Autem do Turecka?
« Re: Cesta do Turecka
Do GR pojedu přes cestovku a vychází to na 28000,-kč(dva dospělí a dítě na 12 dní v solidním apartmánu).Dezinfekci jsem projížděl několikrát v Kazachstánu.7000,-kč na jednu jízdu je teda dost,to už se vyplatí jet trajektem(Itálie(Trest)-Řecko) a máš klid!!Tolik poplatku jsem neplatil ani když jsem jezdil do Kazachstánu(Polsko,Litva,Lotyšsko,Rusko)… nejezdí trajekt z Chorvatska,asi by to bylo levnější.Vypadá to,že mě ta cesta bude stát stejně jako kdybych letěl. -
"-- skrytý --" 22.01.03 18:40
« Re: Cesta do Turecka
Koukal jsem se na to je to asi 1800km.Počítej asi 24 hod nonstop jízdy.Nevím za jakých podmínek je průjezdná Makedonie.Počítej poplatka,dálnice u nás,slovensko,poplatky za silnice v maďarsku.Dále vízum v Srbsku,nevím teď jestli naše zákoné pojištění tam platí .Za dálnice se v srbsku taky platí.Pokud pojedeš přez BG tak počítej na hranici poplatek ta silnice,dezinfekci auta(to znamená že projedeš takovou kalužinou co ji říkaj dezinfekce stávalo to asi 8 DM)Toto projetí této hranice tě bude stát asi 15 euro.
Dále taky počítej s častými kontrolami a s hladovými policajty.Myslím,že jedna cesta tě vyjde asi na 7 000kč.Jěště jsem se chtěl optat jak je to v GR s ubytováním,jak se pohybujou ceny?? -
« Re: Cesta do Turecka
Ahoj,díky že sis udělal čas.V polovině července jedu do Řecka na ostrov Lefkáda.Potřebuji vědět vše co se týká cesty?Která trasa je nejbližší a nejrychlejší?Do bývalé Jugoslávie je potřeba vízum?Platí se v Rumunsku a Bulharsku nějaké poplatky(dálnice atd.)?Je toho strašně moc,co by mě zajímalo!Škoda,že nejede trajekt třeba ze Splitu.Itálie,Řecko trajekt stojí 15000,-kč,to je dost.Pro začátek by to stačilo.Ještě jednou dík.Tomáš -
"-- skrytý --" 07.11.02 20:00
« Re: Cesta do Turecka
pokud pojedeš s nafťákem,který bude mít spotřebu okolo 5 lt tak to za 4000 pořídíš.Musi¨íš však počítat s poplatky slovensko-dálnice,maďarsko dálnice ,rumunsko poplatky,úplatky a pokuty,v bulharsku kromě poplatku za cesty,který se vybíraj na hranici musíš počítat s poplatkem za most nebo ferybot,dále tě čeka poplatek za dezinfekci,to že projedeš takovou kaluží. Dřív tato kaluž stála pro osobák myslím 8 DM dneska nevím.Dále tě čeká poplatky za dálnici v TR a počítej i s úplatkama a pokutama.Tak že si k ceně za phm přičti minimálně 1500 kč na jednu cestu.Pokud však jede víc lidí v autě tak se to vyplatí.Moje rada na tuto cestu se však nikdy nevydávej sám jeďte alespoň dva a v noci zásadně zaparkuj někde mezi kamionama na hlídaným parkovišti,nejlépe u tureckých provozovatelů.Na tyto parkingy si žádnej bandita netroufne.Tyto parkoviště začínaj už v maďarsku a nebudeš litovat mají tam už i svoje hospůdky Poznáš vůni orientu už od maďarska -
« Re: Cesta do Turecka
Pokud bereš jen cenu paliva tak možná. Já zase slyšel o výhodných akcích letenek tuším GTS za stejné prachy zpáteční Istambul. Jestli je to včetně poplatků to nevím. Každopádně na místě ušetříš čas a na místě se už dá sehnat nějaký odvoz. Loni tam byli kamaradi vlakem na tury po horách a stálo je to jako skupinku tuším zpáteční do čtyř litrů. Musí však jet 6 a více lidí. -
"-- skrytý --" 06.11.02 18:40
« Re: Cesta do Turecka
Před 3 rokama jsem podnikl taky tuto cestu autobusem ,bylo to super.Cesta stála pouhé
4.000kč Autem to tak levně nepořídíš.Zážitky z cesty byly ohromujicí,jelikož jsem jel s tureckou společností a na zp. cestě jsme jeli pozuze 4.Jediné co se mi nelíbilo, byl pouze jeden šofér,který jel nonstop a to okolo asi 30hodin.Rád na tuto cestu vzpomínám. -
« Radostné vyhlídky - pro reziduum
Radostné vyhlídky:
Až mi bude tak sto deset,
přijde Bůh a zmáčkne RESET.
Někdo zvoní, nadávám,
nemám ruce volné,
právě tchyni vyndávám
z kyseliny solné.
Pár gumových rukavic
marně šmátrá po dně,
nezbylo z ní vůbec nic
i když jí bylo hodně.
Tímt bych mou chvilku poezie raději ukončil. Mohlo by se totiž stát, že se někdo ozve, že v tématu, kde se objevuju já, se nic kloudného nedozví... ;o)