TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...
To Lubos1: Sám jsem nikdy nic neukradl, když pominu pytlík bombónů v bývalém NDR, ale to jsem byl cca osmileté dítě >:D Jak jsem již psal, nepovažuji za krádež, když si vezmu litr oleje za 100Kč. Olej krade ten kdo jej nekupuje a pak jej prodává. To že je olej vyšetřený na zákaznících jistého autosalonu je svým způsobem krádež, ale na druhé straně si technici kompenzují nekřesťansky nízké platy. Když by olej neprodali mně, koupil by si jej velice rád někdo jiný. A co na to zákazník tohoto autosalonu? Asi by se měl poohlédnout po jiném autosalonu, kde jej nebudou okrádat. Například v Autocentru Duba mě nikdy neokradli, což se nedá říct o jiných servisech.
Když se ale podíváš třeba na hypermerkety, tak tam dřou své zaměstnance z kůže a ty v nich stejně nakupuješ. A to nepovažuješ za krádež. Když jsi tak čestný, možná bys měl vynechat i nákupy u takovýchto firem, protože tím vlastně taky okrádáš. -
Lubos.1 29.03.05 09:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...
to Brazdic
reagoval som na tvoje uzasne vyroky :
"...ale já to beru jako satisfakci za to, jak mě dříve okrádali v Autosalonu Klokočka, v Peugeotu Carvel a pod......Shrnul bych to větou, když okrádají tebe, tak by bylo hloupé, kdyby sis to nevzal zpátky"
Vyborna teoria: niekto ma okradol, preto mam moralne pravo okradnut niekoho uplne ineho. Len tak dalej.
Neviem, cim si si pozametal pred vlastnym prahom, ja som nereagoval na tvoje vyroky o firme.
Na jednej strane seriozne jednanie ako vlastnika firmy, na druhej dost primitivne spravanie v situacii, ked ide o par korun. -
« Re: Re: ...
To shi: Něco pravdy na tom je, ale já to beru jako satisfakci za to, jak mě dříve okrádali v Autosalonu Klokočka, v Peugeotu Carvel a pod. Myslím že ten hlavní problém je v tom, že si zaměstnavatel nehlídá své servisní techniky. Jenže jsou zaměstnavatelé, kteří se s těmi drobnými úniky nehodlají zabývat a v klidu je přehlíží. Navíc jak jsi již psal předražují a to je svým způsobem druhá forma krádeže.
Shrnul bych to větou, když okrádají tebe, tak by bylo hloupé, kdyby sis to nevzal zpátky.
V mé firmě panují trochu jiné praktiky a to takové, že neberu své zamětnance na hůl, ti si pak dobře placené práce váží a nemění se mi ve firmě jan na běžícím pásu. Faktem je že tento způsob není na dnešní dobu moc moderní a přináší mi menší zisky, než kdybych praktikoval dnešní zaběhlou metodu, "jestli je ti to málo tak běž", ale díky tomu se nestydídím vysoupit před zákazníka. Také díky tomu funguji již 12 let prakticky bez výdajů do reklam, poněvadž spokojenost zákazníků je dostatečnou reklamou. Také praktikuji to, že když se v mé firmě někomu něco slíbí, tak se to dodrží i za cenu toho, že bych na tom měl být prodělečný. Když jde o hodně, nebo se jedná o opakovanou chybu, podílí se na tom z části zaměstnanec. Běžnou praktikou dnešních servisů je ale to, že k nim dáš opravit drobnost a oni se sice vejdou do limitu, ale požadovanou závadu neopraví a místo toho naúčtují nějaké nesmysly, které si vůbec nechtěl opravovat.
Už se v tom dál nehodlám pitvat. Prostě si jen beru co co jsem dříve dal. V první řadě by si před svým prahem měli zamést majitelé autosalonů, kteří na tom jsou finančně tak dobře, že je okrádání zákazníků nezajímají a kteří krácením výplat zaměstnancům, předražováním dílů i práce se na krádežích vlastně v největší míře podílejí. -
"-- skrytý --" 27.03.05 15:06
« Re: ...
