TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kroupy
To Luf: Já jsem taky stál na otevřeném parkovišti jako všichni ostatní, ale když to začalo bušit, tak jsme vytřeštili oči co tam padá za kusy ledu a každý jsme se sanžili nějakm schovat. Já jsem postavil auto pod jednu břízu, což by mi ochránilo maximálně kapotu. Avensis by potřeboval těch bříz několik, aby se schoval a navíc ty kroupy měly takovou strvačnost že se obávám že to byl jen planý pokus zachránit auto vyvozený nečekaným šokem :D -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kroupy
luf: no ja som zazil krupobitie cestou na dialnici, krupky mali cca do 2cm ale bol som dost vyplaseny. Vtedy Feldu soferovala manzelka a ta si to v takom pocasi valila dalej stovkou ako by sa nechumelilo :shock: . Asi bola lahko v soku, lebo zastavlila az ked som zvysil hlas a hodne dlho bola chudinka hooodne vyplasena. Ja som len cakal, ze sa roztlce celne sko nevedel som, ci to prezije :-) Naozaj vzrusujuca skusenost, bolo to asi 3 roky dozadu. Mojmu auto to uz viac uskodit nemoze, dnes som pisal list do servisu a som zvedavy na konkretne odpovede :-) -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kroupy
Miro - nemas sa coho bat, renault nerobi auta z papieru (iba niektore z plastu :-! ). Ja som prezil podobne kurpobitie, Fabie a Oktavie mali jamky, Clio v pohode. A to som na aute nemal na rozdiel od Brazdica ani vetvicku, stalo presne uprostred parkoviska, takze ho nic nechranilo.
Viac je o tom niekde v minulosti Clia rubriky... -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kroupy
To Miro: A to ty kroupy na fotce už nemají originál velkost, poněvadž jsem je sebral teprve když to skončilo a než jsme stačili doběhnout pro foťák, tak mi o kousek utály v ruce >:D Původní velikost bych v klidu přirovnal ke golfovému míčku. v TV ukazovali jak v centru Prahy padaly malé kroupy, ale hrozně hustě. Tohle bylo mezi Běchovicema a Horníma počernicema (Praha 9) a tam až tak hustě nepadaly, ale za to to byly takovéhle kusance.
Připadal jsem si jak ve filmu "Den poté" (Day after) :D -
« Re: Re: Kroupy
To Lubos1: Je standard a standard. Měl jsem hodně aut a na některých autech nebyl plech ale papír. Naopak jsem měl i auta, co měly velice slušný plech. Rozhodně mezi ně patří Peugeot 605 a nyní Avensis. Až mi kamarád pošle ty vyfocené kroupy tak si povíme. Na autě nemám sebeneší důlek. Osobně jsem si kvůli zkontrolování omyl střechu i kapotu od větví, které mi popadaly na auto, poněvadž je ty kroupy urazily a i tak po vyleštění není ani důlek.
Urazil jsem tvoje auto, že se tak rozčiluješ ? :D -
modus ponens 30.05.05 20:01
« Re: Re: Kroupy
Mne tiez hovoril (rodinny) znamy, co mal starsieho Avensisa (teraz ma noveho), ze plechy su naozaj na Avensise pevne. Vravel mi, ze zazil krupobitie, pri ktorom si myslel, ze plech bude poprehybany. Ked to ustalo, prisiel k autu a nenasiel ani jamku.
