Autem do Turecka?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Cesta do Turecka
Mas pravdu, akorat uplne dole, kdyz uz je videt Sicilie se sem tam nejaka uzavirka objevila :-) Ale jinak to maji uplne spica, hlavne jak jedes tema horama na jihu. Tunely, silnice na pilirich, fakt nadhera. Mimochodem, v Brancaleone si byl v Altalii? -
« Re: Cesta do Italie
Objednal jsem si doma prave to Brancaleone, kde byl i Novak. Soude podle toho vlaku. Bohuzel se me pokusili nacpat do starych hnusnych apartmanu, coz si po docela hodne neprijemne scene kterou jsem udelal v hotelu rozmysleli a nakonec me cestovka prestehovala do te Tropey. -
"-- skrytý --" 09.02.03 21:29
po neplacených silnicích se v Itálii jezdit nedá, průměr 50-60km/h. To nikam nedojedeš. Opravdu vyzkoušeno. Od Neapole dolů se neplatí, Od Bari dolů se neplatí. Pokud pojedeš po dálnici tak uvidíš zaco se tam platí (neuvidíš uzavírku jen tunel most tunel atd...) -
"-- skrytý --" 09.02.03 21:25
V Brancaleone jsem byl loni, nemělo to chybu ... k moři z apartmanu 30m na slušnou soukr. pláž, ale nadruhou stranu což se nikde neuvádělo: 10m za aparmanem jezdil vlak (první dojmy strašné ale po týdnu si člověk zvykl) Jinak bazen perfektní a ceny taky. Jinak doporučuji vybírat a platit na www.fiptour.sk. Letos sháním něco podobného na sardinii (podmínka: moře do 100m od aparmanu)
ahoj LN -
My jsme jezdili. To mestecko je tak krasny, ze to fakt stalo za to. Ale kazdemu vyhovuje neco jineho. To uznavam. Kazdopadne by ses urcite ubytoval na blizsim miste. Zalezi opravdu co clovek chce. Hodil jsem sem info spis o lokalite, doprave, cenach a tak. -
Ta vzdálenost do centra je velká,já jsem zvyklej chodit večer s rodinou na procházku?I v Bulharsku a Chorvatsku jsme šli se projít do centra(na zmrzlinu,jídlo nebo na lahvinku),bylo to max.200 metrů.Jezdit autem každý večer je blbost.Co si o tom myslíš?? -
Mam doma od toho letak a cenik, mohl bych naskenovat a poslat. Od centra asi 3km, u hlavni silnice, ale jakoby pod ni, domky na druhou stranu smerem k mori. Zadny hluk. Jak jsem rikal, je to na utesech. Mestecko bylo fakt pekny. Auto k mori jezdilo tusim mezi 8:30 - 17:00, ale jelo by jak se clovek domluvil. Pres poledne meli mananu, ale pohoda. Clovek sel rano, na poledne se vratil (na slunicku se moc byt neda), nebo sel hned na plazi do restaurace a odpoledne se zase vratil az do vecera. Prijeli by ale jak by sis rekl. Opravdova pohoda. Normalne bych se toho, ze to neni u more bal, ale tady me to nijak neomezovalo. Kouknu se doma na ten letak, jestli ho mam a dam vedet. Kdyztak bych ti ho naskenovanej poslal. -
Bydleli jsme v apartmanech, velmi slusne, klima, pro 4 lidi, jedno ale je pristylka, takze idealnejsi by bylo pro 3. Novy komplex, nebyl u more, byl na utesech, krasny vyhled. K mori jezdila porad tam a zpet hotelova socka, bylo to asi 2km. Naprosto bez problemu. Byl jsem udajne v nejhezcim miste v jizni Kalabrii, mestecko se jmenuje Tropea. Buvodne jsem sice mel byt v Brancaleone, coz je opravdu uplne dole, nejvic jak to jde :-), ale byly v tom nejake problemy, takze jsem se nakonec vracel o 150km vyse, prave do te Tropey. Mestecko bylo vzdaleno asi 3km. V okoli byl takovy mensi aquapark. Kdo zna severni italii, tak to je uplne neco jineho. Nedivim se, ze vsichni Talosi jezdi na dovolenou na jih a sever nechavaji nam a nemcourum. Dole ciste more, i divoke, zadny rybnik. Nejlepsi je, ze je tam fakt malo neitalu, takze se k Vam chovaji velmi dobre, ne jako k turistum, ktery chteji za kazdou cenu obrat o penize. To jsem ale odbocil. Za dalnice az dolu zaplatis tusim asi 50EUR, ale jsou to dobre vynalozene penize. Plati se az do Neapole a pak uz je to free. Ubytovani v tom nasem komplexu stalo v sezone (posledni tyden v srpnu) 750 EUR za apartman/tyden, prvni v zari asi 350EUR/tyden. To je tam jeste krasne teplo. Je to fakt hodne na jihu. Rozdily mezi sezonou a nesezonou jsou opravdu dramaticke. Nejdrazsi je cervenec a srpen, to se ceny pohybuje kolem tech 750EUR. Jist se tam da fakt levne, testoviny, Pizza, kdyz si uvaris, tak super levne. V restauracich velmi prijatelne. -
Dalnice nejsou tak hrozne. Posledni leto jsem byl az uplne dole, naproroti Sicilii. Pres 2000 km. Cesta super, dalnice vyborne. Dole tusim od Neapole nebo tam nekde uz se dalnice neplati a prece jsou jeste podstatne lepsi nez nase. More je na jihu fantasticke, divoke a krasne ciste. Byl jsem v miste kde byli jako turisti sami Talosi, skoro zadny nemci ani jine narody. Nadherny mista, urcite se tam vratim. Kdyby mel nekdo zajem, mohu poskytnout dalsi info. -
Četl jsem na internetu,že se dá jet i po neplacených silnicích,ale nemám přesnou mapu.Jestli můžeš tak zjisti kolik stojí ta dálnice?Do Itálie bych si netroufl jet bez zajištěného ubytování,to opravdu není Chorvatsko!!!Takže pojedeš na dovolenou v srpnu?Já jsem jel v srpnu loni,ale když si to dobře naplánuješ tak se to dá.Odjezd z ČR v pátek ráno a je pohoda.Odjezd v pátek v noci a zase se to dalo.Pro mě to do Itálie není daleko,jsou horší cesty(ČR-KZ 3300km).Dík -
"-- skrytý --" 05.02.03 13:42
V tom s Tebou souhlasím,ale dálniční poplatky v Itálii nejsou zrovna nejmenší.Nevím kolik stojí průjezd itálii ale pokusim se to zjistit.
Co jsem slyšel tak tam dole to je super akorát je to poměrně daleko.Moje smůla je v tom ,že na dovolenou musím jezdit v termínu jako má většina italů.Tak že by byl problém sehnat ubytování a cena v největší sezoně taky nebude malá.