Katalyzátory

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

12.08.02  11:57

« Re: Pozna se odesly katalyzator?

TO: Našrot

Tak to tedy bleda zavist (vzhledem k cenam originalnich dilu)i kdyz na druhou stranu, to rachtani ve vyfukovem potrubi me dost stve. Jsem takovy stary paranoik a posloucham kazde sustnuti v aute a toto se neda prehlednout. Ale tim, ze jsem objevil alternativu k originalnim dilum za pomerne slusnou cenu, to necham odstranit. Pak by mely byt emise O.K. a ja budu zase klidnejsi.

Preji hezky den! E.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.08.02  19:02

To jo, já mám v katalyzátoru díru, o které vím a emisema to prošlo bez problémů...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.02  08:45

TO Movk:

Ahoj! Tak u me se na "umrly" katalyzator prislo pri banalni prohlidce v servisu, kdy mi servisaci oznamili, ze ve vyfukovem potrubi cosi rachta a ze to bude asi ulomena keramicka desticka z katalyzatoru. A at si radeji zajedu na emise.

Vysledek emisniho mereni:

lambda sonda - spravna funkce v hornim i spodnim nabehu i dobehu

funkce katalyzatoru: vysoce nadlimitni hodnoty SO2 svedcici o tom, ze nedochazi ke katalyckemu procesu.

Ergo kladivko si myslim, ze emise by to mely odhalit i bez nutnosti vlastnit predchozi vysledky z mereni.

Mozna, ze ale bylo mereni dukladnejsi, protoze jsem pozadoval zjisteni funkcnosti katalyzatoru, nikoliv "prulez a vylepeni znamky". E.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.02  20:49

Bez rozdělání nebo změření emisí těžko. K tomu zjišťování pomocí emisí bys ale stejně musel mít ještě nějaké emise z dřívějška pro srovnání, protože emisema ti projde pomalu i auto bez katalyzátoru (ačkoliv ho mít má).
  • 00 Reagovat !

foto

08.08.02  14:27

« Pozna se odesly katalyzator?

Ahoj, prave nedavno jsem resil problemy se zapalovanim a docela casto jsem startoval, jelikoz ale ne vzdy auto nastartovalo, tak se obavam, ze do katalyzatoru natekl nejaky benzin a mohl se tak poskodit. Ted je auto jiz v poradku. Zadne zmeny ve vyfukovych plynech nepozoruji. Da se nejak poznat (bez mereni emisi) ze je katalyzator poskozen? Diky za odpovedi.
  • 00 Reagovat !

foto

01.08.02  09:23

« Katalyzátor Opel Astra 1.6 16V

Ahoj všem přítomným,

už mám svůj problém s "umrlým" katalyzátorem vyřešen (alespoň doufám :o) a to díky kolegům z rubriky Opel Astra 1.6, ale jen pro informaci:

Nový katalyzátor u Oplů: cca 26TKC (bez montáže)

Univerzální katalyzátor: cca 3-4 TKC vč. montáže

Rozdíl? Ve funkčnosti snad žádný (záruka na univerzál 2 roky). Takže si držím palce, aby bylo vše tak O.K., jak se zatím zdá. To víte, s dvouměsíčním děckem a ženskou na mateřský se člověk nemůže moc "rozšoupnout".

Takže jen tak do diskuse. Máte někdo zkušenosti s produkty "druhovýroby" (SPEI, BOSAL, TYLL atd.)?

Díky! E.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…