TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• 00 Reagovat !

foto

15.12.04  18:29

« Bez nadpisu

Oleje, ktorych viskozita je 5W-XX, som este nevidel ine, ako plnu syntetiku. 0W su urcite len plne syntetiky. Polosyntetiky byvaju vacsinou 10W-30 alebo 10W-40, mineraly 15W-30 alebo 15W-40.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 15.12.04  18:18

« Re: Re: olej

ked chces naozaj fest dobre pre svoje auto, nedavaj castrol.
    neni to prave najlepsia znacka.
    ale inak to mas celkom v pazi. mne osobne je to v aute jedno, ale do motorky davam jedine motul.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 15.12.04  18:04

« Re: olej

Neda mi opat nevyhrabat... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 15.12.04  18:03

« olej

Neda mi opat vyhrabat stary problem s olejom. Do benzinovych Avensisov sa standardne dava Castrol 5W-30. Je to polosyntetika alebo plna syntetika? Ja som tam teraz dal Castrol 5W-40 (5W-30 su len v servisoch) a neviem, ci som nahodou nespravil krok "dole", t.j. z plnej syntetiky na polosyntetiku (naposledy som mal 0W-40 RS Castrol, co je zrejme plna syntetika).
    Aby som to zrhnul: zaujimaju ma kategorizacne rozdiely medzi olejmi (Castrol) 0W-40, 5W-30, 5W-40.
  • 00 Reagovat !

foto

15.12.04  11:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Už n

SirAnton - svietia krasne, to uznavam. Ale nie celkom mi sedi ten ich zarez do boku auta. Vyzera to IMHO neintegralne a nepaci sa mi to na ziadnom aute (vylozene spatne to ma urobena aj Laguna kombi, P307CC...)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.12.04  11:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Už n

Metalíza je v zásadě "dvouvrstvý nátěr" (vím, není to přesné, těch "vrstev" ja tam samozřejmě vždy víc, a to i u normálního laku): dole barva, nahoře krycí polyuretanový lak. Ten polyuretan je ale o hodně odolnější vůči vlivům prostředí (včetně mytí pouze šamponem), než běžná barva/lak, má však jednu zásadní nevýhodu: častým mytím se poškrábe, což se v podstatě nedá nijak zamaskovat, zatímco "poškrábání" běžného laku se dá rozleštit autokosmetikou s přísadou jemné brusné pasty.
    Pokud jde o šampon s přídavkem vosku, pak jsou veškeré problémy obvykle způsobeny špatnou aplikací (povětšinou předávkováním) nebo stářím (prošlou lhůtou přípravku). Kromě toho je třeba po mytí stáhnout vodu (alespoň z vodorovných ploch) jelenicí, jinak zůstanou na místě uschlých kapek drobné flíčky.
    Doporučení ohledně značny nedám, moc to nepoužívám a když už, jde povětšinou o něco "půjčeného" (vždy jiná značka) od kamarádů.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 15.12.04  11:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Už nás j

to luf:
    zda sa, ze naozaj plati "kolko ludi, tolko chuti". ;-) Mne sa prave zadne svetla velmi pacia. Ked som po dlhsom case (dost dlho bolo Avensisov na cestach ako safranu) isiel za jednym a bol vecer, velmi sa mi tie svetla pacili.
    Prave predok je pre mna "citlivy" na farbu, pretoze mriezka je vo farbe auta. No a niektore farby ju akosi cudne schovavaju, co sa mi moc nepaci. Napr. cervena bola fakt cudna. Zato tmava zelena usla.
    sampon: pouzivam od Turtle Wax taky autosampon v bielej "kanistrovej" flaske (objem asi 2L?). Ale myslim, ze vosk v tom nie je. Inak, velke kvapky vody sa mi robia (pri dazdi) tiez, cistiace schopnosti sa mi rovnako zdaju slabsie a moc nepeni. Ale na druhej strane, ked ide spina hned dole, zavana to silnou chemiou, co asi nebude pre lak najlepsie. :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.04  11:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Už nás j

ad farby: Myslim, ze dost zalezi od auta, ktora farba mu "svedci". M6 v cervenej metle je podla mna uplne naj, zatialco strieborna uplne zanikne. U Avensisu si cervenu velmi neviem predstavit (nasrot: co tie fotky?), najlepsie ale asi vyzera v ciernej metle.
  • 00 Reagovat !

