TOYOTA Avensis

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.05  07:46

« Re: Re: Re: Re: Stav po roku

A na to co se má měnit přišli sami od sebe (čtením servisních bulletinů), nebo každou z těch vad jste musel odhlalit a reklamovat ?
    Servisne informacie necitam, nemam sa ku nim ako dostat ale viem ze urcite existuju minimalne ku ramenam. Je to o tom, ze ak nieco reklamujete, v servise by mali byt minimalne schopni prehliadnut auto a pozriet, ci o takom probleme ich neinformoval vyrobca. Nakoniec je to len o ochotnom servise. Ja som musel servis vymenit a teraz som spokojny.
    Reklamoval som kazdu z tych veci okrem ramien, na ktore sa prislo nahodou pri vyrovnavani volantu po vymene stlpika riadenia na geometrii. Ten buchot som pocul cca uz 1-2 mesiace, ale nechcel som byt paranoidny a mal som v umysle nechat to skontrolovat v lete (myslel som, ze mi buchoce nieco v kufri).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.03.05  21:05

« Re: Re: Re: Stav po roku

paloM: A na to co se má měnit přišli sami od sebe (čtením servisních bulletinů), nebo každou z těch vad jste musel odhlalit a reklamovat ?
    Ptám se, abych věděl, zda mám žádat kontrolu/výměnu na základě toho, že toyota výměnu doporučuje, nebo zda mám hledat projev závady a ten pak reklamovat ...
    Současný stav: -------------
    Žárovky H7 vydržely prvních 20 000 km, jejich svépomocná výměna mě donutila pronést pár nehezkých slov na adresu konstruktérů motorového prostoru ...
    Sloupek řízení byl kontrolován - bez výměny, ale z podpalubky se něco ozývá při přejezdu hrbolů, myslel jsem, že to je blbě uchycený kabelový svazek, nebo tak něco.
    Ramena zadní nápravy - zatím bez mnou rozeznatelných příznaků.
    Spojka - bez problémů.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.03.05  20:25

« Re: baterka

SirAnton: ještě jsem tam nebyl, protože máme zatím 11800 km, takže až půjde na 15tis., tak za měsíc... Ale čet jsem v nějakém katalogu aut, že má fakt slabší baterku a snad i slabší alternátor, než má třeba 1,6tka Corolla, což je hodně podezřelé... Na přesné hodnoty si nevzpomenu, ale kouknu zítra.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.03.05  19:24

« Re: Re: Stav po roku

zdarma v rámci záruky ?
    Ano, zdarma v ramci zaruky. Myslim si vsak, ze velmi zalezi od servisu, ako sa ku tomu postavi. Moj povodny servis ma mal v pazi a nic neurobil. Ono je to cele o ochote (niekedy staci citat servisne informacie).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.03.05  17:32

« Re: Stav po roku

PaloM: Ony výměny byly provedeny zdarma v rámci záruky ? Jezdíme také v jednom z prvních "nových" avensisů (r.v 2003) a kromě pozvánky na kontrolu bůh ví čeho pod volantem žádné výměny nebyly ... A podle vašeho textu to vyapdá, že konstrukčních nedostatků je víc, než tuším :-(
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 14.03.05  14:55

« baterka

to našrot: ako si dopadol s vymenou baterky za silnejsiu? Ked pojdem do servisu kvoli nejakym garancnym prkotinam, skusil by som uhrat aj vymenu silnejsej baterky. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 14.03.05  07:04

« Re: Dotaz ???