Urcite to nie je tank, ale s Fabiou (a inymi malymi autami) by som ho do jedneho vreca nehadzal. Najma po tom, co mi mechanik v servise hovoril, ze vyklepat plech Fabie je fuska hodna ozajstneho majstra - take tenke plechy ma Fabia... -
Lubos.1 30.05.05 19:05
« Re: Kroupy
Dnes jsem s Avensisem přečkal největší krupobití, jaké jsem za 30 let zažil. Kroupy měly v průměru od 3 do 6cm. Nemůžu uvěřit že na autě nemám ani důlek. Razz Vedle mě stál P307 a Fabie, co si teď můžou na střeše cvrnkat kuličky do důlku. Kamarád stihnul vyndat digitál a vyfotil to. Až mi fotky pošle, dám tady na ně odkaz. Jinak jsme je hned hodili na památku do jeho mrazáku Very Happy
To uz trochu prehanas, nie? Avensis je urcite skvely voz, ale zase tank to nie je. Plechy ma standartne hrube a kvalitne, povrchova uprava je rovnaka ako na inych vozoch. Mozno ta krupobitie obislo, alebo si sa nepozeral poriadne. -
« Kroupy
Dnes jsem s Avensisem přečkal největší krupobití, jaké jsem za 30 let zažil. Kroupy měly v průměru od 3 do 6cm. Nemůžu uvěřit že na autě nemám ani důlek. :P Vedle mě stál P307 a Fabie, co si teď můžou na střeše cvrnkat kuličky do důlku. Kamarád stihnul vyndat digitál a vyfotil to. Až mi fotky pošle, dám tady na ně odkaz. Jinak jsme je hned hodili na památku do jeho mrazáku :D -
modus ponens 30.05.05 14:22
« Prevodovka
Ja som si dost dlho myslel, ze tazko iduci chod riadiacej paky je sposobeny novotou. Potom som bol v servise, kde som sa postazoval na piskavy zvuk pri pohybe paky smerom k I. stupnu a po premazani nejakej podlozky v motorovom priestore islo radenie uplne lahko. Paka skakala, kam mala - stacilo ju prstom posunut.
Co sa spiatocky tyka, je to len cvik. Tiez som na zaciatku radil na dvakrat, ale teraz hned na prvykrat. Staci jemne povolit spojku - ale naozaj jemne. Ani len presliapnutim by som to nenazval. -
« Re: Re: Re: Re: Prevodovka
To Povalec:
Souhlas, fakt je, ze podradit v zime se studenym autem na jednicku obcas byva fuska. I po 45000 tisicich obcas cpu zpatecku na dvakrat. Jiny rychlosti tam ale padaj v pohode.
Souhlas, ale u předchozích aut co jsem měl to bylo ještě znatelně horší. Nejhorší je to ale asi u tátového P307 a podobně blbě to šlo i u Opelu Astra. Ale ta fuška, to je přehnaný slovo. Stačí jen nepatrně uvolnit spojku a znovu přišlápnout. -
"-- skrytý --" 27.05.05 15:23
« Re: Re: Prevodovka
Pravda je taková, že řazení v Avensisu je gumové a hůř synchronizované, takže občas jde např. jednička lehce a někdy je třeba kousíček popojet nebo zkoušet víckrát. Bude to nejspíš konstrukční problém, protože je bereme firemně a dělá to všem stejně. Když bylo auto úplně nové, téměř ani řadit nešlo, po vychození už to jde znatelně lépe, ale furt to není ideál. -
« Re: Prevodovka
To JirkaP: Z vlastní zkušenosti bych řekl, že řazení v mém Avensisu je nejlepší ze všech aut co jsem kdy měl. Podotýkám že manželčinu Fabii jsem prodal před 2 měsíci, teď má Premacy, dříve byla Carina E, Peugeoty a Škodovky, Fordy, Opel a kdo ví co ještě. Už si ani nepamatuju v čem všem jsem vlastně jezdil :D -
Jirka185 26.05.05 22:30
« Prevodovka
Mam Avensise s manualni prevodovkou a dieselem D4D (2004). S autem jsem celkem spokojeny, ale co mi dost vadi je prevodovka. Oproti vsem predchozim autum co jsem drive mel (Felicia, Octavia, Fabia) je vyrazne citlivejsi na nepresne razeni a obcas musim proslapnout spojku abych zaradil (predevsim jednicka - zpatecka a naopak). Je to problem meho kusu, nebo je to u Avensise normalni ? Na podobne problemy si stezovali v jednom testu v novinach, tak nevim...