TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
« Prohlídka po ujetí 45tis.km Avensis T25 D-4D
Tak jsem včera absolvoval v Autocentru DUBA prohlídku po ujetí 45tis.km.
Zde jsou ceny:
Drobný dílčí materiál 100Kč
Náplň ostřikovače 25Kč
Destilovaná voda 8Kč
Filtr vzduchový 594Kč
Filtr olejový 464Kč
Olej 5W-40 vlastní
Prohlídka 45tis. 490Kč
Celkem bez DPH 1701 Kč
Celkem včetně DPH 2025 Kč
Závady žádné nehlášeny ani žádné nenalezeny. -
"-- skrytý --" 15.03.05 07:46
« Re: Re: Re: Re: Stav po roku
A na to co se má měnit přišli sami od sebe (čtením servisních bulletinů), nebo každou z těch vad jste musel odhlalit a reklamovat ?
Servisne informacie necitam, nemam sa ku nim ako dostat ale viem ze urcite existuju minimalne ku ramenam. Je to o tom, ze ak nieco reklamujete, v servise by mali byt minimalne schopni prehliadnut auto a pozriet, ci o takom probleme ich neinformoval vyrobca. Nakoniec je to len o ochotnom servise. Ja som musel servis vymenit a teraz som spokojny.
Reklamoval som kazdu z tych veci okrem ramien, na ktore sa prislo nahodou pri vyrovnavani volantu po vymene stlpika riadenia na geometrii. Ten buchot som pocul cca uz 1-2 mesiace, ale nechcel som byt paranoidny a mal som v umysle nechat to skontrolovat v lete (myslel som, ze mi buchoce nieco v kufri). -
"-- skrytý --" 14.03.05 21:05
« Re: Re: Re: Stav po roku
paloM: A na to co se má měnit přišli sami od sebe (čtením servisních bulletinů), nebo každou z těch vad jste musel odhlalit a reklamovat ?
Ptám se, abych věděl, zda mám žádat kontrolu/výměnu na základě toho, že toyota výměnu doporučuje, nebo zda mám hledat projev závady a ten pak reklamovat ...
Současný stav: -------------
Žárovky H7 vydržely prvních 20 000 km, jejich svépomocná výměna mě donutila pronést pár nehezkých slov na adresu konstruktérů motorového prostoru ...
Sloupek řízení byl kontrolován - bez výměny, ale z podpalubky se něco ozývá při přejezdu hrbolů, myslel jsem, že to je blbě uchycený kabelový svazek, nebo tak něco.
Ramena zadní nápravy - zatím bez mnou rozeznatelných příznaků.
Spojka - bez problémů. -
"-- skrytý --" 14.03.05 20:25
« Re: baterka
SirAnton: ještě jsem tam nebyl, protože máme zatím 11800 km, takže až půjde na 15tis., tak za měsíc... Ale čet jsem v nějakém katalogu aut, že má fakt slabší baterku a snad i slabší alternátor, než má třeba 1,6tka Corolla, což je hodně podezřelé... Na přesné hodnoty si nevzpomenu, ale kouknu zítra. -
"-- skrytý --" 14.03.05 19:24
« Re: Re: Stav po roku
zdarma v rámci záruky ?
Ano, zdarma v ramci zaruky. Myslim si vsak, ze velmi zalezi od servisu, ako sa ku tomu postavi. Moj povodny servis ma mal v pazi a nic neurobil. Ono je to cele o ochote (niekedy staci citat servisne informacie). -
"-- skrytý --" 14.03.05 17:32
« Re: Stav po roku
PaloM: Ony výměny byly provedeny zdarma v rámci záruky ? Jezdíme také v jednom z prvních "nových" avensisů (r.v 2003) a kromě pozvánky na kontrolu bůh ví čeho pod volantem žádné výměny nebyly ... A podle vašeho textu to vyapdá, že konstrukčních nedostatků je víc, než tuším :-( -
Saab 14.03.05 07:04
« Re: Dotaz ???
Vybitá baterka v dálce by na fungování neměla mít vliv. Každá dálka má svůj speciální kód a ten by se výměnou baterky podle mě neměl měnit. Problém bude spíše v tom, že jej nezná jednotka v autě, takže nezbývá nic jiného než naučit jednotku přijímat povely od tohoto ovladače, což bude ale bez manuálu asi problém. -
"-- skrytý --" 13.03.05 21:03
« Stav po roku
Zmenil som autoservis (z nemenovaneho domovskeho v BA do NR). Oplatilo sa. Po malej buracke (jeden nestastnik este vlani v decembri neubrzdil na lade a zrusil mi lave predne dvere a naraznik) som sa hlasil v servise (bolo to 17.12.) Pridte 24.1.! O 5 minut prisiel jeden slovensky humorista a div sa mu prijmaci technik do .... nevopchal, ale ano, do buduceho tyzdna urobime... Tak som zavolal do NR a dohoda bola taka, ze privezte to v pondelok a v stredu vecer bude hotove. Tak aj bolo.
