Ojeté combi střední třídy do 300000 Kč - poraďte

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta

• « 00 Reagovat !

foto

25.02.03  14:29

« Re: to oddie:

oddie: to máš pravdu, že pežot má asi lepší TD, ale asi taky bude dražší. U TD je péče o motor důležitá, to nepopírám, hlavně nechat běžet po rychlejší jízdě. to, že se jede pomalu se studeným motorem, na to jsou řidiči zvyklý, ale málokdo po jízdě na dálnici nechá motor běžet, když zabočí třeba k benzíně. když si jde někdo koupit třeba to TD, tak je dobrý vzít sebou někoho, kdo se vyzná, ví, jak to má jet a umí ten motor slyšet... dá se hodně věcí zjistit dřív, než se za auto zaplatí.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.03  10:34

« to oddie:

Jo to máš úplnou pravdu. Dokonce i ten co mi to prodával je překvapenej jakej je to trvanlivej kousek. Však on byl tenkrát taky relativně drahej :o), podobný se daly koupit i za 35-40tis. Tyhle auta jsou hrozně levný, protože to má jednak velký povinný ručení a jednak dost šílenou spotřebu - takže ten kdo chce šetřit (a takových je s auty kolem 50tis většina) o něm nemůže vůbec uvažovat. Výsledkem je vysoká preiswert těchto aut (vždyť za stejné peníze jsem mohl mít třeba prohnilého Favorita a to je nesrovnatelné :o). Ovšem kdybych neměl štěstí, mohl jsem do něj už dalších 50tis. nacpat - to je pravda. Ovšem to se dá pořešit i koupí jiného auta bez dokladů za 20tis a z těch dvou polátat dohromady jedno. Celkově vzato je to tak jako tak ježdění za směšný peníze. Až na ten benzin :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.02.03  09:45

A proč bych nebyl? Nejsou to jediná auta, co znám... Ad ta koupě kombi okolo 300tis - jo, je to nic moc, dost to ztratí na ceně. Ale přeci jen míň, než nové... K tvému autu - to je přesně ten příklad, podle kterého se to nedá posuzovat! Koupil jsi auto za 50tis, rok slouží bez jediné závady - tak si gratuluj. Tyhle staré levné auta jsou totiž skutečnou sázkou do loterie - někdo vyhraje (jako např. ty), ale dost lidí prohraje. Já např. nedám dopustit na ty moje pažouty - ale znám x lidí, kteří koupili tohle auto, co se jim neskutečně sype (a ti si ke mně chodí pro díly :))). Tam je to hlavně o tom, umět posoudit, co se vůbec vyplatí opravovat, a co hodit za hlavu jako prohru v té loterii - a koupit jiné... Už jsem viděl i dost tvých oblíbených E30-tek, co byly v zoufalém stavu, a majitelé se je ještě zoufale snažili opravovat, místo toho, aby je nechali rozkopat na díly...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.03  09:30

« to oddie:

Jo jo. Ty holt, ale nejsi nestranej pozorovatel :o), to já úplně jsem nestranej (z hlediska výběru tátova nadrozměrného kombi určitě :o). Mimochodem, mám pocit jestli není koupě auta v této cenové relaci (kolem 300tis) ta nejhorší možná - už to zdaleka není nové, ale ještě je to drahé (a nebo je to naopak - no nevím :o). Já koupil auto za 50tis a už přes rok slouží bez jedinné závady...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.02.03  09:14

Imaxim: to fakt netuším.
    KoK: to je věc rozumu, ne nějakého citu, obdivu či kdovíjaké obliby. Já už ty starší naftové pažouty nějakou chvilku dělám, mám je zmáklé, mám na ně dost věcí - takže je provozuju doslova za hubičku. Co víc si přát? Když půjdu do jiné značky, bude mě to stát ranec, v porovnání s tím, co mám. A holt mi už není 20, abych si hrál na závodníka, takže mi ten diesel bez turba docela stačí...
  • 00 Reagovat !

foto

25.02.03  09:07

« to oddie:

Hele, prodával se v ČR Peugeot 406 v turbo benzínu? 3.0l asi jo, ale to turbo nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.03  08:59

« Re: kombi

souhlasím s oddiem (až na tu jeho oblibu Peugeotů :o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.02.03  08:32

