TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 14.12.04  09:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Už nás jezdí nějak hodně.

ad farby: z hladiska prakticnosti je naozaj strieborna (metaliza) a k nej pribuzne odtiene najlepsia. Spinu nie je hned vidno, ale co je dolezitejsie - ani drobne oderky po kamienkoch (podklad byva spravidla biely). Tmavsia metaliza je celkovo krajsia, ked je nalestena. Strieborna tak nikdy nevynikne (abstrahujem od tvarov auta a od toho, ako auto v tej-ktorej farbe ukaze).
    Mne sa strieborny (presnejsie platinovy) Avensis doteraz paci, okrem tejto farby je pekny aj v olivovo zelenej metalize a ani tmavozelena nebola skareda. Cervena sa mi nepaci, no najhorsia je podla mna hneda metaliza. Moj povodny vyber (siva metaliza) sa v praxi ukazuje ako neprakticka farba (ak nie je umyta, straca akykolvek lesk a stava sa fadnou). Nastastie som si pri objednavani pomylil kody a zo sivej sa stala platinova... :-)
    No a co sa tyka rozsirenosti: bud chcem auto ine, ako maju ostatni, alebo chcem auto, ktore mi vyhovuje (prakticke, spolahlive, ... atd.). Ja som volil druhu variantu. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 13.12.04  23:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Už nás jezdí nějak hodně.

Iny, ale moj nazor. Co sa tyka tej striebornej farby, da sa s tebou suhlasit, ale na druhej strane - cerveny Avensis som videl a nieco take priserne som este nestretol. Vsetky farby ujdu, bordova, aj ta hrozna hneda, ale cervena je urcite najhorsia.
    Avensisu sa hodi siva, tmavomodra, mozno aj ta strieborna farba, ale cervena rozhodne nie.
    Ale kazdy ma iny nazor a aspon nie je svet ciernobiely.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.12.04  23:42

« Re: Re: Re: Re: Už nás jezdí nějak hodně.

Já mám třeba proti odstínům stříbrné následující (btw: třeba nový Prius má v nabídce asi 5 odstínů stříbrné a pak už snad jen vínovou metalízu...):
    - není ve dne a v mlze zrovna dvakrát vidět - a čím dál víc potkávám auta, která nesvítí a téměř vždy má nějakou světlou barvu ve dne a tmavou v noci - já sice svítím, ale kdoví, kam ostatní koukaj, navíc ty čočky u Avensise ve dne a třeba ještě proti sluníčku moc vidět nejsou
    - má jí každý druhý, ne-li první ;o), hlavně jí má každý, kdo jezdí jako magor
    - co se týče vyniknutí tvarů - tak vyniknou jen proti tmavému pozadí nebo dobře nasvícené (tuhle jsem na parkovišti zastavil vedle stříbrného sedanu a když přišel jeho majitel tak smutně koukal po té naší červené...)
    - jako první to byla oficiální barva VW Shade a nic skopčáckýho mi nesmí domu ;o)
    Je na ní sice fajn, že se nemusí tak často mýt, ale to by si mohl rovnou člověk koupit maskovanou V3Sku ;o)
    A proč máme červenou:
    - je jich snad jen 5 v celé ČR, sedan snad jen náš ;o)
    - mě se na ní líbí, že v ní vyniknou pěkná přední světla a maska, boky nevypadají tak vysoké, podobně jako zadek, ve kterém nejsou naopak méně pěkná zadní světla tak vidět. Navíc celé auto vypadá tak víc nakrčené dopředu a tváří se tak jako před divokým startem (ale kde nic, tu nic ;o) )
    - matince se víc líbí špinavá červená než špinavá tm. modrá metalíza ;o)
    - není v té barvě takové nabubřelé
    - když jsme ho objednávali, tak se divili, že zrovna červenou, že to v ní nemůže vypadat pěkně a když přišel, tak říkali, že je to na tom fakt asi nejlepší barva ;o)
    Ale každý máme nějaký vkus a každému se líbí něco jiného. Jestli chcete, můžu nafotit porovnání s nějakou jinou barvou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.12.04  22:43

« Re: Re: Re: Už nás jezdí nějak hodně.

Nevím, co máte všichni proti stříbrné metalíze. Možná se někomu nelíbí, ale rozhodně je hodně praktická: já se v autě hrabu poměrně často, ale myji ho velmi zřídka, což si právě u stříbné metalízy mohu dovolit (není na ní vidět špína), u jiných barev jen stěží. Moje příští (vlastní) auto bude tudíž opět ve stříbrné metalíze.
    PS: Kromě toho právě na stříbrné metalíze nejlépe vyniknou tvary vozu (proto je také nejčetnější na exemplářích vystavených na autosalonech). Ale někteří výrobci zřejmě raději tvar svého výrobku skryjí "pod jinou barvu" - kde to není tak vidět...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.04  21:25

« Re: Re: Už nás jezdí nějak hodně.