foto

15.12.04  11:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Už nás jezdí

Ad farba - cervena metla je fakt krasna farba. Zanikne v nej najosklivejsia cast Avensisu - zadne svetla. Inak je este pekny v hnedej, platinovej a tej bleduckej zelenej. Strieborny je hrozne fadny. BTW cervene auto je symbolom muznosti (to bolo v nejakom filme, kde chlapikovi prefarbili zelenu toyotu na cervenu >:D ). Sam mam cerveneho Megana kombi a to auto ma sex apeal :-!
    Ad sampon - Turtle Wax Zip&Wax funguje dobre. Po umyti je vidiet, ze auto je navoskovane (ked prsi, robia sa velke kvapky vody). Len jeho cistiace schopnosti sa mi nezdaju nejake hviezdne, v porovnani s nejakym autosamponom, co som nasiel raz v garazi a bola na nom vyrazena este MOC (takze bol z obdobia totality), ide odolny bordel dolu dost spatne. S tym totalitnym stacilo raz potiahnut spongiou a predna maska bola uplne bez musiek. Nastastie ho bolo iba na dve umytia, inak by som uz asi nemal metalizu (ktovie, aku velku vrstvu laku so sebou zobral >:D )
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 15.12.04  10:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Už nás jezdí něj

No, ja som mal vzdy len metalizu. Znamena to, ze umyvanie samponom (bez vosku) neskodi?
    K samponom s prisadou vosku: mas overeny typ? Raz som jeden skusil a ostali mi na laku smuhy, ktorych som sa dlho nevedel zbavit... :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.12.04  10:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Už nás jezdí nějak h

Naučil jsem se auta zvenku nedotýkat, tudíž se neušpiním (cha, cha...).
    Mytí výhradně šamponem je to nejhorší, co můžeš laku udělat (tedy opět kromě metalízy): Dochází totiž k permanentnímu odmašťování a v laku tak obnažíš veškeré "póry", čímž kabát Tvého vozu výrazně trpí. Nejvhodnější je lak ošetřit tak 2x do roka tvrdým voskem a v mezidobí mýt výhradně čistou vodou, a pokud je špína už opravdu zažraná, pak raději šamponem s přídavkem konzervačního vosku.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 15.12.04  10:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Už nás jezdí nějak hodně

mitsi:
    ako sa staras o lak? Ja som este nevoskoval, radsej som castejsie umyval samponom. Ma vosk pri takomto rezime nejake vyhody?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.04  09:53

« Re: Už nás jezdí nějak hodně

no ja to 2x rocne rucne voskujem a x-krat myjem a obcas este pouzijem vosk na vapke. Dalo by sa prezit mozno aj Tvojim systemom, ale ked mas auto spinave, si spinavy aj Ty. No v tom zmysle, ze vzdy sa o to auta dako otres dakou castou odevu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.12.04  09:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Už nás jezdí nějak hodně.

To Miro: "Aj tak nieje dobre, ak spinu nechavas zazrat len preto, ze to nieje vydiet a auto sa umyje 2x za rok. Potom aby si to uz len vypral v pracke s poriadnym praskom"
    - Ono dost záleží na tom, jak máš ten lak "připravený pod špínu" a zdali to je či není metalíza. Právě proto si kupuji metalízu (je o dost odolnější než běžný lak) a právě proto věnuji tolik času, péče a pozornosti konzervaci laku - já jsem totiž právě ten případ, co myje auto 2x ročně...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.04  08:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Už nás jezdí nějak hodně.

nasrot: tak ja len k tomu kamaratovi. Su ludia, co by kamaratovi nepovedali pravdu, ak by vedeli ze ho to zrani. Co ale nemusi byt Tvoj pripad a Tebe to aj tak moze byt jedno. Paci sa Tebe? Ak ano, nieje o com dalej. Mne sa za metlu priplacat nechcelo a velmi sa mi pacila tmava modra. Zatial ma stale pekny lak a lesk a s umyvanim nemam problem. Podla mnozstva spiny(nie prachy) sa to umyje. Aj tak nieje dobre, ak spinu nechavas zazrat len preto, ze to nieje vydiet a auto sa umyje 2x za rok. Potom aby si to uz len vypral v pracke s poriadnym praskom :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.12.04  02:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Už nás jezdí nějak hodně.

