GPS - navigace v autě, rady, návody atd.
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Pocketkim
No skusil som nainstalovat kreknuty pocketkim co mi poslal Nasrot na stary ipaq 3850 ktory NEMA upgrejd na PC2002. Je v nom verzia 3.0.11171 Bez problemov to tam fachci - aj nekreknuta verzia vedela zistit jeho ID. Aj si rozumie s pretec gps CF. Cesty su na slovenskej mape zhruba rovnako husto ako v tomtom route pleneri ale o poznanie presnejsie. Su tam ale navyse aj mapy ulic (aj s nazvami) v niektorych mestach, takze sa s tym dalo pekne chodit po bratislavskych uliciach. Keby sa chlapci trochu poucili ako vyzera user interfejs tak by to bola dobra vecicka, trvalo mi hodne dlho kym som pochopil ako naplanovat cestu (navod bol samozrejme doma na pocitaci, do ppc sa nenainstaloval), boli tam nedotiahnute uplne detaily na 10 min prace len keby to niekomu dali do ruky co by to skusil nezainteresovane pouzit. Dorazilo ma ze vedia zahrat "gong" pred krizovatkou cize sa vie ozvat ked treba odbocit, ale zeby tam boli dva rozne vpravo a vlavo aby som nemusel na krizovatke kukat kam ze to mam odbocit, to ich nenapadlo, a sok som zazil ked som prisiel na koniec trasy a on sa zacal rozculovat ze som mimo trasy, no neverim ze to vyskusali v reali predtym co to vypustili do sveta. Ale na webe su uz novsie verzie, tak s tym hadam nieco spravili. No ale aby som nekrivdil, tak vzdy lepsie ako ked mi tomtom tvrdi ze ked idem okolo botanickej tak je to stredom dunaja :-) -
"-- skrytý --" 04.02.04 10:59
« Re: mp3 a navigacia
elegatne riesenie uznavam ale, ja uvazujem takto: pokial mam tahat so sebou ipod a telefon a pda (dopln co so sebou tahas) tak pre mna je lepsie mat v aute pecko s OS (kazdy podla svojich preferencii) a to pecko ma touch screen, disk tam dam aky xcem, synchronizacia pre mna nie je problem pretoze: uz teraz mam 2 telefony (nemam pda, zbytocne velke a jednoucelove (zatial)), synchronizujem cez syncML (P900 a 8910i) pokial by som mal PDA s MS systemom nie je problem synchro cez MIS, nemam velku masinu ale notebook (PPTP do firmy a mam svoje data, funguje uspokojivo aj cez GPRS). Pokial idem mimo firmu staci mi P900 ked nechcem notebook to najnutnejsie tam vybavim. Pokial idem niekam kde potrebujem iba phone staci mi 8910. Ak uz potrebujem pocitac mam notebook. Takze ked to prenesiem na pecko v aute: synchro sa mi spravi "samo" ked pridem k robote (wifi), pokial som mimo dosahu "svojho" AP (aj doma AP a PPTP via DSL takze dostatocne rychlo na synchro). Pokial xcem synchro MP3 tak bud wifi alebo mam moznost vrazit do auto pecka (AuPC :-) disk (DVD kde mam autorun a ten to nakopci kam treba). Z uvedenho vyplyva, ze mam iba jeden zdroj synchronizacie a potom mam kopie. Je iba na mne udrzat konzistenciu udajov. Ale pokial pocitam dobre: notebook sa mi synchro pri prvom citani posty v praci/doma, AuPC pri detekcii vlastnej siete. Telefon automaticky ako ho pichnem do cradle (alebo sparujem cez BT). Druhy telefon je krepejsi takze musim rucne. A nakoniec AuPC mam plnohodnotne pecko kde mozem pozerat divx, dvd, hrat MP3, stahovat fotky z fotaku, pisat mail (via BT keyboard) a jednoducho akokolvek xcem mrvit system tak mozem. Ano cenova narocnost je inde ako PDA ale aj dosiahnute vysledky su ine. Chyba uz len jedina vec ako dostat relevantne info do GPS ked nie si pokryty signalom z druzice... -
« mp3 a navigacia
To skdd: Problem 20gb mp3 a navigacie navzajom existuje: v sachte mas CD-ROM a v externom mp3 prehravaci (napr. ipod 20gb) audio s FM vystupom, tj. zvuk ti nejde do sluchadiel, ale maleho FM vysielaca, ktory si naladis na volnej frekvencii na radiu.
[odkaz]
Ak nefunguje link hladaj wireless music transmitter.