Vybitá baterka v dálce by na fungování neměla mít vliv. Každá dálka má svůj speciální kód a ten by se výměnou baterky podle mě neměl měnit. Problém bude spíše v tom, že jej nezná jednotka v autě, takže nezbývá nic jiného než naučit jednotku přijímat povely od tohoto ovladače, což bude ale bez manuálu asi problém.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.05  21:03

« Stav po roku

Zmenil som autoservis (z nemenovaneho domovskeho v BA do NR). Oplatilo sa. Po malej buracke (jeden nestastnik este vlani v decembri neubrzdil na lade a zrusil mi lave predne dvere a naraznik) som sa hlasil v servise (bolo to 17.12.) Pridte 24.1.! O 5 minut prisiel jeden slovensky humorista a div sa mu prijmaci technik do .... nevopchal, ale ano, do buduceho tyzdna urobime... Tak som zavolal do NR a dohoda bola taka, ze privezte to v pondelok a v stredu vecer bude hotove. Tak aj bolo.
    Okrem toho mi (nieco vtedy a nieco neskor) urobili nasledovne:
    - vymenene svetlomety kvoli castemu vypalovaniu H7 ziaroviek za svetlomety so zliatinovami crevami (povodne boli platove - preto to prehrievanie - zmenili to vo vyrobe niekedy po roku)
    - vymeneny stlpik riadenia (brutalne tam hrkotalo lozisko)
    - odstranene vrzganie spojky, premazane
    - vymenene ramena zadnej napravy (konstrukcna chyba, kde puzdra uchytov boli z hlinikovej zliatiny a boli vytlcene - tiez zmena vo vyrobe)
    - ostranene (takmer 8-s ) vrzganie roletky
    Personal slusny, ochotny a hlavne spolahlivy - tu co robili, urobili na rozdiel od mojho povodneho servisu, kde napr. roletku, stlpik riadenia a spojku som reklamoval min. 2x a nic s tym nespravili.
    Inak s autom spokojnost (dufam, ze do konca zaruky vychytam vsetky pripadne konstrukcne chyby - vyrobene niekedy na prelome 2003/04).
  • 00 Reagovat !

foto

13.03.05  21:01

« Dotaz ???

Tak jsem des manželce koupil v bazaru jetou Mazdu Premacy. Až na drobnosti bych řekl že jsem udělal velmi dobrý kup, ale u klíčků byl přiložen i dálkový ovladač, ve kterém byla vybitá baterie. Baterku jsem vyměnil a nyní ovladač funguje (svítí při stisku tlačítka), ale nic se neděje. Nemáte někdo zkušenost jestli se musí po výměně baterie v dálce něco udělat, aby dálka zase fungovala. Osobně jsem v dálce baterii nikdy dříve neměnil. Jedná se o autoalarm SONAR.
    [odkaz]
    Na stránkách výrobce jsem žadný návon nenašel :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.03.05  23:32

« Re: Re: Re: Avensis 4x4 ?

novak: ;o) VW Schade žádné 4x4 nemá.. Haldex se tak nazývat nedá. Kdyby to aspoň blbci nemontovali tak, že každé jeho zapojení vede k destabilizaci auta (nedávno jsem opět potkal jednu "4kolku" jak jí Haldex pěkně začal roztáčet při výjezdu z kruhového objezdu... Volvo to dělá stejně blbě, Honda a Nissan taky (akorát že ti to nevhodné vyhození řeší pomalejším spínáním a Nissan možností vypnutí). Jediný, kdo to dělá šikovně je BMW (tedy hlavně jede zadek a dopřipíná se předek). Stejně jako ty nafťáky od BMW se mi jako jediné nafťáky líběj (tedy jejich charakteristika). Akorát taková 330d má moc krátké převody a jsou uvnitř moc tichý...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.03.05  23:27

« Re: Re: Re: navigace

Denjl: divný to je, ale je to tak - ověřoval jsem si to nedávno u prodejce v Průhonicích...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.05  13:08

« Re: Re: navigace

a neni to naky divny, ze mala je drazsi nez barevna vyklopna? neni ta vyklopna treba jen u 2.4 lux elegant? Jinak navigace pracuje uzasne... jo a jeste mam jeden problem. v materialech jsou nakresleny kolecka na regulovani vyhrivani sedadel. ja tam mam jen cudliky:-(((
    dik za odpoved...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.05  07:48

« Re: Re: Re: Avensis 4x4 ?

pokud se nekdo chce trast strachy pred zlodeji a najezdi 50 a vic tisic km za rok, potom koupi skvely vuz - Skodovku Octavii
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.03.05  21:32

« Re: Re: Avensis 4x4 ?

