Nezavisle topeni

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 31.08.06  00:04

« Re: Re: Re: Webasto & Eberspacher

manual nepotrebujes.
    stlacis tlacitko hodiniek a tam nastavis aktualny cas.
    potom tam mas druhe tlacitko (teraz si nepamatam) s ktorym prepinas medzi tymi 3 casmi. Nastav si cas, kedy sa ma kurenie zapnut (cca 20min pred odchodom ak je pod nulou) a po nastaveni casu nic nestlacaj. po par sekundach cas zmizne a ostane len svietit podsvietenie displeja. Nechaj to tak, takto je to nastavene.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.08.06  21:25

« Re: Re: Webasto & Eberspacher

Ahojky!
    Náhodou jsem narazil na Tvůj příspěvek k nez. topení u C. Xantia.
    Nedávno jsem si tento vůz zakoupil, je v něm zabudované nez. top.
    f. Webasco ze třemi nastav. časy. Bohužel jsem nedostal k tomuto
    topení (ovládání) žádný manuál ! Prosím tímto o radu, kde tento
    manuál (návod na nastavení, načasování) sehnat.

Děkuji za pomoc! Vinci
  • « 00 Reagovat !

foto

25.12.02  15:01

« Re: Elektrika

tady jsem nasel jeste zajimavou vec pro TDi... ohrivac chladici kapaliny... [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

20.12.02  11:44

Mám garáž, takže ten kabel není žádný problém.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.12.02  13:08

jo, jedine snad namontovat druhou baterku jako zalozni... neni nic horsiho nez rano prijit k vyhratemu autu, ktere ma ale vybitou baterku a nejde nastartovat :)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.12.02  01:27

aha, tak to asi ne, ale existuje taková věc, topná spirála na vaření kafe na 12V, to kdybys tam někde přimontoval, tak za 3h máš vymlácenou baterii a teplou vodu anebo to stejné na 220V (na kafe). Bohušel v účelovém provedení jak sháníš jsem toto neviděl, protože by si to asi málokdo koupil, tahat kabel k autu v ČR moc % řidičů nemůže.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.12.02  09:00

To Petr: To jsi mě asi nepochopil. Já nejsem blázen abych dal do Sierry nezávislé topení v ceně auta. Já hledal levné elektrické topítko na předehřev motoru nebo nějaký link, kde je to popsáno.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.12.02  23:24

Pokud někdo ve Středočeském kraji nebo v Praze potřebujete fachmana na bufíky,zde je kontakt: Miloš Čermák 606 311872.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.12.02  17:21

Pokud chceš kontakty na firmy u nás, které se seriózně zabývají nez. topením (mají schváleno), zkus:

EBERSPÄCHER spol. s r. o.
    Typy : nezávislá palivová topení EBERSPÄCHER pro předehřev motoru, nafty - dle přílohy
    Použití : motorová vozidla - odborná montáž
    Kontakt : Jeremiášova 870, 155 43 Praha 5
    Telefon : Tel.: 02/65 20 548 - 550
    Bohuslav KOLÁŘ
    Typy : nezávislá topení vozidel "TRUMA", typy TRUMATIC E, S, SL - dle příl. majitele OTZ
    Použití : motorová vozidla dle příslušné instrukce - odborná montáž
    Kontakt : KOV Velim, Dvořákova 379, 281 01 Velim
    Telefon : Tel./fax: 0321/76 33 37
    ATESO a. s.
    Typy : nezávislá naft. topení 2N1-AR-12 V, -24 V
    Použití : motor. vozidla 12, 24 V
    Kontakt : Nám. B. Němcové 1, 466 90 Jablonec n.Nisou
    Telefon : Tel.: 0428/352 111, fax: 0428/352 405
    WEBASTO THERMO, s. r. o.
    Typy : nezávislá palivová a plynová topení (teplovzdušná i teplovodní) - dle přílohy
    Použití : motorová vozidla osobní, užitková, nákladní, autobusy - odborná montáž
    Kontakt : Na Strži 35, 140 00 Praha 4
    Telefon : Tel.: 02/4104 5450-7, fax: 02/4104 5458-9
  • « 00 Reagovat !

