Autem do Turecka?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 18.03.03 20:05
« Re: ccc
tak já letos místo mé standartní GPS (GARMIN Vista) pojedu s PDA (Loox od Siemense) k tomu TOMTOM Route planner a GPS modul napevno do auta. Za chvíli to budu testovat.... Kromě Route66 existuje i Microsoft AutoRoute skoro se stejnými vlastnostmi. -
« Re: tak kam tedy letos na dovolenou
Tak já na začátku května mířím do Španělska, ženský letěj letadlem, pánové převezou nonstop auto do Barcelony, tam pobudem asi tři dny, potom podél pobřeží do Valencie, Murcie, uhnutí přes Sierru Nevadu do Granady, Gibraltar, Cadiz, Sevilla, Cordoba, Ubeda a přes Kastilii La Mancha (Almagro, Belmonte, Morela), Lerida, Montserrat zpět do Barcelony. Vyložení dam na letišti a opět přejezd do Prahy. Necelých 18 dní, asi 6500 km. Noclehy pouze v hotelech, taková kombinace měst a přírody, prostě dlouho očekávaný výlet. -
« Re: Italie, vice sever, Montesilvano, San Benedetto
Asi by mi to neublížilo, není to nic nelegálního. Konkretizovat se mi to ale nechce. Ty jsi ještě nejel přes Villach do Itálie? Pokud ne, je to docela zážitek, když jsem tama jel prvně, tak mě to dostalo. Taky v předchozích příspěvcích zmiňovaný brennerský průsmyk je super a za těch 8 Eur je skutečně co vidět. Pokud teda není mlha jak prase, nebo tma. Ovšem pro tebe jako brňáka je to zbytečná zajížďka. Ovšem pro zajímavost, když jedu do Milana přes Mikulov, tak GPS tvrdošíjně trvá na Brenneru - jenže ona asi neví, kolik se tam platí. Teprve až za Vídní minu odbočku na Linz, dá si říct a změní trasu na Villach. Kilometrově to je skoro fifty fifty. -
TAN žádnej placenej tunel od Grazu na Tarvisio není. Neboj je to zichr. Pokud tam od středy nějakej nepostavili. Jinak kolem Klagenfurtu je to trochu otrava po tzv. panelce, sem tam je to svedený do protisměru, protože tam kutají další díry aby nebyly obousměrný tunely.
Vždycky ale mám takovej lepší pocit po přejetí do IT. V Gryzgotově se nemůžu zbavit pocitu policejního státu. -
to TAN: tak jsem ti hodil do MS Autoroute, který sám používám a Brno - Scalea vychází následovně: Klagenfurt, Tarvisio, Udine,Mestre, Padova, Bologna, Firenze, po A1 Řím, Neapol, Eboli, Scalea. Nejrychlejší cesta 1663 km, asi 16 hodin v tahu. Varianata nejkratší cesta ukazuje na Graz, Lublaň, Trest, Isola, trajektem do Ancony, po východním pobřeží až do Foggie, potom přejezd poloostrova za Salerno a dále do Scaley - docela zajímavé, ale asi dražší a delší - včetně trajektu 24 hodin, ale zase můžeš spát na lodi. -
"-- skrytý --" 24.02.03 17:53
Z Prahy přes ten Mnichov, po dálnici Innsbruck, Brenner - to je za rakouskou nálepku, pokud se to vezme přes Ga-Pa, ušetří se nálepka, ale je to min. o hodinu delší - není půlku cesty dálnice, a navíc je třeba projet Mnichovem skrz...
Z Brna je jednoznačně lepší jet Rakouskem, ne na Prahu - to by byla zajížďka.