TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
"-- skrytý --" 23.04.08 20:48
« Nekvalitní nafta
Ještě se podělím o zkušenost:
Po cca 50tis.km mě motor (2.2 D-CAT) nechtěl při startování naskočit. Třeba ani na popáté. Musel jsem to podržet plynem úplně stejně jako u 120-ky při -10st. Někdy jenom kolísaly otáčky cca 5-30s. Teplý motor to nedělal. Rozdělali to a zjistili zanešený ventil (von se nějak jmenuje, ale už jsem to zapomněl), který řídí poměr mezi čistým vzduchem a spalinami, které se znovu přisávají do válce. Když je motor studený, musí mít jen čistý vzduch. Jelikož byl ventil zanešený, tak se nedovřel úplně a hned od začátku to nasávalo splodiny z výfuku. Vyčistili to, nahráli do řídicí jednotky nový "východní software" (pro ČR, SK, PL a HU) a je to ok (asi trochu ubrali na ekologii, zato to jede :-) ) Tento motor je nový a je velmi přiškrcen, co se týče emisí. Potřebuje jen palivo nejvyšší kvality a to u nás není. Ani u "značkových" benzinek. Už chápu proč jezdím po Švýcarsku a jihu Německa za 6.2l dlouhodobý průměr a u nás za 6.8l. Nestálo mě to nic, auto mě vypulírovali včetně interiéru, plastů, sedadel atd. takže jsem se ani moc nezlobil. Prej by si mě zvali stejně. -
"-- skrytý --" 23.04.08 20:27
« Re: hrkotání ve dveřích
to fleggy:
Měl jsem úplně stejný problém. Nechrastí to moc a při vyšších rychlostech to neslyšíš. Nahlásil jsem to při pravidelné prohlídce. Dveře rozdělali a zjistili velké množství nečistot. Vyčistili, vystříkali nějakým sajrajtem na dutiny (nějakej vosk nebo co) a od té doby je pokoj. Už cca 40tis.km. -
"-- skrytý --" 23.04.08 20:23
« Re: vibracie
Zdravím. Přezul jsem až teď, nebyl čas. Na letních není po vibracích ani památky. Dělal jsem to postupně a zjistil, že problém je jen v jedné gumě. Asi se dynamicky rozvažuje v závislosti na rychlosti. Takový typ defektu nemá běžná vyvažovačka šanci zjistit, protože při vyvažování točí kolo malou rychlostí. Guma je vadná asi už z výroby. Někdy se to stává, je špatný kord a pak to dělá psí kusy. Navíc UG7 je dle mého zjišťování na to extrémně citlivá. Sice má výborné jízdní vlastnosti ale je těžká. Zkusím to raklamovat, ale myslím, že nepochodím. Možná na dobré slovo. :-) -
"-- skrytý --" 22.04.08 16:21
« hrkotání ve dveřích
Zdravím vespolek. Po 10ti měsících mám najeto cca 35tis. a ve dveřích řidiče někde kolem zámku se mi ozývá nějaké klepání a hrkání. Dělalo to už dřív, ale v poslední době se to začíná zhoršovat. Paradoxně nejvíc se to projevuje při nízkých rychlostech (20-50km/h) při přejezdu mírných nerovností, kostek apod. Stačí i lehounké zhoupnutí a už tam něco hrká, jako by tam bylo něco uvolněného. Nevíte někdo, co by to mohlo být? Chtěl bych to vyřešit, až budu mít cestu kolem servisu. Díky -
"-- skrytý --" 21.04.08 21:07
« Re: Avensis
WinDiesel: To je asi kolko dobra cena nevies? v toyote je to pekne drahe vraveli mi ze okolo 35000 skk ale ze tiez nevedia kolko to moze vydrzat? Skoda ze to nevymenil predchadzajuci majitel v zaruke. Ty by si to vedel nejako prezistit v nemecku?
A ten Stanadyne myslis ze by to mohlo pomoct. Uz som o tom nieco pocul skusim sa po nom poobzerat.
diky -
WinDiesel 21.04.08 18:13
« Re: Avensis
jelinek4: tak to je elektromagnetická spojka u KOMPRESORU klimy, žádné čerpadlo. Bohužel se zjevně nedá koupit extra... Až se to rozsype, nesepne kompresor a nebudeš chladit... Nevím, jak to dlouho vydrží... Zkusil bych to poptat v Německu, mohl bys dostat spojku nebo alespoň za dobrou cenu celý kompresor i se spojkou... -
"-- skrytý --" 21.04.08 15:15
« Re: Avensis
WinDiesel: Urcite to nieje vysokotlaké cerpadlo to by bolo vidiet aj na spravani motora nie? na 99,9% je to klimove cerpadlo vydava taky hrkotavy zvuk ale nie je az tak hrozny ked zapnem klimu automaticky prestane a ked ju vypnem hned zacne hrkat. Aj v servise vraveli o nejakej cievke a povedali aj to ze sa to da vymenit len cele cerpadlo takze tak. Ze sa mam vozit a ked sa nieco pokazi ze mam prist. moze sa to rosypat? -
WinDiesel 21.04.08 14:38
« Re: Avensis
jelinek4: POZOR !!! Musíme začít rozlišovat mezi vysokotlakým čerpadlem nafty a kompresorem klimatizace !!!!!!
