GPS - navigace v autě, rady, návody atd.
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: ceska mapa do Renaultu
Na www.navtech.com se da primo objednat, stoji 169 Euro a ja mam od nich voucher na slevu 10% - jestli chces, klidne ti ho prenecham... :-) Nejhorsi je, ze se nikde to presny pokryti nedozvis - oni ti ho nenapisou (nejakou mapku nebo tak) a v renaultu na tebe koukaj jak na blbce... co mas za karu? -
« Re: ceska mapa do Renaultu
Podrobné informace jsou na www.navtech.com, pro čr funguje CD pro střední evropu. Je na něm Praha do úrovně ulic, snad Brno, Ostrava, Plzeň a další města, ale to nevím jistě, plus spojovací silnice mezi bývalými krajskými městy = pokrytí nic moc, ale doufejme, že se to zlepší. -
« Re: Navigace Palm
co sa tyka Palmu, tak jeho problem nie je len vykonnost alebo pamet, ale ten soft je na nom znacne primitivnejsi a menej na nom vidno. Napriklad TomTom na najvyssej urovni rozlisenia neukazuje cesty ktore su viditelne na Pocket PC. Neviem preco, ale je to tak, proste som bol sklamany a vyprdol som sa na to. Okrem toho Microsoft palmy nepodporuje takze kto pouziva Autoroute, a chce to mat v pocket streets, ma asi smolu. Z TomTom bezi na Palme myslim len Route planner, ani navigator, ale ani city maps tam nebezia. -
odlesky nemam, ipaq svieti pekne a tomtom co pouzivam ho vie drzat rozsvieteny stale. Pokial mas LEN route planner a staci ti len niektora krajina, tak zakladna pamet ozaj staci, ale ked si tam napcham najpodrobnejsie mapy krajin kam chodim, tak bohate zaplnim 64MB SD. Ale pokial chcem aj pocket streets s miestami kam chodim a TomTom city maps ktore myslim ze budem potrebovat, tak naplnim celu 256MB SD. Tom Tom street planner plus city maps pre europu su tri CD s mapami, takze ak si vyberiem slovensko a povedzme nemecko a rakusko, staci zakladna pamet ale ked sa clove trochu rozbehne a natiahne aj grecko a cyprus aby sa na dovolenke nedudil, tak ma co robit aby to do 256MB nacpal :-) -
"-- skrytý --" 25.05.03 15:01
já taky testuji Looxe, jak jsi vyřešil odlesky od displaye? pokud je hodně slunečno, je problém natočit displej tak aby na něj bylo dobře vidět.
Co se týče navigace tak TomTom Navigátor se už skutečně kompiluje jem pro PocketPC (i když nové Palmy jsou již výkonnostně srovnatelné). Route Planer od TomTom se v pohodě vejde do paměti a nemusíš investovat do SD (i když doporučuji např. na backup). ahoj LN -
mam, casto puzivam, vyhoda je fakt prenosnost a to ze to mozes pouzivat aj ked ides po vlastnych - napriklad pri prechadzke v meste, nevyhoda je ze to chce externu antenu, hlavne ak mas nejake tienene okna - napriklad v mojom megane to podprednym determalnym sklom moc nejde, ale musim to ma pri bocnom skle a okrem toho ten "mapovo" orientovany soft ukazuje cestu, ale nevie dobre povedat kedy a kam odbocit (to je dane velkostou databazy) - tam si povies odkial kam, a on ti vypocita cestu a ty sa jej drzis; ale uz som videl aj navigacne softy, co su na urovni toho co sa dava do aut, ten potom vie povedat ze "po 200 metroch zbehni z dialnice" alebo "blbo si odbocil, treba ist opacnym smetrom" - tam davas tak ako v aute iba KAM ides, a on ti vravi alebo ukazuje co mas robit (neustale prepocitava cestu od miesta kde si). V kazdom pripade PDA vychadza o poznanie lacnejsie, ale ak mozem odporucat - zabudni na palm OS, skus aspon Pocket PC 2000. A pametaj ze potrebujes velku pamet, tak treba nieco comu sa da rozsirovat (napr SD memory card 256MB je dobry zaciatok) A ZAROVEN mat zapichnuty GPS receiver (compactflash). Ale zalezi co si od toho slubujes - mozes mat maly Ipaq s memory rozsirenim na normalne pouzitie a na jazdu mat dokupene "saticky" s CF konektorom s GPS. -
« Re: :)
Nevím nakolik jde ukradená navigace používat, protože pokud by případný zloděj chtěl ukradnout kompletní tu, co používám já, tak by mu to trvalo celý den. Od čidel na řízení, motoru, mozek, ovládací panel místo rádia až po anténu a kilometry drátů. Jinak značka je Alpine s DVD-ROM v zavřeném stavu vypadá jako hodně ubohý autorádio a s funkčností jsem max spokojenej téměř 3 roky. -
"-- skrytý --" 14.05.03 12:55
« Re: :)
Tak to je dost hloupý - s takovou už se dá jezdit... holt si asi budeš muset zase pořídit mapu ;o) Řekl bych, že to je docela špatný nápad od těch automobilek montovat navigaci tak, že je lehco poznatelná a lehce vyndatelné a opět snadno zabudovatelná do jiného auta. Mě se docela líbí ty systémy co používá třeba Clarion nebo Panasonic apod. - že to zepředu vypadá jako normální "1DINové" rádio a až po zmáčknutí nějakého čudlíku vyjede obrazovka...