TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
-
Jirka185 16.09.05 23:40
« Avensis pro mladochy
Tak ja se pridam... me je 26 (kdyz jsem si Avensise kupoval, bylo mi taky 24 :-), nemam rodinu a sel jsem dokonce do kombika. Myslim, ze velke auto dava svobodu - dovnitr nalozim bez problemu dve kola aniz bych je rozmontovaval, kdyz sklopim sedadla, mam dvojluzko...
Az budu v duchodu, budou mi tyhle vymozenosti na nic a bude cas si koupit sportaka s malym kufrem :-) -
« Bez nadpisu
No ja som chcel Mazdu, lenze RX8... ;) Vsetko je na nej oki, miesta je dost, len kufrik je 280 litrovy... a to bol problem... Takze prisli na rad rodinne auta a rozhodoval som sa medzi Superbom, Passatom, Accordom, BMW 3er no a samozrejme Avensisom... Auto som potreboval dost rychlo, nebolo casu na velke vyberanie, na cakanie uz vobec. Avensis mi sadol najviac, bola velmi dobra ponuka tak som ho vzal.
Budem ho menit asi az o tri roky, potom sa uvidi. Mala uz bude odrastena, kociarik uz nebude, treba tak sa snad vratim k laske RX8 ;)
Inak sa stazovat nemozem, auto je svizne, pohodlne, velke, spotreba krasna. Akurat sa vsetci divia preco si 24 rocny chalan kupil tak decentne auto a este v bronzovej farbe :) -
« Bez nadpisu
Suhlasim, Avensis je decentak, ja som ho kupoval tiez kvoli rodine ale predsalen sa asi priklonim k ENZU, nech mam aspon trosku srdce na mieste ;) Uvazoval som totiz o vyrazne sportovejsom auticku, lenze do kufra by sa mi nezmestil kociar :D
Inak, pozeral som stranku FONDMETAL a tabulku rozmerov diskov, no nenasiel som tam nikde 6,5x16" ET45, aky mas ty rozmer? -
« Re:
To Atlis: Jojo přesně tak. Taky v tom vidím podobu s koly od Audi. Myslím že Avensis má je spíš důstojné rodinné a podnikatelské auto než sportovní a proto jsem nakonec nezvolil ENZO, ale šel jsem do decentních Fondmetalů. Fotka by asi vypadala lépe, kdyby to vše bylo nablýskané, ale je to focené před měsícem v Chorvatsku a tudíž má auto i liťáky za sebou nějakých 1200km bez myčky a nějaký ten děštík po cestě. -
« Bez nadpisu
No ja som isiel naposledy z Galanty do Stetina cez CR a N, slusne nabaleny, cez CR som isiel po dialniciach cirka 160kmh, v nemecku podla moznosti okolo 160 - 180kmh, zriedka po 200kmh (pristrojovych) no a spotreba priemer 6,5 litra... Auto ma najazdene 9000km za dva mesiace, tymto tempom do konca roka absolvujem prvu garancku... som zvedavy co sa dozviem... ;)
Inak co sa tyka tych elektronov - tak som nasiel jedine schopne ENZO H, 6,5x16 ET45, tie mas Brazdic v galerii na rovnakom bronzovom sedane aky mam ja... takze asi pojdem do nich.... -
« Avensis T25 jako sanitka
Tak jsem při letošním návratu z Chorvatska potkal Rakouský Avensis T25 Wagoon jako sanitku. Bohužel jsem ho nestihnul vyfotit, jelikož to mastil tak 180 a majáky měl vypnuté.
Jinak jsem jel letos Chorvatsko 4 dospělí + dítě + velká rakev na střeše a kufr narvaný až po okraj. Spotřeba 6 litrů nafty. Cesta Praha-Makarska trvala 13hod i s přestávkami cca 1,5hod. Zpět jsem jel o 10min déle. Dálnice je fakt prima, ale nesmí se jet o víkendu. Nepotkal jsem jedinou kolonu. -
« Bez nadpisu
Tak ohledne rychlosti mel jsem ho puvodne obuty na kolech 195 60 r 15 (ted uz jen na zimu)
ted 205 45 r 16 88V a podvozek je znatelne pritvrzen a taky stabylita ve vysokych rychlostech se zmenila ted neni problem auto drzet kolem 200-220 ale pak prijde na radu omezovac 225 kolem 5700rpm takze do cerveneho pole jeste kus zbyva.
V nemecku na dalnici jsem potreboval brzdit z 220 na 0 bouracka a zabrzdil jsem uplne bez problemu (kotouce na vsech 4) ABS parkrat sebou skublo a to bylo v zatačce ale vse ok vcetne posadky . :D -
« manuál
Po marném snažení v Česku jsem přivezl Avensise LB (1,8 SOL do provozu 6/2001) z Německa. Při přihlašování po mě chtějí Návod k obsluze a údtržbě v češtině (i mě by se v české verzi lépe četlo...). Nevíte někdo, zda-li se čeký manuál k tomuto vozu (z německé verze usuzuji, že je důležitý rok výroby, jinak je manuál univerzální pro všechny současně vyráběné modely Avensise) dá někde sehnat? Asi by stačilo i si jej na pár dnů půjčit...
