Ojeté combi střední třídy do 300000 Kč - poraďte

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta

• « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  14:14

« Re: celkově vzato

jenom mě napadlo, že služební bývaj asi spíš sedany a zrovna tak závodníci asi radši sedan (já mám taky sedan :o))). Combi si třeba kupujou klidnější řidiči :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  14:06

dabel - obávám se, že máš celkově vzato pravdu ve všech bodech :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  14:01

KOK: Ja neviem, ja by som sa asi Passatu trosku bal...
    a/ ci neni kradnuty

b/ ci by mi ho za tyzden neukradli (na Ukrajine idu na dracku ;)))

c/ ak je dovezeny zvonku, tak je strasne vela Passatov ako "Dienstwagen", ktore po dialnici najazdia strasne kilometre s plynom na podlahe

d/ ak je kupovany u nas... neviem, podla stylu jazdy majitelov Passatov im hrozi to iste, co u tych "Dienstwagen"

e/ spolahlivostou su len priemerne

Ale samozrejme, su to vsetko len predsudky ;)) Sef ma uz tretieho sluzobneho Passata TDI a je spokojny (aj ked jazdeneho by som po nom nechcel, kolegovia vravia, ze on uz nejazdi, ale nizko leti ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  13:31

tak jsem pro orientaci zabrousil na www.cars2000.cz A je fakt že i v daný cenový kategorii (280-300tis) se tam Passaty najdou - kolem r. 97-98, TDi (dokonce i 81kW) a do 100tis km. Takže buď jsou kradené, nebo mají jen stočené km a nebo Passaty zlevnily :o), protože na druhou stranu jsou tam úplně stejný auta za 350tis... Co myslíte? (ještě se poptám v tématu VW Passat :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  13:23

TUV Report je casopis. Niekde na inete urcite najdes rebricek, v tom casaku su rozobrate jednotlive typy dopodrobna. A co si o nom myslim? Da sa na nom poznat, co na aute odchadza s pribudajucimi kilometrami. Napr. predsudok o hrdzaveni Oplov prvej polovice 90-tych rokov je pravdivy: ked Astra/Vectra maju v danej vekovej kategorii vyse 20% aut s koroziou... Faktom je, ze to neda prehlad o spolahlivosti. To uz je lepsia ADAC statistika vyjazdov, kde "index" vyrabaju preratanim poctu vyjazdov k danemu typu auta na 1000 prihlasenych aut. Prave tam spominali to o novych Mondeach.

Jo, ale spomenul som si: kolega ma Mondeo 1.6i 16V kombik, r.v. 94 od novoty, medzicasom asi 120tkm a vraj bez problemov... tak neviem...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  12:00

dabel - Kde se najde ten TUV report. A co si myslíš o jeho vypovídací hodnotě?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  11:59

« Re: Re:

Když se na to podíváme vážně - to kdo a nebo kde se to látá dohromady asi nebude podstatný. Ale když třeba srovnám Ford/VW, tak bych řekl, že VW jsou jakoby poctivěji udělaný, teda že déle vydrží, což je u ojetiny asi dost podstatný. Třeba je to taky jen můj předsudek. Třeba Focus je podle TUV první před Toyotama atd...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  11:55

KOK: Tak neviem, faktom je, ze ziadneho majitela Mondea nepoznam :(( "Cim novsie, tym lepsie" pisali tak v ADAC rocenke, ako aj v TÜV Reporte.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  11:53

dabel - podle kutila je to prý přesně naopak. Starý Mondea dobrý, novější (on má něco kolem 2000) nestojí za nic, tak nevím...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  11:52

KOK: A aky ma vztah k tureckej produkcii, ked ma rad nemecke auta? V nemeckej fabrike urcite nebude pri pase makat Nemec... ten je tam len "pan ridici" ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  11:51

Minimálně se na Slovensku dělaj ty nejlepší Passaty 4x4 a Golfy asi taky. Takže kdyby to byl Passat, nesměl by tatít vědět, že je ze Slovenska. Všechny slovenský výrobky totiž posuzuje podle pračky Tatramat, případně lednice Calex, který jsme kdysi měli doma :o))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  11:48