Nafotím.
    Brázdič: 4 nové, 4 Toyota, 1. pochválení barvy (prodejce je dobrý známý, takže by klidně řek, že je to hnusná barva ;o) ). Ale jak říkám, každý máme jiný vkus, mě se na něm líbí nejvíc červená, černá a tm. modrá metla, nejmíň stříbrná metla, bílá a zelená (ta je ale aspoň taky ne tak častá). Co se týče četnosti - tak na skaldě je většina barev stříbrných, protože nejvíc lidí si právě bere stříbrnou (nevím, co je to za módu, asi praktičnost) a pak si taky málokdo chce počkat 4 měsíce na auto, když ho může mít v jiné barvě hned... Jinak pokud je ještě sedan červený v Jinonicích, tak pak to náš není.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.04  21:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Už nás jezdí nějak hodně.

To našrot: Kolikáté auto sis kupoval nové, že tě překvapí taková maličkost, že ti prodejce pochválí barvu?. Už vidím prodejce, jak ti řekne "to je ale ošklivá barva pane, ale už jste složil zálohu tak si ji pěkně vemte" :-) Jestli je v ČR jen 5 Avensisů v červené barvě nevím, ale já jednoho sedana vídám v Jinonicích (Praha 5) a fakt mi ta barva k autu této třídy vůbec nesedí. Jen fakt že jich je v této barvě tak málo o něčem svědčí. Osobně bych řekl nejhorší barva.
    Pokud by se ale jednalo o Corolu, tak by jí ta barva určitě slušela. Malým autům červená barva obvykle velice sluší a to zejména když ji pak řídí ženy.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.04  19:38

Mam kombajna ve "svetle zeleny metle" a je to supr chameleon. Podle svetla je nekdy stribrna, jindy zelenkava. Kdyz je trochu spinava, tak vypada hrozne huste :-) Jasne, tmavy barvy vypadaj moc pekne, zvlaste tmave modra vypada noblesne, ale svetly metly jsou maximalne prakticky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.12.04  10:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Už nás jezdí nějak hodně.

Nafoť a ukaž tu červenou, ještě jsem ji neviděl live...
    Já osobně mám černou, která je nejméně praktická (uznávám), ale když se naleští, je to výsostný elegán...
  • « 00 Reagovat !

foto thomasero1

thomasero1 14.12.04  09:49

Můj Avensis kombi je stříbrný (platinum) , barva vypadá skvělě hlavně v létě , když na ni zasvíti slunko. Velkou výhodou je, že opravdu není tolik vidět špína. IMHO se mi také zdá, že se v létě interiér tolik nepřehříva jako u předešlých aut s tmavší barvou. Nevýhodou je, že se v poslední době stříbrných Avensisů (hlavně kombajnů) vylíhlo jako hub po dešti.
    Když jsem loni vybíral, tak jsem ještě koketoval s černou barvou (stejně se tehdy nedala objednat) a tmavě modrou metlou s v obou případech se světlým interiérem. To vypadalo dost dobře. S ohledem na 2 malé děti jsem to vzdal. V salónu mi ještě nabízeli bronzovou a také takovou světlounce zelenou metlu. Červeného Avensise jsem ještě "live" neviděl. Faktem je , že když stojí červený Jazzík ženy na parkovišti nebo na ulici, zbytek aut bez ohledu na barvu vypadá dost fádně. Ale malým autíčkům veselé barvy obecně sluší. U limuzíny vyšší třídy nevím, nevím ;-)
    Tož tak
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…