Odcizení auta - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 12.11.02  17:23

« Re: kooperativa

Já jsem pojistil jak havárku tak pov. ručení u ČSOB pojištovny. Po třech měsících jsem měl pojistnou událost a jak nesnáším pojišťovny tak mě mile překvapili. Likvidátor pojištovny stál u auta v servisu cca 20 min. po tom co jsem jim nahlásil škodu, takže servismani mohli začít hned pracovat. Vlastně ne, v servisu museli ještě dva dny čekat na likvidátora Allianzu (pojišťuje DPmB). Nehoda nebyla (a dodnes není) uzavřena a tudíž nebylo rozhodnuto o viníkovi, takže to museli vidět likvidátoři obou pojišťoven. Servismani opravili auto a dali mi fakturu. Tu jsem nafaxoval do centrály pojišťovny a oni záhy nafaxovali servisu potvrzení o krytí faktury. Já zaplatil spoluúčast (bylo to z mé havarijní) a autem odjel. Amortizaci neúčtovali žádnou protože bylo auto staré necelé dva roky. (při odcizení by ovšem amortizace byla). A milé překvapení nakonec - nedostal jsem malus, naopak mi byl přiznán bonus, protože dosud není zřejmé zda jsem nehodu zavinil.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  03:03

Smůla je, že pojišťovnu viníka si nevybíráme :-(

A jaké máte zkušenosti s havarijní/odciz. pojistkou, u které pojišťovny? Existuje pojišťovna, co pojistí na novou cenu?

• « 00 Reagovat !

foto

11.11.02  09:03

Jo - Kooperativa je vyborna - zaplatili mi do koruny vsechno (i umyti auta pred lakovanim, vycisteni interieru ...). Byl jsem poskozeny a slo to z povinneho ruceni vinika. Navic naprosto super jednani, zadne cekani, asi dvakrat mi sam volal likvidator kvuli nejakym detailum a trvalo to cele od nahlaseni do vyrizeni (penize na ucte) asi mesic. Od dodani faktury za opravu do odeslani penez to bylo ctrnact dni :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

09.11.02  16:45

« Re: Prace policie a pojistovny

Tak to je presne moje zkusenost. U Generali uz nepojistim nikdy nic.
  • 00 Reagovat !

foto

08.11.02  17:30

« kooperativa

Já měl pojistnou událost s Kooperativou a dopadlo to k mé naprosté spokojenosti. Zaplatili o 1500,- míň něž bylo na faktuře za opravu do pěti týdnů.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.02  14:21

Ja jsem Generali uhanel pet a pul mesice. Vymluvy jako za komancu: "kolegyne je nemocna", "Jeee, ono to tady asi zustalo lezet...", "opravdu jste to poslal k nam???".
    Nezkouseji to.
    Neni to nahoda.
    Podle me to maji ve smernicich s predpokladanym nazvem "Tvorba zisku a predstirani zakaznickeho servisu". Prodelal jsem cca 30% + spoluucast.
    Dle meho nazoru nejde o seriozni firmu, pozor.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.02  00:00

Co to bylo za auto a kolik najeto? Jeste mne napada, nekde na Internetu take delali ocenovyni by EuroTax (samozrejme za poplatek), zkus mrknout na auto.seznam.cz - byly tam i dobre vzorove smlouvy o prodeji vozu podle ruznych situaci. Ja bych to tipl za 10 mesicu jety tak 25-35% dolu z cenikove kupni ceny - spoluucast. Zalezi, jak to bylo pojisteno, na novou cenu nebo jinak?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 30.10.02  01:18

presnu kalkulaciu dostanes z katalogu eurotax, ktory pouzivaju poistovne na ocenovanie. skus tam zavolat, za urcity poplatok by ti mali dat vediet presnu hodnotu tvojho (byvaleho, sorry) auta.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.02  21:57

