Autem do Turecka?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Cesta do Turecka
Četl jsem na internetu,že se dá jet i po neplacených silnicích,ale nemám přesnou mapu.Jestli můžeš tak zjisti kolik stojí ta dálnice?Do Itálie bych si netroufl jet bez zajištěného ubytování,to opravdu není Chorvatsko!!!Takže pojedeš na dovolenou v srpnu?Já jsem jel v srpnu loni,ale když si to dobře naplánuješ tak se to dá.Odjezd z ČR v pátek ráno a je pohoda.Odjezd v pátek v noci a zase se to dalo.Pro mě to do Itálie není daleko,jsou horší cesty(ČR-KZ 3300km).Dík -
"-- skrytý --" 05.02.03 13:42
V tom s Tebou souhlasím,ale dálniční poplatky v Itálii nejsou zrovna nejmenší.Nevím kolik stojí průjezd itálii ale pokusim se to zjistit.
Co jsem slyšel tak tam dole to je super akorát je to poměrně daleko.Moje smůla je v tom ,že na dovolenou musím jezdit v termínu jako má většina italů.Tak že by byl problém sehnat ubytování a cena v největší sezoně taky nebude malá. -
"-- skrytý --" 28.01.03 06:36
Jo v Bg jsem byl u moře asi před 5 lety.Jelikož jsem tam byl v květnu tak sice parna nebyla, ale
jinak to bylo super.Pokud budeš potřebovat tak kontakt na doácí z HR někde doma mám a dám ti ho.
S tím vnucování názoru máš pravdu taky to nemám rád.Ale je příjemné pod někomu poradíš a on je spokojen apopřípadě poděkuje.znám i několik lidí kterým jsem radil a oni asi naschvál to udělaly opačně a potom byli nespokojeni.Ale komu není rady atd.jo jaké pláže preferuješ????? -
To TAN - přes Konstantu asi 1800km jedna cesta. Popisem cesty Tě nechci odradit, jenom jsem popsal svoje zážitky. Kyž tam člověk jede na blind, těžko se shání nějaké informace, takže tohle je realita se kterou musíš počítat. Jinak Bulharsko bylo super a rád tam třeba příští rok pojedu znovu - samozřejmě autem, ale trochu jinou cestou (už nikdy Bukurešť) s jiným jízdním rozvrhem. -
To TAN. My jsme jeli přes celé Rumunsko až do Konstanty a potom podél pobřeží dolů do Bulharska. Cesta po Rumunsku byla silným zážitkem - nedodržují se v podstatě žádné dopravní předpisy nebo značky. Je tam hustý provoz a jede se po obyčejné silnici (mají jenom asi 100km dálnice před Bukureští), cestou neustále předjíždíš povozy s koňmi, (v noci neosvětlené), po silnici běhají toulaví psi, pasoucí se krávy a další havěť, tebe předjíždí domorodci na plné čáře, v zátáčkách .... a až jim vyjede auto v protisměru, tak se někam natlačí. Kapitola sama pro sebe je Bukurešť - obrovské město bez směrových tabulí. Počet jízdních pruhů je závislý na počtu aut, která se vejdou vedle sebe, nikdo nepoužívá blinkry, všichni jenom troubí, na některých semaforech nesvítí všechna světla atd. Bulharsko je oproti Rumunsku úplně v pohodě. Byli jsme 10km pod Primorskem. -
drk-moře oproti HR je podle mě velmi špinavé(25km od Burgasu),ale máš pravdu,že ceny jsou super.To byly hostiny.Já ti mužu doporučit nádherné Chorvatsko,ale je to dost drahé.Asi že je to ostrov a tam je vše dražší.Napiš pár řádek o cestě do Bulharska? -
Na internetu jsi nějak brzo?Já stávám brzo jen v pondělí,když odjíždím do Prahy.Pravdu říct to Řecké ještě není na sto procent,když nebudou peníze tak mě dáš kontakt na HR a pojedu na tvůj flek.Corolu měl táta před deseti rokama a taky si nestěžoval.Je velmi těžké porovnávat,která značka je lepší.Já mám rád německá auta,ale nemíním nikomu vnucovat můj názor,jako mnozí v tomto Motorcafe.Byl jsi v Bulharsku? -
"-- skrytý --" 27.01.03 06:44
Jezdím do jedné vesničky kousek od Omiše.Ubytování v soukromí stojí 10euro a za dětsko jsem neplatil.K moři na soukromou pláž jsem to měl z penzionu asi 60m ,byla tam soukromá pláž na dobré úrovni i s barem kde kafe stálo 20kč no nedej si ho Domácí mi dokonce zdarma dávali ovoce a zeleninu.Jedna cesta mě vyšla na benzín asi 1700kč +poplatky.Benzin jsem při zp.cestě kopoval v BiH kde natural 98 stál 22 kč.
Poplatky vyšli asi na 500 jedna cesta.Zásadní pravidlo,kterého se řídím je :vše si zařizuji sám a nejezdím přez cestovní kancelář.Zkoušel jsem shánět i ubytování přez internet a je to taky dražší než přímo na místě. Hlavně se nesmíš bát,že to ubytování neseženeš.Vždycky se něco najde.Hlavně se neubytovávat v noci,to jsem byl jednou ráno pěkně překvapenej!!! -
Tak to mě zajímá,Chorvatsko za 20000,-kč?Já jsem byl vloni na Brači a jen ubytování mě vyšlo na 30000,-kč(čtrnáct dní) a kde je cesta,trajekt a jídlo!To mě musíš poradit,kde je levně.Nejsem náročný a peněz už také moc nemám,ale asi jezdím na špatné místo?Spotřebu máš na benzín velmi dobrou,já jsem udělal HR za 6,2,asi mám těžkou nohu a chip taky přidá. -
"-- skrytý --" 26.01.03 13:21
Ja jěště nevím kam vyrazíme.ale pravděpodobně někam autem.4000,-za jednu letenku je docela málo.Kolipak by za ni chtěly kdabys ji chtěl koupit samostatně myslím že minimálně 8000kč.
Já jezdím s Toyotou carinou combi 2,0i
a jsem s ní spokojenej.Loni jsem s ní byl na jihu HR a spotřeba se pohybovala okolo 6 litrů.
Cestu jsem absolvoval přez rozbombardovanou bosnu a hercegovinu.Zážitků mnoho.letos jsem chtěl jet původně do černý hory ale když mi dorazily katalogy tak jsem tuto cestu vzdal.prostě mi to tam připadá jako průmysl na dovolenou.preferuji raději malé hotely nebo ubytování v soukromí.Dokonce to je io jiných penězích.loni se mi to podařilo pořídit komplet za 20000kč a nic jsem si neodřekl.stravovali jsme se i po restauracích a td
na tom to místě jsem byl po několikáté a rád bych změnil cíl moji dovolené.
-
Mám TDI.A kam vyrážíš ty v létě na dovolenou?Na stránce www.trajekt.cz jsou i ceny trajektů Itálie-Řecko.Nejvýhodnější je trajekt s jihu Itálie,ale zase zaplatíš na dálnici.To není možné,aby nejlevněji vycházelo letadlo.Mě v cestovce odečetly 4000,- na letenku/jeden člověk.Ty máš jakou značku auta?