej celkově H7 jsou hodně "praskavý" žárovky, na značce pak prej nezáleží).
    Sedmispáč >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.04  16:40

« Re: kde koupit ND?

2 našrot: taky bych kupoval originály, ale to mi je prodaj jen tak v servisu? kdysi jsem chtel koupit rozvodak na Citroen/Peugeot a chteli za nej asi 3.500,-Kč, pak jsem si koupil jeste lepsi (Good Year) za 450,-Kč v Autobenexu, od tý doby jsem nic nekupoval :x
    jsem myslel, jestli se nejaka spolecnost nezabejvá dovozem orig.náhradních filtrů z Japonska? :roll: v tech servisech to budou asi několikanásobný ceny...?
    P.S. a kde tě vyjdou originální díly levněji než neoriginální? půjdu tam...dík :idea:
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 24.11.04  16:38

« Re: H7 ziarovky

A s trvanlivostou H7 si nerob tazku hlavu, bude to asi normalne, na P307 som ich mal tiez a menil som ich kazdy polrok. Vyskusal som rozne znacky a nolo to o tom istom. Svietim stale, tak to bude asi tym. Teraz mam na M6 xenony, som zvedavy, kolko vydrzia tie. To uz bude ina palka pri vymene :)
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 24.11.04  16:35

SirAnton
    Mne v M6 ked zacne svietit rezerva, tak tam mam este cca 12-13 litrov, co zodpoveda dojazdu podla PP (230 km).
    Neskusal som ist na dozar, ale taka velka rezerva je vrak bezna. Dojazd podla PP by tomu mal ale zodpovedat aj na Avensise.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.11.04  16:34

SirAnton: no ja mam tiez rezervu cca 10l a vraveli ze 5-6l :-). Kludne mozes mat aj 13l.
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 24.11.04  16:14

« H7 ziarovky

Dnes mi odišla ďalšia H7-ka. :'-( Uz ma to zacina rozculovat. Menil som ich v lete, co je menej ako 1/2 roka. Zacnem si robit statistiku, ako dlho mi vydrzia (skoda, ze som to nerobil od zaciatku). Ake mate skusenosti? Kde by mohol byt problem? V ziarovkach asi nie, lebo som vyskusal viacere druhy - od originalnych Philipsov, cez Brillant az po Cool Blue s lepsou svietivostou (teraz). :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 24.11.04  16:04

« Re: Počítadlo

Presnost merania realnej spotreby je zavisla na viacerych faktoroch, z ktorych najvyznamnejsi je asi specifickost konkretneho stojanu. :'-( Pokial tankujes vselikde, tak realnu spotrebu zmerias najpresnejsie spriemerovanim viacerych po sebe iducich tankovani. 8-s
    Co sa tyka odchylky PP, vsimol som si, ze pri jazde v meste (prip. pri vacsom pocte startovani, kratkych jazd a pod.) byva PP najvacsi optimista. Naopak, pri dlhsej jazde najma v nizsich otackach (napr. okreska pokojnou rovnomernou jazdou cca 100 km/h) je PP pesimista.
    Tie odchylky by ma ani tak netrapili, ale obcasne resety ma vedia vytocit. Neviem totiz pochopit, ze s tym nikto nevie nic spravit. :x
    Dojazd:
    ako si zistil, kolko litrov mas este v nadrzi? ;-) Ja mam totiz pocit, ze tie nadrze nie su uplne rovnake a zistit presny objem nemam ako. Podla pozorovani viem zatial len tolko, ze ak mi dojazd ukaze 0, tak natankujem (doplna) tych 50 l (s fakt malymi odchylkami). Otazka je velkost "rezervy". V servise v BA mi dokonca ukazovali papier, podla ktoreho by rezerva mala byt 10-13 litrov - co je podla mna uplna blbost. :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.04  15:24