Niektore novsie mp3 prehravace uz maju takuto vychytavku priamo zabudovanu. -
"-- skrytý --" 01.02.04 16:17
« Re: sk pre microsoft mappoint
skdd: Nebyla první. Ale iPAQ neměl 65k barev ještě ani když byla 125tka na trhu víc než rok. Jinak jak jsem se bavil s některými lidmi z fy Sunnysoft, která bohužel jako jediná dělá českou klávesnici a rozpoznávač (mj. naprosto nelogicky), nepočítám-li ten ruský rozpoznávač, co bere písmo přímo z displaye a ne z "chlívečků", tak jsem se dozvěděl, že musím být blázen, když na tom píšu třeba 5ti stránkové texty (což prý tenkrát iPAQ naprosto nezvládal a po vložení většího množství dat zamrz) a kreslim jednoduchá schemata v CADu, že normální člověk to používá na kontakty, mail a na hry... Pak ovšem nechápu, proč si ty lidi nekoupí třeba Palm nebo N9210... -
"-- skrytý --" 01.02.04 10:17
mna v aute trapi iba kombinacia problemov mp3 a navigacia. Kedze nechcem vlacit kopec CD s mp3 hladam nejake riesenie kde mozem narvat aspon tych 20gb, a ver ze tych rieseni nie je vela. Bud mas mp3 alebo mas navigaciu. Alebo si postavit male pecko, ktore niekam skryjes a miesto radia si das touch panel. Ale aj to pecko obsahuje vela problemov, ktore treba riesit (napr. navigacne maju info o rychlosti vozidla aj od auta)... -
Neviem na co pouziva romanca pdacko, ale ja ho dost so sebou vlacim hlavne kvoli polnym programom co sa mi nechce nosit v notebooku. Nenaucil som sa pouzivat pda na stupidity ako synchronizovany outlook, ak nieco ako task list alebo podobne potrebujem, radsej to riesim xlsom, ale myslim ze ak potrebujem navigaciu prilezitoste a nejazdim profesionalne denne za neznamimi jobmi, tak mi je ozaj jednoduchsie zapichnut pda do drziaka prilepeneho na sklo a po ftakach. Na druhej strane asi by som zdochol keby som s tym mal robit denne, to by som asi volil bez obrazovkovu verziu navigacie nadrotovanej v aute, samozrejme s tou ficuriou ked ti to povie ze "na dialnici je zapcha, zoberieme to cez dedinky" - aj ked raz ma to poslalo dole z dialnice a potom som zistil ze to nebola zapcha, len proste uplne zaplnena cesta, ale ficalo sa. -
"-- skrytý --" 31.01.04 19:18
ipaq myslim mala v studiu meriva ako standart miesto displeja na zobrazovanie cohokolvek :-) synchronizacia coho? akoze pecko v aute a to synchronizovat? alebo xces synchronizovat kontakty vo svojom oblubenom mail klientovi? alebo telefonne cisla? alebo mp3? trosku sa tomu venujem tak povedz, co by trapilo bezneho uzivatela nech pohnem rozumom a vyriesim. Jedinu vyhodu pda vidim v cene. -
s tym nesuhlasim. podla mna kombinacia pda s bluetooth gps je velmi dobry krok dalej. dnes v autozurnale ukazovali studiu auta buducnosti od volkswagenu a to malo svoj palubny pocitac rieseny pomaly ako pda v takom zmysle, ze si si ho mohol vybrat so sebou a mohol ho dalej pouzivat ako dnes pouzivame pda. mal zvlastny stroj na kazdu pakovinu je neunosne - najma kvoli potrebe vsetko synchronizovat. -
"-- skrytý --" 31.01.04 12:43
nooo, 125 nebola prvy model s 64k farieb :-) to bola ak sa nemylim 105, ktorej baterie odchadzali rovnako ako ipaqu. Musis uznat, ze ludia chcu pda ako naozaj data entry a to ipaq serie 36xx splnal dokonale. Potom prisli ovela vydarenejsie serie 39xx, ktorym nebolo co vytknut (dokonca uz boli sdio). Kazdy porovnavame subjektivne skutocnosti, pre nas peia bola slepa vetva v tej chvili ako nebol mozny prechod na ce3 inak ako nakupom noveho stroja. K problematike cpq nb mozem zodpovedne prehlasit, ze rozchodim klasicke windoze na kazdom stroji bez problemov a bez brutalnych zasahov. Dokonca na evo10x5 rozbehat linuza nie je problem (vyzaduje vela info ale je to mozne). Vsetko je otazka casu, ktory si tomu ochotny venovat. Pokial chces cisty stroj za 15 minut, urobis quick restore, pokial mas hodinku tak si clean install urobis sam.
Kazdy vyrobca ma svoje chvilky kedy pusti na trh *.
A k problemu pda a gps. PDA v aute je pre mna slepa vetva, hladam ine riesenia (napr. mini-itx stroj)... -
"-- skrytý --" 31.01.04 12:11
skdd: no, já mám E125 už více než 3 roky, naprosto bez poruchy, baterku mám původní a pořád vydrží tak 5 hodin práce. iPAQa jsem při výběru zavrh, protože jsem chtěl větší display a lepší rozšiřitelnost (jacket nepovažuji za optimální řešení, zvlášť když tloušťku iPAQu téměř zdvojnásobí ;o) ). Jemnější barevné rozlišení mi vyhovuje třeba pro prohlížení fotek z digitálu a větší display 3,5" místo 3" displaye, do kterého se nemusí narozdíl od iPAQáckého tak mlátit, pro práci s CADem. A nakonec pro Casio hrála ta spolehlivost - mám pár (asi 7 známých), kteří iPAQ prodali kvůli tomu, že se jim prostě sám bez jakéhokoliv upozornění vymazával. Nemožnost upgradu je jediným, ovšem v dnešní době docela vážným, nedostatkem Cassiopei. BTW: taky jsem jí za ty nehorázné peníze nekupoval v ČR (tenkrát tu stála cca 35tis.). Kdybych si někdy v budoucnu kupoval nové, tak bych koupil dneska asi Toshibu E800, ty jsou dneska hodně na výši a tradičně oproti iPAQu za stejnou cenu lépe vybavené. Ono vůbec na čemkoliv od Compaqu či HP platí člověk akorát značku (viz např. tiskárny - pěkně tisknou, ale po uplynutí záruky přestanou buď brát papír vůbec nebo natáhnou celý zásobník... a nebo notebooky Compaq - většinou nekompatibliní s jinými widlemi než s originál Comopaq atp.).