TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
"-- skrytý --" 17.07.05 11:03
« nafta
Brázdič: jednak tam máš @ ohledně opravy, doufám že došel, ozvi se.
K naftě: je nás dost, co se kolem toho trochu motáme, přímo nebo nepřímo a závěr je, že právě u malých ne. Shell se mi zdá dobrý, stejně Aral. Nedoporučili mi JET, ale s O1 TDI jsem tam bral a nic to neudělalo. Můj mechanik z @ mi to ale zakázal, HDI je dost citlivé.V Octávce bylo rotační čerpadlo a mechanické vstřikovače, tlak byl asi 38-39 MPa. Tu je to o dost víc. Já mu věřím, dělá auta. Zkoušíme teď (několik lidí) naftu z ČSAD. Někomu se zdá, že to jede líp, já nevím, teď jezdím dost s benzínem...To ČSAD má moderní motory, samé PD či HDI v tahačích, tlaky stejné, jenom je to větší, když to zjednodušším. Kdyby brali špatnou, udělají průšvih sami sobě, vedení tam také bere do ropáků. Asi je nejlepší jezdit na benzín? :? -
impaler 17.07.05 09:36
« Re: nafta
To Brázdič:
Já na novém autě zatím houby poznám, co mu chutná, ale prodejce mi doporučil značkové (Shell, Total atd.). K tomu dodal, že zdejší belgický obchoďák Cora (jako Tesco) má nejlevnější z dobrých, neb prodává Shell pod svou značkou.
Takže by možná stálo za to prověřit, co tam ty obchoďáky prodávají, čímž by se mohlo vysvětlit, že je auto spokojeno.
Na potřebě tankovat značkovou se v jiných tématech tady lidi celkem shodli...tím ale nenahazuju na polemiku. Sám tomu nerozumím, tak věřím. -
« Re: tohle jsem koupil
To IT: Já tankuju nejčastěji v Průhonicích u Makra, dříve Globus a td. Tam kde je nafta levná, ale raději ne u malých čerpacích stanic kde je malá výtoč. Zkoušel jsem párkrát Aral, Shell a OMV. Shell byl jednoznačně to nejhorší a zároveň nejdražší co jsem kdy nacucnul a už to nehodlám zkoušet znovu. Spotřeba byla o litr vyšší a auto jelo znatelně hůř. Možná to byla jen nějaká blbá dodávka nafty, ale jestli je riziko blbé nafty i u Shellu, tak proč netankovat se stejným rizikem jinde, ale za méně peněz. Aral a OMV mi přišel stejný jako Globus či Makro, jen to bylo dražší.
Pokud jde o vzhled, tak Laguna je na to jak je stará ještě dnes moc hezké auto, ale co by mi dělalo problém je interiér. Na interiér se zaměřuji víc než na exteriér a ten v Laguně mi moc nesedí, ale asi je to tím že má již svá léta. Hlavně že ti to jezdí a jedny kotouče ještě nejsou žádná věda.
Když jsem před 2 roky Avensise kupoval, tak si kamarád kupoval Oktávku TDi a furt měl kecy, proč nejdu do Oktávky, že bych ušetřil a td... Teď mu po 2 letech a jednom týdnu odešel píst a nechtějí mu to uznat ani na záruku, protože ji o týden prošvihnul. Zatím co zjišťoval, tak má stát oprava mezi 50-60tis.Kč. Psal teď nějaký dopis do MB a bylo mu sděleno, že zákonná záruka uplynula a opravu si musí hradit v plném rozsahu sám. :o -
"-- skrytý --" 16.07.05 21:14
« tohle jsem koupil
Kadel: Nakonec Lagunu na naftu, zatím to jezdí, tiché, čas ukáže. Měli akci, bylo tam vše a nějak se dohodla dost sleva, no i tak to bylo přes 700 tis. Uvnitř je nepatrně hlučněji než Avensis a je to tvdrší-jsou tam nízkoprofilové 45 gumy a to je na naše silnice nic moc.
:-( Avensis je asi tišší, Laguna zase tišší mež Mazda 6-vše na ropu, ono je to možná nakonec jedno, nevím, 3 roky to vydržím. Asi jo, asi se snaží všichni a občas se někomu něco nepodaří. Mně zklamaly ty Mazdy6, jel jsem v několika a pocitově hlučné. Avensise jsem zkoušel 2 a to bylo fakt tiché, benzín i ropák. Tak jsem s hlukem někde uprostřed. Spotřeba 6,5. Tempo svižné, ať mne někdo neosočí, že 130 beru na dálnici spíš za doporučenou. Když se dodržují limity, dá se za 5,5 ale ono to po rovině na 6.stupeň fakt nechce jet 90.No a hned je tam 110.Já problém mám-sjíždějí se přední kotouče zevnitř, jinak nic, tak tam dám novou sadu. Beru to jako daň za těch 150 tis. grátis. Investice 6 tis, no, budu stále v plusu.