Děkuji za informaci, přeji pěkný den,
Toska -
« Bez nadpisu
Chlapci, dakujem za radu ohladom tych elektronov, skutocne nemaju spravny rozmer, aj ked na jednej stranke som ich nasiel ako odporucane pre Avensis... Hladam dalej, dost ma to zarmutilo... No, co uz. Kazdy sa uci.
Co sa tyka chipu, bola to len ciste otazka, nejde mi o maximalnu rychlost, po cestach na ktorych sa pohybujem je zvacsa nemozne vyvinut taku rychlost. Naviac, Micheliny ktore mam, zacinaju pri 190km/h hucat (predpokladam ze gumy). Brzdil som raz intensivnejsie zo 180km/h na asi 90 kvoli kamionu, je to dost krusna chvila...
Pre mna je skor dolezitejsia pruznost a akceleracia pri nizsich rychlostiach. Viem ze pchat do noveho motoru chip je blbost. Dost uvazujem ze o dva roky, ked planujem vymenu pojdem do 177k D-CAT ak nebude nic lepsie, co je ale este daleko...
Opticky tuning - no priatel google mi toho vela nenasiel, Avensis pravdepodobne nie je oblubenym autom tunerov. S diskami ako som zistil je tiez problem, no neviem co z toho auta vykresem :D
Ak mate nejake linky na jemne tuningove upravy na Avensis, dajte mi prosim vediet.
Dakujem -
"-- skrytý --" 11.08.05 09:50
« Shi
Já neblbnu :-) Rozhodně netvrdím, že by měl Avensis slabý podvozek nebo brzdy, na druhou stranu při ostřejší jízdě by se hodilo potlačit naklánění karoserie v zatáčkách. Když si někdo nechá zvedat výkon, tak asi nejezdí jako beránek.
Šlo mi jen o to, že když nechat zvyšovat výkon, tak u někoho, kdo chápe, že auto není jenom motor a vnímá ho trošku komplexně. Slyšel jsem o lidech, kteří si nechali udělat chiptuning u nějakých fušerů - kroutící výkon pak sice měli jako traktor, ale převodovka jim šla do věčných lovišť behem pár desítek tisíc km.
Spousta aut, u kterých si lidé nechávali dělat chiptuning, má v serii nějaké slabé místo. Slušná chiptuningová firma by to měla vědět a měla by to zákazníkovi naznačit. Stejně jako by měla naznačit, že hodlá-li zákazník zkoumat nové limity vozu po nachipování, tak long-life pneumatiky s rychlostním indexem T (190 km/h) nejsou zrovna dobrou volbou.
Osobní zkušenost - kamarád, který měl na autě chiptuning, mě vezl rychlostí cca 210 km/h. Tato rychlost byla bez chiptuningu nedosažitelná - papírová maximálka byla 180 nebo 190 km/h, ale víc určitě ne. A ten blázen ani nevěděl jestli má pneu T, H, nebo V. Na autě měl něaké long-life micheliny 195/65R15, jejichž jediná dobrá vlastnost je to, že se skoro nesjíždějí. Shodou okolností byl nucen z rychlosti cca 200 km/h brzdit do zastavení - nebylo to nouzové brždění, ale nemělo to k tomu daleko - brzdili jsme, abysme nesmetli zeleného mužíka s plácačkou, který nás stavěl. Měl co dělat aby to dobrzdil. Díky zelenému mužíkovi také vím, že kamarádovi tachometr v rychlostech kolem 200 km/h měří celkem přesně.
Kdbyby ten chiptuner nebyl mastičkář, který jde jen po penězích, ale odborník na auta, tak by kamarádovi, který rád jezdí rychle, ale jinak se o své auto moc nezajímá, minimálně doporučil jiné pneu. Pneu, které si kamarád tak oblíbil (protože se moc nesjíždí) jsou pro jeho styl jízdy dost nevhodné.
Zkoušeli jste někdo s Avensisem nouzově brzdit z cca 180 až 200 km/h ? Jak se to chová ? Japonská auta, co se týče brzd zrovna dobrou pověst nemají. U Avensisu se sice prsili, že na brzdách intenzivně pracovali a že si za vzor vzali Porche, ale zajímala by mě praktická zkušenost.
Dovod preco sa ludia divia je skor dany svk mentalitou, kazdy plesoun okolo 25 ma cierneho golfa, elektrony aspon 18" a hooodne tmave skla, pokial mozno aj celne >:D no a ja som plesoun a mam avensis >:D ale RX8 bude hned ako nebude treba kociar pre dcerku ;)
Bohuzial novy diesel som neskusal, bol som ho pozriet v jednom salone, ale neviezol som sa... radsej... asi by sa mi do toho mojho sadalo s tazkym srdcom :'-( predsalen 2.0/115/280/11,2 proti 2.2/177/400/8,6 znie dost depresivne :-(
Pri zivote ma drzi len 1.3/240/211/6,4 ala RX8 :)