TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• 00 Reagovat !

foto Jirka185

Jirka185 29.11.04  22:59

« Bez nadpisu

To Lubos1: Zapina se na leve strane pod volantem. Pokud vim, ma ho jen D4D.
    Co by me jeste zajimalo - funguje to tak ze ohriva vodu v chladicim okruhu, nebo ma vlastni radiator ?
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 29.11.04  20:02

« Re: Topeni (D4D)

na Avensise sa pridavne kurenie zapina niekde extra? Mne by sa malo zapinat automaticky, ked teplota klesne pod 5 stupnov.
    Je fakt, ze to kuri rychlepsie, ako na benzinaku, ktory som mal predtym.
  • 00 Reagovat !

foto Jirka185

Jirka185 28.11.04  22:09

« Topeni (D4D)

Nekdy to zkusim stopnout - kdy bude teplo s pridavnym topenim a kdy bez.
    Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.04  21:26

« Re: Topeni (D4D)

To JirkaP: Přídavné topení je znát, ale neznamená to že se otočí klíčkem a je teplo. Jinak jsem tu asi jediný, kdo už nemá resety PP vůbec. Mám teď najeto 38tis.km a poslední reser jsem měl někdy v 16tis.km. Nevím čím to je, ale je to tak.
  • 00 Reagovat !

foto Jirka185

Jirka185 26.11.04  23:25

« Topeni (D4D)

Zdravim,
    Avensise mam cca 3 mesice, ale doposud jsem prilis nepochopil funkci pridavneho topeni (pokud se nepletu, ma ho jen diesel). Az ho zapnu, nebo vypnu, nepozoruji zadny rozdil. Podle manualu by melo napomahat rychlejsimu vyhrati interieru pri studenem motoru - fakt se mi nezda :-(
    Jinak u PP dochazi k resetum prumerne spotreby asi jako kazdemu co tady je.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.04  22:36

« Re:

To Povalec: Neukazuje ani jednu tuto hodnotu. Olej není potřeba, poněvadž vůbec neubývá, ale ty ostřikovače by možná bodly. Nádržka ostřikovačů je sice obrovská, ale není nikde vidět, kolik v ní zbývá náplně.
  • 00 Reagovat !

foto

26.11.04  19:51

« Bez nadpisu

Lamerskej dotaz. Ukazuje PP v Avensisu "servisni" informace? Myslim treba nizkouou uroven oleje, nefunkcni svetle nebo treba prazdnou nadrz odstrikovace?
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 26.11.04  09:42

« Re: Re: Antistaticky pasik

Mitsi:
    privesok na klucoch mam a obcas ho aj takto pouzijem ;-) , ibaze som chcel nieco, co by to robilo za mna :-) a aj za spojazdca (priatelka). No co, aspon som si usetril nadavky na nieco, co nepomoze. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.04  09:00

« Re: Antistaticky pasik

To je úplně k ničemu!
    Pořiď si "vybíječ statické elektřiny" (v podobě přívěsku na klíče) kterým se dotkneš třeba zámku zveří (nebo jiné kovové části vozu) ještě před tím, než budeš ty dveře zavírat rukou. Pokud něco podobného neseženeš, tak se prostě při vystupování z vozidla drž kovového rámu bočního okénka dveří tak dlouho, dokud se nepostavíš na nohy.
    Anebo změň materiál oblečení a podrážek obuvi!
    PS: Onen elektrostatický náboj totiž vniká až v momentě vystupování z vozu třením oděvu o (z elektrostatického hlediska) nevhodný materiál potahu sedaček. Intenzita jevu je úměrná vhodnosti/nevhodnosti kombinace materiál oděvu a podrážek obuvi/materiál potahu čalounění sedadel a rovněž závisí na aktuální vzdušné vlhkosti, resp. vlhkosti podlahy, na níž člověk z auta vystupuje.
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 26.11.04  08:41

« Antistaticky pasik

Mate s tym niekto skusenosti? Pomaha to? Ako sa ochladilo, stava sa mi, ze pri vystupovani auta ma dotyk s karoseriou "nakope".
    Kedysi (casy detstva ;-) ) som to vidaval na autach, teraz ani nie...
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 26.11.04  08:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Počítadlo

našrot:
    s tym som sa tusim nestretol. Ale neskumal som to, takze mozno by som to vedel nasimulovat aj ja. Otazka je, ako je to pri inych znackach. Napr. na Felde mi tiez pri ostavali dvere zamknute, ked som otvaral dialkovym a niekto ich sucasne otvaral kluckou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.11.04  22:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Počítadlo

Miro: mě rezerva nepípá, jen se rozsvítí...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.11.04  21:59

