Autem do Turecka?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 06.11.02  08:13

« Cesta do Turecka

To ccc: Díky za info o tom přepadení. V podstatě se to neliší od těch o kterých jsem slyšel i dřív.
    Jinak o cestě do Turecka byl asi před dvěma lety natočen nezávislý německý film Im Juli (V červenci). Film byl fantastický a zajímavé byly zejména pasáže z Maďarska, Rumunska a Bulharska. Jo mimochodem hlavní hrdinka se jmenovala Juli a tak pro ty co mají alespoň základy němčiny zní název filmu -Im Juli- mnohoslibně!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.02  19:43

« to tomcat

Veškerý hotelový personál kromě pokojských (to mě sralo) byl schopen základní konverzace v angličtině, němčině, ruštině, španělštině a francouzštině. Někteří uměli i portugalsky.
  • 00 Reagovat !

foto

05.11.02  19:30

« Turecko ...

Nazdar cestovatelé !!! To je moc zajímavý nápad, jet do Turecka ... Letos jsem byl autem v Itálii, kousíček pod Napoli, přesněji řečeno v Paestum, kam jsem to měl necelých 1600 km a příští rok plánuji Bulharsko ... Tudíž by mně zajímalo, kdo jste tam (do Turecka), kudy, jak a za jakých podmínek jeli. Odkud, kam, jak dlouho, pohonné hmoty, poplatky, hranice, prostě všechno. Z Bulharska do turecka to je kousek, možná, že bych jel až tam. Dík za jakoukoliv odpověď ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.11.02  19:19

« Re: Re:

Klidně,na celnici při vstupu do BG jsem se trochu chytl s celníkem protože chtěl velký úplatek za překročení hranice.Celou cestu jse tehdy spal ,jako spolujezdec.Sledovali nás dvě auta a kousek od Plovdivu nás začali stavět falešní policajti.Kolega,který auto řídil zastavil.Banditi vyskočily v kuklách a zbily nás.
    Devítka u hlavy byl dostačující argument.Byli jsme rádi,že jsme přišli pouze o peníze!!!!!
    Když jsme vše hlásili policajtům jediné co je zajmylo,kolik financí nám zůstalo.Asi nás chtěli obrat.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.02  14:45

« to HUFNAGL

Všichni stejně? Nebo některý třeba jenom dva a jiný deset, takže šest v průměru?
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 05.11.02  11:45

To CCC: Můžeš blíže popsat jak došlo k tomu přepadení? Jestli se ti o tom ovšem chce rozepisovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.02  17:59

« to meda

Možná, že kdyby náš hotel trochu míň připomínal ráj na zemi, tak bych taky víc cestoval. ;o)

Každopádně jsem se bavil s Bergičany, kteří na Pamukale jeli a byli unešení.

BTW, ohledně natahování, zatím jediná cestovka, na kterou nemám křivého slava, je ČEDOK. Fischer nic moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.02  17:57

« to tomcat

Ano. To ale není důležité ;o)

V našem hotelu (5*) uměli všichni kromě pokojských 6 jazyků.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.11.02  17:28

« Re: Až do Turecka?

Myslím,že to tvoje auto to zvládne bez problémů,v turecku jsem viděl jezdit taky punta .Myslím,ýa se tam taky dokonce vyráběj.
    Záleží jenom,jak se v Puntu cejtíš pohodlně.Přeci to je do Istanbulu okolo 1900km,a pokud chceš jet dál do Antalye ,tak počítej dalších 900km.Tam už jsou cesty ale docela dobrý.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.02  14:23

« Re: to meda

Tak tenhle sok jsme mel v Italii, kdyz tam neumeli ani nemecky a anglicky!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.02  14:18

to Huf: To jako chceš nenápadně naznačit, že čuměla po Tobě? V Turecku jsem byl předloni a 100% spokojenost. Rusové v pohodě, jenom trochu šok když ve **** hotelu neuměla recepční anglicky, zato ale rusky.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.02  13:50

Huf > a co pekneho se da v Turecku jeste videt? Ja jsem tam stravil pred 10ti lety asi 3 mesice a byla to nadhera - Pamukale, Efez, stara Smyrna, Istanbul, Troja... super lidi, prijemny. Podruhe jsem tam vzal pred 6ti lety svou zenu a jeste to slo - za tri nedele jsme projeli vsechno, co jsem si pamatoval. Pred dvema lety tam byla teta a byla totalne zklamana - do Efezu je pustili jenom ke knihovne a amfiteatr videli akorat zdalky, do vapencovych lazni v Pamukale jenom kouknout ze silnice, ze by se tam koupali jako my - ani napad. Natahli je snad vsichni, koho potkali...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.02  11:28

« to meda

Jo, něco na tom je ;o)

Přímo v tom našem hotelu bylo tak 50% rusů, ale těch superzazobaných. Bylo komické vidět obtloustlého malého 40níka se super modelkou po boku, která zase čuměla po jiných, méně obtloustlých a mladších. Jinak, tito rusové se chovají velmi ukázněně. Rozhodně líp jak němci nebo my.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.02  10:01

Byl jsem autem v Řecku - trajektem a Turecko mě láká převelice. Cesta mě ale naprosto odrazuje. Už aby se v bejvalý Jugoslávii všechno uklidnilo a dalo se tam normálně projíždět...! Pak tam jedu hned. Za současnejch podmínek dávám přednost letadlu.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.02  09:42

Huf > ty nemci s nejvetsi pravdepodobnosti sjeli do Italie a jeli trajektem do Istanbulu nebo do Bandirmy. Jinak jih Turecka neni Turecko - to je Nemecko krizeny s Ruskem :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.02  21:53

To jeste nevim, podle toho, jake ziskam informace o zkusenostech jinych. Mam (nove)PUNTO, Chorvatsko zvladlo v pohode, ostatni delsi cesty taky. Ale opravdu nevim, tusim, ze na takovou cestu by to chtelo neco vetsiho. Ale jeste uvidim.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.11.02  13:43

jezdil jsem jak přez srbsko,tak i přez RO,obě cesty jsou velice zajmavý.Jenom nesmíš jet sám v noci-hrozí přepadení,mě se to jednou stalo a ukradli mi všechno co jsem měl.Nepřeju tento zážitek nikomu.Doporučuji jet alespoň ve 4 lidech a nejlépe 2 až 3 auta ,nebo se na hranicích s někým domluvit a jet v konvoji!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.02  10:58

« Až do Turecka?

Toto léto jsem tam byl (letecky). Překvapilo mně, že v hotelu, ve kterém jsem bydlel (jeden z nejlepších v turecku -> viz www.martimyra.com), bylo pár němců autem. Na parkovišti stála auta jako X5 4.4, nová M5, S classe...

V těchto vozech ta cesta může být velmi zajímavá a příjemná.

V čem tam chcete jet Vy?

BTW, jednalo se o jižní část Turecka pod Antalyí.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.02  23:54

« Re:

Ja vazne uvazuju o ceste autem do Turecka pristi rok. Hledam nejaky informace od lidi, co uz tam autem byli. Muzete se podelit? Hlavne o ceste, moznost sehnani ubytovani atd. Diky.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.02  17:43

« Bez nadpisu

dobrý téma ,tuto cestu jsem podnikl a to několikrát.
    Rád si těchto zážitcích s někým pokecám
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…