Getz Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

03.02.03  12:16

« Re: Hyundai x Škoda

Martas: Nikdo to takhle moc točit nebude, ale ten krouťák je fakt posazenej dost vysoko. Pro posouzení by to ovšem chtělo porovnat celé křivky.
    Mimochodem, u koho máš pojištěnou svoji Elantru? Já řeším ČP versus Uniqa (Auto Palace u nich má snad 20% slevu). Na to, že se Hyundai skoro nekrade mi přijdou sazby obecně dost vysoký.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.03  12:31

2David Tak 4500 je uz docela maso, to bude vevnitr asi peknej brajgl. Vic nez 4000 tocim jenom na dalnici a vyjimecne pri ostrejsim predjizdeni. Tak pristi vikend cekam na novinky :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.03  17:18

Martas> My jsme doma na krabice zvyklí, já mám Mazdu Premacy :-))) S tím motorem máš recht, ta 1.6 v Elantře má o něco málo vyšší výkon, ale hlavně maximum krouťáku už na 3000 otáčkách, zatímco v Matrixu až na 4500!!! Tak to jsem zvědav, asi to fakt bude netočíš-nejedeš.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.03  09:54

2davidz Tak ja vydrzim. Jsem docela zvedavej na spotrebu. Je to takovy krabicoidni auto a ma to trochu slabsi 1,6ku nez davaji do Elantry. Vubec to maji u Hyundai/Kia s tema motorama divny.
    2paveljoch Ja mam Elantru "Made in Korea" - JIZNI, jestli se nepletu v Bondovi je to Severni, ne? :-) Ptal jsem se na to pri nakupu, kde se ty auta delaj a pry k nam dovazeny Hyundai jsou jen z Korey. Ale to se jeste Getz neprodaval, tak nevim.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.03  07:14

davidz> na otacky si zvyknes, kdyz presednu z Octavie do Almery, tak vse pod 3000 je tabu, pac jinak to auto vubec nejede ... to vis, atmosfericky vysokootackovy benzinak :-)
  • 00 Reagovat !

foto

30.01.03  18:13

« kde se to dělá?

Nevíte někdo kde se GETZ dělá? Zajímá mě to protože tady někdo psal o ELANTŘE. Pokud Vím původně to byla Hyunday Lantra.
    A při mé cestě do Egypta (2001) jsem se dověděl, že tam korejci postavili montážní fabriku, aby mohli prodávat na místním trhu. A místo Lanter tam jezdili ELantry (Egyptian Lantra). BTW podle neoficiálních informací stáli komponenty na jedno tam smontované auto v přepočtu pod 100 000,- Kč.
    No a rád bych věděl, jestli ti kluci šikmoocí teď vlastně nevozí do Evropy auta z Egypta. (nic proti arabům, ale o jejich pracovní morálce a technologické kázni si nedělám iluze, já tam byl). Co vy na to?
    PS: Včera jsem byl na novém Bondovi a teď už vím, že Korejci jsou schopní všeho :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.03  11:34

Musíš ještě chvíli vydržet, budu ho vyzvedávat až příští pátek. Je to sice auto pro maminu, ale určitě si to projedu, takže dám vědět. Zatím jsem v tom absolvoval pouze zkušební jízdu, ale bylo to úplně syrový auto, takže těžko něco soudit. Trochu jsem hledal kvalty, ale to se asi ještě musí ochodit. Motor nehodnotím, nechtěl jsem to nový auto honit do brutálních otáček. Přijde mi jen, že je to dost zlehka zpřevodovaný, hodně to točí. Ale já mám turbodiesela, takže jsem opačně orientovaný - všechno nad 4000 otáček je pro mně tabu.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.03  08:42

Nazdar. Dobra volba :-). Kdyz jsem kupoval Elantru, rikal prodejce, ze tam presne takhle koupil nekdo Matrixe misto Fabie kombi. Nuzes hodit nejaky postrehy (rizeni, razeni, nedostatky, spotreba...) do fora Hyundai? Docela by me to zajimalo.
  • 00 Reagovat !

foto

29.01.03  17:04

« Hyundai x Škoda

Zdar chlapi. Vidím, že to tady vře. Můj názor na Getz je, že je to moc hezký autíčko za směšný peníze. Cena korejce pochopitelně půjde s časem rychleji dolů, ale hodně se ušetří na pořizovačce. Býval bych ho klidně koupil, ale je přece jenom moc malej, takže jdu do Matrixe. Už jenom porovnání ceny Matrix versus Fabia Combi mě přesvědčilo, že na škodovku prostě nemám. Když jsem si naskládal výbavu Matrix Comfort 1.6 (76 kW, okna+zrcátka v elektrice, klima, 4 airbagy + předpínače pásů, ABS+EBD, příprava na rádio + 4 repro) do Fabie 1.4/74kW, skončil jsem skoro na půl milionu. Matrix vyjde na 420 tisíc, je to sice jenom "blbej korejec", ale s Fabií taky nikoho neoslníte. Ohledně kvality musím zkonstatovat, že i to nejdražší auto má chyby. Konkrétně u půjčené (skoro nové) Fabie teklo dovnitř nad předním oknem.
  • 00 Reagovat !

