TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto

30.01.05  21:31

« Re: autobaterie pro Avensis 2000/2001?

To Sedmispáč: Když jsem před časem kupoval baterku do mé 5 let staré Cariny, tak jsem řekl kamarádovi, ten se kouknul do katalogu kompatibilit baterií a přivezl mi baterku přesně pro Carinu. Byla to baterie DELFI (dříve DELCO) a mám s touhle značkou nesmírně dobré zkušenosti. Tyhle baterky točí motorem jako s hračkou. Kdysi jsem dával DELCO do Peugeotu 605 3.0 a ačkoli jsem dal slabší kapacitu baterky, tak auto točilo při startování jako ďas. Stejné to bylo u Cariny, kde tahle baterka startovala mnohem rychleji, než původní baterka a to jsem to auto kupoval jako nové, tak vím jak startovalo za nové baterie. Řikal tuším něco že tyhle baterky mají nějaké speciální elektrody. Každopádně jsem měl od něj baterku vždy za velkoobchodní cenu a ta byla směšná. S Akumou jsem si již v minulosti vytrpěl svoje a raději už ji ani nikdy zkoušet nebudu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.01.05  14:34

« autobaterie pro Avensis 2000/2001?

hezký den všem, může mi někdo doporučit jakou koupit autobaterii do Avensise 12/2000? D4D? je tam nějaká baterie KwikFit, bez jakéhokoliv označení (ani datum výroby, ani kolik má Ah, nic). :?:
    odhadoval bych to na baterii tak kolem 75Ah? přeci jenom ten diesel má asi vyšší odběr při žhavení/startu....co tam dát třeba rovnou 80 Ah?
    taky jakou baterku tam koupit? koukal jsem na AKUMA, celkem jsou prý dobre, ne standart, ale řada COMFORT?
    díky za rady a vaše tipy (v manuálu jsem k baterii nenašel nic) :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.05  20:27

« RE: oleje...

2 Saab: to jsme vybrali skoro stejně :!: já mám vyhlídnuto tohle:
    [odkaz]
    je to olej Valvoline DuraBlend Diesel 5W40 a litr vyjde na 206Kč s daní.
    - doprava je myslím taky zdarma! ještě mi zbejvaj nějaký kilometry, ale asi pak pujdu do tohodle :idea:
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 24.01.05  11:41

« Re: Re: ad: oleje

Jo a taky mi k tomu zdarma dodali samolepku OMV kam si napíšeš stav km, datum a typ oleje a pak to nalepíš do motorového prostoru jako když ti mění olej v servisu. Blbost, ale potěší :D
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 24.01.05  11:39

« Re: ad: oleje

to Sedmispáč: já kupoval loni olej na internetovém obchodě www.olejservis.cz - ceny jsou tam slušné. Benzinky jsou nechutně předražené. Já tam loni koupil 4 litrové balení OMV SynCom 5W-40 do své Corollky za 919,- kč, tedy cca 230,- kč za litr + 1 litr navíc do zásoby, protože při nákupu nad 1000,- kč je dopravné zdarma, tak jsem si radši přikoupil litr oleje navíc než abych to vrazil do poštovného . Když jsem pak na OMV benzince viděl kolik ten olej stojí u nich, tak to se mnou málem seklo :shock:
    Letos bych tam chtěl koupit něco jiného, protože jsem četl hezký článek o olejích kde psali, že nejlepší oleje jsou ty vyrobené v Belgii nebo Holandsku a tento OMV je vyroben v Rakousku :-) . Ten odkaz je tady na motorcafé v sekci o olejích. V Makru jsem viděl Havoline, který je vyroben v Belgii a výrobce je Texaco, takže by nemusel být špatný :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.05  23:04

« ad: oleje

2 Brázdič: já jsem ale nepsal nic o Avensisu T25 (teda nevim ani kterej model to je - předpokládám, že nejnovější?) já mám Avensise 2000/2001 a to ani nevím jakej T-model je :roll:
    jinak jestli se dobře koukám, tak mám motor typ: 1 CD-FTV a doporučenej olej dle manuálu je 5W30 nebo 10W30 (event. 15W40 nebo 20W50), jako vysloveně doporučenej je uvedenej 5W30 ) ale klidně bych tam dal i 5W40) ;-)
    přemejšlim na léto i o 10W40, nějakou slušnou polosyntetiku, asi by to taky stačilo (ale v zimě v mrazech je to už dost husty) :?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.05  22:47

