Odcizení auta - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
Adyn 12.11.02 17:23
« Re: kooperativa
Já jsem pojistil jak havárku tak pov. ručení u ČSOB pojištovny. Po třech měsících jsem měl pojistnou událost a jak nesnáším pojišťovny tak mě mile překvapili. Likvidátor pojištovny stál u auta v servisu cca 20 min. po tom co jsem jim nahlásil škodu, takže servismani mohli začít hned pracovat. Vlastně ne, v servisu museli ještě dva dny čekat na likvidátora Allianzu (pojišťuje DPmB). Nehoda nebyla (a dodnes není) uzavřena a tudíž nebylo rozhodnuto o viníkovi, takže to museli vidět likvidátoři obou pojišťoven. Servismani opravili auto a dali mi fakturu. Tu jsem nafaxoval do centrály pojišťovny a oni záhy nafaxovali servisu potvrzení o krytí faktury. Já zaplatil spoluúčast (bylo to z mé havarijní) a autem odjel. Amortizaci neúčtovali žádnou protože bylo auto staré necelé dva roky. (při odcizení by ovšem amortizace byla). A milé překvapení nakonec - nedostal jsem malus, naopak mi byl přiznán bonus, protože dosud není zřejmé zda jsem nehodu zavinil. -
« Re: kooperativa
Jo - Kooperativa je vyborna - zaplatili mi do koruny vsechno (i umyti auta pred lakovanim, vycisteni interieru ...). Byl jsem poskozeny a slo to z povinneho ruceni vinika. Navic naprosto super jednani, zadne cekani, asi dvakrat mi sam volal likvidator kvuli nejakym detailum a trvalo to cele od nahlaseni do vyrizeni (penize na ucte) asi mesic. Od dodani faktury za opravu do odeslani penez to bylo ctrnact dni :-). -
« Re: Prace policie a pojistovny
Ja jsem Generali uhanel pet a pul mesice. Vymluvy jako za komancu: "kolegyne je nemocna", "Jeee, ono to tady asi zustalo lezet...", "opravdu jste to poslal k nam???".
Nezkouseji to.
Neni to nahoda.
Podle me to maji ve smernicich s predpokladanym nazvem "Tvorba zisku a predstirani zakaznickeho servisu". Prodelal jsem cca 30% + spoluucast.
Dle meho nazoru nejde o seriozni firmu, pozor. -
Co to bylo za auto a kolik najeto? Jeste mne napada, nekde na Internetu take delali ocenovyni by EuroTax (samozrejme za poplatek), zkus mrknout na auto.seznam.cz - byly tam i dobre vzorove smlouvy o prodeji vozu podle ruznych situaci. Ja bych to tipl za 10 mesicu jety tak 25-35% dolu z cenikove kupni ceny - spoluucast. Zalezi, jak to bylo pojisteno, na novou cenu nebo jinak? -
Mimochodem, pojistovna se v patek ozvala. Poslali nam rukou vypsanou stranku formulare, kde pisou, ze zaplati 371.200,-Kc, a kde je akorat misto na podpis. Tim podpisem bych stvrdil, ze uz po nich nebudu nic chtit. No, vzhledem k tomu, ze to auto stalo 562 tisic, bylo stary 10 mesicu a je to porad velmi atraktvni a velmi zadany model, tak jsem jim to hodil na hlavu. Je to 1. malo a 2. chybi jakakoli kalkulace. Myslim, ze to zkratka zkousej. Jsou to skutecne *. -
« Prace policie a pojistovny
Tak mi auto ukradli 15.7. a do dnesniho dne nemam od pojistovny penize! Policie to setrila 2 mesice (maji na to 60 dnu ze zakona) a pojistovna, prestoze deklaruje 15 dni a ze zakona ma 30 dni porad jeste nezaplatila ani kacku! A uz je to 46 dni. Zenu na ne pravniky z DAS, ale porad to oddalujou. *!!! Jo, pojistovna Generali. -
« Ještě k GSM lokaci
Docela dobře provedený GSM pager, potenciálně i s možností lokace dělá Eurotel pod názvem Patriot. Umožní to na dálku odposlouchávat auto, komunikovat se zlodějem ! :-))), auto třeba zastavit apod. Na rozdíl od jiných GSM pagerů se nejdená o pouhý standardní upravená telefon, ale speciální modul cena je bohužel cca 13 000. -
« Vyjadreni policie
Tak mi konecne po dvou mesicich prislo vyjadreni policie, ze se pripad odklada. Legracni je, ze nasim, kteri bydli na mensim meste a kterym ukradli auto š nedele po me prislo vyjadreni o tyden driv, nez me. Jsem zvedavej, jak dlouho to bude trvat pojistovne. -
"-- skrytý --" 05.09.02 08:49
« Re: Hi-Jack system
Sherlog odstínit nebo rušit půjde těžko nebo vůbec, je to jen vysílačka, tak jak popsal Pavelpu. Zato ten GSM systém se dá velmi snadno odstavit rušičkou GSM - otázka je, jestli to zloděje napadne a jestli to dělají - připravili by se tak o možnost domlouvat se pomocí mobilů.