TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
« Re: Re: Avensis pro mladochy
To Lubos1: Já už jsem provětral 2.2 D-Cat 177kW někdy před 14 dny. Myslím že jsem to tu již psal, ale pokud ne tak znovu. Zážitky skvělé. Je to raketa a navíc se mi zdá o poznání lepší z hlediska ovladatelnosti. Prý tam je nějaký silnější posilovač řízení a td.... Myslím že v pohodě strčí do kapsy C-DTi od Hondy a to po všech stránkách.
S tím smutkem při přesedání to dobře znám. Taky vždy těžko přesedám do horšího, ale mám na to již pár let jeden dobrý recept. Když se ti to tvoje najednou zdá nic moc, tak si zajezdi s něčím horším a pak se zase velmi rád povozíš ve svém. Stačí když se projedu v manželčině Premacy, dříve Fabii a hned je Avensis polobohem :D -
« Bez nadpisu
No to som rad ze nie som "ten zvlastny" sam ;)
Dovod preco sa ludia divia je skor dany svk mentalitou, kazdy plesoun okolo 25 ma cierneho golfa, elektrony aspon 18" a hooodne tmave skla, pokial mozno aj celne >:D no a ja som plesoun a mam avensis >:D ale RX8 bude hned ako nebude treba kociar pre dcerku ;)
Bohuzial novy diesel som neskusal, bol som ho pozriet v jednom salone, ale neviezol som sa... radsej... asi by sa mi do toho mojho sadalo s tazkym srdcom :'-( predsalen 2.0/115/280/11,2 proti 2.2/177/400/8,6 znie dost depresivne :-(
Pri zivote ma drzi len 1.3/240/211/6,4 ala RX8 :) -
-
Jirka185 16.09.05 23:40
« Avensis pro mladochy
Tak ja se pridam... me je 26 (kdyz jsem si Avensise kupoval, bylo mi taky 24 :-), nemam rodinu a sel jsem dokonce do kombika. Myslim, ze velke auto dava svobodu - dovnitr nalozim bez problemu dve kola aniz bych je rozmontovaval, kdyz sklopim sedadla, mam dvojluzko...
Az budu v duchodu, budou mi tyhle vymozenosti na nic a bude cas si koupit sportaka s malym kufrem :-) -
« Bez nadpisu
No ja som chcel Mazdu, lenze RX8... ;) Vsetko je na nej oki, miesta je dost, len kufrik je 280 litrovy... a to bol problem... Takze prisli na rad rodinne auta a rozhodoval som sa medzi Superbom, Passatom, Accordom, BMW 3er no a samozrejme Avensisom... Auto som potreboval dost rychlo, nebolo casu na velke vyberanie, na cakanie uz vobec. Avensis mi sadol najviac, bola velmi dobra ponuka tak som ho vzal.
Budem ho menit asi az o tri roky, potom sa uvidi. Mala uz bude odrastena, kociarik uz nebude, treba tak sa snad vratim k laske RX8 ;)
Inak sa stazovat nemozem, auto je svizne, pohodlne, velke, spotreba krasna. Akurat sa vsetci divia preco si 24 rocny chalan kupil tak decentne auto a este v bronzovej farbe :) -
« Bez nadpisu
Suhlasim, Avensis je decentak, ja som ho kupoval tiez kvoli rodine ale predsalen sa asi priklonim k ENZU, nech mam aspon trosku srdce na mieste ;) Uvazoval som totiz o vyrazne sportovejsom auticku, lenze do kufra by sa mi nezmestil kociar :D
Inak, pozeral som stranku FONDMETAL a tabulku rozmerov diskov, no nenasiel som tam nikde 6,5x16" ET45, aky mas ty rozmer? -
« Re:
To Atlis: Jojo přesně tak. Taky v tom vidím podobu s koly od Audi. Myslím že Avensis má je spíš důstojné rodinné a podnikatelské auto než sportovní a proto jsem nakonec nezvolil ENZO, ale šel jsem do decentních Fondmetalů. Fotka by asi vypadala lépe, kdyby to vše bylo nablýskané, ale je to focené před měsícem v Chorvatsku a tudíž má auto i liťáky za sebou nějakých 1200km bez myčky a nějaký ten děštík po cestě. -
« Bez nadpisu
No ja som isiel naposledy z Galanty do Stetina cez CR a N, slusne nabaleny, cez CR som isiel po dialniciach cirka 160kmh, v nemecku podla moznosti okolo 160 - 180kmh, zriedka po 200kmh (pristrojovych) no a spotreba priemer 6,5 litra... Auto ma najazdene 9000km za dva mesiace, tymto tempom do konca roka absolvujem prvu garancku... som zvedavy co sa dozviem... ;)
Inak co sa tyka tych elektronov - tak som nasiel jedine schopne ENZO H, 6,5x16 ET45, tie mas Brazdic v galerii na rovnakom bronzovom sedane aky mam ja... takze asi pojdem do nich.... -
« Avensis T25 jako sanitka
Tak jsem při letošním návratu z Chorvatska potkal Rakouský Avensis T25 Wagoon jako sanitku. Bohužel jsem ho nestihnul vyfotit, jelikož to mastil tak 180 a majáky měl vypnuté.
Jinak jsem jel letos Chorvatsko 4 dospělí + dítě + velká rakev na střeše a kufr narvaný až po okraj. Spotřeba 6 litrů nafty. Cesta Praha-Makarska trvala 13hod i s přestávkami cca 1,5hod. Zpět jsem jel o 10min déle. Dálnice je fakt prima, ale nesmí se jet o víkendu. Nepotkal jsem jedinou kolonu. -
« Bez nadpisu
Tak ohledne rychlosti mel jsem ho puvodne obuty na kolech 195 60 r 15 (ted uz jen na zimu)
ted 205 45 r 16 88V a podvozek je znatelne pritvrzen a taky stabylita ve vysokych rychlostech se zmenila ted neni problem auto drzet kolem 200-220 ale pak prijde na radu omezovac 225 kolem 5700rpm takze do cerveneho pole jeste kus zbyva.
V nemecku na dalnici jsem potreboval brzdit z 220 na 0 bouracka a zabrzdil jsem uplne bez problemu (kotouce na vsech 4) ABS parkrat sebou skublo a to bylo v zatačce ale vse ok vcetne posadky . :D -
« manuál
Po marném snažení v Česku jsem přivezl Avensise LB (1,8 SOL do provozu 6/2001) z Německa. Při přihlašování po mě chtějí Návod k obsluze a údtržbě v češtině (i mě by se v české verzi lépe četlo...). Nevíte někdo, zda-li se čeký manuál k tomuto vozu (z německé verze usuzuji, že je důležitý rok výroby, jinak je manuál univerzální pro všechny současně vyráběné modely Avensise) dá někde sehnat? Asi by stačilo i si jej na pár dnů půjčit...
Děkuji za informaci, přeji pěkný den,
Toska
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

díky