TOYOTA Avensis
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
« M6
Ja jsem pochopil, ze jsi porovnaval aktualni M6, jen jsem si myslel, ze ji vlastnis a tak jsem chtel vedet jak jsi s ni spokojeny. Mas benzin nebo diesel? Jaky obsah?
Ja totiz v brzke dobre planuju koupit M6 nebo Avensisu. U Toyoty by to byl diesel, protoze 2.0 benzin je lacnejsi jen o 20 tisic (a to nema 6 st. prevodovku) a v 1.8 mi chybi tempomat. U Mazdy jsem se rozmyslel mezi 2 litrovym benzinem nebo dieslem (tam je uz rozdil okolo 70 tisic, coz se uz mozna neoplati). 1.8 zas ma jen mechanickou klimu a je jen 5 kvalt.
Kdyz porovnam cenove oba vozy (podle ceniku!!), tak M6 diesel vyjde v kombi v Touringu na 1 009 900 nebo v Exclusivu 1 079 900. Toyota 110kW diesel 984 000 nebo 1 009 000. Takze mi vychazi, ze Avensis je v dieslu o 25-70 tisic lacnejsi. V benzinu je zas lacnejsi M6 o 30tisic. Toyota ma zase u nas v Ziline jeden z nejlepsich servisu - AT.
Jeste plus pro M6 je ze ma moznost mit radio s MP3 (teda v ceniku to neni, ale predesla to mela, takze predpokladam, ze i FL to bude mit). Avensis je zas mozne mit v te bronzove-hnede barve, ktera se mi moc libi. Na druhe strane 3 displaje (klima, radio, pocitac) mohli sloucit do jednoho jako v M6, ktera ma tim padem podle me hezci palubku. -
Lubos.1 02.11.05 20:18
To jsi porovnaval Avensis s M6 se kterym motorem? S tim upravenym dieslem se ma FL M6 prodavat az od noveho roku, ne?
JInak ten diesl Avensisu je fakt nadhera. Zkousel jsem ho a bral bych ho hned. Jen jsem chtel pockat a porovnat jak na tom bude ten diesl u FL M6.
Porovnaval som so sucasnou M6, ale ak si cital pozorne, tak motor som vobec neporovnaval, skor ostatne veci. Motor od Toyoty je omnoho dalej ako od Mazdy a ani vylepseny diesel (105 kW/360 Nm) to nezmeni.
Dieslove M6 FL uz v zapadnej Europe su, iba vychodna meska. -

Medzi 100kW a 89kW dieselom som subjektivne nevidel ziadny rozdiel az do 140-150 km/h rychlosti, potom ten silnejsi o nieco lepsie taha, tak som zobral ten slabsi.
Pred rokom, ked som auto kupoval, som rozmyslal nad Avensisom, ale v benzine 1.8, ale iba o nieco vyssiu cenu som zohnal dieselovu M6 v omnoho lepsej vybave, tak som nevahal.
Jedina vacsia vyhrada k M6 je zvysena hladina aerodynamickeho hluku pri vyssich rychlostiach (nieco pre IT >:D ) a mozno trochu vyssia spotreba, inak OK.
Keby som auto kupoval teraz, asi by som vahal nad Avensisom 2.2 D-CAT (alebo mozno aj tym slabsim).
Este som si nevyskusal dieselovu FL M6, mal by tam byt nizzsi hluk, vraj to lepsie utesnili, tak som zvedavy.
O MP3 radiu som v M6 nepocul, ale privital by som to, mam CD menic a nebavi ma to pouzivat.
Auto planujem menit o dva roky, ked bude nejaka dobra ponuka na M6 so silnejsim dieselom, asi do nej pojdem znova (ale iba v kozi, kde su uplne ine - sportovejsie sedacky).
AT servis v Ziline poznam (pochadzam odtial), niekedy som mal Corollu a na prehliadky som chodil iba tam a bol som spokojny.
Btw, aj Mazdu chodim servisovat do ZA, v BA ani omylom.