Chlapi, jakou tam dáváte naftu?Díky a OK zbytek víkendu.
P.S.: Nicméně auta máte hezčí, to mi nikdo nevymluví.
;-) -
« Re: Avensis
IT: Hele, dneska si nikdo nedovoli do sveta pustit nejakej zmetek, takze v tech autech nejsou zas tak velky rozdily. Nemyslim si, ze by Avensis byl necim vyjimecnym, jak vidis, tak ma taky svoje mouchy, ale nedelam z toho nejakou vedu. Kdyz se neco pokazi, tak to necham opravit a je to. :-) Cos vubec koupil misto Avensise?
Aby ti to nebylo lito, tak ti reknu, ze se mi klepe vnitrni zpetny zrcatko a schranka pred spolujezdcem nejak vrze, ale da se to snest, tak to neresim. :-) Je fakt, ze do 140ti km/h je v aute pomerne ticho, zadnej aerodynamickej hluk a ten diesel taky moc neklape.
Jo jo, mam diesel. Je fakt, ze na tak velky auto to zere celkem malo, jak rikam, do 6ti litru se s tim jezdit da, ale musis jezdit plynule, coz ja nejezdim (ten zatah turba miluju - i kdyz to moc nejede :-) ), takze jezdim kolem 7mi litru.
Tak at to jezdi... -
"-- skrytý --" 16.07.05 17:59
« Avensis
Kadel+Brázdič: Chlapi, nechvalte toho Avensise, nebo mne bude štvát ještě víc, že jsem to nekoupil. To bylo teda loni dost velké nedorozumění, no stalo se...To máte ropáky? Spotřeba fakt dobrá. Takže příště. Malým japoncem jsem již začal, tak za nějaký ten rok velký brácha. -
« Re:
IT: Ne ne, porad to ma a mel pan Matustik. Jen spadali pod Brno, kde meli problem s dodavkou aut, takze prodavali "podle prospektu", coz neni 2x reprerzentativni a kdybych je neznal, tak si tam auto za tehlech podminek taky nejspis nekoupim. Ted pry presli pod Zlin a uz jim na prodejnu nejaka auta prijdou. -
"-- skrytý --" 16.07.05 09:42
« Bez nadpisu
Kadel: tak to blahopřeji, mne prostě odradil ten kluk, co prodával, tak se na Avensise mrknu vždy, když se míjíme nebo někde stojí. Je to podařené auto. Před nákupem mne varoval kámoš z leasingovky, ví, kdo a kolik prodává a viděl to na krach.... Fakt se tam letos pár týdnů neprodávalo. Možná to někdo zase koupil, netuším, je to pár dnů, co tam opět stála Toyota. Rozhodně původní majitel tam není. Proto asi ta proluka v autosalonu(nějaké 2 měsíce prázdno a nikde nikdo).Hlavně že ti Avensis funguje, mně žabožrout zatím také jezdí, tak si nemáme na co stěžovat. -
"-- skrytý --" 16.07.05 09:25
« Re: Re: Re: Zavada + Hodonin
Problemy so svetlami boli v povodnych plastovych svetlometoch so ziarovkami H7, ktore nenormalne hreju. Potom ich menili za nove, ktore maju vnutornosti nie z plastu, ale z nejakej teplo vodivej zliatiny. Ku tomu sa pridaval este nejaky tlmiaci obvod do elektriky pravdepodobne na znizenie prudu a zamedzeniu vypalovania H7.
Mne to urobili a odvtedy som H7 nemenil, pricom vzdy svietim stale.
Pokial viem, najvacsie problemy mozu byt ani nie s parabolou, ale s koncovkami kabla (myslim, ze SirAnton mal taky problem). V kazdom pripade doporucujem majitelom prvych avensisov nastojit na vymene svetlometov, lebo ked im to odide po zaruke, tak sa budu smiechu nezdrziavat ;-) -
« Re: Zavada + Hodonin
Takze problem vyresen, vzal jsem plnou a kontrolky zhasly. :-) Nevim, jestli je to tim nebo nahoda, ale zhasly hned po natankovani. V Toyote taky nic nezjistili, prej je vsechno, jak ma. Tipovali to na nejakou hridelku u turba, ktera se pootoci pri prudsi akceleraci a auto hodi error (tohle prej maj v servisnich priruckach), ale ta byla v poradku.
