GPS - navigace v autě, rady, návody atd.

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.04  18:30

« Re: Becker

Mě to s tím projížděním autem přijde jako velká pakárna - zase někdo nevěděl co s penězma... Oficiální digitalizovaná mapa kartografického ústavu je zpracovaná s přesností asi na 2m-5m (co jsem slyšel od známého, který na tom dělal). Tedy by nebyl žádný problém tato data převést do kompatibilního formátu. Jenže když holt všichni skopci, co naše mapy do aut dělají jsou holt "chytřejší" jako každý jiný zabedněný EU národ... BTW: když pro GPS jsou mapy pro Garmin apod., pro PocketPC (např. PocketKIM, který mě ovšem naštval, protože na mém PDA nefunguje, protože se ti trotli bojí, aby jim ten software někdo necracknul a přitom koluje tolik cracklých verzí...) a fungují, tak to vůbec nepochopím. A řekl bych, že jako pěší turista potřebuješ podstatně přesnější mapu, než jako automobilista.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.04  09:15

A nevíš náhodou, jestli jsou třeba Teleatlas (dělá pro škodovku/blaupunkt) a Navtech ochotní si ty data za ňákou rozumnou úplatu vyměnit? Nebo to musej všechno projíždět 2x?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.04  08:48

to je pravda, v ČR je skupina, která nedělá nic jiného než že jezdí po celé ČR s autama s GPS a mapují a mapují a mapují... musí projet každou silnici, každou ulici v každém městě. Což je docela záhul, ale je to potřeba a to jednoduší pak budou aktualizace.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.04  07:18

Ono to s přípravou map pro auto navigaci není tak jednoduchý - já jsem se jednoho takového přípravného jednání zúčastnil... každopádně, každý mapovaný úsek musí ze 100% projet testovací vozidlo, běžně dostupné mapy nemají potřebnou přesnost
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.01.04  23:20

no kartograficky ustav urcite mapy ma aj v elektronickej podobe, okrem toho existuje (ja to najdem) nejaky mapovy fond ci ako sa to vola a to je dokonca aj na inete a su tam aj vyskove profily. Dokonca skodovka (slovenska) nieco podnikala, budem ich musiet pingnut. Myslim si, ze s datami ako takymi by problem nebol. Bude nevedia co za to vypytat alebo to maju v otrasnych formatoch...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.04  22:44

mě by spíše zajímala informace zda se na Slovensku pracuje na zpracování map pro GPS v autech... automobilek tam začínáte mít dost, tak nemáš nějaké info jestli bude zmapovaný Slovensko ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.01.04  22:13

« SK

neviete ktory soft ma aj mapu slovenska, naposledy to bol autoroute 2002. Verzia 2004 sk uz nema...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.04  21:39

Ajaj, toho sem se bál. No částečně to řeší ty hlavní tahy po celý Evropě co Navtech nabízí... Neni to s nima tak hrozný, jsou tam i takový "*" jako Jihlava nebo Zlín. S tim už se dá přiblížit k cíli a pak se nasadí podrobný mapy. Jinak není až tak pravda že co země to CD. Navtech má na jednom CD střední Evropy CZ, část D, A, CH a sever I... to de :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.04  20:55

Tak tak CDčka je 1CD=jeden stát. Pak existujou různé mutace, jako Evropa, ale jenom hlavní tahy nebo ten Benelux atd.. DVD obsahuje komplet celou Evropu v komplet detailu, včetně měst. Prostě jednou strčíš DVD disk do kufru, a už ho nikdy nemusíš vyndat. V tom je to kouzlo, nezná to hranice států.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.01.04  20:36

S CD to nefunguje, protože 1CD= 1 stát (nebo maximálně komplet Benelux ;o). Takže cestu musíš naplánovat jen po hranice (většinou se trošku překrývají), pak přehodit CD a nechat počítat další trasu...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.04  12:08

S německem mám zkušenost stejnou - naprostá dokonalost v pokrytí i funkčnosti. Pokud jde o cestování přes hranice, přece musí jít, abys zadal cíl v Anglii i když používáš CD a on Ti našel cestu z ČR ne? Jak tohle vůbec funguje u navigací s CD - ještě jsem to nezkoušel???
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.04  00:00

ČR je pokryta, tak že Praha je excelentní a řekněme, že kompletně včetně zkrátka všeho, no pak tam jsou okresní města, nebo spíše krajská a u některých jsou hlavní průjezdy. Jinak silnice EU třidy, tedy mimo Prahu vážně bída z nouzí. Dobrý je že takhle poslední aktualizace má už POI takže to umí hned najít všechny možný body zájmu (od benzínek přes muzea a až po restaurace + mnoho dalšího). Jsem zvědavej kdy bude další aktualizace s vyšším pokrytím. Myslím, že Škodovka má CDčka detailnější. Jenže CDčka jsou mi na nic, ke všemu by se mi fakt chtělo měnit na každý hranici CDčko. Takhle si člověk naplánuje člověk cestu z Prahu až do Skotska a hned ví jak daleko a za kolik hodin tam bude :)

No jinak excelentní je to kde jinde než v Německu... to je prostě neskutečný, každá polní cesta, každá vesnice zmapovaná do každé ulice. Jsem jel do Hachenburgu, tedy někde mezi Frankfurtem a Kolínem a je to pohoda, žádna mapa, žádna nejistota, jen poslouchat, nebo sledovat šipky. Už aby to bylo i ČR.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.04  22:09

Dik, ale ja DVD neuziju, a) mam renault, b) carminat este porad chroupe CDcka :-( Jak tam mas pokrytou CR? Myslim jaky mesta maji i ulice, jaky silnice atd...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.04  20:47

no nevím jak v CD, ale DVD to blaupunkt nebude určitě, hele zejtra mi vrátěj auto ze servisu, tak se podívám zcela přesně. Jestli máš vypalovačku DVD, tak ti ho půjčím. Tedy za mé přitomnosti si ho můžeš vypálit, já to v autě potřebuju :)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.04  20:38

Myslel sem ze MB pouziva Blaupunkt - aspon v prvomontazi...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.04  18:51

MB
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.04  17:38

Pro jaky auto mas cesky navtech?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.04  13:58

já mám v autě DVDíčko s celou Evropou, pomůže to ?
  • 00 Reagovat !

foto

11.01.04  10:00

« Becker

...a co CR pro Beckera-NaviSYS? Pro Becker on-line a DTM jiz je CR k maji, pro Traffic Pro ma byt do mesice. Jenze problem je cena...Nemate nekdo moznost udelat kopii.Vymenim za cesky NavTech.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.01.04  19:33

« Re: ceska mapa do Renaultu

jo, ja mam novyho Espace :-) Prima kara, ta laguna se mi taky moc líbí, ale nakonec jsem šel do většího, hele, pinkni mi mail na ogre30@centrum.cz...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…