GPS - navigace v autě, rady, návody atd.
"-- skrytý --" 17.01.04 10:45
« Re: SK
zase na druhu stranu sk mapy ma moc netrapia, relativne tu nie je kde zabludit a pokial nie si v nejakej "* sveta" tak ti staci trasa a poloha. Navigaciu pouzivam ked idem von a naozaj sa mi nechce stresovat kde mam odbocit a krajiny kam chodim su aj v AR2004 aj v inych softoch. No mozno motyka vystreli a bude aj sk mapa. Zatial moj pc v aute bude prehravat mp3, dvd a divx :) -
« Re: SK
skdd> no je to na zplakanie, ale vyzera to ze slovensko vyhorelo. Asi to bude tym ze podrobna mapa vobec neexistuje. Ja som tiez skoncil u AR 2002 a aj by som si kupi tomtom navigatora ale ten o slovensku vobec nechyruje. Tak musim zostat u tomtom routeplannera ale ten jedost nepresny hlavne v bratislave - napriklad ked idem okolo botanickej tak tam je taka odchylka ze to vyzera ze som parnik na dunaji :-) ... to by sa asi navigacny soft nechytal ze? :-) ... inak na zbytku slovenska mi to fachcilo v ipaqu v celku dobre. -
« Re: Becker
našrot: Můj kamarád dělá zeměměřiče a fakt ty mapy v reálu ne vždy souhlasí, ke všemu nezapomeň, že se musí zakreslovat typ křížení, typ podjezdu, nájezdu, přivaděče, odvadeče a desítky dalších různorodostí na silnici. To je jednoduší to projet. Oni stupidní nejsou ty společnosti a ke všemu to platí právě ty společnosti a pak vydělají na prodávání těch navigačních map, jenže v ČR by se jim to nevrátilo tak část peněz zasponzorovala Škodovka a fakt si nemyslím že to jsou společnosti které vyhazují prachy oknama, tam se nevyhodí zbytečně ani eurocent... holt němci :) -
"-- skrytý --" 15.01.04 18:30
« Re: Becker
Mě to s tím projížděním autem přijde jako velká pakárna - zase někdo nevěděl co s penězma... Oficiální digitalizovaná mapa kartografického ústavu je zpracovaná s přesností asi na 2m-5m (co jsem slyšel od známého, který na tom dělal). Tedy by nebyl žádný problém tato data převést do kompatibilního formátu. Jenže když holt všichni skopci, co naše mapy do aut dělají jsou holt "chytřejší" jako každý jiný zabedněný EU národ... BTW: když pro GPS jsou mapy pro Garmin apod., pro PocketPC (např. PocketKIM, který mě ovšem naštval, protože na mém PDA nefunguje, protože se ti trotli bojí, aby jim ten software někdo necracknul a přitom koluje tolik cracklých verzí...) a fungují, tak to vůbec nepochopím. A řekl bych, že jako pěší turista potřebuješ podstatně přesnější mapu, než jako automobilista.