TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
To 0ndra: Tak to je dobrá blbost. Jak tady psal "shi" tak v kabině je hluk ve 140 leda při otevřeném okně a to je konec konců v každém autě. I při 180 a zavřených oknech je auto nádherně tiché a nikde žádný aerodynamický hluk. Dokonce ani motor není při této rychlosti téměř vůbec slyšet (D-4D). Navíc pokud vím, tak i nový Yaris je testovaný na aerodynamický hluk do rychlosti 180km/hod, což je v této kategorii auta zcela neobvyklé. -
"-- skrytý --" 19.09.05 18:23
v avensisu jsem nejel, uvažuju o něm jako o dalším autu... ale o hluku v rychlostech nad 140 km/h jsem něco četl i na jednom fóru ( www.toyotaownerslub.com - taky se zmiňovali o tom, že stačí sklopit zrcátka a je po tom... což mě přijde jako dost divný řešení 8-s )
k hlučnosti pak taky: "Wind noise is well contained, but road noise does make its way into the cabin" z www.whatcar.co.uk.
tak jak je to ve skutečnosti s hlukem? a prosím objektivně a o avensisu ;-) -
"-- skrytý --" 19.09.05 18:03
jarod: předně nepišme, kdo je blbý, protože až bude ČR a SK fungovat alespoň tak, jako F, budeme my dávno v urně....a to se nebavím o řidičích ve F
Pokud chceš skutečně hlučné auto, kup si Mazdu6-možná po faceliftu to vyřešili(?), nevím, nejel jsem, ale tam je aerodynamický hluk naprosto kouzelný(na třídu vozu), ropák byl i zahřátý také velmi dobře slyšet,na volnoběh překonával i PD od VW, o hluku od pneumatik ani nepíši. Třeba to napravili, ale doma to bylo před časem auto č1, které se koupí a žena se tvrdě postavila proti, že v tomhle nehodlá jezdit. Do té doby prošlo vše...Vyzkoušel jsem 3 kusy, protože jsem ji fakt zoufale chtěl, ale hluk byl nepřijatelný, seč je to stále nádherné auto.
Avensis je bezvadně tichý, už přes rok mne mrzí, že jej nemám.Jo, mám Lagunu, která je nepatrně(motor) hlučnější než Avensis(ropák), ale citelně tišší než Mazda 6. Jel jsem s ním max 150 a nic dramatického jsem nepozoroval. Skvělé auto, Avensis. -
"-- skrytý --" 19.09.05 17:30
Chcel by som sa spytat co je pravda na tom ze je v Avensise je nadmerny hluk nad 140 km/h.Pytam sa preto lebo mi to povedal sused co ma toto auto.Vraj v kabine velmi svisti aj cez zapnute radio.Udajne sa pytal v Toyote a ze o tom vedia ,ide od spatakov a ze ak nechce aby to pistalo nech si ich sklopi :shock: .A v poslednom rade mu vytkli ze max.rychlost je vo Francuzsku 130-tka Viem ze francuzi su blbci ,vypliva to uz s tej odpovede ,ale predsa ,ake s tym mate skusenosti vy. :P -
To noviz: No tak teď nevim jestli byl ten prodejce nedoslýchavej, když jsem mu říkal že bych chtěl provětrat 130kW verzi, ale minulý víkend jsem viděl v Autosalonu na Primě test Avensise 130kW. Ten ve kterém jsem jel já ale nebyl červený jako na Primě nýbrž stříbrný. Nemohl to tedy být ten samý kus. Asi se příště budu dívat při testovací jízdě pod kapotu, abych měl jistotu čím jedu. :D
Na 110kW to auto bylo dle mého názoru až moc nadupané. Spíš to byla 130kW verze. -
to Brazdic, nevim co je na tom pravdy, ale D-Cat motory se tu prej neprodavaly kvuli nafte spatny. Jinak u nas se nabizej zatim jen ty 110 KW verze. A taky, kdyz se podivate na toyotu.cz a kouknete na objednani predvadecich jizd, tak nikdo nenabizi avensise ve 130 KW verzi -
To noviz: Zkoušel jsem si ho během pravidelné servisní prohlídky v TSUSHU a netušil jsem že je to tak nedostatková předváděčka >:D Vlastně si mi nasadil brouka do hlavy, protože prodejce tvrdil že je to ten 130kW, ale pokud by to byl jen ten slabší a prodejce kecal, tak by byl 130kW hotovej raketoplán. Když jsem před časem zvažoval koupi Avensisu vs. Mazdy 6, tak mi taky prodejce tvrdil že to co poslouchám je seper audiosoustava Bose a nakonec jsem zjistil že v tom stupni výbavy ve kterém jsem jel se tato soustava vůbec nedodávala. Taky mě to tenkrát pěkně zklamalo, protože jsem od špiškové audiosoustavy čekal o dost víc. -
"-- skrytý --" 19.09.05 08:30
dík, ale mě spíš šlo o rozměry (šířka, délka), protože objem je víceméně orientační parametr, prostě potřebuju vědět, jaká je tam plocha (vozím balíky cca 33x24x20 tak chci vědět, jestli se mi do hatchbacku vejdou aniž bych musel sklápět sedadla...) -
« Re: rozměry kufru
To 0ndra: Měl jsem před Avensisem taky Liftback (Carinu E) a je to sice o mnoho lepší než sedan, ale pořád se to nedá zdaleka tak naládovat jako ten kombík. Kamarádovi jsem třeba odvážel ze Slap lednici a po sklopení sedaček jsem ji tam v pohodě naložil celou. U Liftbacku bych musel jet s otevřeným zadkem, ale taky bych ji odvezl. Sedan by se nechytal. -
No to mas tak, tabulkovo su tie kufre uplne rovnake - baj vocko 500 litrov, s tym rozdielom ale, ze ak potrebujes, mozes nalozit kombi az po strechu, kdezto u liftbacku nemas kam... Ja mam sedan a sem tam mam problem nieco don narvat kvoli uzkemu otvoru. Preto ak potrebujes nakladat vacsi naklad, pouvazuj skor o kombi. -
"-- skrytý --" 18.09.05 10:57
« rozměry kufru
vidím, že je tady dost spokojených majitelů Avensise, měl bych na vás jeden dotaz: jaké jsou rozměru kufru u kombíku a liftbacku? výhledově budu pořizovat auto a Avensis se mi dost líbí, tak potřebuju vědět, jestli budu potřebovat kombi nebo stačí liftback (kvůli zboží, které s ním budu vozit).
díky -
« Re: Re: Avensis pro mladochy
To Lubos1: Já už jsem provětral 2.2 D-Cat 177kW někdy před 14 dny. Myslím že jsem to tu již psal, ale pokud ne tak znovu. Zážitky skvělé. Je to raketa a navíc se mi zdá o poznání lepší z hlediska ovladatelnosti. Prý tam je nějaký silnější posilovač řízení a td.... Myslím že v pohodě strčí do kapsy C-DTi od Hondy a to po všech stránkách.
S tím smutkem při přesedání to dobře znám. Taky vždy těžko přesedám do horšího, ale mám na to již pár let jeden dobrý recept. Když se ti to tvoje najednou zdá nic moc, tak si zajezdi s něčím horším a pak se zase velmi rád povozíš ve svém. Stačí když se projedu v manželčině Premacy, dříve Fabii a hned je Avensis polobohem :D