TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
« Re: Re: Re: Dnes jsem jeden stříbrnej kombi Avensis 2.0 dies
Ja to asi nebyl, protoze muj Avensis ma ted zimni kamuflaz. SPZka je zabahnena-necitelna, levej zadek je cernej vod nafty a klidne bych moh tvrdit, ze mam folie na vsech osmi voknech, nebo kolik jich to ma :) -
thomasero1 14.02.05 18:45
« Re: Re: Dnes jsem jeden stříbrnej kombi Avensis 2.0 diesel v
Shodou okolností jsem během sobotního odpoledne viděl 3 stříbrné kombíky v centru (okolí Dlouhé a Revoluční) , 4. stříbrného kombajna na Smíchově nebo Plzeňské a já seděl v tom pátém... Fakt těch stříbrných kombíků je jako hub po dešti :-) a když pominu kola, tak se liší pouze barvou fólií na sklech a někdy xenony. -
"-- skrytý --" 11.02.05 23:05
« Re: Avensis 00/01 smrt spojky
btw: nevíte někdo, zda-li jde nějak zjistit kdy se dělaly naposledy rozvody? a jak často se vůbec mají na D4D dělat? šlo by z něčeho odvodit přesnější stav najetých km? na kolika km se ještě vyplatí kupovat ojetou Toyotu u dieselových motorů D4D? :?: narážím na to, že dříve se tu zcela běžně prodávaly ojetiny s nalítanejma 200.000km na dieselech a vydržely dalších 100.000 i víc, ale to byly klasický atmosférický motory nebo max. turbodiesely, teď co jsou common rejly :shock: tak asi vydží takový motor daleko míň (vysoké tlaky)? kolik? v servisce je poslední číslo natištěný, kontrola na 300.000km? máte s tím někdo zkušenosti? nemáte někdo zkušenosti s motorem D4D 1.4 66kW? uvítám cokoliv....dík >:D -
"-- skrytý --" 11.02.05 20:23
taky to je zatím v servisu (u známého ex-toyoťák) - sehnal jsem u Toyoty CZ spojkovou sadu Opti-Fit za asi 5.600 (komplet všechno), ještě uvidíme jak bude vypadat ta převodovka... :?:
jinak to samozřejmě opravím, ale nevím co mě tam bude čekat dál...zatím odhadovaná cena opravy (práce max. 5.000 a díly 10.000) je dost vysoká, bude se muset rozebrat i převodovka 8-s
docela ti řeknu, že už mě nebaví kupovat ojetá auta, který místní šikulové dotáhnou z venku a přeprogramujou PP, buď si přivezu něco sám a nebo jsem i nakloněn nákupu nového (či skoro nového) auta. Radši záruku a vím, že je to nový, než čekat kde se co vysype :x
- na Avensise ve výborným stavu asi mít nebudu, ona je i hodně drahá Corolla s najetejma km do 50.000 (v DE tak kolem 12.000€) - nevím kde jinde sehnat slušný auto?
tady všichni lžou a podvádějí (národní sport) a už mě to nebaví >:-[] -
"-- skrytý --" 11.02.05 20:11
A proč bys to jen neopravil? To tě vyjde podstatně levněji než nové auto.. spojka stojí cca 4500, axiální ložiska necelou tisícikorunu + cca 5-7 hodin práce (když víc, tak jsou to nešikové ;o) ). BTW: na CariněE nám odešla spojka v 90tis., ale ještě 50 se na ní jezdilo.. -
"-- skrytý --" 11.02.05 19:41
« Avensis 00/01 smrt spojky
...zpívejte žalmy a zahalte všechno do smutku....navždy nás opustila spojka na mém Avensisu a zřejmě i část ložisek v převodovce (5 rychlost) ... halejujá :'-(
tak si říkám, že bude mít to auto asi nalítáno krapánek víc než ukazuje počítač 8-s
zřejmě nastává čas poohlédnout se po novém autě...jelikož nemám na novej Avensis, asi se poohlédnu po nějaké Corollce :P
nemáte někdo zkušenosti s posledním modelem? zajímá mě nafta, ale i benzín (přeci jenom už jsou minimální cenový rozdíly a nižší povinný ručení) - asi se přesunu do fóra - Toyota Corolla, tady maj asi všichni jenom Avensise....
ale kdyby jste snad věděli o nějakém Avensisu na prodej za rozumnou cenu, dejte vědět... -
« Re: Kola
Mam 17", Alessio F1 s pneu Good Year F1 GSD3. No, rozdil proti 16" zimakach...vic to drnca, ale je to snesitelny. V zadnejch extremnich podminkach jsem to nezkousel, prece jenom ta kola mam kvuli vzhledu a kdybych chtel zavodit, tak nemam Avensise;-). Diky vysokym bokum i ta 17" na Avensisu stejne vypada jako 13" na Felicii, takze je to mozna i zbytecny. Po zime uz musim koupit pneu novy, na GSD3 jsem najel nejakejch 73tis km
[odkaz] -
« Hurááá
Konečně mám vyměněnou žárovku v zadním světle. Včera jsem našel volnou časovou skulinu a tak jsem zajel ke kamarádovi do Toyoty. Když jsem před ním vyslovil požadavek, tak šel do kolen, ale zas tak hrozný to nakonec nebylo. Žárovku měl venku za 10 vteřin. Nechápu jak to udělal a jeho kolega technik to nechápal taky, protože se s tím prý vždy sere pěkně dlouho. Asi jsem břídil, protože mě se to nepovedlo vůbec. Ještě mě pobavila jedna drobnost, že v náhradní sadě žárovek která byla v autě od výrobce, není dvouvlíknová žárovka do brzdových světel :-) Na druhou stranu mi tam ale nezapoměli dát H7, ačkoli mám Xenony :-) -
"-- skrytý --" 04.02.05 08:17
« Ad pohasínání...
Jeden tip (napadlo mne to až dodatečně): zkuste zkontrolovat uzemnění alternátoru, lépe řečeno regulátoru vestavěného v alternátoru.
PS: Jednou jsem měl totiž podobný problém: při jízdě světla výrazně měnila intenzitu svitu, jakoby byla šišatá řemenice alternátoru. Trvalo mi poměrně dlouho, než jsem objevil, že jeden z kablíků v regulátoru visí na jednom vlákénku pleteného měděného vodiče složeného z min. 12 takových žilek.