GPS - navigace v autě, rady, návody atd.
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 30.01.04 22:58
« Re: sk pre microsoft mappoint
cece, si ma pobavil :-) casio a jeho peiu nechajme tak, vo svojej dobe revolucny pristroj akurat tym displejom. nebola to zla masinka ale dvojkove ceecka ju nevytrhli. Neviem odkedy sledujes ipaq a neviem kolko si ich predal/odservisoval alebo prisiel s nimi do styku ale ja som par riadkov kodu na stieborne hrce napisal a par sme ich aj dali do obehu a okrem mrtvych bateriek sa nam serie 36xx nevracali. Jedine co ma v dobe 36xx a 38xx vytacalo bola skutocnost, ze gprs jacket nechodil s 38xx. No a ked sme pri tom displejceku, neviem akych uzivatelov mas ty ale firmy co to u nas kupovali zhola kaslali na 64k farieb. Tymto nechcel urazit peiu a najma jej model 10x ale nemoznost upgradovat na CE3 bola pre tieto pristroje smrtelnym nedostatkom. Neochota Fastu ako slovenskeho dovozcu akokolvek spolupracovat vyrobky casio nielen na nasom trhu poslala do... -
no to je teda pekna ftakovina :-) ... nevies ci ta kreknuta chodi na ppc2000? ... BTW ja mam ipaq s 2000 a tam seriove cislo citat ide, tak by to teoreticky mohlo ist, zdal sa mi ten pocketkim oproti tomtomu lepsie urobeny ... skus sem hodit nejaky pointer -
"-- skrytý --" 30.01.04 12:17
Pod PPC2000 nechodí proto, protože kvůli "ochraně proti cracknutí" musí umět systém přečíst sériové číslo PDAčka. A stejně je to k ničemu. Zkušební verze mi chodila taky, protože ta v sobě nemá tuhle ochranu, ale jsou tam jen Karlovy Vary. Jestli chceš plnou, tak ti můžu říct, kde se dá třeba stáhnout (protože kupovaná je nechutně drahá). BTW: všechny jejich stránky a informační letáky tvrdí, že chodí i pod PPC2000, ale když se jich člověk zeptá, tak ti co reagují, tak ani nevědí, co to je a jméno Cassiopeia jim nic neříká ;o) Holt v evropě frčí poruchové iPAQy, které v době, kdy Casio uvedlo Cassiopeiu s extra velkým a extra barevným displayem ještě pomalu ani nevěděly o světě ;o) -
"-- skrytý --" 29.01.04 19:52
PocketStreets otevřou akorát mapy do velikosti cca 800kB. Větší města už bývají proto buď rozdělená na víc částí nebo nejsou tak podrobná. Podobně by dopadlo exportované slovensko. Já pro PPC používám RoutePlanner (který je ovšem drsně pomalý), kde Slovensko je a nebo je prý dobrý PocketKIM (sice ho mám, ale nemám možnost ho vyzkoušet, protože nechodí pod PocketPC, ale jen od PPC2002 výš...). -
« Re: SK
skdd> kukol som tu mapu, je to z vojenskeho kartografickeho ustavu, je tam napriklad aj cesta kvacianskou dolinou ak to poznas, ale je to 1:400 000 takze je to viac menej o nicom, ten tomtom toho ma daaaleko viac. Problem tomtoma je v tom ze sa tazko odhaduje kvalita cesty, tak si nemozes byt isty ci ides sirokou asfaltkou alebo polnou cestou. Raz som si nadbehol cestu do ziaru nad hronom tak, ze som v zlatych moravciach zbehol medzi kopce na Pilu a potom dole na Zarnovicu, lebo bol letny piatok a tu cestu popri Hrone nemam rad (moja dusa neznesie pomalu jazdu v kolone ale ani predbiehanie mi nerobi dobre) no tak som to zobral tade a bol som prekvapeny uzkou cestickou cez hory a lesy panu bohu za chrbtom az som sa dostal na uzke serpentiny kde by som sa asi s vecsim autom moc dobre neminal (odvtedy chodim radsej tade, stretol na celom useku 2 auta), no a bolo to namalovane rovnakou ciarkou ako "uplne normalna" cesta. -
no kua, >Carrefouru v Petržalce směrem do centra< to od teba povazujem za ftip z neinformovanosti, tade vzdy radsej chodim po lavej strane aby som nemal zaludocne problemy, tie baby si umyvaju asi jedine nohy, aj aj to len ked prsi :-))) (ak som sa niekoho dotkol vopred sa ospravedlnujem, proti gustu ...) -
no ja som na to tiez kukal ako puk, aj sme s nimi na dostojnickych skuskach narabali dost "spotrebne" to znamena fixovkami priamo do nich, tak som myslel ze nebude problem nieco "uliat" hlavne som chcel liptov a tak, ale nedostal som sa k tym spravnym, potom (po 89tom) ale vyslo v kartografickom ustave nieco co sa volalo "vojenska mapa CS" bolo v ovela slabsom meritku, ale dalo sa to kupit normalka v obchode (skusim ju niekde pozriet, myslim ze ju zena nosi v jej plechovej kabelke/dazdniku), ale teraz myslim ze treba mat online internet cez mobil a mas to v suchu :-) ... aj ked stale nie tak podrobne a hlavne to nejazdi s GPS -
"-- skrytý --" 18.01.04 15:53
no ale ked sme uz pri tom, nevies kde sa daju kupit alebo zohnat mapy s cestami pre offroad tu v sk? naivnu predstavu, ze niekto uz taketo nieco vydal pomaly zacinam opustat ale na vojne sme mali mapy aj so starymi lesnymi cestami akurat ich teraz neviem zohnat.