Autem do Turecka?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Turecko ...
Nazdar cestovatelé !!! To je moc zajímavý nápad, jet do Turecka ... Letos jsem byl autem v Itálii, kousíček pod Napoli, přesněji řečeno v Paestum, kam jsem to měl necelých 1600 km a příští rok plánuji Bulharsko ... Tudíž by mně zajímalo, kdo jste tam (do Turecka), kudy, jak a za jakých podmínek jeli. Odkud, kam, jak dlouho, pohonné hmoty, poplatky, hranice, prostě všechno. Z Bulharska do turecka to je kousek, možná, že bych jel až tam. Dík za jakoukoliv odpověď ... -
"-- skrytý --" 05.11.02 19:19
« Re: Re:
Klidně,na celnici při vstupu do BG jsem se trochu chytl s celníkem protože chtěl velký úplatek za překročení hranice.Celou cestu jse tehdy spal ,jako spolujezdec.Sledovali nás dvě auta a kousek od Plovdivu nás začali stavět falešní policajti.Kolega,který auto řídil zastavil.Banditi vyskočily v kuklách a zbily nás.
Devítka u hlavy byl dostačující argument.Byli jsme rádi,že jsme přišli pouze o peníze!!!!!
Když jsme vše hlásili policajtům jediné co je zajmylo,kolik financí nám zůstalo.Asi nás chtěli obrat. -
« to meda
Možná, že kdyby náš hotel trochu míň připomínal ráj na zemi, tak bych taky víc cestoval. ;o)
Každopádně jsem se bavil s Bergičany, kteří na Pamukale jeli a byli unešení.
BTW, ohledně natahování, zatím jediná cestovka, na kterou nemám křivého slava, je ČEDOK. Fischer nic moc. -
"-- skrytý --" 04.11.02 17:28
« Re: Až do Turecka?
Myslím,že to tvoje auto to zvládne bez problémů,v turecku jsem viděl jezdit taky punta .Myslím,ýa se tam taky dokonce vyráběj.
Záleží jenom,jak se v Puntu cejtíš pohodlně.Přeci to je do Istanbulu okolo 1900km,a pokud chceš jet dál do Antalye ,tak počítej dalších 900km.Tam už jsou cesty ale docela dobrý.
-
« Re: to meda
Huf > a co pekneho se da v Turecku jeste videt? Ja jsem tam stravil pred 10ti lety asi 3 mesice a byla to nadhera - Pamukale, Efez, stara Smyrna, Istanbul, Troja... super lidi, prijemny. Podruhe jsem tam vzal pred 6ti lety svou zenu a jeste to slo - za tri nedele jsme projeli vsechno, co jsem si pamatoval. Pred dvema lety tam byla teta a byla totalne zklamana - do Efezu je pustili jenom ke knihovne a amfiteatr videli akorat zdalky, do vapencovych lazni v Pamukale jenom kouknout ze silnice, ze by se tam koupali jako my - ani napad. Natahli je snad vsichni, koho potkali... -
« to meda
Jo, něco na tom je ;o)
Přímo v tom našem hotelu bylo tak 50% rusů, ale těch superzazobaných. Bylo komické vidět obtloustlého malého 40níka se super modelkou po boku, která zase čuměla po jiných, méně obtloustlých a mladších. Jinak, tito rusové se chovají velmi ukázněně. Rozhodně líp jak němci nebo my. -
« Re: Až do Turecka?
Byl jsem autem v Řecku - trajektem a Turecko mě láká převelice. Cesta mě ale naprosto odrazuje. Už aby se v bejvalý Jugoslávii všechno uklidnilo a dalo se tam normálně projíždět...! Pak tam jedu hned. Za současnejch podmínek dávám přednost letadlu. -
"-- skrytý --" 03.11.02 13:43
« Re: Re:
jezdil jsem jak přez srbsko,tak i přez RO,obě cesty jsou velice zajmavý.Jenom nesmíš jet sám v noci-hrozí přepadení,mě se to jednou stalo a ukradli mi všechno co jsem měl.Nepřeju tento zážitek nikomu.Doporučuji jet alespoň ve 4 lidech a nejlépe 2 až 3 auta ,nebo se na hranicích s někým domluvit a jet v konvoji!!!! -
« Až do Turecka?
Toto léto jsem tam byl (letecky). Překvapilo mně, že v hotelu, ve kterém jsem bydlel (jeden z nejlepších v turecku -> viz www.martimyra.com), bylo pár němců autem. Na parkovišti stála auta jako X5 4.4, nová M5, S classe...
V těchto vozech ta cesta může být velmi zajímavá a příjemná.
V čem tam chcete jet Vy?
BTW, jednalo se o jižní část Turecka pod Antalyí.
Jinak o cestě do Turecka byl asi před dvěma lety natočen nezávislý německý film Im Juli (V červenci). Film byl fantastický a zajímavé byly zejména pasáže z Maďarska, Rumunska a Bulharska. Jo mimochodem hlavní hrdinka se jmenovala Juli a tak pro ty co mají alespoň základy němčiny zní název filmu -Im Juli- mnohoslibně!!!