Souhlasim. Ja jsem to tipoval na 400-420 tis. Ale kazdopadne potrebuju KALKULACI. A ne, ze si nejaka sekretarka rekne, ze je venku hnusne, tak mu dame treba 370 papiru a bude klid.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 29.10.02  03:51

pavelpu> podla mna mas sancu dostat sumu medzi 400 a 450tisic Kc, ale skor sa priklanam k dolnej hranici
  • « 00 Reagovat !

foto

28.10.02  23:26

Mimochodem, pojistovna se v patek ozvala. Poslali nam rukou vypsanou stranku formulare, kde pisou, ze zaplati 371.200,-Kc, a kde je akorat misto na podpis. Tim podpisem bych stvrdil, ze uz po nich nebudu nic chtit. No, vzhledem k tomu, ze to auto stalo 562 tisic, bylo stary 10 mesicu a je to porad velmi atraktvni a velmi zadany model, tak jsem jim to hodil na hlavu. Je to 1. malo a 2. chybi jakakoli kalkulace. Myslim, ze to zkratka zkousej. Jsou to skutecne *.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.10.02  23:23

Lubos1> Ja te nic kupovat nebudu. Prelozili me na cas do USA, kde mam auta z pujcovny a na tech par dni v mesici, co jsem doma to nepotrebuju. Jestli neco, tak az na jare.
  • 00 Reagovat !

foto

28.10.02  15:10

« Bez nadpisu

V Oct. 2001+ je sice SAFE zamku proti odemceni, no ve Skode mysleli na klesajici prodejnost svych vozidel a asi proto zapomneli to SAFE instalovat do 5 dveri = otevreni kufru za 3 sec. Jeste ze se spusti aspon alarm.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 24.10.02  15:48

Pavelpu> uz si sa rozhodol, co ides kupit teraz?
  • 00 Reagovat !

foto

24.10.02  15:14

« Prace policie a pojistovny

Tak mi auto ukradli 15.7. a do dnesniho dne nemam od pojistovny penize! Policie to setrila 2 mesice (maji na to 60 dnu ze zakona) a pojistovna, prestoze deklaruje 15 dni a ze zakona ma 30 dni porad jeste nezaplatila ani kacku! A uz je to 46 dni. Zenu na ne pravniky z DAS, ale porad to oddalujou. *!!! Jo, pojistovna Generali.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.02  08:50

« Re: Hi-Jack system

treba REX pokud vim pracuje presne na tomhle principu
  • 00 Reagovat !

foto

19.09.02  08:19

« Ještě k GSM lokaci

Docela dobře provedený GSM pager, potenciálně i s možností lokace dělá Eurotel pod názvem Patriot. Umožní to na dálku odposlouchávat auto, komunikovat se zlodějem ! :-))), auto třeba zastavit apod. Na rozdíl od jiných GSM pagerů se nejdená o pouhý standardní upravená telefon, ale speciální modul cena je bohužel cca 13 000.
  • 00 Reagovat !

foto

19.09.02  03:17

« Vyjadreni policie

Tak mi konecne po dvou mesicich prislo vyjadreni policie, ze se pripad odklada. Legracni je, ze nasim, kteri bydli na mensim meste a kterym ukradli auto š nedele po me prislo vyjadreni o tyden driv, nez me. Jsem zvedavej, jak dlouho to bude trvat pojistovne.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.02  22:33

T-Mobile tarif + Locator 150+90Kč=240Kč/měsíc (vč. 20 volných minut, to málokdo využije), musíte pak naťukat z mobilu SMS dotaz s heslem na ten zjišťovaný mobil dříve, než to zloděj odpojí (8 Kč za úspěšný dotaz).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.09.02  08:49

Sherlog odstínit nebo rušit půjde těžko nebo vůbec, je to jen vysílačka, tak jak popsal Pavelpu. Zato ten GSM systém se dá velmi snadno odstavit rušičkou GSM - otázka je, jestli to zloděje napadne a jestli to dělají - připravili by se tak o možnost domlouvat se pomocí mobilů.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…