To shi: Vzhledový tuning nechci ani tak kvůli machrování, jako spíš kvůli tomu, že když potkám někoho známého, tak mě zdraví už z dálky. Do nedávna tomu tak bylo, ale teď mi vždycky kamarádi říkají, že nevěděli jestli jsem to já. Když hodně jezdíš, tak je to příjemné se občas s někým pozdravit. Kdybych jezdil jako magor, tak bych raději splynul s ostaními, ale já nemám důvod se schovávat. Asi bych se unudil, kdybych vlastnil třeba Škodovku, kterých je jak nasráno.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.04  21:20

« Re: Re: Re: Re: Už nás jezdí nějak hodně.

To našrot: Nezlob se na mě, ale po 1,5 roce co Avensise mám, jsem stále přesvědčen že jsem si vybral nejlepší barvu. Ještě by se mi docela líbila černá, ale chtělo by to hodně chromu a toho na Avensisu zase tolik není. Taky jsem tuhle barvu vybral kvůli praktičnosti, protože na ní není tolik vidět bordel, kterého je v Praze nadbytek. Pokud jde o červenou barvu na Avensisu, tak se mi vážně vůbec nelíbí a to i přes to, že jsem míval červenou Carinu E. Tohle auto mi na červenou barvu připadá příliš důstojné.
    Je to ale tvůj názorrr (Dajdou:-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.04  15:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rain repelent

ja ten odpudzovac len chvalim, aj ked pouzivam iny od Turtle.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.12.04  14:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Rain repelent

Luf má pravdu: Je třeba to především udělat pořádně, což je docela dřina. Jinak je lepší se do aplikace raději ani nepouštět.
  • 00 Reagovat !

foto

13.12.04  11:55

« Re: Re: Re: Re: Rain repelent

To s tou hlavou orla je zrejme Sheron Flash Off (cca. 0,2l hneda okruhla flaska s rozprasovacom). Momentalne uz ma ale ine balenie (cca. 0,5l seda hranata flaska s rozprasovacom). Bohuzial na novom baleni je upozornenie, ze nie je vhodny na polykarbonat. Na povodnom baleni to nebolo a na svetla som ho daval a nic sa nestalo. Na novom baleni je ale zase v navode aj to, ze sa doporucuje aj na prednu lakovanu masku, aby isli lahko dolu muchy - povodny mal upozornenie nedavat na lak. Tak neviem, ci zmenili okrem balenia aj jeho obsah... Hlavne ale je, ze na skle funguje stale rovnako dobre. Odstranit sa da alkoholom, sampony na to nemaju skoro ziadny vplyv.
    BTW negativna skusenost Brazdica je jasne sposobena spatnou aplikaciou. Bud nebolo sklo ciste a pod repelentnu vrstvu zalestil bordel, alebo to poriadne nevylestil. Lubosov problem nastane vo chvili, ked repelent casto striekas ostrekovacmi. Pomoze znovu ho aplikovat, alebo uplne odstranit. Oba problemy som zaznamenal a poucil som sa z nich, ze na spravne aplikovanie tekutych stieracov je treba vela trpezlivosti (to je IMHO ich jedine negativum).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.12.04  09:52

Japonci se u nás začali krást, když je Poláci začali tahat ze západní Evropy na opravu domů. K tomu ale již dávno došlo, bohužel...
    PS: Také bych byl raději, kdyby se hned všechno zase tak rychle nerozkecalo!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.12.04  00:19

« Re: Už nás jezdí nějak hodně.

Jestli chceš vybočit z řady, tak příště si holt budeš muset koupit nějaký horší auto ;-) V tomhle státě se nic neutají, tak se rozkecalo, že to je dobrý auto :-)
    Připlácet si za vzhledový tuning mi připadá jako dost silné vyhazování peněz - jezdit to líp nebude, brzdit taky ne, spotřeba neklesne a image je na nic ...
    Ale jsou to tvoje peníze, ne moje ...
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 12.12.04  22:25

Hm, ten prototyp som videl, vyzera pekne, ale okrem znizeneho podvozku je tam zmenena iba mriezka a predny spoiler dole. Takyto tuning by prospel. Skor som myslel nejake debilne spoilery a kridla atd. , ale to uz skor patri do kategorie 'tuzingu'.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.04  22:23

« Trochu Off-topic

Všimli jste si, že když někdo napíš, že je něco špička, tak to automatická cenzura opraví jako sprotstě slovo ;o) Ještě, že to místo té hvězdičky třeba nepíská... Takže příště asi psát pomalu každé slovo s mezerama: š p i č k a ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.04  22:21

Brázdič: já bych jen doplnil, že Avensisů v těch nejblbějších barvách jezdí nejvíc (stříbrná a její variace) ;o) Tak se pak nediv, že ti tvůj přijde okoukaný. Za naším červeným se dokonce i občas lidi otočí, jako že to je něco nestandardního ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.04  21:36