Co se ti na tom nezdá ?
Přece když nějaký chudák zaplatí za něco, co nedostane, a ještě to něco co nedostane je předražený, tak to není krádež :!:
V ČR se tomu neříká krádež, ale vyšetření. Někdo si holt vyšetří pár litrů motorového oleje, někdo si vyšetří na chatičku a někdo na vilu i s pozemkem.
Zastaralý slogan: Kdo nekrade, okrádá svou rodinu.
Nový slogan v ČR: Kdo nevyšetřuje okrádá svou rodinu.
G. Orwell tomuhle říkal newspeak >:-[]
----------------------------------------… /> Brázdiči asi se vám to nebude líbit, ale jde o princip a je jedno, jestli si někdo při rekonstrukci státní budovy nechá jen tak bokem postavit vilku, nebo jestli někdo naúčtuje 100 ml oleje, který nedodá. V obou případech to nikdo nepozná a v obou případech byl někdo okraden :( -
« Avensis 2,2 Diesel
Zdravim, nevite nekdo kdy se zacne prodavat Avensis 2,2 diesel (130KW) ? Myslel jsem, ze uz ted v Dubnu, ale nekde jsem zase cetl, ze az nekdy v Cervenci, tak nevim. Jo a kolik si myslite, ze bude stat - tipoval bych to na cenu za jakou se prodava dneska 2,4 - coz je dooosttt -
« Re: Brázdičův olej
Laďa007: Koukám že ti ten olej zdarma nedá spát. Není to tchán, ale nevlastní táta a nekrade jej on, ale technici. Ti ho ale taky nekradou, jen ho vždy trochu vyšetří :-). I tak na tom nevidím nic špatného, poněvadž jsem sám byl dříve v servisech okrádán. Mimochodem táta již změnil zaměstnavatele (šel za lepším výdělkem a zajímavější prací) a i tak stačí jen zvednout telefon a servisáci mi do 24hod hodí olej až domu :-)
Ty si ho ale klidně poctivě kupuj :D -
Saab 24.03.05 11:09
« Re: Avensis 06/99 kombi za 240 tis.Kč ?
I v ČR se dá Avensis sehnat levněji, koukni se na www.tipcars.cz. Jinak doporučuji kouknout se i po ročníku 2000 kdy prošel tento Avensis faceliftem. Avensis před a po faceliftu se dá poznat např. podle toho kde má vepředu znak Toyoty, pokud jej má na kapotě je to starší model, pokud jej má na mřížce mezi světly, tak je to model po faceliftu. Těch rozdílů je víc (jiná světla apod.), ale tenhle je lehce zapamatovatelný a na první pohled viditelný. -
« Avensis 06/99 kombi za 240 tis.Kč ?
Dobrý den,
mám možnost si nechat dovézt z DE Avensise 1.8 benzín kombi 06/99 stříbr.met.,hagusy,klima+plná el.výbava atd.. asi za 240000 Kč (8000 EUR). Momentálně je mírně bouchnutý do zad.blatníku, ta cena je pro mne se vším všudy: oprava, technická, přihlášení, značky atd..
Myslíte, že je to dobrá cena? Když se dívám třeba na www.mobile.de tak se tak tento typ a ročník prodává mnohem levněji, ale taky jsou tam třeba stejná starší auta mnohem dražší. Na co si dát pozor, abych nenaletěl ? Díky -
« Prohlídka po ujetí 45tis.km Avensis T25 D-4D
Tak jsem včera absolvoval v Autocentru DUBA prohlídku po ujetí 45tis.km.
Zde jsou ceny:
Drobný dílčí materiál 100Kč
Náplň ostřikovače 25Kč
Destilovaná voda 8Kč
Filtr vzduchový 594Kč
Filtr olejový 464Kč
Olej 5W-40 vlastní
Prohlídka 45tis. 490Kč
Celkem bez DPH 1701 Kč
Celkem včetně DPH 2025 Kč
Závady žádné nehlášeny ani žádné nenalezeny.