Odcizení auta - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Srovnani ..
Musim z vlastni zkusenosti potvrdit .... ve srovnani s CP,Allianz je Kooperativa opravdu seriozni a kdyz je clovek v pruseru, tak to jesste nezhorsuje chovanim "typickeho pojistovaka". Jednani bylo dustojne (v ostatnich jsem vylozene obtezoval a chovali se jako bych si zkurvil dvere a vykrad karu sam). Otazka je jak je to ted po povodnich. Pojistovny docela vykrvacely a pocet vycuranku vzrostl. -
« Re: Pojistne plneni
Hmm, takze pocitam, si zaplatil 240 + 10*11.5 = 355 a dostal 237. Teda tratil jsi 355 - 237 = 118. Leasingovka zaplatila 542 - 355 = 187 a z pojistky si nechala 371 - 237 = 134. Ztratila 187 - 134 = 53. To jsem nevedel, ze jsou leasingovky takhle hodny. Vzdycky jsem myslel, ze v takovymhle pripade klienta seredne sedrou. A zatim to vypada, ze jsi na to lip, nez, kdybys koupil cash (542 - 371 = 171). Hmmmm. Ja vim, prijit o vuz neni k radosti, jen si tak pocitam. Sory. -
« Pojistne plneni
Panove, tak jsem konecne dostal od pojistovny penize za moje ukradene auto. Sice to trvalo, ale je to vyrizeno. Takze to probehlo nasledovne:
Cena noveho - 542.000,-Kc
Leasing: Zaloha + 1. splatka 240.000,-
pak po cca 11.500,-/mes.
Hodnota ke dni odcizeni (10 mes.)- 412.500.-Kc
Spoluucast - 10%
Tedy k vyplaceni 371.250,-Kc Leasingovce
Leasingovka potom vykalkulovala, ze jsem dostal 236.935,40 Kc.
-
Adyn 12.11.02 17:23
« Re: kooperativa
Já jsem pojistil jak havárku tak pov. ručení u ČSOB pojištovny. Po třech měsících jsem měl pojistnou událost a jak nesnáším pojišťovny tak mě mile překvapili. Likvidátor pojištovny stál u auta v servisu cca 20 min. po tom co jsem jim nahlásil škodu, takže servismani mohli začít hned pracovat. Vlastně ne, v servisu museli ještě dva dny čekat na likvidátora Allianzu (pojišťuje DPmB). Nehoda nebyla (a dodnes není) uzavřena a tudíž nebylo rozhodnuto o viníkovi, takže to museli vidět likvidátoři obou pojišťoven. Servismani opravili auto a dali mi fakturu. Tu jsem nafaxoval do centrály pojišťovny a oni záhy nafaxovali servisu potvrzení o krytí faktury. Já zaplatil spoluúčast (bylo to z mé havarijní) a autem odjel. Amortizaci neúčtovali žádnou protože bylo auto staré necelé dva roky. (při odcizení by ovšem amortizace byla). A milé překvapení nakonec - nedostal jsem malus, naopak mi byl přiznán bonus, protože dosud není zřejmé zda jsem nehodu zavinil.
-
« Re: kooperativa
Jo - Kooperativa je vyborna - zaplatili mi do koruny vsechno (i umyti auta pred lakovanim, vycisteni interieru ...). Byl jsem poskozeny a slo to z povinneho ruceni vinika. Navic naprosto super jednani, zadne cekani, asi dvakrat mi sam volal likvidator kvuli nejakym detailum a trvalo to cele od nahlaseni do vyrizeni (penize na ucte) asi mesic. Od dodani faktury za opravu do odeslani penez to bylo ctrnact dni :-). -
« Re: Prace policie a pojistovny
Ja jsem Generali uhanel pet a pul mesice. Vymluvy jako za komancu: "kolegyne je nemocna", "Jeee, ono to tady asi zustalo lezet...", "opravdu jste to poslal k nam???".
Nezkouseji to.
Neni to nahoda.
Podle me to maji ve smernicich s predpokladanym nazvem "Tvorba zisku a predstirani zakaznickeho servisu". Prodelal jsem cca 30% + spoluucast.
Dle meho nazoru nejde o seriozni firmu, pozor. -
Co to bylo za auto a kolik najeto? Jeste mne napada, nekde na Internetu take delali ocenovyni by EuroTax (samozrejme za poplatek), zkus mrknout na auto.seznam.cz - byly tam i dobre vzorove smlouvy o prodeji vozu podle ruznych situaci. Ja bych to tipl za 10 mesicu jety tak 25-35% dolu z cenikove kupni ceny - spoluucast. Zalezi, jak to bylo pojisteno, na novou cenu nebo jinak? -
Mimochodem, pojistovna se v patek ozvala. Poslali nam rukou vypsanou stranku formulare, kde pisou, ze zaplati 371.200,-Kc, a kde je akorat misto na podpis. Tim podpisem bych stvrdil, ze uz po nich nebudu nic chtit. No, vzhledem k tomu, ze to auto stalo 562 tisic, bylo stary 10 mesicu a je to porad velmi atraktvni a velmi zadany model, tak jsem jim to hodil na hlavu. Je to 1. malo a 2. chybi jakakoli kalkulace. Myslim, ze to zkratka zkousej. Jsou to skutecne *.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Buď je ta kalkulace, nebo cifry chybně, případně nehraje tam roli DPH?
Dle kalkulace Skofinu na auto za 800KKc za 4 roky preplatite pri akontaci 40% cca 240KKc, celkem tedy 1,04mio - neumim posoudit, zda je to mnoho nebo malo, co myslite?