Alig: že dávaj ty auta po leasigu po 100tis km pryč, tomu věřím, to je celkem běžná praxe. Když je to od jednoho řidiče., je to většinou v pohodě - ale věř tomu... Vím, jak vypadaj auta v oper. leasigu u nás - resp. jaký je k nim přístup řidičů. A to je zrovna u celkem choulostivého TD věc docela podstatná - když dostává kouř hned studený, a pak jej po jízdě na plný nenechají ani půl minuty "vydechnout"...
    Co se týká Mondea 1,8TD - koupil jsi jej jako nové, najel 120tis km - gratuluju. Nicméně, podle toho se nedá srovnávat stav všech těchto Mondeíí... To tvoje, koupené tady (tedy první majitel) se 120tis km, pravidelným servisem a slušným zacházením, bych klidně koupil taky (no, asi nekoupil, protože auto nesháním, myslím tím "kdybych sháněl"). Problém jsou víc jeté kousky - ty už se dost často sypou, a je to trochu sázka do loterie. Oproti např. mému oblíbenému Peugeotu 1,9D/TD tyhle fordí TD prostě zdaleka tolik nevydrží...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.03  19:45

oddie: mam kontakt na ten leasing (ale auta nevozim) a vubec neni pravda, ze ty auta hodne litaj. jsou to vetsinou auta do 100,000km a vetsinou od jednoho ridice.. a co se tyka mondea, koupil jsem nove v CR v roce 98 (1.8TD turnier) a jsem spokojeny. nebyla jedina zavada, spotreba 6litru stale beze zmeny, emise v poradku, najeto 120,000km. jezdim denne do prace, trochu jezdim sluzebne a cele leto vzdy s karavanem na haku o vaze 1,000kg.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.02.03  11:45

Když velké auto s dieselem, tak určitě ne Mondeo - aspoň to starší ne. A operativní leasing - spousta řidičů, plyn na podlaze a žádný vztah k autu. Něco takového bych vzal jen hodně mladé lehce bourané, a to jen za opravdu super cenu...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.03  11:18

V operativním leasingu budou ty nejlítanější pekáče. Takže z roku 2000 bude sice za super cenu, ale bude mít najeto klidně 300tis. km. Jinak když už Mondeo, tak určitě ne diesel 1,8TD. Prý je dobrej šestiválec, ale jeho obsah 2540 (tak nějak) z hlediska povinného ručení opravdu nepotěší :o)
  • 00 Reagovat !

foto

22.02.03  12:26

« kombi

tak jako tady nekdo urputne haji scorpio... jako ze to je nejprostornejsi :o), tak ja budu hajit mondeo kombi. kdo chce velky auto s dieselem, tak muze koupit za 300.000,- diesela v plne vybave uz z roku 2000. nejlepsi je vydat se do byvalyho NDR a tam koupit auto, ktery bylo v operativnim leasingu. jisty puvod, znackovy servis a nizka cena. doporucuju.
  • 00 Reagovat !

foto

21.02.03  09:51

« Jsme nejlepší

Nejvyšší cenu za Váš ojetý vůz nabízíme my. Vozy za nejnižší ceny nabízíme my. Nejlepší servis máme my. Nejdelší záruky poskytujeme my. Vozy vyznačující se tak vysokou kvalitou nenabízí nikdo jiný než my. My na Vás čekáme, tak neváhejte a navštivte nás. Autobazar 5A.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  15:07

« Re: celkově vzato

Nic sa nedeje ;))) Rebricek je asi "freeware", ale cely casak, na to si asi nechavaju copyright, ved za to pytaju nejake 4 euraky ;))) Kazdopadne k tomu, aby si clovek spravil zakladny obrazok, rebricek staci ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  15:05

Sorry, to jsem netusil. Je to zebricek a k tomu nejake tlachy.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  14:59

mbe: Moze byt. Bude to asi len rebricek. TUV Report ako taky je asi 120 stranovy casopis, kde je kazde to auto rozpisane osobitne. Btw. po minulom roku, ked vyhral Focus, sa tento rok uz prekvapenia nekonali: Vyhrala Toyota. Focus padol niekam na 20. miesto ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  14:52

Jen pro info. Aktualni TUV statistika vysla shodou okolnosti vcera ve Svete Motoru (myslim casopis). Je to tam komplet i s nejakym komentarem.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  14:35

No jo, ked mas znameho, tak sa to hned trosku lepsie vybera. Otazka fakt je, ci najdes auto presne zodpovedajuce Tvojim poziadavkom. Kriteria mas stanovene idealne ;))) uz ho len chalana najst!
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  14:31

No ideální by byl asi nějakej sice starší ale s málo km (kdo najezdí málo, zpravidla nejezdí ani moc rychle :o) po prvním majiteli z ČR s vyplněnou sesviskou. Dost pochybuju, že takovej Pašík vůbec existuje, resp. že se k němu člověk vůbec dostane. Nicméně to mi přopomělo, že znám člověka z AutoJarov - znám ho sice hodně málo, ale využít bych ho mohl :o))). Tam by mohli mít docela přehled o těch autech z protiúčtů...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  14:22

KOK: U nas ano, ako "Dienstwageny" sluzia hlavne kombiky ;)) Takze ak by to auto bol kombajn kupeny u nas, tak asi veget. Ak bude dovezeny, tak radsej asi nie... Co na to ostatni?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…