KOK: Mondea sa podla ADAC a TÜV - co sa spolahlivosti tyka - vraj zlepsili az po facelifte v roku 99. Asi by ste mali hladat prave takyto kusok (poznas podla inych prednych svetiel)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  11:47

oddie: Slovensky VW ma zo vsetkych koncernovych zavodov najvyssiu kvalitu. Doteraz sa montovali napr. Golfy VR6 syncro a Passaty V6. Teraz nabehli na vyrobu VW Touareg a Porsche Cayenne ;)) No, asi vieme makat lepsie nez Turci v nemeckych zavodoch ;)))

ad Nissan: Almery aj Primery sa pre europsky trh montuju jedine v Anglicku. Aj moja Primera mala v rubrike "znacka" v technicaku uvedene NISSAN(GB) ;))) Takisto niektore Toyoty a Hondy sa robia v Anglicku. Mazda bude udajne nieco montovat v Spanielsku - uz teraz mam z toho vyrazky po celom tele :((((
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  11:46

No kdyby to byly jen kutilovi problémy s motorem, nebylo by to tak hrozný (dalo by se říct, že je výjimka :o). Ale problémy jsou i s podvozkem a řízením - Ford prostě některé díly slabě dimenzuje (je to stejné u sierry, mondea a prý i Focusu? - takže 20 let a nepoučí se). Myslíte že třeba Opel je lepší? Pověst má ještě horší než Ford...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.03  11:45

Jo, a ještě k tomu Mondeu - nevím, kde všude se vyrábělo, každopádně Ford má velice hezky udělané a známé kódy ve VINu - až jej půjdete kupovat, schválně si to přelouskej - aby náhodou nebylo španělské :)))) Fordí VINy má na svých stránkách např. Oleowr (rubrika Ford Sierra), kdyby něco.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.03  11:42

« Re:

Ještě malinký offtopic, k těm přesudkům o zemi původu auta. Rád vzpomínám na příhodu z Německa, kde se někdo místní vytahoval s fungl novým Golfem Variant, jako že německá kvalita, a "Echt Deutsch Wagen" - až jej jeden ze slovenských kolegů zlomyslně usadil, že zrovna tyhle kombíky se dělají u nich na Slovensku... Co je na tom pravdy, nevím, VW na Slovensku něco dělá - každopádně dotyčného vytahovače to docela zarazilo. Dneska už stejně většina fabrik má pobočky leckde, takže dělit auta na "německé", "japonské" atd je dost kravina... Taky mě svého času zarazilo, když jsem vracel půjčeného Nissana Primeru, a chválil jsem jej, jak ten "japonec" pěkně jezdí, a majitel jen utrousil, že to vyrobili v Anglii...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  11:40

K_O_K: A nechces otcovi vytlacit zopar stran prispevkov z "Ford Mondeo - auto roku 1994"? Mozno hlavne kutilove problemy by ho zaujali... Pred casom som tiez trosku poskuloval po Mondeu - su za dobre ceny - ale prave tato rubrika ma dost odradila...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  11:39

oddie - no já mám taky rád německý auta, ale když pominu, že Mondeo látaj někde v Belgii, tak u "levnýho" combíku bych klidně volil i jinou značku než německou. Na Vectru nebo Passata bych ho asi přemluvil, ale to už je zase to Mondeo asi lepší volba :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.03  11:30

Heh... to máš dobré. Inu, to je každého věc, když dá na předsudky. Tak hodně štěstí, s tím Mondeem - snad ho bude mít víc než ti, co popisovali své problémy s Mondeem v nějaké rubrice na tomto fóru...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.03  11:14

Pánové díky všem za rady. Nicméně když jsem včera jel s tátou něco nakupovat - jeli jsem Sierrou a v ní nepěkně lupalo od zadní nápravy při každém rozjezdu, zapředli jsem rozhovor, co teda místo ní. Takže je to asi tak - Octavii nechce, nechce ani italský, francouzský, španělský a už vůbec ne japonský auto. Takže ať si koupí Mondeo a trhne si nohou :o), koneckonců jsou to jeho peníze. Já to s nim myslel dobře :o)))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…