« Re: Re: Re: Re: Počítadlo

SirAnton: s tím odmykáním bylo zajímavé totiž to, že ten způsob, jak popisuješ, nefungoval...
    - ad myčka - to jsem byl poprvé a ještě se to umylo hrozně a stejně se mi to nepodařilo vyreklamovat... ale měl jsem pocit, že jsou všechny myčky stejně veliké...
    - ad pneu do kufru - máme sedan. Možná se tam asi našikmo vejdou, ale moc jistý si nejsem... zkusím to na jaře ;o) BTW: máte na tom někdo 17" kola? Případně jaké a za kolik a kde?
    -ad dešťový senzor - pokud se hýbe to citlivostí, tak největší vliv to má v případě, že prší jemné kapky (jako třeba za náklaďákem), nejmenší pokud padají kroupy nebo velké vločky ;o) A nejhloupější je, že to třeba setře když si ostříkáš okno a pomlalu sjíždí kapky z horního okraje setřeneé plochy ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.04  11:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Počítadlo

ked tankujem po prve vypnutie, tak pipne po spaleni cca 47.5-.8l a realne je to o 1l viac. Trosku optimisticky PP. Inac tam viem natlacit asi + 3-4l. Ale to len ked hned niekam cestujem .
  • 00 Reagovat !

foto

25.11.04  11:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Počítadlo

Miro - po kolko spalenych litroch ti zapipa rezerva? Kedysi mi pipala po 52l a palivomer ukazoval presne polku nardze po spaleni 30l. Ale raz som tankoval na benzinke, kde pistol vypla prvykrat OK. Ale ja mam vo zvyku tam natlacit este nieco az do dalsieho vypnutia pistole a v tomto pripade sa druhe vypnutie nekonalo a nacapoval som tolko, ze mi vytekalo cez hrdlo. Odvtedy mi rezerva zvrieskne po 50l a polka nadrze sa ukazuje po 28l. Scvrkla sa mi nadrza alebo sa plavak naucil, kde je jeho maximalna poloha alebo co sa mohlo vlastne stat?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.04  10:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Počítadlo

skoda ze uz mac hodne najazdene a uz moze byt v nadrzi aj taka necistota, ale ja som to pre klud duse vyjazdil do prveho cuknutia uz na druhu nadrz a tak viem, ze od prveho signalu mam istych 10l na jazdene. Podla toho sa pri dlhsich trasach aj orientujem. inac tankujem pi signale do 50km. Po signale mi ukaze dojazd pri priem. spotrebe 7l na 80km a chvilu nato mi uz dojazd nezobrazuje. Inac pri kazdom starte to strasne pipa a tak som nuteni rychlo natankovat :-)
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 25.11.04  10:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Počítadlo

to Lubos1:
    mas to naozaj logickejsie. Toyota asi chcela spravit system odolny aj voci spekulantom a mantakom, pre ktorych existuje na pristrojovke snad len rychlomer.
    Da sa nejako bez vacsich naslednych starosti vypustit cela nadrz a nasledne natankovat?
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 25.11.04  09:57

« Re: umyvarka

Neviem, ci je to vodou, ale lak je naozaj poskrabany. Skor si ale myslim, ze je to tymi kefami - po umyti nieklokych aut tam proste nejaky sajrajt aj po vyplachovani ostane, no a tym sa to podla mna skrabe.
    Najlepsie je rucne umyvanie - aspon mam pravidelnu kontrolu a mozem vcas zareagovat (opravit prip. skody po vacsich kamienkoch).
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 25.11.04  09:52

« Re: Re: Re: Počítadlo

to našrot:
    ved prave, ze Brázič tu kedysi popisoval skusenost, podla ktorej mu vychadzalo, ze od momentu, kedy PP ukaze nulovy dojazd, mal v nadrzi len 5l - akoby nadrz mala 55 l. Preto som sa pytal, ci si proste vychadzal z udajov vyrobcu (60 l) alebo si nejako inak zistil presny objem nadrze.
    odomykanie: skus v takej situacii zamknut (dialkovym) auto a nasledne opat odomknut. Pri odomykani nesmie byt klucka na dverach stlacena (t.j. dvere nesmu byt v stave otvarania sa). Mne to zakazdym pomohlo.
    - do myčky je třeba sklopit zrcátka (takže se neumyjí - auto je už moc široké...)
    Musis si vybrat vacsiu umyvarku. Ja umyvam rucne. Ale tiez som pobadal, ze sa pri tom narobim akosi viac ako pri umyvani Feldy... ;-)
    - do kufru se nevejdou 4 pneu na Avensise...
    Ak mas liftback/kombi, tak sa vojdu. ;-) Pri sedane neviem. Musis ich dat (ak si dobre pamatam) nasledovne: 2 ks diagonalne a zvysne 2 ks v opacnej diagonale - pojdu trochu dohora, ale kufor zavries. V pneuservise mi ich dokonca dali este lepsie, ale uz si nepamatam ako. Ved ked budes mat cestu okolo Toyota servisu, spytaj sa ich, ako to tam cpu. Kazdopadne to ale ide. :-)
    Co sa dazdoveho senzora tyka, ja som nepostrehol tie stupne, ktorymi by sa mal dat nastavit. Stale sa mi vidi, ze pracuje rovnako. Ako to mozem najlepsie otestovat?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.04  09:46

« umyvarka

ja zatial pouzivam rucnu. V automatickych pouzivaju hnusnu vodu, zlahka to skrabe lak a tiez to nieje dokonale umyte. No a moj vosk vydrzi dlhsie. Len ten cas a hadicu clovek nema stale :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…