foto

16.12.02  16:23

Nevyrábí to někdo u nás? Myslím, že výrobní náklady by byli minimální. V diskuzi Ford Sierra něco podobného na chladič (příspěvek 3357 Co se týká startu špatných dieslů - kdo má garáž nebo možnost 220 voltů, existuje řešení v podobě spirály do spodní hadice přes kroužek. Hodíš do zásuvky a za 5 minut má motor 60 stupňů. Já to mám ještě na svým namontovaný, kdo chce můžu dodat návod - vyjde to zhruba na 500Kč).
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.02  18:20

to je topeni, ale vyhriva termoclanek umisteny na dne olejove vany (vetsinou nalepeny zespodu vany, koncern VW to v Kanadě (a asi nejen i tam) nabízí jako extra příslušenství)... funguje to jednoduše... večer přijedeš, zaparkuješ, zapojíš a ono ti to udržuje olej pořád ohřátý, ráno pak nemáš problémy se startováním a s opotřebováváním studeného motoru...
  • 00 Reagovat !

foto

11.12.02  07:38

« nezavisle topeni vs. AB

Taky jsem event. instalaci nezavisleho naftoveho topeni cca pred mesicem konzultoval s fi. Webasco. Nejaky jejich technik mi rikal, ze nejvetsi odber z AB je na pohon vodniho cerpadla (dodatecne cerpadlo, paralelni k normalnimu) a po zahrati vody na ventilator kabiny. O vyraznejsich elektrickych narocich zhaveni horaku nebo tak neceho se nezminoval

Na druhou stranu si rikam, ze pokud se zahreje motor a potazmo motorovy prostor a AB, tak by se kapacita AB mohla "zvysit". Otazka je, zda se behem ty pulhodinky nebo hodinky, co nezavisly topeni bezi pred startovanim motoru, AB staci citelneji prohrat (?).

Nejlepsi by bylo mit nejaky dodatecny vymenicek primo pod AB (nebo castecne okolo ni). Samozrejme s termostatem, ktery by nedovolil jeji zahrivani nad pripustnou teplotu. Pak by zvyseni jeji kapacity vlivem zahrati mozna mohlo i prevazit jeji vybijeni kvuli pohonu cerpadla, ventilatoru a zhaveni horaku, tak aby clovek pri startu mel z AB vetsi proud nez u auta bez nezavisleho topeni.

• « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 11.12.02  02:37

« Re: venca

rbaron> matuS, myslím, že to s tím akváriem není tak strašné :o)

nehovorim ze je to strasne ale kukni si ze bocne okno je skoro tak isto vysoke ako dvere - proste vela skla :-) a ziadne tonovanie
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.02  01:11

« Re: kdo

Ale houby aby tetmostat fungoval musí se k němu ta teplá vodadostat a tek je mírně netěsný je v něm dirkka nebo dirka ucpaná nýtem. A tak se dostane teplo i dál.
  • 00 Reagovat !

foto

10.12.02  23:29

« Elektrika

V Kanadě, ale i ve Švédsku autům kouká mezi lamelami chladiče zástrčka-konektor. Domýšlím si, že mají zabudovanou spirálu v chladiči. Pak je asi předehřátá voda, ale interiér nejpíš ne? Ale bezprostředně po nastartování to topí? Samozřejmě je nutno parkovat u rodiného domku. To je jistě pro mnohé nesplnitelné. Ale asi to bude k pořízení za pár šupů?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  21:08

« Re: termostat

To snad nemam, ale kdyz ono to auto velmi spatne jde zahrat a tak mi bylo divne, proc je chladic teply, kdyz jeste motor neukazuje 90°C. Udajne byly take nektere termostaty poruchove.

• « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  17:02

je to prazska firma www.mikra.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  14:34

« Re: termostat

Petr: ad první odstavec: pokud by voda MĚLA proudit do chladiče dříve, tak bys mohl vyhodit termostat. Pokud začíná otevírat při 82°C, tak je plně otevřen třeba už při 95°C a pak jen velejemným pohybem talíčků udržuje finální teplotu. Ad druhý odstavec: zase nevím, jak u jiných aut, ale u BMW je z vrchu chladiče vyvedena "asi odvzdušňovací" hadička do vyrovnávací nádržky, kterou při běhu motoru proudí kapalina, proto je teplá a u jiných aut, které mají termostat na výstupu z hlavy to může být tím, že termostaty většinou mají v talířku takovou dirku (někdy je osazená nýtkem proti zanesení), která taky slouží k odvodu vzduchu při plnění systému kapalinou a tou dirkou ta kapalina samozřejmě proudí i při zavřeném termostatu a ohřívá hadici. Nemáš už chronickou mánii všude hledat problémy??
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  14:30

Tu izoláciu by som veľmi potreboval. Napíš kontakt kde sa to dá kúpiť prípadne nejaký www.odkaz. Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  13:51

nahodou na motor facka se da koupit tepelna a hlukova izolace (taky nechapu proc ji tam nemohli davat uz ve vyrobe) a pak ten motor tak rychle nevymrza...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…