« Re: ad: oleje

To Sedmispáč: Ty máš v manuálu od Avensisu T25 D-4D, že do něj můžeš dávat 5W-40 ??? Já tam mám jen 5W-30/10W-30 a tenhle ojel bohužel nemohu mít zadara. Můžu mít buď 5W-40, nebo 10W-30. Kupoval jsem jednoho z prvních Avensisů a možná to časem do manuálu doplnily. Zkus se prosím ještě jednou podívat, jestli tam je opravdu uvedený 5W-40. Kde koupit olej ti neporadím, poněvadž jej mám v omezeném množství zdarma a tudíž jsem ho již dlouho nekupoval.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.05  20:53

« ad: oleje

2 all: tak jsem koukal do knížky a do motoru D4D doporučuje Toyota oleje synteticke 5W30 nebo 5W40. obhlížel jsem to na jedné benzínce při takování (tuším OMV) a ceny olejů jsou dost děsné (cca kolem 500,-Kč za litr, ale taky 680,-!!!) :shock:
    nemáte někdo nějaký tip, kde nakoupit za rozumější ceny? přeci jenom do motoru abych toho koupil tak min. 7 litrů (6,5 l náplň + něco zbyde ve vlašce na případné dolití)...
    na benzínkách asi nebudou ty správný ceny a v servise asi taky ne (když tam nemám "kamaráda") ;-)
    poradíte kde nakoupit v Praze? co zrušili Autokulturu na nám.Republiky, tak se tyhle věci blbě sháněj...a nemám kam zajít pro inspiraci >:D
    díky všem
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.01.05  21:57

« Re: Výměna žárvky u Avensisu T25 kombi :-(

No, s tím zacvakáváním je to blbý - já chtěl o víkendu přicvaknout pravý přední podběh k nárazníku, který se díky několika neodhadnutým výškám obrubníku, a tedy pověšení na nárazník, odcvaknul a teď když fouká vítr, tak to tak při 170 a víc začne drobně ale nepříjmně hučet. A nepodařilo se zacvaknout ;o) Takže to nechám na 15tis. servis...
  • 00 Reagovat !

foto

12.01.05  18:10

« Výměna žárvky u Avensisu T25 kombi :-(

Tak jsem se dnes marně pokoušel vyměnit prasklou žárovku v brzdovém světle. To je ale kreténsky vymyšlené a nebo jsem * já. Koukal jsem i do návodu a evidentně na to jdu správně, ale musí se tam odcvaknout 4 packy a vytáhnout, jenže dírou se tam dostanu jen jednou rukou a tudíž zvládnu tak maximálně odcvaknout 2 packy a když sáhnu po těch dalších dvou tak mi zase ty první dvě zaskočí. Chtělo by to 2 ruce, ale ty se tam nevejdou. Už mám packy jen 3. Jednu jsem již zvládnul ulomit, ale kupodivu to drží i na třech packách zcela stejně, takže žádná škoda. Poprvé v životě pojedu na výměnu žárovky do servisu a jsem moc zvědav, jak to dělají. Musí na to být nějaká finta, nebo vyndavají celé světlo.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.12.04  14:54

« oleje

SirAnton: Chápu obavu, je to motor, já tam v polovině továrního intervalu dal polosyntetiku a jsem v klidu-doufám, že i zůstanu. Abys měl usnadněné rozhodování, je i fórum o olejích, zde na auto.cz. Na něm diskuse,posílám odkaz přímo na ni. Když jsem to pročet, asi by se nemělo nic stát.Ale je to jen diskuse, jako tato, nic víc. Letos v Autoexpertu 2004 bylo pár čísel věnováno mazivům pro motory - neměl by to být problém je sehnat . Je uvedeno i zákulisí výroby, docela zajímavé. Většina z nás ani netuší, tak jim pak baštíme řeči o úžasných syntet. olejích.
    Z minerálu přejít na polo nebo plnou syntetiku jasně že ne.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 26.12.04  12:15

