Katalyzátory
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
Pozna se odesly katalyzator?
Ahoj, prave nedavno jsem resil problemy se zapalovanim a docela casto jsem startoval, jelikoz ale ne vzdy auto nastartovalo, tak se obavam, ze do katalyzatoru natekl nejaky benzin a mohl se tak poskodit. Ted je auto jiz v poradku. Zadne zmeny ve vyfukovych plynech nepozoruji. Da se nejak poznat (bez mereni emisi) ze je katalyzator poskozen? Diky za odpovedi.-
« Re: Pozna se odesly katalyzator?
TO Movk:
Ahoj! Tak u me se na "umrly" katalyzator prislo pri banalni prohlidce v servisu, kdy mi servisaci oznamili, ze ve vyfukovem potrubi cosi rachta a ze to bude asi ulomena keramicka desticka z katalyzatoru. A at si radeji zajedu na emise.
Vysledek emisniho mereni:
lambda sonda - spravna funkce v hornim i spodnim nabehu i dobehu
funkce katalyzatoru: vysoce nadlimitni hodnoty SO2 svedcici o tom, ze nedochazi ke katalyckemu procesu.
Ergo kladivko si myslim, ze emise by to mely odhalit i bez nutnosti vlastnit predchozi vysledky z mereni.
Mozna, ze ale bylo mereni dukladnejsi, protoze jsem pozadoval zjisteni funkcnosti katalyzatoru, nikoliv "prulez a vylepeni znamky". E.-
"-- skrytý --" 09.08.2002 19:02
To jo, já mám v katalyzátoru díru, o které vím a emisema to prošlo bez problémů...-
TO: Našrot
Tak to tedy bleda zavist (vzhledem k cenam originalnich dilu)i kdyz na druhou stranu, to rachtani ve vyfukovem potrubi me dost stve. Jsem takovy stary paranoik a posloucham kazde sustnuti v aute a toto se neda prehlednout. Ale tim, ze jsem objevil alternativu k originalnim dilum za pomerne slusnou cenu, to necham odstranit. Pak by mely byt emise O.K. a ja budu zase klidnejsi.
Preji hezky den! E.
-
-
už mám svůj problém s "umrlým" katalyzátorem vyřešen (alespoň doufám :o) a to díky kolegům z rubriky Opel Astra 1.6, ale jen pro informaci:
Nový katalyzátor u Oplů: cca 26TKC (bez montáže)
Univerzální katalyzátor: cca 3-4 TKC vč. montáže
Rozdíl? Ve funkčnosti snad žádný (záruka na univerzál 2 roky). Takže si držím palce, aby bylo vše tak O.K., jak se zatím zdá. To víte, s dvouměsíčním děckem a ženskou na mateřský se člověk nemůže moc "rozšoupnout".
Takže jen tak do diskuse. Máte někdo zkušenosti s produkty "druhovýroby" (SPEI, BOSAL, TYLL atd.)?
Díky! E.