Jinak k Hodoninu. Pristup vzdycky perfektni, a to je taky jeden z duvodu, proc tam jezdim. Nemuzu rict, jak umi nebo neumi opravovat, protoze jsem zatim zadnou zavadu nemel, ale lepeni plastu jim jde :-). Mel jsem prasklej naraznik, svarili to a absolutne neni nic poznat. S autorizovanyma servisama mam spis zkusenosti, ze to nejsou opravari, ale "menici" dilu, takze v tomhle jsem spokojenej. Je fakt, ze to nemusi delat oni a nekam to treba vozi, ale po tom jsem se nepidil a je mi to i nejak jedno, hlavne, ze je to dobre udelany.
Mel jsem odrenej naraznik, u Freye v Praze si rekli za nastrikani 8000,- (mozna by to nekde v Praze udelali levnejc), v Hodonine jsem neplatil ani pulku.
Prestala svitit svetla, teda, svitila, ale asi pul metru pred auto (vypalena parabola, ktera byla z nejakeho nevhodneho plastu - nemoc prvnich Avensisu), takze v zaruce vymeneny taky bez problemu (ani jsem problemy neocekaval, tohle by byla nejspis samozrejmost vsude).
Nechal jsem si tam udelat parkovaci cidla, na rovinu mi rekli, abych nekupoval original od Toyoty, abych vzal o pulku levnejsi, ale neoriginal. Takze mi taky nepripada, ze cloveka chtej za kazdou cenu natahnout (je mozny, ze pro ne je vyhodnejsi prodat neorginal, z kterych maj vic nez z tech originalu - nevim).
Nechal jsem si tam rovnou udelat garancku po 90tis km a vysla na 4885,-. Nemam srovnani, ale 5tis rozhodne neni neunosnejch. Rek bych, ze ani ty garancky neflakaj (vymenim, co vymenit mam a na ostani seru). Auto meli ve vzduchu, takze to snad i prohlizej.
IT: Dik za varovani, ale uz od nich mam 4. auto, takze snad to nebude tak hrozny. ;-) A pokud jde o to, ze nemaj zkusenosti s Avensisem. Avensis neni zadnej zazrak techniky a nema zadny prevratny novinky, ktery by potrebovaly nejaky zvlastni zkusenosti techniku. :-)
BTW: Kdo rikal, ze se tam neprodavaji nova auta? Jako, ze z toho udelali bazar?:-) To ne, muzes si tam koupit dokonce i nove auto :-)
Je mozny, ze nekdo ma zkusenosti spatny, ale ja muzu jen doporucit -
"-- skrytý --" 13.07.05 20:46
« Hodonín
Kadel:á, tak to jsi ty, kdo z Prahy servisuje Avensise v Hodoníně? Když jsme jej loni málem koupili, tak(psal jsem jinde) mi připadali celí(na rozdíl od těch aut) nějací divní, ale prodejce(už neexistují) mi vykecal, že servisujeí 2 nové Avensise, jeden z Prahy a druhý ze Zlína.Já že budu třetí. Což mne odradilo, protože 2auta, jaké budou mít zkušenosti? Dost pochybuji. Navíc cosi vím, jak řešili problémy s elektronikou, kdy např. prkotinu asi za 1500 Kč chtěli řešit výměnou ŘJ za 50 tis či kolik, auto bylo na dílně 2 dny a jiní asi za 15 minut přišli a opravili....člověče, fakt to tam dáš? Kámoš dělá na leasigovce a ten mne varoval, že sice kvalitní auto, ale ať tam raději nekoupím a nemusím na servis. Diletanti jsou všude, ale tohle zvaž. Fakt vím,co píši a já jen, aby ti to auto potom ještě vůbec jelo. Ne nadarmo se tam už neprodávájí nová auta...Ať to dobře dopadne!!!! -
« Zavada
Zdravim.
Nezhasina mi kontrolka protiprokluzu, stabilizace a poruchy motoru (takovej ten oranzovej motor). Bohuzel to prestalo zhasinat, kdyz s tim jel svagr, takze nevim, co tomu predchazelo. Podle nej prestalo auto jet a po zarazeni jednicky se nemoh rozjet, motor byl nastartovanej, ale auto nemelo tah. Dneska jsem se k autu dostal poprve a kdyz se chci prudcejc rozjet (chtel jsem zkusit funkcnost protiprokluzu), tak jen je cejtit smrad z motorovyho prostoru (paleni spojky?) a kola se ani neprotocej.
Nemate nekdo podobny zkusenosti? Zitra to budu resit se servisem, vzhledem k tomu, ze servisuju v Hodonine, tak se mi s tim ani nechce jet z Prahy, kdyby se to nekde podelalo :-)
Jinak jedna dost dobrá rada zní, nikdy netankovat u nové benzínky! Jenen nejmenovaný kamarád otevřel novou benzínku a za první týden mu přijelo reklamovat palivo několik aut s poškozeným motorem (asi čerpadla). On se jen smál a řekl jim ať to dokážou >:D Je to sviňárna, ale na druhou stranu, nějak se ty trubky od rezu vyčistit musej :D