« Re: oleje

IT: ja netvrdim, ze dabel nema pravdu. ;-) Len chcem mat jasno, co do auta vlastne davam. Prechody medzi polosyntetikou a syntetikou su (podla mojich vedomosti) pre motor velmi zle. Aby som to upresnil, konkretne ide o prechod z polosyntetiky na syntetiku (predovsetkym po vacsom pocte najazdenych km).
    Preto som chcel vediet, na com som, ked som tam po plnej syntetike (0W-40) nalial 5W-40. Na stranke Castrolu je tento olej zaradeny medzi synteticke oleje, avsak v popise nie je uvedene nic ine ako napr. pri oleji Magnatec 10W-40, ktory je polosyntetika. Presnejsie, ze sa jedna o lahkobezny olej s HC syntezou...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.12.04  17:14

« oleje

Sire, dabel má pravdu. Já teď zaměnil 5W-40 ELF long-life za Castrol GTX Magnatec 10W-40. Může se to jevit jako nelogické, ale ta zima tu zase až tak krutá není, parkuje se v garáži(teda přes noc).Důvod změny-motor je tišší, olej krásně drží-ulpívá na mazaných místech(třeba na vačkách atd.).Všichni co na něj jezdí(jiné nikomu kamarád nenaleje), max.spokojenost a to jsou různé motory od japonců, frantíci, německé atd.Turba-neturba, benzín-ropa.Couračky, dlouhé trasy,málo km až po desetitíce za rok.Nová auta,stará.Prostě všechno.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 23.12.04  15:16

« Re: Re: Re: Re: Oleje

to dabel: podla coho si to spoznal? Je charakteristika "lahkobezny olej" automaticky synonymom plnej syntetiky?
    Kamarat ma totiz presviedca, ze ten 5W-40 (GTX-7 Dynatec) je polosyntetika...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.04  16:22

« Re: Re: Re: Oleje

SirAnton: vsetky 5W-40, ktore som doteraz videl, boli plna syntetika.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 22.12.04  15:31

« Re: Re: Oleje

Nejako sa stratila (moja) povodna otazka. Rad by som vedel, ci su oleje 5W-40 (s popisom Leichtlauföl, cize lahkobezne) polosynteticke alebo synteticke. Dal som tam taky po 30tis. km a zaujima ma to v pripade, ze ak by bol polosynteticky, tak syntetiku tam uz asi nebudem moct dat. Aj ked je otazne, ci by to bolo nutne. To je vsak uz druha vec.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 22.12.04  13:24

« Re: Oleje

S intervalami sa da suhlasit. Na Mazde je predpisany interval 20 000 km, s cim sa da byt nielen spokojny, ale neuskodi to ani motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.04  09:31

« Re: Oleje

Tedy pánové, já smekám! Už dlouho se mi nestalo, že bych souhlasil prakticky se vším, co tu zaznělo.
    Jen bych dodal, že pokud někdo sáhne po tom "nej" (i cenově) od Castrolu, pak zřejmě neprohloupí, ale současně cca 2x přeplatí. Jen se ptám, zda je to nutné...?
    A ještě přidám vlastní zkušenost: Raději používat "běžné oleje" (samozřejmě při dodržení předpisu výrobce vozu!) a častěji měnit, než se spoléhat na to, že "Long-life" je přece long-life, a jak olej, tak motor si s tím musí nějak poradit.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.04  08:29

« Oleje

S těmi fůzemi souhlas. Nezbývá než osobní zkušenost, konkr. motor - palivo - olej. Nicméně rozdíly v tom jsou a spíš se přikláním k japonské verzi: 15 tis. interval výměny oleje než 30tis a víc. Nějak se mi nechce věřit, že kombinace evropského auta + long. life oleje je zázračná a že japonci, protože dávají kratší interval si nevěří.Spíš zbytečně neexperimentují a ve finále mají vyšší spolehlivost a větší spokojenost zákazníků.A protože se říká: japonec až nakonec, tak u nich asi skončím s oběma autama též.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.12.04  23:42

« Re: oleje

Po těch fůzích, které nastaly je otázka co kdo vlastně vyrábí a čí knowhow se ve kterém oleji projevuje.
    Total + Elf + ?? = dnes firma TotalFina, která vyrábí oleje Toptal a Elf
    Mobil1 + Esso = ExxonMobile
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…