foto

28.01.03  16:26

« srovnání motorů

to meda525: to vytahování se 70kW u fabky je zcestné. Máme firemní fabku s tímto 16 ventilovým zázrakem a jezdit s tím je děs. Ten maximální výkon museli naměřit snad při 7000 otáčkách, protože naspodu je to taková hrůza, že vám klidně chcípne při rozjezdu (to se běžně stává kolegům, kteří neví jak na něj). Převodovka je k tomuto motoru absolutně nevhodná!! Protože musíte motor vytáčet vystačíte si s 1-3-5, ale na dálnici při 140 už skoro neslyšíte vlastního slova (4500 otáček proti 3500 v Oktávce 1.8T). Zkrátka nedodělek.
    Oproti tomu GETZ má 1,3 s rovnoměrněji rozloženým krouťákem a podle zkušeností z testu v MF dnes je ten motor povedený a s autem sladěný. I když jinak jim není co věřit, pochválí kdejakou zhůvěřilost - třeba líbí se vám nový MEGAN - mě ne zvlástě ta * je děsná a kufr je prý stejně velký jak u CLIA (o třídu níž). A co napsali v MF Dnes - Kdo je zvyklí na moderní design, nebude zklamán. To je diplomacie co? Takže kdo není, ten zklamán bude (můj případ).
    Jinak k interiéru FABIE - nevím jak vy, ale já si pravou nohu (ta co ovládá plynový pedál) při delších jízdách opírám bokem o středový sloup (nebo konzoli, prostě o ten plast co je kolem vývodu ventilace a autorádia). U FABIE je to ale tak zpotvořené, že nohu si pohodlně neopřete, udělá se vám otlak, protože je v těch místech hrana. Drobnost, která naštve. To samé platí o opěrce pro ruce ve dveřích, ta zas vadí na druhé straně. Zkrátka designéři se vyblbli, ceny za originální design a prachy pobrali, ale na nešťastníky co se v tom budou vozit nemysleli.
    Závěr: FABKU bych si nikdy nekoupil.
  • 00 Reagovat !

foto

27.01.03  22:29

« Getz má malolitrážní diesel!

Skoda taky? jak dopadá srovnání?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.03  14:59

« Re: Prohlídni si to a svez se!

To je mi tedy argument?! Když někdo propaguje BMW, předpokládal bych, že v něm také jezdí. Ale proč kritizuje (bez znalosti věci, jak sám přiznává...) "jedno", vyzdvihuje (možná opět bez znalosti věci, ale to otevřeně nepřiznal...) "druhé", a jezdí v něčem "třetím", to tedy opravdu nechápu. PS: Prosím všechny přítomné, aby si náležitě všimli, že ve třetí větě jsem zcela záměrně žádné konkrétní značky vozů nejmenoval. To aby mne hned někdo nenapadl, že kritizuji BMW, čehož jsem opravdu na hony vzdálen (pokud jde o podvozek, neznám lepší kompromis mezi pohodlím a jízdními vlastnostmi, byť už i jen za mokra - nemluvě o sněhu či náledí - je to průšvih...).
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.03  14:43

meda525: Hm tak to je naozaj silny argument "nemohol by som sa nikde ukazat"... preto zo zasady odmietas aj vsetkych Japoncov (viz. "Ojetiny - vse o nich")? A vo Fabii sa mozes "ukazat"?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.03  14:36

Máš pravdu, nejezdil.Nemoh bych se v takovým autě nikde ukázat.Takový auta jsou určený pro důchodce nebo pro šílený šetřílky a to já nejsem.Ale na BMW taky nemám, tak Fabia je zlatý střed a super kvalita.
  • 00 Reagovat !

foto

22.01.03  23:29

« Ta volbabyla fraška

Auto bylo zvoleno ale hlasy se prijímaly ještě druhý debn ráno!
    Skody vátězem nebyla!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.01.03  12:36

To meda525: A už jsi někdy s nějakým Korejcem delší dobu jezdil (tedy především pokud byl koupen jako nový), že vynášíš takové soudy?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.03  11:12

Cože??? 1,3 60kW??? To je ubohý,Fabie má 1,4 74kW. A ve stejné výbavě levnější o 60 tisíc.To je hovadina, kam chodíš na ty cenovky??? Líbí se mi jak se tu místo aut porovnává leasing, sazba ručení atd. Copak Fabka má jen jeden motor? A Getz nebude okoukanej za rok? Je fakt že škaredý to auto není, na to maj patent Fiati, ale kvalita!!! O kolik spadne cena Getze po roce, když si vzpomenu na všechny předchozí korejce, tak za rok je to neprodejný auto a to je ideální čas ho vyměnit, protože se začíná všechno sr.t.
    Czech cars-No.1.
    Korea je hn.s.
  • 00 Reagovat !

foto

21.01.03  21:38

« Getz Autem Roku

Už jste to slyšeli?
  • 00 Reagovat !

foto

18.01.03  22:19

« Prodám Škoda Škoda Felicia GLX

Prodám Škoda Felicia GLX. Najeto: 105 tisíc kilometrů. Barva: modrá. POZOR jezdí legálně na LPG. Výbava: alarm, centrál, elektrické stahování oken, sportovní volant Dino (výrobce MOMO) + původní volant, sportovní pedály, střešní okno, construct, sportovní tlumiče Škoda HP, sportovní nerezový výfuk škoda + nový středový díl s katalyzátorem, lyžina pod motorem, tažné zařízení, rozpěra tlumičů, zadní horní spoiler, přední sportovní maska + původní předám, hliníková 14“ kola škoda, plechová 13“ kola s novými zimními pneumatikami NOKIAN, 6x reproduktory, nové 5 dveře a přední blatníky. Pěkný stav, super vzhled, super jízdní vlastnosti. Cena k jednání 110 tis. Kč. Při rychlém jednání SLEVA. Více na telefonu: 608 268 608. Foto na [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

15.01.03  20:29

« Doplňky na Getze

Už jsou někde k dostání? Ty originál jsou dost mastný!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…