« Počítadlo

Tak jsem dneska porovnal spotřebu dle PP se skutečnou a vyšlo mi, že PP ukazuje o 0,9 litru míň... zatím... Ale možné je taky to, že při posledním tankování se nádrž nenacpala po okraj (jen po první cvaknutí) a ta pumpa, u které jsem tankoval dneska byla jiná, tak uvidím příští tankvání. BTW: kolik vám tak zbývá v nádrži ve srovníní s tím, co ukazuje dojezd? Dneska jsem měl dojezd 8km a v nádrži cca 5 litrů...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.04  15:20

« Re: Avensis 4x4

Brázdič: někde jsem četl, že TTE dělá tuto úpravu (kombi, V6 pod kapotou a 4x4 k tomu)... Nebo tedy že se takto nechá vyrobit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.04  15:18

« Re: kde koupit ND?

Já kupuju originál, protože mě téměř vždycky vyjdou levněji, než neoriginální díly... Ale pokud jde o něco, na čem nezávisí nic důležitého nebo je to fuk (jako třeba chladič nebo šrouby na kola), tak AutoCora (www.autocora.cz).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.04  10:53

« kde koupit ND?

chtěl jsem se zeptat, kde kupujete nahradní díly (spotřebka) na Avensise? :?: mám Avensise r.v.2000 a nechce se mi jezdit do originálního servisu kvůli takový prkotině jako je výměna oleje (obzvlášť když mám stejně vlastní olej).
    potřeboval bych všechny druhy filtrů (olej, vzduch, palivo...), brzdový destičky, řemeny a tak.... :arrow:
    díky za nakopnutí :-) kdysi jsem kupoval věci v Autobenexu (maj i web), ale tam budou mit tak max.olej filtr a jinak už nic, kde to kupujete vy?
    díky
  • 00 Reagovat !

foto

22.11.04  21:52

« Avensis 4x4

Dnes jsem v praze jel za nádherně upravenym Avensisem T25 v ocelové metalíze, sníženým podvozkem, jinou přední maskou a spoustou chromu. SPZ měla U, takže už ho asi znovu nepotkám, ale snažil jsem se mu držet v patách protože jsem si ho prohlížel. Bohužel mě pak dorazil tím, že měl 4x4. Vím že 4WD prodávají v Japonsku, ale nečekal bych že to někdy potkám v Evropě a už vůbec ne v ČR. Ve chvíli kdy se rozjížděl, tak mu hrabaly všechny 4 kola. Přesednul bych :-( Nepotkal ho už taky někdo ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.11.04  12:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Natural 98

centor: s tou spotřebou jsi mě tedy proztím uklidnil ;o) A pokud jde o tu dynamiku benzínové 1.8 x octavia tdi - podívej se na průběhy a maxima toč. momentu a uvidíš proč (mě zase na tom tdičku vadilo, že od 2500 otáček dál to auto vůbec nezrychlovalo...).
    ad N98: ono taky záleží, kde se ten N98 natankuje - jelikož můžou být benzíny, které mají využitelné OČ o dost nižší.. ale pokud máš srovnání od jedné pumpy jak 95tky tak 98tky, tak by měl být poznat rozdíl. Je pravdou, že přeplňované motory dokážou z víceoktanového benzínu dostat víc, než atmosférické, ale rozdíl by tam měl být (zatím jsem i na Corolle i na Carině vždycky poznal i jestli jsem bral kvalitní nebo nekvalitní 95tku..). Ale je taktéž pravdou, že výhody 98mičky se projeví buď při vyšších zatíženích a nebo při vyšších otáčkách, jinak je rozdíl nepatrný, protože se motor tak nesnaží dostat z benzínu maximum. A co se týče té zvýšené spotřeby - nebude to taky tím, že když člověk natankuje jednou za uherák lepší benzín, tak si řekne, že zkusí, jaký je v tom rozdíl a "šlape autu na krk" ;o) BTW: víte, že v Detroitu stojí 110 oktanový benzín stejně, jako u nás 95tka v létě? ;o) Mrchy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.04  14:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Natural 98

Máš pravdu, měl jsem spíše říct "náročnější". Do 2.0 VVT-i stačí N95, díval jsem se do příručky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…