Autem do Turecka?
« Re: Italie, vice sever, Montesilvano, San Benedetto
to TAN: tak jsem ti hodil do MS Autoroute, který sám používám a Brno - Scalea vychází následovně: Klagenfurt, Tarvisio, Udine,Mestre, Padova, Bologna, Firenze, po A1 Řím, Neapol, Eboli, Scalea. Nejrychlejší cesta 1663 km, asi 16 hodin v tahu. Varianata nejkratší cesta ukazuje na Graz, Lublaň, Trest, Isola, trajektem do Ancony, po východním pobřeží až do Foggie, potom přejezd poloostrova za Salerno a dále do Scaley - docela zajímavé, ale asi dražší a delší - včetně trajektu 24 hodin, ale zase můžeš spát na lodi. -
"-- skrytý --" 24.02.03 17:53
« Re: Italie, vice sever, Montesilvano, San Benedetto
Z Prahy přes ten Mnichov, po dálnici Innsbruck, Brenner - to je za rakouskou nálepku, pokud se to vezme přes Ga-Pa, ušetří se nálepka, ale je to min. o hodinu delší - není půlku cesty dálnice, a navíc je třeba projet Mnichovem skrz...
Z Brna je jednoznačně lepší jet Rakouskem, ne na Prahu - to by byla zajížďka. -
« Re: Italie, vice sever, Montesilvano, San Benedetto
Ani ja nevim. Ja jel z Prahy pres ten Mnichov, Salcburk, Brenner a dale. Cenu znamky v Rakousku jsem proste neresil, neni to zase tolik vzhledem k cene dovolene. Byla to dobra cesta, ale uznavam, ze z Brna to muze byt jinudy lepsi. Konecne jsem to tu i nekde psal. Nehadam se :-) -
« Španělsko
Máte chuť podělit se o případné názory na cestu do Španělska, na začátku května jedu nonstop do Barcelony, potom už klídeček podél pobřeží na jih Valencie, Murcie, uhnu se na Sierru Nevadu, Granadu, Gibraltar, Cádiz, Sevilla, Cordoba a přes Katalánsko zpět do Barcelony. Ve Šp. jsem byl na severu, v Madridu, spíš mě zajímají nějaké konkrétní nápady, tipy, specifika Andalusie atd. Přes Francii cestu znám. -
"-- skrytý --" 24.02.03 11:17
« Re: Italie, vice sever, Montesilvano, San Benedetto
na Benátky počítej jeden den, rozhodně se tam nedá parkovat, zaparkuj někde na pevnině a zbytek místní dopravou. Pisa je v pohodě na půl dne - doporučuji!! (pro prohlídku chrámů jsou nutné kalhoty a šaty s ramínkama jinak Vás tam nepustí).
na Vesuv nelez budeš unavený a špinavý. Pompeje jsou minimálně na půl dne až den. Vem si tam mapu Pompejí nebo budeš bloudit (ale stojí to za to). -
« Re: Italie, vice sever, Montesilvano, San Benedetto
Zpatky jsem jel asi 20 hodin s mensima pauzama. Opravdu je celou cestu dalnice, ale dole je uzka a jedes tak 120. Tam jsem jel dele, protoze jsem se jeste stavoval pro manzelku na severu a pak jsme pokracovali na jih. Da se to jet jednim vrzem, ale je to narez. Jo a stavit se muzes kdekoli, co jsme mijeli, tak treba Vesuv a Pompeje. Je toho dost, Rim urcite stoji za videni (ja tam nebyl), Benatky nic moc. -
"-- skrytý --" 24.02.03 07:46
« Re: Italie, vice sever, Montesilvano, San Benedetto
asi ne, můj kamarád dělal za 14h Hodonín-Rodi Garganico (tahem a jede jak dobytek). Počítej víc. Dálnice tam sice je, ale kolem Říma a před Benátkami bývají zácpy. Konec cesty od Neapole je bez placení, ale nepojedeš větší rychlostí než 100-120Km/h. Celkem je to cca 1700km (Brno -Scalea). Já bych to jel v pohodě 2 dny s noclehem někde za Bolognou. -
« Italie, vice sever, Montesilvano, San Benedetto
Byl jste nekdo nekdy v Italii, vice sever, oblast Montesilvano, Villa Rosa, San Benedetto del Tronto naslepo? Chtel bych letos v cervnu vyrazit, ale nikdy jsem nejel bez ubytovani, letos bych to zkusil. Mate nekdo nejakou zkusenost? Da se v pohode sehnat az na miste? Myslim, ze v cervnu kdy neni sezona by to nemel byt problem.