Okrem toho mi (nieco vtedy a nieco neskor) urobili nasledovne:
- vymenene svetlomety kvoli castemu vypalovaniu H7 ziaroviek za svetlomety so zliatinovami crevami (povodne boli platove - preto to prehrievanie - zmenili to vo vyrobe niekedy po roku)
- vymeneny stlpik riadenia (brutalne tam hrkotalo lozisko)
- odstranene vrzganie spojky, premazane
- vymenene ramena zadnej napravy (konstrukcna chyba, kde puzdra uchytov boli z hlinikovej zliatiny a boli vytlcene - tiez zmena vo vyrobe)
- ostranene (takmer 8-s ) vrzganie roletky
Personal slusny, ochotny a hlavne spolahlivy - tu co robili, urobili na rozdiel od mojho povodneho servisu, kde napr. roletku, stlpik riadenia a spojku som reklamoval min. 2x a nic s tym nespravili.
Inak s autom spokojnost (dufam, ze do konca zaruky vychytam vsetky pripadne konstrukcne chyby - vyrobene niekedy na prelome 2003/04). -
« Dotaz ???
Tak jsem des manželce koupil v bazaru jetou Mazdu Premacy. Až na drobnosti bych řekl že jsem udělal velmi dobrý kup, ale u klíčků byl přiložen i dálkový ovladač, ve kterém byla vybitá baterie. Baterku jsem vyměnil a nyní ovladač funguje (svítí při stisku tlačítka), ale nic se neděje. Nemáte někdo zkušenost jestli se musí po výměně baterie v dálce něco udělat, aby dálka zase fungovala. Osobně jsem v dálce baterii nikdy dříve neměnil. Jedná se o autoalarm SONAR.
[odkaz]
Na stránkách výrobce jsem žadný návon nenašel :-( -
"-- skrytý --" 05.03.05 23:32
« Re: Re: Re: Avensis 4x4 ?
novak: ;o) VW Schade žádné 4x4 nemá.. Haldex se tak nazývat nedá. Kdyby to aspoň blbci nemontovali tak, že každé jeho zapojení vede k destabilizaci auta (nedávno jsem opět potkal jednu "4kolku" jak jí Haldex pěkně začal roztáčet při výjezdu z kruhového objezdu... Volvo to dělá stejně blbě, Honda a Nissan taky (akorát že ti to nevhodné vyhození řeší pomalejším spínáním a Nissan možností vypnutí). Jediný, kdo to dělá šikovně je BMW (tedy hlavně jede zadek a dopřipíná se předek). Stejně jako ty nafťáky od BMW se mi jako jediné nafťáky líběj (tedy jejich charakteristika). Akorát taková 330d má moc krátké převody a jsou uvnitř moc tichý... -
« Re: Re: navigace
a neni to naky divny, ze mala je drazsi nez barevna vyklopna? neni ta vyklopna treba jen u 2.4 lux elegant? Jinak navigace pracuje uzasne... jo a jeste mam jeden problem. v materialech jsou nakresleny kolecka na regulovani vyhrivani sedadel. ja tam mam jen cudliky:-(((
dik za odpoved... -
"-- skrytý --" 02.03.05 18:45
« Re: Avensis 4x4 ?
Nejspíš ne - kdyby se dělal, tak by jezdily ve Švýcarsku. Navíc Cariny II, Cariny E se taky 4x4 nedělaly. Až nový Avensis se dělá zatím jen pro Japonsko s dvoulitrovým benzínem v automatu 4x4... Pak se dělala kdysi (do r.92) Corolla 4x4 i sedan, ne jen kombi. Tak snad starší RAVku, jenže ty se zase dělaly jen v benzínu a tak byly docela žravé. -
« Avensis 4x4 ?
Dobrý den,
může mi prosím někdo poradit, zda existuje Avensis s pohonem 4x4 ? (myslím starší model vyráběný od r.98). Myslím že to je skvělé auto jen mu chybí ta maličkost. Bydlím v horách a 4x4 bych potřeboval. Vím že Toyota dělá ve 4x4 Corolu v kombíku. Do Subaru se mi nechce, je to určitě v tomto oboru špička, ale Impreza má moc malý kufr a Legacy Outbak je zase příliš drahé. Díky -
"-- skrytý --" 26.02.05 14:51
« Re: navigace
Navigace: záleží na tom, jakou sis zaplatil - malá, tedy do displaye PP stojí asi 90tis., velká barevná výklopná stojí cca 48tis. Je to zajímavý rozdíl, ale četl jsem to v příslušenství. Co se týče mapy ČR - tak v době, kdys to kupoval už ty mapy byly, ale ještě je nedávali. A mám pocit, že jsem někde slyšel, že je doplňují (vyměňují) těm, kteří si koupili navigaci v době, kdy už mapy ČR byly, ale nedostali je, zdarma. -
« navigace
Mám avensise 2.0 benzin, kombi s navigací.
1) nevíte proč my tam dali jen monochromatický displej a ne výklopný barevný jak je to ve všech materiálech?? nemáte někdo stejný problém???
2) nemáte někdo mapu čr?? v době kdy jsem kupoval avensise ( květen 2004) byla jen mapa Evropy a ted nabizeji za 10.000Kč jen 10% mapy čr.
dík za odpoved

mám možnost si nechat dovézt z DE Avensise 1.8 benzín kombi 06/99 stříbr.met.,hagusy,klima+plná el.výbava atd.. asi za 240000 Kč (8000 EUR). Momentálně je mírně bouchnutý do zad.blatníku, ta cena je pro mne se vším všudy: oprava, technická, přihlášení, značky atd..
Myslíte, že je to dobrá cena? Když se dívám třeba na www.mobile.de tak se tak tento typ a ročník prodává mnohem levněji, ale taky jsou tam třeba stejná starší auta mnohem dražší. Na co si dát pozor, abych nenaletěl ? Díky