1 - vysokotlaké čerpadlo - nedovedu si představit, že by vyrábělo nějaký zvuk, leda snad ložiska - čerpadlo se dá zkonrolovat na Slovensku v Pezinku a Kežmaroku.
2 - kompresor klimatizace - tam by mohl být problém s elekromagnetickou spojkou, ta by se možná dala objednat u Toyoty separátně tak snad za 10 tKč...
Chtělo by to ale vědět na stopro co ten zvuk způsobuje. Mimochodem klepání odstraníš celkem snadno pravidelným přídavkem aditiva (např. Stanadyne Performace Formula) - ten servis v Pezinku je zároveň distributorem tohoto aditiva pro ČR, SR a HU. -
Karel_Povalec 21.04.08 13:16
« Re: Avensis
Mam 150 konovej 2,2 a podle PP mam prumer 6,8. Je to stary pul roku a najeto je asi 32 tisic, rozhodne to nesetrim a naftu neplatim z vlastni kapsy;) . Bohuzel u novyho avensise to nepocita prumer za posledni nadrz, takze nevim, kolik to aktualne zere (prvnich par tisic km tam byl prumer kolem 8L/100km). Jezdim tak 70% dalnice, 15% Praha a 15% venkov, na spotrebu urcite nejezdim.
Karel_Povalec 21.04.08 12:45
« Re: Avensis
Jak se projevuje to spatny cerpadlo klimatizace? Ja mel na D4-D 2L nalitano 180 tisic za 3 roky. Studeny starty byvaly v zime trochu hlucnejsi, ale urcite to klapalo min nez Vectra, co jsem mel pred tim, ale zas vic nez D4-D 2,2L co mam ted. Holt vyvoj nezastavis. -
"-- skrytý --" 21.04.08 08:34
« Avensis
Nie ja som nenabehal tych 172000 auto som si uz s takymi kilometrami doviezol vobec na to nevyzera. A pri skusani v nemecku som nezistil, ze klepe, pretoze som ho nastartoval a nechal bezat rucicka sa trochu pohla a vtedy uz neklepe. Inak klepe iba okolo 1500-1800 otacok a len ked je motor v zabere cize pri volnobehu to vobec nieje pocut. Bol som s tym aj v toyote a tam mi povedali ze to nieje nic nezvycajne ale aj tak mi to neda.
To klimatizacne cerpadlo je Denso a v toyote mali pripis, ze ho maju v ramci zaruky vymienat (z dovodu nejakej vady) ak sa nan niekto stazuje. Predchadzajuci majitel sa nan asi nestazoval tak mu ho nevymenili. Neviete da sa to este po zaruke nejako vyriesit?
vdaka -
WinDiesel 19.04.08 18:24
« Re: Avensis
Ty jsi najel 170 tkm za 3 roky?
Poslední dobou jsou nějaké problémy s naftou, některé vozy klepají za studena. Říká se tomu "španělský syndrom", zatím v podstatě nikdo neví, co s to způsobuje, je to ale nafta a je to i v zemích, kde by jsi to možná nečekal. Začalo to ve Španělsko. Dodavatel Toyoty kvůli tomu již 2x zodolňoval konstrukci vstřikovačů. Co se týče kompresoru klimatizace (asi Denso) - je tragické, jak se předražují díly které se nedostanou v alternativním aftermarketu. Podobné kompresory stojí na evropské vozy do 15 tKc. Nicméně do roka by se tu asi měly kompresory klima opravovat, podobně jako vstřikovací čerpadla nafty. -
mrazik 19.04.08 10:53
« Re: Avensis
Ted nedavno jsem se ucastnil diskuze, kde si par lidi ,,vetsich" aut stezovali, ze bez stredicich krouzku citili mirne vibrace - davaji se z vnitrni strany hliniku do stredove diry, aby kolo sedlo uplne presne na stredu, proto se jmenuji stredici. U original by teoreticky byt nemuseli, ale stoji par korun. -
"-- skrytý --" 16.04.08 16:23
« Re: Avensis
jelinek4 - mam spotrebu 6.3 kombinovanou podle tankovani, ted tak 70% mesto, zbytek okresky ... viz moje recenze tady. S tim klepanim - za studena je mirne hlucnejsi nez ohraty a jemne (ale opravdu velmi jemne) vibruje auto, po ohrati je to OK. Co jsem vypozoroval je to naftou, kterou vezmes - beru VPD a ta je OK, kdyz jsem byl ve FR, tak jsem tankoval u Totalu to nej co meli a to bylo jak jizda na vibratoru :-)
Nenasel by se nekdo, kdo zjisti ceny v nemecku ? Tady za to chteji moc, hodne moc.
Diky