To Lubos1: Auto na kterém by se již nedalo nic vylepšovat neexistuje a rozhodně si nemyslím že by to byl můj Avensis. Osobně bych asi nedokázal nic moc vylepšit u Mercedesů, tam bych řekl že je design špičkový, ale spolehlivost jim poslední dobou nějak kulhá. S designem Avensisu jsem spokojený, ale i tak by se dal ještě zdokonalit a hlavně odlišit. Schválně se mrkni na níže uvedený odkaz a řekni, jestli to není pěkné.
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 12.12.04  20:24

« Re: Už nás jezdí nějak hodně.

to Brázdič
    je fakt, ze Avensisov sa predava pomerne dost. Je vela hlavne 1.8 vo vybave Sol Tech. Slusna vybava so slusnym motorom za slusnu cenu. A k tomu este tie nadstandartne vynikajuce jazdne vlastnosti bliziace sa ku EVO IX :D
    Ale nie, uz bez srandy. Je ich skutocne uz dost. trochu ma to mrzi, lebo to badam aj u inych japonskych znaciek (napr. M6). Co znamena, ze sa mozu japonci stat objektom zlodejov, ci uz na nahradne diely alebo aj preto, ze uz nebudu s japonskym autom strednej striedy az taki napadni.
    Co sa tyka tuningu na Avensis: osobne si ho moc neviem predstavit. Avensis je skvely priklad auta, ktoremu ziadne doplnky nepomozu, skor celkovy design zhorsia. Je to vyrazne konzervativny voz.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.04  20:13

« Re: Re: Re: Rain repelent

Začínal jsem s přípravkem RainX (výrobce neznám), pak jsem měl něco od Sonaxu (tady si zase nepamatuji název výrobku), dále cosi s hlavou orla na obalu (nevím název ani firmu) a teď používám Rain Slider od Cinolu. Nejlepší práce byla asi se Sonaxem, nejlepší výsledek zase s tím čímsi "s hlavou orla".
    Ještě důležitý detail: přípravek já osobně zásadně nestříkám přímo na sklo, ale napřed na hadřík, kterým ho pak roztírám. To proto, abych se vyhnul postříkání napastovaného laku karoserie. Ne snad, že by mu to vadilo, ale je to vidět. Tudíž balení ve streji ke pro mne k ničemu, ale balení s mechanickou pumpičkou rozstřikovače je stále zřídkavější.
    Jinak s přípravky proti pocení skel zevnitř mám obdobně jako Brázdič jen ty nejhorší zkušenosti, obzvláště pak za mrazu: vytvoří se totiž těžko odstranitelná/velmi houževnatá vrstvička námrazy. Proto "dovnitř" nepoužívám nic.
    PS: Běžné tónování skel nemá s napařováním vrstvičky kovu nic společného. Jedná se totiž pouze o běžné sklo přibarvené (podle potřeby výsledného barevného podání toho či onoho probarvení) ve výrobě přídavkem oxidu některého z kovů přímo do skelné hmoty. Naopak "napařování" je až následnou technologií ve snaze docílit vyšší odrazivosti skla a např. Renaulty ho podle mne mají na čelním skle zvenku, přičemž Lexus na bočních okénkách vzadu zase zevnitř...
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 12.12.04  20:09

« Re: Re: Re: Jsem odpůrce.

Nieco podobne som dal na 307, fungovalo to super mozno dva tyzdne, podom zacali priserne skripat stierace za chodu. Skusal som vsetko mozne, vymenil som gumicky, nepomohlo to, tak som kupil original nove z Peugeotu, stale to iste. Prestalo to az po niekolkych mesiaoch, ked sa to svinstvo dostalo dole.
    Mozno existuju ine pripravky (uz presne neviem, co som tam dal), ale uz by som si to na auto nedal. Aj tak to fungovalo iba ked som isiel ustalenou rychlostou nad 90 km/h. V noci mi tam tie kvapky vadili a stierat som musel, aj ked nie tak casto ako bez toho pripravku.
    V kazdom pripade viem, ze tam nic take nedam. Radsej vymenim stierace.
  • 00 Reagovat !

foto

12.12.04  20:07

« Už nás jezdí nějak hodně.

Tak jsem se radoval, že jsem si koupil auto, kterých není na každé křižovatce 10, ale podlední dobou se Avensisy nějak vyrojily. Každý den jich potkám několik a jak je vidno, bude se to zhoršovat. Uvažuji o nějakém výrazném odlišení od ostatních. Před půl rokem jsem někde našel moc pěknou masku, která vypadala podobně jako u Avensisu D-4D 180k, ale teď ji nikde nemohu najít. Jen jsem našel na Ruských stránkách takovou hnusnou napodobeninu. Nevíte někdo nějaký dobrý dokaz na Avensis T25 tuning ?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.04  20:01

« Re: Re: Jsem odpůrce.

Mě to tenkrát taky kamarád chválil, ale mě to prostě nefungovalo. Asi jsem to blbě aplikoval, ale já raději zůstanu u automatických stěračů, které dělají svou práci na výbornou.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…