Jo hochu to jsem taky zjišťoval.....Avensin Verso 4x4 ..bylo by po dilema a vono není. Takže jedině Octavia Combi 4x4 v naftě... že jo našrote? :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.03.05  18:45

« Re: Avensis 4x4 ?

Nejspíš ne - kdyby se dělal, tak by jezdily ve Švýcarsku. Navíc Cariny II, Cariny E se taky 4x4 nedělaly. Až nový Avensis se dělá zatím jen pro Japonsko s dvoulitrovým benzínem v automatu 4x4... Pak se dělala kdysi (do r.92) Corolla 4x4 i sedan, ne jen kombi. Tak snad starší RAVku, jenže ty se zase dělaly jen v benzínu a tak byly docela žravé.
  • 00 Reagovat !

foto

01.03.05  07:06

« Avensis 4x4 ?

Dobrý den,
    může mi prosím někdo poradit, zda existuje Avensis s pohonem 4x4 ? (myslím starší model vyráběný od r.98). Myslím že to je skvělé auto jen mu chybí ta maličkost. Bydlím v horách a 4x4 bych potřeboval. Vím že Toyota dělá ve 4x4 Corolu v kombíku. Do Subaru se mi nechce, je to určitě v tomto oboru špička, ale Impreza má moc malý kufr a Legacy Outbak je zase příliš drahé. Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.05  14:51

« Re: navigace

Navigace: záleží na tom, jakou sis zaplatil - malá, tedy do displaye PP stojí asi 90tis., velká barevná výklopná stojí cca 48tis. Je to zajímavý rozdíl, ale četl jsem to v příslušenství. Co se týče mapy ČR - tak v době, kdys to kupoval už ty mapy byly, ale ještě je nedávali. A mám pocit, že jsem někde slyšel, že je doplňují (vyměňují) těm, kteří si koupili navigaci v době, kdy už mapy ČR byly, ale nedostali je, zdarma.
  • 00 Reagovat !

foto

26.02.05  09:41

« navigace

Mám avensise 2.0 benzin, kombi s navigací.
    1) nevíte proč my tam dali jen monochromatický displej a ne výklopný barevný jak je to ve všech materiálech?? nemáte někdo stejný problém???
    2) nemáte někdo mapu čr?? v době kdy jsem kupoval avensise ( květen 2004) byla jen mapa Evropy a ted nabizeji za 10.000Kč jen 10% mapy čr.
    dík za odpoved
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.05  08:28

« Re: Re: Re: nádrž

To našrot: To s tou nádrží vpravo jsem tuším vyčetl v manuálu, kde je varianta přístrojovky pro levo a pravostranné řízení. Taky mě to překvapilo, ale na druhou stranu je to logické.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.05  08:26

« Re: Re: Re: nádrž

To Viados: Tak abych tě vyvedl z omylu, cca před měsícem jsem tankoval u nějaké benzínky a jelikož byl zrovna obsazený stojan na levé straně a já pospíchal, tak jsem si stoupl co nejblíže k pravému. Sáhnu po pistoli, táhnu a najednou zásek, hadice nebyla vytahovací a ačkoli jsem ji natáhnul jako gumu od praku, tak jsem musel silou držet pistoli, aby mi šla vůbec nafta do nádrže. Navíc si přitom člověk pěkně umastlá auto, poněvadž hadice bývá běžně potečená naftou a jak ji člověk omotá kolem zadku auta, tak se vždy někde obtiskne. Jen mě mrzí, že si nemohu vybavit kde jsem to tankoval, ale když si vzpomenu, tak zkusím vyhrabat paragon. Rozhodně to nebyla nějaká malá neznačková pumpa, poněvadž u takových netankuji.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…